Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.675
Cevap
20
Favori
241.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Numan1991

Evet aynı durumda.

ben bizamerikaday ile bağlantı kurdum onlar şöyle dediler gümrükten onay bekleniyor önümüzdeki hafta içi elinizde olur. sende bi sor istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TKAY

quote:

Orijinalden alıntı: Numan1991

Evet aynı durumda.

ben bizamerikaday ile bağlantı kurdum onlar şöyle dediler gümrükten onay bekleniyor önümüzdeki hafta içi elinizde olur. sende bi sor istersen

Bekliyeceğiz, yapcak birşey yok :)
  • gelmeme ihtimali yoktur umarım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: b@d0

şu pillerden yana bir türlü şansım tutmuyor benim.. iyi dediler recyko+ piil aldım yine 30 40 fotoğrafta bitiyor bundan önce de iki bast makkina kulandım onlardada şu pil işini bi türlü çözemedim ne yapmam lazım benim.. piller recyko 2050mah

Teknosadan 12.90 tl ye Varta 2500 mha şarlı pil aldım sorunu kökten çözdüm.Denemiş ve test edilmiştir.50-60 adedi flaslı olmak üzere 500 e yakın fotoğraf çektim ayrıca 15-20 dakikalıkda çeşitli ebatlarda ve formatlarda video çektim.Varta 2500 mha lardan çok memnunum açıkcası.Forumlarda VARTA 2700 MHA öne çıkıyor ama çifti 25 tl bence 30-40 fazla resim çekeceğim diye 12 tl fazla para verme 25 liraya 4 adet Vart 2500 mha al derim.Bu makinenin en büyük dezavantajı flaşın dolması için yaklaşık 8 ila 12 saniye beklemeniz gerekiyor.Ayrıca bu cihaza harici flash takılırmı diye merak ediyorum ben inceledim takılcak bir yer bulamadım doğrusu.Birde Bimlerde satılanan 4 adedi 1.55 tl olan Power-B pilleri dene yaklaşık 150 ila 200 resim çekebiliyor.Fiyat performas açısından harika piller.1,55 liraya yalaşık 400 resim çekebilirsin.Power-B Pilllerin şaşırtıcı çekilde uzun ömürlü olasını ben Bimlerde sürekli sirkülasyon olduğu için rafta çok uzun süre kalmıyor ve fabrikadan sürekli taze piller geliyor kanımca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biembilisim -- 7 Mart 2011; 0:11:35 >

• Firstafa ve Jiddi arkadaşım teşekkür ederim yorumlarınız için. Jiddi arkadaşımızın dediği gibi bir yola başvurursa Canon, çok memnun olurum açıkçası Bilgi paylaştıkça artan tek şey hepimizin bildiği gibi. Kararsız arkadaşlara faydası olur umarım karşılaştırmamın. Ama sakın yanlış anlaşılmayayım. Kessinlikle marka fanatikliği yapmam, hangi makinenin daha iyi olduğunu görüyorsam onu söylemeye çalışırım. Zaten güneş balçıkla sıvanmaz. Bir makine teknik verileri ile kendini gösterir çoğunlukla, o da olmadı fotoğraf karşılaştırması gerçeği gözler önüne serer, saklayamazsınız.
    Bu arada bildiğim en iyi pil markaları Varta, Sanyo enelop, Gp. Biembilisim kardeşin dediği gibi Vartalar bambaşka..

• Bir kaç örnek koyayımda gözümüz gönlümüz şenlensin
     canon sx130 kullanıcıları
  •  canon sx130 kullanıcıları
  •  canon sx130 kullanıcıları
     canon sx130 kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: TKAY

gelmeme ihtimali yoktur umarım :(

demin irtibata geçtim bizamerikadayız ile. Kargonuzdan bilgi alamadım ama bu hafta içi gelir dedi :) . biraz tırsmadım değil :)
  • bizamerikadayız dan email

merhaba

normalde kargonun kendi takip sitesiwww.ajww.com

burasi ingilizce oldugu icin biz size diger adresi verdik suan gumruk nedeni ile urunlerin girisleri yapilmiyor yarin gumrukte ki sorun cozulup islemler devam edecek diye bilgi verildi isterseniz kendiniz de kargo firmasi ile gorusme sansiniz olabilir Turkiye takipci firmawww.pts.net

buradan unal bey ile gorusme yapabilirsiniz

iyi gunler

• fotoğrafların hangi değerlerde çekildiğinide yazsak güzel olur aslında benim gibi yeniler adına :D
  • Arkadaşlar bende az önce bu fotoğraf makineisni aldım. Ancak eve geldiğimde ve makineye pilleri takıp ilk denemelerimi yapayım dediğimde makinadan sürekli ve tiz bir cızırtı geldiğini gördüm. Yarın geri götürüp değiştirmeyi deneyeceğim. Ama öncelikle sizlere de sormak istedim, sizin makinelerinizde de böyle bir durum söz onusu mu???
  • Kulağınızı dayadığınızda ses geliyorsa normal kullanımda dısarı ses vermiyorsa normaldir hocam. IS sesidir o.
  • b@d0 Arkadaşım, resmi aç masaüstüne kaydet, sağ tıkla, özellikleri seç, ayrıntılar sekmesine gel, orada hangi ayarlarla çekildiğini göreceksin zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: balun12

Merhaba arkadaşlar. Sürekli Canon sx130 Is ile Fuji S2800Hd nin karşılaştırıldığını görüyorum. Nacizane fikrimi belirtmek bir nebze olsun yardımcı olmak isterim.
    1. Canon Sx130 Is ın Fuji ye göre ilk avantajı 12.1 megapixel olması. Eğer biraz araştırmacı iseniz megapixel oranının arttıkça fotoğraf kalitesinin düştüğünü bilirsiniz. Fuji 14.1 megapixel. Canon 43 MP/cm² Pixel Density, Fuji ise 50 MP/cm². Bu da demek oluyorki Canonda Fujiye göre daha net ve keskin bir görüntü ortaya çıkacaktır. Burda renk canlılığından bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın, fotoğraf kalitesinden bahsediyorum. Ayrıca renklerin canlılığı ve doğala yakınlığı olarakta Canon daha üstün.

2. Canon Sx130 ıs ın diğer bir üstün yönü ise manuel odaklama yapabilmesi. Fujide bu özellik inceleme sitelerinden baktığım kadarıyla yok. Ki bu önemli bir özellik. Örneğin hayvanat bahçesindesiniz. Hava çok güzel, güneş tepede sımsıcak keyfinize diyecek yok.(Şu soğuklarda ilaç gibi geliyor bu hayal değil mi) Tel örgülerin arkasındaki bir maymunu fotoğraflayacaksınız. Ancak deklanşöre her basışınızda makine tel örgülere odaklama yapıyor maymun net çıkmıyor. Daha geriden alıyorsunuz bu defada tel örgülerden doğru düzgün birşey görünmüyor. Moraliniz bozuldu keşke manuel odaklama olsaydı dediniz Amma eğer elinizdeki makine sx130 ise derhal manuel odaklamaya geçiyorsunuz tel örgülerin arasındaki boşluğa manuel olarak odaklama yapıp arka planı odaklamış oluyorsunuz. Ve tel örgüler flu çıkarken maymun net olarak görülüyor.

3. Canon Sx130 is 336mm zoom yapabiliyor. Fuji S2800Hd ise 504mm zoom yapıyor. Şimdi burada Fuji üstün gibi görünüyor değil mi? Ama aslında değil. Peki ama neden? Çünkü zoom oranı arttıkça objektif elemanları artar. Yani görüntünün geçtiği mercek sayısı eleman sayısı artar. Bu da görüntü kalitesinden daha fazla ödün vermek demek. Ama eğer yok benim için görüntü kalitesi mühim değil zoom yapsın yeter derseniz buda sizin tercihiniz.

4. Canon Sx130 ısın macro mesafesi 1cm iken Fujinin 2cm.

5. Canon Sx130 ısın minimum çekim hızı 15 saniye iken Fujininki 8 saniye. Buda demek oluyorki gece çekimlerinde Canon minimum çekim hızının yüksekliği sayesinde daha fazla ışığı objektiften geçirerek daha net bir gece fotoğrafı sağlayacak. Bu da mühim bir artı.

6. Canon Sx130 ısın maksimum çekim hızı 1/2500 iken Fujininki 1/2000. Buda şu demek. Hareket eden bir nesneyi (örneğin çocuk) fotoğraflayacağınız zaman Canon daha hızlı bir anı dondurma sağlayarak daha net bir çekim elde etmenize imkan verecek.

7. Canon Sx130 ısın Hd video çekim kalitesi çok net bir şekilde Fujininkinden iyi. Zoom yaparken Canonda netlik bozulmuyor oysa fuji evlere şenlik. Buyrun kendiniz bakın.Canon Sx130 Is ın linki ----------- Fujifilm S2800Hd nin linki

8. Canon Sx130 ıs 308gr Fuji S2800Hd 341gr. Çok ciddi bir fark yok ama genede bazı arkadaşlar kırk gramı ağır bulabilir Canon daha kompakt ve taşıması daha rahat olur diye düşünüyorum.

9. Her iki makinede manuel kullanıma izin veriyor. Yani her iki makinede de fotoğrafçılığınızı geliştirebilirsiniz. Ama şu varki Canonun kullanımı çok daha rahat, pratik, kolay. Yani Canonu basçek yapacaklarda tercih edebilir yarı pro makine isteyenlerde ama Fujiyi basçek isteyen bir kullanıcıya kessinlikle tavsiye etmiyorum kullanımı gerçekten zor.

Sonuç olarak Canon Sx130 ıs ın Fujifilm S2800Hd den daha özellikli daha pratik daha keyif verici olduğunu düşünüyorum. Kısa süre sonra bende bir adet edineceğim inşallah Tabiki Fuji S2800Hd kötü bir makine değil ama Canon Sx130 Is varken ben şahsen Fujiyi tercih etmem. Yardımcı olabilmişimdir umarım. Eğer eksik veya yanlış söylediğim birşey varsa bağışlayın.

Bu yazılanları yeni görüyorum öncelikle benim gibi 2 makine arasında kalan arkadaşlara yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bilmediğim birçok şeyi sayenizde öğrenmiş oldum. Ancak yazdıklarınızda kafamı karıştıran bazı şeyler var. Mesela;

-Megapixel sayısı arttıkça görüntü kalitesi düşer.
    -Optik zoomu fazla olan makinenin görüntü kalitesi düşer.

Tamam belki doğru olabilir ama bu dediklerinizi düşünerek makine alırsak megapixeli düşük zoom'u az bir makineye yönelmez miyiz ?

Ayrıca yazdıklarınız arasında Fujifilmin ISO performansına da bir yorum getirmenizi rica edeceğim. 6400 ISO gerçekten gerekli mi ? veya ne bileyim Fujifilmi bu modelinde ISO performansı sadece rakamlardan ibaret mi ?

Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın marka fanatikliği yapmıyorum...2 makine arasında müthiş bir kararsızlık yaşıyorum ve her an birini sipariş verebilirim.

• Bu soruların gelmesini bekliyordum arkadaşım Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım hemen.

1. Evet megapixel arttıkça görüntü kalitesi düşer ama hangi şartlarda?: Normalde 1 megapixel 1.000.000 pixel demektir ve megapixel nekadar artarsa fotoğrafı büyüttüğünüzde kalite okadar az bozulur. Ancak üretici, tüketicinin bu bilgisini kötüye kullanmaktadır. Bu makinlerin kullandığı sensör mercimek tanesi kadar sensörler (1/2.3). Bu ufacık sensörlerin üzerine 10.000.000 pixeli sıkıştırmak var birde 14.000.000 pixeli sıkıştırmak var. Bu ufak sensörlere 14.000.000 pixeli sıkıştırdığınızda birbirlerine olan yakınlıklarından,sıkışıklılıklarından ötürü ısınma artar ve buda fotoğraftaki noiseyi(gürültü) arttırır, kaliteyi düşürür, renk sapmalarını arttırır. Maliyeti düşürmek için üreticelerin bilerek yaptığı birşey. Ne kadar büyük sensör okadar fazla maliyet çünkü. Ayrıca bilinçsiz kullanıcıları etkilemek adına da yapılan bir uygulama. Nitekim forumlarda görüyoruz sürekli kullanıcılar aynı soruyo soruyor. Sözüm meclisten dışarı, yanlış anlaşılmayayım. Ya bu makine 14 megapixel diğeri 10 nasıl 14 megapixel daha kötü olurki diye. Böyle düşünüpte araştırma yapmayan çoğu tüketici doğal olarak büyük megapixelli makinelere yöneliyor. Üreticilerde bunu bildikleri için bu makinelerde mercimek kadar sensörlere milyonlarca pixeli sıkıştırıp tıkıştırıp tüketiciye satıyor. Daha bilinçli olup bu gibi makineleri tercih etmediğimiz takdirde bu politikalarından vazgeçeceklerini umuyoruz. Sonuçta arz/talep meselesi.
    Yani özetle eğer bir makinenin sensör boyutu ufaksa veya iki makine arasında kaldıysanız ve sensör boyutları aynı olup ikisininde sensörleri ufak sensörlerse megapixeli düşük olanı tercih etmek daha doğru olur. Sonuçta bir kompakt kullanıcısı olarak poster boyutunda baskı almayacaksınız. Makine tercihi için tek başına bu da yeterli değil tabiki. Sensör boyutu, objektif(lens) kalitesi, fiyat/performans olayı ve daha birçok etken var..

2. Evet zoom kabileyeti arttıkça görüntü kalitesi düşer. Ama özellikle kompakt makinelerde. Gerçi dslr lerde de durum böyledir ama çok daha tolere edilebilir bir durumdadır onlarda mercek kalitesi yükseltilerek. Kompakt modellerde maliyet çok daha önemli olduğu için tabiki çok daha kaliteli mercekler, sensörler kullanılabilir olduğu halde kullanılmıyor. Tabi yüksek fiyatlı kompaktların neden daha pahalı olduğunuda böylece anlamış oluyoruz Objektif(lens)in zoom kabileyetinin artması demek ışığın daha fazla mercekten kırılarak geçmesi demek. Buda fotoğrafın kalitesini azaltıyor. Ve ortaya chromatic aberration dediğimiz renk sapması sorunu çıkıyor. Mor saçaklanmalar falan mutlaka duymuşsunuzdur veya fotoğrafları büyüttüğünüzde duvarların çizgi halindeki köşelerinde, ağaç dallarının çizgi halindeki kesitlerinde farketmişsinizdir. Ayrıca yüksek zoomda fotoğraflarda belirgin bir kontrast düşüklüğü ortaya çıkıyor, çok kaliteli mercekler kullanılmamışsa! Ki kullanılmıyor, fiyat/performans ortada. Bu da haliyle 18x zoomu çokta tercih edilebilir kılmıyor. 12x zoom kompakt sınıf bir makine düşünen kullanıcıya hayli hayli yeter diye düşünüyorum. Çok fazla teknik detaya inmeye gerek yok.
    Sonuç olarak, kompakt sınıf bir makine almakta olduğunuzun farkında olarak zoom oranını çok abartmamakta fayda var görüntü kalitesi açısından.

Yalnız özellikle belirtmek istiyorumki benim için önemli olan burda marka değil. Bu söylediklerim tüm makineleri alırken düşünülmesi gereken şeyler. Genel bilgiler. Tüm karşılaştırmalarınızı bu bilgilere göre yapmanızı öneririm. Sonrasında hangi makineyi tercih edeceğinizi siz belirlersiniz, belirlemelisiniz. Hatta bazen bi makinenin diğerinden daha fazla içinize sinmesi bile tercih sebebi olabiliyor, buna birşey denilemez..

3. Şu söylediklerimi iyi kavradıysanız Hayır, düşük megapikselli, az zoom yapan makinelere yönelmezsiniz. Çünkü şu zamanda, şu sınıf kompaktlarda düşük megapikselli, ortalama zoom yapan makine bulmak zor. Çoğu makine en az 12.1 mp kullanıyor. Buda en alt sınır olduğu için bunu tercih etmenizi öneriyorum. Zira daha düşük megapixelli modeller teknolojik olarak daha geride kalmış durumda eski oldukları için ve üreticilerin politikalarından ötürü yeni teknolojileri abartı Megapiksellerle sundukları için. Kompakt bir makine alıyorsanız ve sensörü ufaksa 12 megapikseli geçmemeye gayret etmelisiniz. Zoom özelliğinide abartmamalısınız. 10x, 12x gayet yeterli. Elbette birisi çıkar 20x zoom özelliğini kaliteli objektifle sunarsa tercih sebebi olur ama bu fiyatlara malesef yok!!

Gelelim S2800Hd nin Iso oranına. Bir defa bu boyuttaki sensöre, bu megapixele 6400 Iso oldukça abartılı.. Iso 6400 kullanılabilir değil. Ayrıca farklı Iso değerlerinde farklı renk tonlamaları ortaya çıkıyor bu makinede, bu renk sapmalarıda pek hoş değil. Iso başarımı olarak Sx130 Is ile aralarında çok ciddi bir fark yok ama Sx130 Isın iyi bir artısı var. Sx130 Is 15 saniye minimum çekim süresi verdiği için ışığı daha iyi, daha çok alıyor ve Isoyu düşürüp foto kalitesini arttırabiliyorsunuz. Fujide ise süre 8 saniye oysa Isoyu düşürebilmek, noiseyi azaltmak önemli burda gece çekimlerinde. Yani çokta fazla birşey ifade etmiyor benim için 6400 Iso.. Tabi gece elde çekim olayında Iso hızlı çekim olanağı tanıyarak bulanıklığı ve titremeyi azaltır ancak bu konuda da çokta başarılı olduğunu düşünmüyorum. Noise oranı yüksek. Proğramlarla elden geçirme işide zaten kompakt kullanıcılarına zahmetli gelir. Hem gece fotoğraf çekiyorum diyorsanız önce tripodunuz olacak.. Ayrıca S2800Hd için yapılan incelemelerde en çok şikayet edilen şeylerden biri stabil bir resim kalitesinin olmaması. Her çektiğiniz kare birbirinden farklı kalitelerde olabiliyor. Odaklanması yavaş. Benim gördüğüm en büyük eksisi ise geniş açı fotoğraflarda ciddi bir keskinlik sorunu oldu. Çok yumuşatıyor resimleri. Örnek koyayım birtane görmeniz adına. Resimi biraz büyütün ne demek istediğimi anlayacaksınız. Örnek! Tıklayın.
    Ayrıca S2800hdyi elime alınca bende çok iyi izlenimler bırakmadı. Sanki elimde bir avuç plastik var gibi hissettim. Bu görece birşeydir ama. Kimisi öyle hissetmeyebiliyor. Zaten çoğu inceleme sitesinde de malzeme kalitesinin pekte iyi olmadığı yazılmış. Bir başka önemli eksiside hd videosundaki kalitesizlik. Ve zoom yaparken görüntünün bozulması. Sx130 Is büyük fark atıyor bu konuda S2800Hd ye.

Şimdi, şahsi kanaatim, zevkim ve şu bilgilerimle ben sizin yerinizde olsam Canon Sx130 Is'ı tercih ederdim ancak seçim elbette sizin, arkadaşım Caens.
    Ama Fujifilm S2800Hd nin Sx130 Is'tan iyi özellikleri yok mu? Elbette var. Örneğin panoramik çekiminin olması. Görece birşey olarak tipi, kimine göre marka, teknik servis güvenilirliği vs vs.. Ama bukadar eksinin yanında okadarcık artı malesef benim gözümde S2800Hd yi Sx130 Is'a karşı mağlup ediyor
    Umarım bir faydası olur yazımın size ve kararsız arkadaşlara. Sürçü lisan ettiysem affola. İyi günler herkese, kendinize iyi bakın

• Yukarıda bahsettiğim ses daha çok kulağımı yaklaştırdığımda duyuluyor veya sessiz bir ortamda elimdeykende hafiften duyulabiliyor. Sanki sürekli bir şey çalışıyormuş gibi. Tam olarak nedeni nedir peki bu sesin, IS'den kaynaklanıyor demişsiniz peki IS nedir:)) Ve bu ses video çekimlerine de yansımaz mı?
  • IS = image stabilizer = fotoğraf sabitleyici (gibi tercüme edilebilir). Yani siz makinayı tutarken sallandığınız için bu sabitleme sistemi sizin sarsıntınızı absorbe ederek fotoğrafta titrek, bulanık görüntü olmaması için çalışır, çabalar, durmaz!.. Video çekimlerinde çok çok az olarak yansır ama bunun çektiğiniz videolar izlenirken sizi rahatsız edeceğini sanmıyorum. Benim eski Canon A720 IS'te de dediğiniz gibi tiz bir motor sesimsi bir ses vardı, aynen makinayı kulağınızın dibine getirince duyabiliyordunuz ki ben makinayı kullanırken belki de 1 sene sonra falan tesadüfen sesi fark etmiştim !..
  • bir aksilik olmazsa yakında bende aranızdayım
  • Sayın balun12;

Verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler. Bende iki makina arasında kalmıştım. Artık gönül rahatlığıyla SX130 İS siparişi verebileceğimi düşünüyorum sayenizde.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.