Şimdi Ara

Portre için 2 Lens seçeneğinden Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sigma 60mm F2.8 DN
    bu mu yoksa
    Sigma 30mm f/1.4 DC DN
    bu mu daha iyidir.

Sigma 60mm F2.8 DN ile çekilmiş örnek
    ƒ/2.8 60.0 mm 1/125 iso 100 ve 2 flaş kullanılmış.

Sigma 30mm f/1.4 DC DN ile çekilmiş örnek
    ƒ/1.4 30.0 mm 1/250 iso 100

dxomark puanları
    Sigma 60mm F2.8 DN 25
    Sigma 30mm f/1.4 DC DN 29

aklımda 30mm olan vardı ama 60mm deki verdigim fotoyu görünce keskinliği daha iyi geldi. İki fotografta a6000 ile çekilmiş.

Sizce hangisi daha iyidir neden ?

Ek olarak: Birde geçen birinin mesajında dudaklara netleyince kulak çevresinin netliği gidiyor gibi bişey demişti. Bunun olmaması için sadece diyafram açıklıgı mı önemli ?

jiddi hocam seni birkaç konuda gördüm ondan seni etiketledim vaktin varsa cevaplarsan sevinirim. Diğer üstadlarında yorumunu bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi templarx -- 30 Kasım 2017; 0:27:3 >

• Amaç sadece portre is 60mm olan daha iyidir. Hatta 85, 100 olsa daha iyi.

(Burun kulaklar göz çukuru) heps aynı uzaklıktaymış gibi gösterir mm si yüksek olan tele lensler.

Ama genel kullanım olarak da kullanılacaksa 30mm 1.4 çok daha kullanışlı olur.

Yani sadece portre çekecekseniz 60mm ama genel olarak ile yarar lens isterseniz 30mm 1.4 tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not: Bizzat bahsedilen lensleri kullanmadım, özel olarak da incelemedim keskinliklerini kullıcı tecrübelerini bilmiyorum. Sadece odak uzaklığı ve F değerlerinee göre yorum yaptım.

• multimatom kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bende f'in ve mm 'nin (sayı olarak) düşük olması portre için önemli diye düşünüyordum. Zaten yakın çekim birde lens yakınlaştıracak kötü olurdu benim fikrim :) aydınlattınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi templarx -- 28 Kasım 2017; 21:14:51 >
  • 30 mm lens yakınlaştırmaz, siz objeye yaklaşmak zorunda kalırsınız geniş açılı olması nedeniyle.
  • yutuna Y kullanıcısına yanıt
    Hayır zaten bende ikisini karşılıaştırıp 30mm daha iyi zaten akın çekim yapılacak, 60mm olursa birde o yakınlaştırdcağı için olmaz diyordum. Bende aynı şeyi söyledim yani
  • 60 mm
  • 30 mu 60 mi tamamen kisisel zevk meselesi. dxomark puanlarinin hic bir onemi yok, onemi olan puan dxomark govdeye ozel perceptual megapixel sayisi. keskinligi gorsel olarak algilamak icin de the-digital-picture.com guzel testler yapiyor.
  • kaaann K kullanıcısına yanıt
    https://i.hizliresim.com/0G6gnW.png

Perceptual olayı nerde hocam göremedim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi templarx -- 1 Aralık 2017; 20:18:33 >
  • Bir dönem Sigma nın art serisi lenslerini kullanmıştım. Çok başarılı lensler. 50 mm ine bakabilirsin.
    30 mm bir lens portre için geniş kalacaktır. 50 mm ve üzerine çıkman teknik olarak daha doğru.
    Şahsen profesyonel portre çekimlerim de 50 mm ve üzeri lensleri kullanmaktayım.

www.zorluphotoagency.com
  • Biriside tutupta hangi makineyi kullanıyorsun dememiş. Bol keseden sallamışlar.
    Senin makinen ne dostum? önce benim makinem şu diyeceksin sonra soru soracaksın ;)
    Ayrıca objektiflerin simetrik deformasyonlarını araştıracaksın.
    Diyafram nedir ne işe yarar bilmiyorsan araştıracaksın.
    Objektiflerin en açık diyaframlarından neden birkaç stop sonraki diyafram kullanılır araştıracaksın.
    Bunları araştırdıktan sonra zaten bahsettiğin objektifleri almayacaksın.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    makina sony a6000 hocam. Sigma f1.4 30mm aldım. Şuan kalitesinden memnunum fakat söylendigi gibi portre için çok ideal değil. Çok fazla lens seçeneği yok bu model için. Sony FE 85mm f/1.4 GM Lens bu çok güzel benim gördüğüm kadarıyla fakat 6 bin tl civarında fiyatı benim için uygun değil. Onun dışında aklımda sigma 60mm 2.8 var portre için fiyat performans iyi bence.

Daha güzel bir önerin varsa beklerim, araştıracaksın diye cevap vermeyeceksen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: templarx

makina sony a6000 hocam. Sigma f1.4 30mm aldım. Şuan kalitesinden memnunum fakat söylendigi gibi portre için çok ideal değil. Çok fazla lens seçeneği yok bu model için. Sony FE 85mm f/1.4 GM Lens bu çok güzel benim gördüğüm kadarıyla fakat 6 bin tl civarında fiyatı benim için uygun değil. Onun dışında aklımda sigma 60mm 2.8 var portre için fiyat performans iyi bence.

Daha güzel bir önerin varsa beklerim, araştıracaksın diye cevap vermeyeceksen :)

Merhaba hocam, 60mm kesinlikle alma. Sony için araştırdım alacaksan 55mm 1.8 al, makinenle 82,5mm bir açıya sahip olur diyaframda iyi, paranda varsa al derim.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    Pahalıymış hocam bu da . Uygun temiz bulabilirsem sigmadan daha iyiymiş bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: templarx

Pahalıymış hocam bu da . Uygun temiz bulabilirsem sigmadan daha iyiymiş bu.

2.elde 2bin civarına bulabilirsiniz. Tabi ucuz değil ancak zeis optik kalitesinde lensiniz olur ve kanımca değerini hiçbir zaman kaybetmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.