Bildirim
Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz? (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
valla arkadaşlar onu bunu bilmemde canoncu arkadaşlara cidden acilen pk to eos adaptör almalarını ve pentax k ve m serisi manuel lenslerden edinmelerini şiddetle tavsiye ederim.
örneğin pentax m 50mm f1.7 canon 50mm f1.8 e öyle ciddi bi fark atıyor ki ben kelimelerle anlatamam50d ve 550d de oldukça ciddi sayıda pk lens denedim.canona sempatim oluştu -
-
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/22696/kuruntu-ailesi-ile-mintax-reklami
abi gece gece koptum ya -
pentaxçıdan cesur konu
fujifilm s1700'ü sattıktan sonra dslr ile ilk tanışmam pentax k10d ile oldu. gövdesine hasta olmuştum. tabi dslr olayını çözmeye başladığım ilk makina da oldu aynı zamanda. 2 hafta civarı kullandım. tanıdık biri denemem için kit lensiyle birlikte vermişti. bir kez cihangir taraflarında fotoğraf çekmeye çıktım. gövdesini acayip sevmiştim. çektiği fotoğrafların renklerini çok sevdim. ama bu makina bana dayanmadı. neden çünkü fujifilm s1700'de 200 isonun üstüne çıkmak istemiyordum. k10d'de de 400 isonun üstüne çıkamıyordum benim için iso performansı önemliydi. ben de teşekkür ederek makinayı geri verdim.
ama k10d gövdesine aşık olmuştum. bu k10d gövdesi tipinde olan, iso performansı daha iyi olan bir makina baktım. d80 vardı bütçem d90'a yetmedi. tabi d80 iso performansı çok iyi değil, bu sonradan d90'a geçmem için sebepti, ama d80 çift makara ve çift ekran ile k10d'den sonra beni kesecek gövdedir diye düşünmüştüm. öyle de oldu k10d sayesinde çift makara-çift ekrancı oldum ve artık başka gövdelere bakamıyorum, kırpık geliyorlar.
d80'den sonra pentax k20d düşünmüştüm. k-5 o zaman yeni çıkmıştı, ona yeltendim ama sadece gövdeye $2500 istediler. şimdiki fiyatları olsa k-5 alırdım. ben de d90'a geçtim. d80'den d90'a geçmek çok mantıklı bir iş değil aslında ama günün şartları ve benim sabırsızlığım yüzünden böyle oldu
şimdi punduna getirip bir k-5 alma niyetindeyim ama zırt pırt ekipman değiştirmek de istemiyorum açıkçası. elektroniğe ilgi duyunca sürekli yeni şeyler kullanmak istiyorsunuz ama para sokakta kazanılmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 4 Aralık 2011; 2:10:21 >
-
Tekrar başlığın özüne göre bişi yazam ben.
6-7 ay önce 1100D aldım. Pentaxı duymuştum ama kalitesini bilmiyordum.Hatta hiç birinin kalitelisini bilmiyordum.DSLR like dan tecrübem vardı biraz.Ama DSLR almamıştım elime.
Sonra iletişim ve görsel sanatlarda okuyan b ir akrabama sordum.Konuşma metnini yayınlıyorum
Ben : Kardeşim şimdi ben alcam 1100D kampanyada.sence almalımıyım?
Kuzen: Abi o fiyata biraz daha koyarsan spot 550D alırsın
Ben : Almalımıyım?
Kuzen: Bence gerek yok.Ara Gülerin zamanında öyle ekipmanı yoktu.En önemlisi kadraj, konu.Şimdi herkes keskinlik, megapiksel, iso diye tutturmuş.Kısa filme niyetin yoksa sana fazla fazla yeter.BEnce garantiye gerek yok.Daha üst bir model olur.Ama garantili olsun diyosanda al git.
Ben: Pentax karşılaştırmada iyi görünüyo?
Kuzen: Abi hiç uğraşma, ilerde bu işi devam ettirirsen objektif alcaksın, kumanda , flash vs vs... ikinci elini bırak sıfırını bulman problem.dediğim gibi o ufak teknik farkların hiç bir önemi yok.Önemli olan kadrajın.
Gittim aldım.Daha sonraki aylarda kumandamı, tamron objektifimi aldım.Şimdi bir objektif daha düşünüyorum.Objektifimi bir kampanyayı gördüğüm günün akşamı aldım.Kumandamıda kızılayda gezerken aklıma geldi aldım.Her gittiğim yerde canon yanında nikon da bulunmakta tabi...
Pentax veya sony olsa nerden bulurum bilmiyorum.Çokda umrumda değil.Markaların bizlere hizmet etmek zorunda olduklarını düşündüğüm için umrumda değiller.Paramı verip alıyorum zaten.Bide savunacak değilim.Bakıyorum pentax fotolarına, nikon fotolarına..hakikaten kanlı canlı renkler.Ama bununda bi önemi yok.BEnde canonda +2 saturation +2 kontrast verince aynısı çıkıyor.Zaten çok güzel foto olunca rawda kendim işlerim.(Not: her zaman raw çekim aktiftir)
Bireysel yaklaşımımdan çok genel olrak da pentax hakkında bi kaç şey ekliyim.Bunlar neden yaygınlaşmadığına dair kendi tespitlerim.
1-) Objektif bulma sıkıntısı.
2-) Marka değerinin cool dan çok ailemizin bireyi modunda olması.Gidip de bir olimpiyat sponsoru olmuyor, konsere gitmiyor, Ara Güler 'in elinde görünmüyor vs vs...
3-) Teknolojide öncülük etmiyor(En azından şu aralar)
Ek olarak birde sony mevzuu geçmiş.
Şimdi süper ötesi makine yapmak zaten imkansız değil.Canon, nikon sony gibi şirketler ellerindeki teknoloji ile zaten süper ötesi body yapabilir.Ama herkesin avlandığı kesim farklı.Hasselblad orta formatta 20000$ lık bodylerle avlanırken (az ama öz olsun). Canon ve nikon tüm insanlara hitap ediyor.Leica ise kendince saygın(!) bir kesime.
Sony nerde? Sony nikon, canon, pentax gibi herkese hitap etme çabasında sanırım.Ama bunun için ya fiyat performans ürünü yapcak ki, bu sonynin hiç bir ürününde görmediğim bir şey.Yada fotoğraf akımını belirleyenlere kullandıracak.(E bu da zor.Ben mesela 1100d yi alırken bişi hissetmiyordum ama şimdi canon diğerlerine göre sempatik geliyor :) çok zorunlu bir teknolojik gereklilik olmaz ise marka değiştirmem.Ben böyle hissederken foto ile yatıp kalkan profesyoneller aşıktır makinelerine herhalde)
Ekim 19 itibari ile canon ve nikon satılan objektif miktarı
"The day after Nikon announced they have produced 65 million NIKKOR lenses, Canon made a press release stating they have produced 70 million EF lenses. "
Tamronlar, sigmalar vs vs hariç.
Sony nereye geliyo?
Kendi fikirlerimi yazdım.Biraz çenem düştü .Sürçü lisan yaptıysam affola.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 4 Aralık 2011; 2:25:32 >
-
-Lens çeşitliliği en büyük sebep. Canon ve Nikon modellerinde, özellikle Canon modellerinde lens çeşitliiği fazla. Tele, standart zoom, prime, geniş açı bir lens almak isteseniz, önünüze yığınla seçenek çıkıyor.
Ayrıca sırf L serisinin kalitesi için bile Canon tercih edilebilir. Ben hemen hemen hiçbir markanın, birbirlerine bariz üstünlük sağladığını düşünmüyorum. Piyasadaki objektiflerin hepsini Tamron ve Sigma üretse, Pentax, Sony gibi modelerin satışı bariz bir şekilde artar.
Tabi Birde sürü psikolojisi etkin. Çok tercih edilen, ''marka'' diye nitelendirilen modeller makul geliyor. -
Lekeler yalnız K5'te çıktı, Nikon'un başka sorunları vardı. K5'te artık sorun yok v -
quote:
Orijinalden alıntı: photo-pentax
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
Bu konu gözlerimi yaşarttı :)
tipik pentaxçı başlığı olmuş ozturert değil mi?
2006 model k10d 5d m2 yi döver diye düşünüyorum bu konuda ne diyorsun?
başlık bugün hızlı ama 3 gün sonra 3. sayfadaki yerini alcak çok takılmamak lazım
ama ozturert sende pentaxa hakkaten çok ön yargılısın
Di mi :)
Dün Yeni Zelanda'li bir arkadasla D3x mi K10D mi iyi diye 1-2 dakika tartıştık. Sonra gozlerindeki siniri gorunce bosa zaman harcamamak için "hadi yarın görüşürüz, baaaay" diyerek ayrıldım oradan. Sanki bir cocuğun elinden oyuncağını alıyormuşum gibi hissettim.
Yani fanatizm dunyanın her yerinde :)
-
Daha bilinen marka oldugu icindir heralde -
konu baya güncel :)
ben mesela çok detaylı anlamam ama geliştiriyorum kendimi sürekli. yıllardır detaysız olarak dijital makinelerde foto çektim, eksiklerimi gördüm vs. sıra dslr lara geld. 60d istiyordum ısrarla ama fiyatı çok geldi. Nikonlara baktım ne bilim canon düşündükten sonra nikon içime sinmedi bir türlü. Sonylere baktım mediamarkt ta indirim vardı oradan a65 e kadar araştırma yaptım uzun uzadıya. Şimdi a65te karar kıldım tahminen bir kaç hafta içinde de siparişimi vereceğim. İçime sindi çünkü. Ne bilim 60d bakarken 600d ye karar kılmak yada 550d ye garip geldi bana. Sonynin kendini geliştirdiğini düşünüyorum. iso değerleri için beğenmeyen çok kişi var ama ne bilim az kusurlu olsun ama ben severek fotoğraf çekeyim...
pentaxa baktım ancak sinmedi. Ha fiili olarak temasta bulunmadım ama araştırdım baktım. Bilmiyorum az kullanıcısı var ve öneren çok yok. Ama pentaxın iyi olduğunu da biliyorum yani...
Halk çok araştırmayı sevmez. Bir teknoloji mağazasına girdiğinde bakar Canon 500 550 600 vs artık neler varsa 60d 5dm2 vs. nikonlar bir sürü ama pentax ? 1-2 modelini görür görmez. Olympus mesela. Olimpist diye mi ne marka vardı. Aklımda o yüzden kıl bi marka gibi gelir çağırışımdan. Çok detaylı bilgilerim olmadığından yanlış bir şeylerde yazmak istemiyorum ama bakış açımız bu.
-
Bir pentaxcının isyanı olmuş bu başlık.
Neden ulen, nedeeeeen ? -
quote:
Orijinalden alıntı: nikoncudede
Neden ulen, nedeeeeen ?
Adamlar isyan etmekte de haklılar bir çok yönden. Pentax ın imaj kalitesi ve lensleri çok kaliteli olduğu halde hak ettiği değeri görememiştir hiç bir zaman. Kullanıcıları da soruyor: " Giriş seviyesi bile üst düzey dslr özellikleri barındıran bu makinayı neden tercih etmiyorsunuz? " diye. -
quote:
Orijinalden alıntı: a.f.y.
quote:
Orijinalden alıntı: nikoncudede
Neden ulen, nedeeeeen ?
Adamlar isyan etmekte de haklılar bir çok yönden. Pentax ın imaj kalitesi ve lensleri çok kaliteli olduğu halde hak ettiği değeri görememiştir hiç bir zaman. Kullanıcıları da soruyor: " Giriş seviyesi bile üst düzey dslr özellikleri barındıran bu makinayı neden tercih etmiyorsunuz? " diye.
Ben hicbir Canon kullanananin "neden herkes Canon kullanmiyor?" diye sikayet ettigini duymadim. Ya da Nikon. Ya da Olympus (ki pazar payi Pentax gibi dusuk ve mukemmel objektifleri var). %90 Pentaxcilar yapiyor bunu, yeni yeni de Sonyciler basladi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Lens çeşitliliği en büyük sebepdir. Pentax almak için çok çabaladım ama sonra lens aramak için uğraş dur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X