Şimdi Ara

Close-Up mi yoksa ters objektif kullanamkmı makro çekim için daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Close-Up mi yoksa ters objektif kullanamkmı makro çekim için daha iyi sonuç verir

• Ters objektifte net alan çok sığdır ve netlemek eziyettir; close-up filtrelerde ekstra optik eleman demektir ve kalite kaybı kaçınılmazdır. Makro uzatma tüpü desek ışık ister, zaman ister, sabır ister

En güzeli makro lens almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Ters objektifte net alan çok sığdır ve netlemek eziyettir; close-up filtrelerde ekstra optik eleman demektir ve kalite kaybı kaçınılmazdır. Makro uzatma tüpü desek ışık ister, zaman ister, sabır ister

En güzeli makro lens almak

ramiz dayı gibi bir cümle olmuş ama istedim gibi bir cevap olmuş sağ ol ama makro lens 200lira son kararım yok şuanda benim teşşektürler
  • 200 liraya makro lens olan günler gelecek mi acaba

Ters objektifin tadı başkadır sağlam ışık altında, eldeki lensle denemekten zarar gelmez. Close-up'lara para yatırmayın derim...
  • Yav ne 200'ü, 40mm micro'nun bile sıfırı 1000 liraya yakın bir fiyat etiketine sahip :D
    Gerçi ekipmanınız canon'muş. Orada da durum farklı değil, 50mm makro, 800 lira civarında.
  • vurun vurun iyiki 1200 yerine 200 yazdık makro hevesim vardı maliyeti yüzünden vaz geçtim ilginiz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rigor Mortis

vurun vurun iyiki 1200 yerine 200 yazdık makro hevesim vardı maliyeti yüzünden vaz geçtim ilginiz için teşekkürler

Elindeki 50mm'i ters bağlamak için dandik bi filtre ile gövde kapağını kullanarak adaptör yapabilirsin evde kolayca. 1-2 sene önce nasıl yapıldığını anlatmıştım Nikon konusunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rigor Mortis

vurun vurun iyiki 1200 yerine 200 yazdık makro hevesim vardı maliyeti yüzünden vaz geçtim ilginiz için teşekkürler

Geçenlerde Sigma 70mm f2.8 macroyu 400 tl gibi inanılmaz uygun bir fiyata aldım. Sabredin ve hergün sahibinden.com u takip edin hesaplı birşeyler mutlaka düşer...
    İllaki sıfır diye tutturmazsanız tabi :))
    Bu da 70mm ile çektiğim bir örnek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 3 Kasım 2012; 15:23:43 >

• Ben de makro objektiflerin fiyatlarından dolayı bu hevesimi şimdilik dizginleyebilmek için close up veya ters bağlamayı düşünüyorum, çeşitli sitelerden 1,2,4,10 dan oluşan close up filtre setlerini 50-60 lira civarına, ters bağlama adaptörünü de 15 liraya buldum.

Ters bağlamada netliği daha kolay ayarlamak için makineyi dizüstüne bağlayıp oradan yapılabilir mi acaba.
  • Yapılır, liveview ile kullanılabilir fakat ufacık da olsa bir gecikme söz konusu oluyor böyle bağlandığında. Ters objektifte en efektik kullanım raylı sistem ile oluyor fakat bu sefer de para boyunu aşıyor. Ters objektif ile en güzeli varsa remote slave flaş kullanmak; en azından ışık derdi aradan kalkıyor ve istenen sonuç elde edilene kadar denenebiliyor.

•  Close-Up mi yoksa ters objektif kullanamkmı makro çekim için daha iyiarkadaslar buyrun nıkon d90 18 105 vr lensın ters baglantıyla kullanılmıs halı ama ışık ınanılmaz sorun oluyo bılgınıze ben zenom kullanıom aydınlatmada :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.