Şimdi Ara

Neden Pentax Değilde Nikon,Canon veya Diğer Bir Markayı Tercih Ettiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aspci

Çıkaramaz da zaten bu kadar bütçe ile. FF uyumlu lensleri az hem.

Tahminimce "tüm lensler / ff uyumlu lensler" oranı en yüksek olan marka Pentax'tır.

Keza ürettiği tüm analog (yani FF) uyumlu lensler hala kullanılıyor. Bayonet değiştirmedi.
  • Oran açısından birşey diyememiyorum, olması muhtemel. Gerçi tamam normalde lensi çok çok değil ama çok eksik olduğu nokta da yok açıkçası. İyisi kötüsü tartışılır o da ayrı. Örneğin limitedlerin hepsi ff uyumlu değil. Eski lensler için dediğiniz doğru, 40 küsür yıldır aynı bayonet fakat mf lens kullanan az:) 50mm f1.8 plastik bayoneti bile yok yahu (!).
  • Pentax şu an fullframe çıkarsa bile spor, moda ve stüdyo fotoğrafçıları kolay kolay onu tercih etmez bence, tamam bir sürü full frame uyumlu eski lens var ama onlardaki af eksikliği çok büyük dez avantaj, yeni lenslerini çok bilmediğim için yorum yapamam onlara ama o konuda da canon ve nikon un yıllardır af uyumlu lensleri olduğundan pentax a o alanda bir gelecek görmüyorum.
    Ama hobi amaçlı kullanacak ve amacı zevk almak olanlar için fiyat politikiası/özellik dengesini şimdiki makineleri gibi devam ederse bir çok kişi tercih edebilir.
  • AF'yi kendi açımdan çok dezavantaj görmüyorum, dediğim gibi alışkanlık, spor konusunda bu anlamda haklısınız ama.

Piyasadaki pazarın iki marka tarafından doldurulduğu için öyle görünüyor; Ricoh satın alma ile daha yoğun pazarlama çalışması yürütürse ve belirtilen eksiklikleri giderirse tercih edilmemesi için neden yok.

Apsc'de k5 gibi bir makineyi 2 milyarın altında vermek çok önemli bence, gözden kaçırılmamalı. Diğer gövdelerin neredeyse tüm eksiğini kapadı.

Dediğiniz gibi ff ile bu avantajlarını kaybetme gibi durumu olmazsa, Pentax daha iyi yerlere gelebilir. Gelmelidir de hepimiz için.
  • quote:

AF'yi kendi açımdan çok dezavantaj görmüyorum, dediğim gibi alışkanlık, spor konusunda bu anlamda haklısınız ama.

Piyasadaki pazarın iki marka tarafından doldurulduğu için öyle görünüyor; Ricoh satın alma ile daha yoğun pazarlama çalışması yürütürse ve belirtilen eksiklikleri giderirse tercih edilmemesi için neden yok.

Apsc'de k5 gibi bir makineyi 2 milyarın altında vermek çok önemli bence, gözden kaçırılmamalı. Diğer gövdelerin neredeyse tüm eksiğini kapadı.

Dediğiniz gibi ff ile bu avantajlarını kaybetme gibi durumu olmazsa, Pentax daha iyi yerlere gelebilir. Gelmelidir de hepimiz için.

evet kısaca rekabet varsa kalite vardır...
  • Bu konu gözlerimi yaşarttı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Pentax kendi imajını ve prestijini korumak için çok fazla uğraşmıyor. Yoksa çok güzel lensleri, efsane olmuş/olacak gövdeleri var.

Ama mesela google'dan Pentax k5 yazıp Türkçe sayfalarda aratınca "algılayıcı lekeleri" çıkıyor sayfalarca. Biz biliyoruz ki k5 sınıfının en iyilerindendir, ama o ilk seri ciddi bir hataydı ve markaya güvensizliğe yol açabilecek bir hataydı. Reklam kısmında da zaaflar olduğunu düşünüyorum.

Şahsen k5 ile ltd lensleri kullanmaktan büyük keyif alırdım, ama artık küçük makina (nex) daha cazip benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Bu konu gözlerimi yaşarttı :)

hocam fotoğrafçılık alanında sizin yazmadığınız bir konu bence tamama ermemiştir...

konuya dair fikriyatınızı beyan etseniz?

yani, biliyorsunuz... "halk böyle istiyor"
  • quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

quote:

hocam fotoğrafçılık alanında sizin yazmadığınız bir konu bence tamama ermemiştir...

Yok ben uzaktan bakıyorum, öylesine :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

quote:

Yok ben uzaktan bakıyorum, öylesine :)

Pentax'ı uzaktan mı seviyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Bence Pentax kendi imajını ve prestijini korumak için çok fazla uğraşmıyor. Yoksa çok güzel lensleri, efsane olmuş/olacak gövdeleri var.

Ama mesela google'dan Pentax k5 yazıp Türkçe sayfalarda aratınca "algılayıcı lekeleri" çıkıyor sayfalarca. Biz biliyoruz ki k5 sınıfının en iyilerindendir, ama o ilk seri ciddi bir hataydı ve markaya güvensizliğe yol açabilecek bir hataydı. Reklam kısmında da zaaflar olduğunu düşünüyorum.

Şahsen k5 ile ltd lensleri kullanmaktan büyük keyif alırdım, ama artık küçük makina (nex) daha cazip benim için.

Sensör Sony'nin hatasıydı ve piyasadaki o hatalı ürünlerin hepsi toplatıldı; evet güvensizlik yaratmış olduğu bir gerçek. Reklam kısmı herkesin ortak olduğu nokta.

Konudışı: @coxackie; Nex'i kullanma imkanım oldu, LV ile yakınlaşıp netlemeyi çok güzel çözmüşler; manuel lens kullanmak o yüzden rahat nex ile.

• Yakın çevremde 1 2 kişi nikon kullanıyordu ve eğer nikon alırsam bana lenslerini ödünç verebileceklerini söylediler.Ben de Nikon D5000 aldım.Ki o fiyata K-x yada K-r alabiliyordum.Çok da birşey kaybetmiş sayılmam.
  • Yani makinayi yapan Pentax'in hic bir sucu yok. Kalite kontrol yapmasi falan da gerekmiyor.
  • Çıkardığın tek yorum oysa, haklısın. k5 ile iyi bir fırsatı kullanamamış oldular reklamda, tedirginlik yaratarak.

Neyse, konu Pentax'a döndü direkt.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Bence Pentax kendi imajını ve prestijini korumak için çok fazla uğraşmıyor. Yoksa çok güzel lensleri, efsane olmuş/olacak gövdeleri var.

Sensör Sony'nin hatasıydı ve piyasadaki o hatalı ürünlerin hepsi toplatıldı; evet güvensizlik yaratmış olduğu bir gerçek. Reklam kısmı herkesin ortak olduğu nokta.

Konudışı: @coxackie; Nex'i kullanma imkanım oldu, LV ile yakınlaşıp netlemeyi çok güzel çözmüşler; manuel lens kullanmak o yüzden rahat nex ile.

Sony veya Pentax olması mühim değil, sonuçta insanlarda Pentax'a karşı güvensizlik oluyor, bilmeyen insanlar sony yaptı diye düşünmüyor. Aksine benim de iddiam Pentax'ın kaliteli ürünler yaptığı yönünde. Mesela Pentax k7'nin her ne kadar keskinliğini beğenmesem de, kullandığım makinalar içinde en güzel renkeri veren cihazdı. k5'te Pentax'ın hatası "kalite kontrol" sürecindeydi bana göre...

Hocam nex küçük bir mucize, ben bile manuel netleme yapabiliyorum artık

• Tamamen katılıyorum @coxackie fikrinize.

Nex için kesin yargıda bulunamıyorum ama kullandığım kısa süre zarfında gerçekten başarılı olduğunu gösterdi, ki ben vizör isterim makinede.
  • quote:

Çıkardığın tek yorum oysa, haklısın. k5 ile iyi bir fırsatı kullanamamış oldular reklamda, tedirginlik yaratarak.

Cikardigim tek yorum tabiki degil. 7D almamis olsam K-5'i kesinlikle düsünebilirdim.
    Ama eski bir Pentax kullanicisi olarak (K1000) Pentax muhtesem; sensörler Sony'nin sucu demenin ne kadar objektif oldugu tartisilir diyorum.

Takip etmedigim icin soruyorum.
    Bu lekeler ayni sensörü kullanan Sony ve Nikon'da cikti mi? Yoksa bir tek Pentax'da mi vardi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 3 Aralık 2011; 22:50:52 >

• Böyle birşey demedim direkt olarak, hatta keşke diğer markalarla rekabet edecek düzeyde olsa, herkes daha bol seçenek görse dedim. Böyle algıladıysanız evet objektif görünmemiş sizin açınızdan, kusura bakmayın.

7d ile 60d aynı sensör olması lazımdı; mesela orta sınıf 60d ama neden diyafram için 2. tekeri oraya koyar ki? Kullanımı rahatsız bir kere. 60d severek kullandığım bir makine ama ergonomik değil mesela. Ben eleştirirken bunu da eleştiriyorum, tutucu olan bir insan değilim; öyle algılanmasını da istemem.

Nikon'da o sorun daha uzun sürdü diye hatırlıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Çıkardığın tek yorum oysa, haklısın. k5 ile iyi bir fırsatı kullanamamış oldular reklamda, tedirginlik yaratarak.

Cikardigim tek yorum tabiki degil. 7D almamis olsam K-5'i kesinlikle düsünebilirdim.
    Ama eski bir Pentax kullanicisi olarak (K1000) Pentax muhtesem; sensörler Sony'nin sucu demenin ne kadar objektif oldugu tartisilir diyorum.

Bu lekeler ayni sensörü kullanan Sony ve Nikon'da cikti mi? Yoksa bir tek Pentax'da mi vardi?

nikonun sensöründe de bir şeyler vardı ama hatırlayamadım şimdi. komplo teorileri müthişti o zaman, sony bilerek yaptı diyen falan vardı

ha kalite kontol açısından canon u cidden takdir ediyorum, bildiğim kadarıyla şu güncel makinalarında hiç bir sorun çıkmadı. sony a77 için 2 update mi ne çıkardı mesela..

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Aynı problemler bu sensörü kullanan tüm marka/modellerde yaşandı. Pentax'a has birşey değil yani.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.