Şimdi Ara

Canon S95 ile Panasonic DMC-LX5 arasında kaldım…Yardım !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: şubat

çok iyi resim kalitesine sahip hattta sony nex-3 kullandım ama lx3 deki çekimler daha canlıydı

Evet hocam CMOS sensörler biz CCD bağımlılarına böyle geliyor hatta bazılarımız CMOS renklerini biraz pastelimsi buluyoruz fakat gelecek CMOS'ta. Ayrıca ISO olayında fark atıyor.
  • cmos evet gece çekimlerde fark atıyor ama renk doygonluğunu nekadar artırsanda renk canlılığı bakımından ccd yi bana göre yakalıyamıyor . ilerisi ne olur bilemem
  • İki DSLR'ı karşılaştırsanız neyse de biri APS-C, diğeri kompakt makine algılayıcısı. LX-5'in her yeri CCD olsa gene NEX3'ün kocaman algılayıcısı ile istediğin rengi yakalayabilirsin. Biraz ayar değiştirmek yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

İki DSLR'ı karşılaştırsanız neyse de biri APS-C, diğeri kompakt makine algılayıcısı. LX-5'in her yeri CCD olsa gene NEX3'ün kocaman algılayıcısı ile istediğin rengi yakalayabilirsin. Biraz ayar değiştirmek yeterli.

teorik olarak öyle olabilir algılayıcısı büyük lx3 ile nex-3 kullandım nex-3 ün avantajı manuel kullanım ve gece çekimi ama renk canlılığı ve keskinlik bakımından lx3 bence daha iyi nex-3 e ilave lenslerle ne olur bilemem üzerindeki 16mm lens ile karşılaştırdım
  • JPEG çekersen LX-3 ve LX-5 renkleri ve kontrastı aşırı arttırdığı için "canlı" görünür (kompakt makineler bunu özellikle yapar). NEX-3'te vivid veya benzeri renk modunu kullanır veya RAW çekip işlersen LX-3 ile arasındaki farkı görebilirsin.
    Bir de Sony'nin 16mm'lik lensi normalden daha düşük kontrast verir. Ben bu özelliğini beğenmiştim çünkü düşük kontrast gölgelerdeki detayları yakalamana yardımcı oluyor. Kontrastı arttırmak kolay ama düşürmek pek hoş olmuyor.
    Bak burada Canon 5D ve Canon A530'un karşılaştırması var. A530'un renkleri ne kadar canlı görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.