Şimdi Ara

Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aspci

Böyle birşey demedim direkt olarak, hatta keşke diğer markalarla rekabet edecek düzeyde olsa, herkes daha bol seçenek görse dedim. Böyle algıladıysanız evet objektif görünmemiş sizin açınızdan, kusura bakmayın.

7d ile 60d aynı sensör olması lazımdı; mesela orta sınıf 60d ama neden diyafram için 2. tekeri oraya koyar ki? Kullanımı rahatsız bir kere. 60d severek kullandığım bir makine ama ergonomik değil mesela. Ben eleştirirken bunu da eleştiriyorum, tutucu olan bir insan değilim; öyle algılanmasını da istemem.

Nikon'da o sorun daha uzun sürdü diye hatırlıyorum ben.

Estagfurullah.
    Hic bir firma mükemmel degil. Örnek Canon 5D'lerin aynalari düsüyordu. Kullanilan yapistirici problemli idi. Ama bu Canon'un ayibi; adam gibi test ve kalite kontrolü yapmamislar. Demek istedigim bu durumda yapistiriciyi üreten firmanin sucudur diyemeyiz. Ona dikkat cekmek istedim.

Kardesim 550D'den 60D'ye gecti. Ergonomisi 550D'den daha iyi ama mükemmel degil. 7D'nin ergonomisini daha cok begeniyorum. Ama arka tekerlek genelde bas parmakla kullanilabilmesi icin oraya konuluyor. Tuslarin konumu tamamen kullanici tercihleri ve aliskanliklarla alakali. Ben de elime Nikon aldiigmda cok garip geliyor; özellikle tus yerlesimi ve menü yapisi. Menüler icinde kayboluyorum ama tamamen aliskanliktan kaynaklaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bu konu gözlerimi yaşarttı :)

tipik pentaxçı başlığı olmuş ozturert değil mi?
    2006 model k10d 5d m2 yi döver diye düşünüyorum bu konuda ne diyorsun?
    başlık bugün hızlı ama 3 gün sonra 3. sayfadaki yerini alcak çok takılmamak lazım
    ama ozturert sende pentaxa hakkaten çok ön yargılısın
  • Evet haklısınız, dediğim gibi bir yanlış anlaşılma oldu aynı konuyu anlatırken.

Örnekler ve alışkanlık konusunda da katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

quote:

başlık bugün hızlı ama 3 gün sonra 3. sayfadaki yerini alcak çok takılmamak lazım

Nasıl yani, 5dm2 ile k10d karşılaştırması mı olmuştu?

• quote:

Orijinalden alıntı: aspci

quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

quote:

Nasıl yani, 5dm2 ile k10d karşılaştırması mı olmuştu?

ya karşılaştırmaya gerek olan modeller bile değil.
    5d m2 neki k10d karşısında
    hele o k10 d grand prix edition olursa.of of of

• GP olunca renk daha iyi mi çıkıyormuş?

Bu karşılaştırma baya iyiymiş, eğlendim sağol.
  • hayat kısa gülüp eğlenmek lazım
  • Haklısın da konuyu baya saptırdık.
  • farkındayım
    korkunç kıymetli teknik analizler kaybolup gitti
    mesajlarımızı silsek mi ne etsek
  • Bilemedim ben de. Ama böyle de sempatik yahu. Dağınık kalsın.
  • Bugün bir elemanla karşılaştım... ürün fotoğrafı çekiyordum o sıra ve "Aaa o makine ne ? Hmm Pentax K7'iymiş geçen hafta bende bir makine aldım 2200 Euro'ya aldım 60D'mi 600D'mi ne... Senin makine'den çok iyi bir şey... Senin lensin niye o kadar küçük ya ? - 43mm sabit odaklı olduğu için küçük dedim güldüm :) Eleman tekrardan -Valla bende bir lens aldım 18-250 canavar gibi bir şey çok iyi resim çekiyor harika valla senin lensten güzel ve büyük :) diyince bende - Öyledir abi dedim...

Neyse bu fütursuz arkadaş ben makineden uzaklaştığım sırada çektiğim fotoğraflara makineden bakıyordu..

Dayanamadım güldüm.

-Abi bakma boşuna senin 60D gibi resim çekemez o alet... Lenste çok dandik birşey zaten dedim :D :D :D :D

Adam gık çıkartmadı karısı baktı " Off bak bu da çok güzel resim çekiyormuş arkadaşın seni kandırmış gördün mü ? " dedi

Hani ben gülüyorum eğleniyorum hep böyle tiplerle :) Facebook yüzünden profil fotoğrafı yarışmasına girişmiş bilgili bilgisiz tipler :) Birde bilip bilmeden ahkam kesmelerine hasta oluyorum

Konuyla alakalı olarak bir pentax kullanıcı olarak :)

Eğer ki manuel lens kullanma isteğim olmasaydı...Prime lens sevdam olmasaydı...

Eğer ki FF gövde düşünüyor olsaydım... Eğer ki ornitoculuk , spor yada her hangi aşırı hızlı AF gibi ihtiyaçlarım olsaydı... Pentax almazdım.

Misal ben şuan ki yeni model pentaxları sevmiyorum... Çünkü bana güncel canon ve nikon karışımı bir gövde gibi geliyor... İso başarımı yüksek olduğu içinmidir nedir sanki birşeyler kayboldu pentax'da :)
    Eski gövdelerin detayı keskinliği renkleri derinliği olmuyor fotoğraflarda :(

İSO başarımı kötü olsun benim için önemli değil... Fotoğraf dediğin ışığı iyi kullanmaktır zaten :) ne gerek var İso'ya misoya :D :D

Fotoğraf kirli olsun ama fotoğraf olsun diyen yok hiç :D :D

Neyse birde şöyle bir durum var... Pentax'tan sıkılan kullanıcılar yeni marka arayışları içine girdiklerinde ya FF gövde için Canon'a geçiyor mutlu oluyorlar yada Nikon'a geçip mutlu oluyorlar... Hatta Nikon'a geçenler bir daha geri dönüş yapmıyor ama FF harici Canon'a geçenlerin bir kısmı ise hızlı bir biçimde Pentax'a geri dönüyorlar

Yani istatistikselce bakınca olaya Pentax'tan Canon'a geçenler (APSC'de ) mutsuz oluyorlar... FF'e geçenler mutlu oluyorlar... Nikon'a geçenler geri dönmüyorlar :D :D Bu durumda pentax kullananlara en sıcak gelen marka nikondur :) ki bende hep farklı bir gövde kullanacak olsam kesinlikle nikon kullanırdım :) Ama gerek yok :) Çünkü pentax'tan hala fotoğraf çekerken fena keyif alıyorum :) Zaten en önemli faktör yukarıda sadece bir arkadaşımız bahsetmiş kullandığın makineden keyif almandır...

NOT: Bu aralar fena şekilde (2 gündür) Pentax FA 100mm , Pentax F 100mm makro lensleri arıyorum :D
    Olmadı Sigma 70mm'de çok iyi olur hani :) Varsa duyan eden hemen alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 4 Aralık 2011; 0:40:21 >

• Pentax'çılar doğru yolu buluyo sonunda demekki
  • "pentaxla canım pentaxla" diye bi geyik vardı dimi :)
  • Birkaç yıldır 5D almak istiyordum. Pentax makinaları hiç araştırmadım. Bundan sonra da pentax almam. 5D Mark II alırım çalışırsam. Ya da 1D serisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 4 Aralık 2011; 0:48:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

"pentaxla canım pentaxla" diye bi geyik vardı dimi :)

he ya
  • jimi eskiden makinanda küçüktü
    şimdi bitek lensin küçükte azcık kurtarıyosun durumu

jimi ben manuel lens konusunda canon mu avantajlı pentax mı hep arada kalıyorum.
    canon un register değeri küçük ve %90 eski lenslere uyumlu.pentaxın manuel lens seçeneği çok daha kısıtlı.elime mükemmel lensler geçti pentaxçı olduğum için kullanamadım misal.
    ama örneğin pentax ta sr sayesinde 50mm lensle 1/4 enstantane ile titretmeden çekim yapabiliyoken canonda 50mm le 1/30 un altına imkansız inemiyorum.buda isoya hiç yüklenmeyen biri için önemli bi fark
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

...

Neyse birde şöyle bir durum var... Pentax'tan sıkılan kullanıcılar yeni marka arayışları içine girdiklerinde ya FF gövde için Canon'a geçiyor mutlu oluyorlar yada Nikon'a geçip mutlu oluyorlar... Hatta Nikon'a geçenler bir daha geri dönüş yapmıyor ama FF harici Canon'a geçenlerin bir kısmı ise hızlı bir biçimde Pentax'a geri dönüyorlar

Yani istatistikselce bakınca olaya Pentax'tan Canon'a geçenler (APSC'de ) mutsuz oluyorlar... FF'e geçenler mutlu oluyorlar... Nikon'a geçenler geri dönmüyorlar :D :D Bu durumda pentax kullananlara en sıcak gelen marka nikondur :) ki bende hep farklı bir gövde kullanacak olsam kesinlikle nikon kullanırdım :) Ama gerek yok :) Çünkü pentax'tan hala fotoğraf çekerken fena keyif alıyorum :) Zaten en önemli faktör yukarıda sadece bir arkadaşımız bahsetmiş kullandığın makineden keyif almandır...

NOT: Bu aralar fena şekilde (2 gündür) Pentax FA 100mm , Pentax F 100mm makro lensleri arıyorum :D
    Olmadı Sigma 70mm'de çok iyi olur hani :) Varsa duyan eden hemen alırım

Acikcasi istatiksel rakamlar hakkinda hicbir fikrim yok. Ama Pentax ve Nikon'daki jpeg cekilen fotograflardaki renkler benim zevkime uymuyor. Canon'daki renkleri daha gercekci buluyorum; ve RAW cekince hepsi benzer renkleri veriyorlar. Ayni sekilde parlak ve dolgun renklere alisan birisinin Canon'dan memnun kalmamasi gayet normal. Tamamen aliskanlik ve beklentilerle alakali.

• Pentax da manuel lens kullanımı daha avantajlı geliyor... Daha hızlı çekim yapabiliyorsun :) Yada ben alışık olduğum için öyle geldi... Sonuçta Canon için artık çipli çipli adaptörlerle aynı işi neredeyse yapıyorlar ama hala bir pentax tadı alamıyorsun :)
    Yada ben alamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

"pentaxla canım pentaxla" diye bi geyik vardı dimi :)

aynen bende yazacaktim bunu, mintax vardi bulaşık deterjanı. pentax bana onu çağrıştıryor. nedense sonu x ile biten markalar isimsel imaj olarak bana pasif geliyor. Hatta nikon nikkor isiminin r sini isimden bağımsır olarak imaj için koymuş. 	Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 4 Aralık 2011; 0:58:04 >

• Pentax makineleri yağmur altında kullanabilir misiniz? Ondan bahsedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 4 Aralık 2011; 12:51:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.