Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.675
Cevap
20
Favori
241.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nikon,canon ,olympus kullandım ama canon renk doygunluğunda önde . sx130 hd video ve sterio sesli kaydediyor video kameraya da ihtiyaç kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

nikon,canon ,olympus kullandım ama canon renk doygunluğunda önde . sx130 hd video ve sterio sesli kaydediyor video kameraya da ihtiyaç kalmıyor.

sx130 tek çekimde en çok kaç dakika video çekiyor 8 mesaj üstte bu soruyu sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TKAY -- 5 Mart 2011; 2:16:52 >
  • Günlerdir fujifilm s2800 ile canon sx130'u karşılaştırıyorum. Yüzlerce kullanıcı yorumu okudum 2 makineyide elimde denedim. Sonuç olarak anladığım şey şu;

-Video çekiminde canon kesinlikle daha iyi (bildiğin hd görüntü veriyor)
    -Bas-çek(otomatik mod) fotoğraflarda canon renk canlılığıyla öne çıkıyor
    -Manuel çekimlerde Fujifilm çok daha iyi..Yani alıştığınız zaman canondan daha iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz
    -Yine manuel çekimlerde çeşitli stillerde fotoğrafı kaliteli çekebiliyorsunuz.(makro,manzara,portre vs.)
    -Zoom konusunda zaten özelliklerdende anlaşıldığı kadarıyla Fuji birkaç gömlek üstün

Kısacası Profesyonel fotoğraf çekimleriyle ilgilenmeyen ve günlük fotoğraf video ihtiyacını üst düzeyde karşılamak isteyenler için canon sx130 çok iyi bir makine

Ancak fotoğraf konusunda uzmanlaşmak isteyen ve geçiş makinesi arayanlar için Fuji fazlasıyla iyi...

Son olarak söyleyeyim fujiye alışmak biraz zor olabilir 1 ay içinde istediğiniz fotoğrafları çekmeye başlarsınız

• @TKAY
    Az yukarı kaydır sayfayı, mesajından 2-3 mesaj önce vide sürelerini Canon'un kullanıcı kılavuzundan okuyup-yazmıştım. Üst üste 8 mesaj atana kadar okusan gerek kalmazmış yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@TKAY
    Az yukarı kaydır sayfayı, mesajından 2-3 mesaj önce vide sürelerini Canon'un kullanıcı kılavuzundan okuyup-yazmıştım. Üst üste 8 mesaj atana kadar okusan gerek kalmazmış yani...

teşekkür ama benim sorma amacım birkaç mesaj üstteki şubat arkadaşın attığı mesajaydı video kameraya gerek yok demiş onun için.

yoksa bu konudaki bütün mesajları okudum :)

senin mesajından sonraki 8 mesajın konusu başka :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TKAY -- 5 Mart 2011; 18:39:34 >
  • O zaman sorun yok :) iyi forumlar dilerim...
  • Merhaba arkadaşlar. Sürekli Canon sx130 Is ile Fuji S2800Hd nin karşılaştırıldığını görüyorum. Nacizane fikrimi belirtmek bir nebze olsun yardımcı olmak isterim.
    1. Canon Sx130 Is ın Fuji ye göre ilk avantajı 12.1 megapixel olması. Eğer biraz araştırmacı iseniz megapixel oranının arttıkça fotoğraf kalitesinin düştüğünü bilirsiniz. Fuji 14.1 megapixel. Canon 43 MP/cm² Pixel Density, Fuji ise 50 MP/cm². Bu da demek oluyorki Canonda Fujiye göre daha net ve keskin bir görüntü ortaya çıkacaktır. Burda renk canlılığından bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın, fotoğraf kalitesinden bahsediyorum. Ayrıca renklerin canlılığı ve doğala yakınlığı olarakta Canon daha üstün.

2. Canon Sx130 ıs ın diğer bir üstün yönü ise manuel odaklama yapabilmesi. Fujide bu özellik inceleme sitelerinden baktığım kadarıyla yok. Ki bu önemli bir özellik. Örneğin hayvanat bahçesindesiniz. Hava çok güzel, güneş tepede sımsıcak keyfinize diyecek yok.(Şu soğuklarda ilaç gibi geliyor bu hayal değil mi) Tel örgülerin arkasındaki bir maymunu fotoğraflayacaksınız. Ancak deklanşöre her basışınızda makine tel örgülere odaklama yapıyor maymun net çıkmıyor. Daha geriden alıyorsunuz bu defada tel örgülerden doğru düzgün birşey görünmüyor. Moraliniz bozuldu keşke manuel odaklama olsaydı dediniz Amma eğer elinizdeki makine sx130 ise derhal manuel odaklamaya geçiyorsunuz tel örgülerin arasındaki boşluğa manuel olarak odaklama yapıp arka planı odaklamış oluyorsunuz. Ve tel örgüler flu çıkarken maymun net olarak görülüyor.

3. Canon Sx130 is 336mm zoom yapabiliyor. Fuji S2800Hd ise 504mm zoom yapıyor. Şimdi burada Fuji üstün gibi görünüyor değil mi? Ama aslında değil. Peki ama neden? Çünkü zoom oranı arttıkça objektif elemanları artar. Yani görüntünün geçtiği mercek sayısı eleman sayısı artar. Bu da görüntü kalitesinden daha fazla ödün vermek demek. Ama eğer yok benim için görüntü kalitesi mühim değil zoom yapsın yeter derseniz buda sizin tercihiniz.

4. Canon Sx130 ısın macro mesafesi 1cm iken Fujinin 2cm.

5. Canon Sx130 ısın minimum çekim hızı 15 saniye iken Fujininki 8 saniye. Buda demek oluyorki gece çekimlerinde Canon minimum çekim hızının yüksekliği sayesinde daha fazla ışığı objektiften geçirerek daha net bir gece fotoğrafı sağlayacak. Bu da mühim bir artı.

6. Canon Sx130 ısın maksimum çekim hızı 1/2500 iken Fujininki 1/2000. Buda şu demek. Hareket eden bir nesneyi (örneğin çocuk) fotoğraflayacağınız zaman Canon daha hızlı bir anı dondurma sağlayarak daha net bir çekim elde etmenize imkan verecek.

7. Canon Sx130 ısın Hd video çekim kalitesi çok net bir şekilde Fujininkinden iyi. Zoom yaparken Canonda netlik bozulmuyor oysa fuji evlere şenlik. Buyrun kendiniz bakın.Canon Sx130 Is ın linki ----------- Fujifilm S2800Hd nin linki

8. Canon Sx130 ıs 308gr Fuji S2800Hd 341gr. Çok ciddi bir fark yok ama genede bazı arkadaşlar kırk gramı ağır bulabilir Canon daha kompakt ve taşıması daha rahat olur diye düşünüyorum.

9. Her iki makinede manuel kullanıma izin veriyor. Yani her iki makinede de fotoğrafçılığınızı geliştirebilirsiniz. Ama şu varki Canonun kullanımı çok daha rahat, pratik, kolay. Yani Canonu basçek yapacaklarda tercih edebilir yarı pro makine isteyenlerde ama Fujiyi basçek isteyen bir kullanıcıya kessinlikle tavsiye etmiyorum kullanımı gerçekten zor.

Sonuç olarak Canon Sx130 ıs ın Fujifilm S2800Hd den daha özellikli daha pratik daha keyif verici olduğunu düşünüyorum. Kısa süre sonra bende bir adet edineceğim inşallah Tabiki Fuji S2800Hd kötü bir makine değil ama Canon Sx130 Is varken ben şahsen Fujiyi tercih etmem. Yardımcı olabilmişimdir umarım. Eğer eksik veya yanlış söylediğim birşey varsa bağışlayın.

• dün itibariylen ben de bir Canon SX130 IS edinmiş bulunmaktayım.. günlerce onlarca saat araştırdım.. görünüm itibariyle aslında gönlüm fuji s2800hd den yanaydı ama gittim yerinde gördüm ve canonun doğru tercih olduğuna karar verdim.. sanırım benden bir önceki mesajda doğru bir karar verdiğimi teyit ediyor.. ayrıca yine bu sitete fuji s1xxx s2xxx başlığındaki bir fuji kullanıcısnın "Canon hiç kuşu yokki daha iyi ama ben görünümünü beğenmediğim için fuji aldım." demesi de çok etkili oldu :) umarım hayırlısı olur yakın zamanda makinayla kaynaşmayı ümit ediyorum.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: b@d0

dün itibariylen ben de bir Canon SX130 IS edinmiş bulunmaktayım.. günlerce onlarca saat araştırdım.. görünüm itibariyle aslında gönlüm fuji s2800hd den yanaydı ama gittim yerinde gördüm ve canonun doğru tercih olduğuna karar verdim.. sanırım benden bir önceki mesajda doğru bir karar verdiğimi teyit ediyor.. ayrıca yine bu sitete fuji s1xxx s2xxx başlığındaki bir fuji kullanıcısnın "Canon hiç kuşu yokki daha iyi ama ben görünümünü beğenmediğim için fuji aldım." demesi de çok etkili oldu :) umarım hayırlısı olur yakın zamanda makinayla kaynaşmayı ümit ediyorum.. :)

hayırlı olsun arkadaşım bende sipariş verdim 6 gün oldu ama hala gelmedi :(
  • Hayırlı olsun b@d0
    Evet, o mesaj da çok ilginç. Fotoğraf makinasını göstermek için değil, fotoğraf makinasının çektiklerini göstermek için ve bakmak için alıyoruz. Bu bir takı, kıyafet falan değil ki ! Yaptığı iş, sonuç önemli. Elbette az biraz da estetiğine bakılır fakat onun için de göre göre daha kötüsü alınması çok acayip bir tercih bence. Ayrıca @balun12 arkadaş da baya iyi inceleme yapmış, süzmüş neticeyi koymuş ortaya :) Canon'un yerinde olsam arkadaşa 1 d-slr hediye ederdim, tamam çok yüsek model olmasına gerek yok 60D olabilir mesela.
  • balun12 arkadaşım herşeyi en iyi şekilde anlatmış.çok teşekkür ediyoruz kendisine.üstüne basa basa söylüyoruz.burda marka fanatikliği yok.
    hangi makina iyi ise söyleriz.ama sx130 gerçekten slr a girişe kadar çoğu kompaktan kat kat daha üstün bi makina diye...kanıtı image resource sitesindeki compare sample images sekmesindeki
    karşılaştırmalardır..yok pilliymiş yok hantalmış yok saniyede 1 çekim yapıyomuş filan hikaye.resim kalitesi çok güzel...bence en büyük kriter bu olmalı...teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hayırlı olsun b@d0
    Evet, o mesaj da çok ilginç. Fotoğraf makinasını göstermek için değil, fotoğraf makinasının çektiklerini göstermek için ve bakmak için alıyoruz. Bu bir takı, kıyafet falan değil ki ! Yaptığı iş, sonuç önemli. Elbette az biraz da estetiğine bakılır fakat onun için de göre göre daha kötüsü alınması çok acayip bir tercih bence. Ayrıca @balun12 arkadaş da baya iyi inceleme yapmış, süzmüş neticeyi koymuş ortaya :) Canon'un yerinde olsam arkadaşa 1 d-slr hediye ederdim, tamam çok yüsek model olmasına gerek yok 60D olabilir mesela.

süpersin hocam

• teşekkür edeirm hayırlı olur inşallah.. fotoğrafçılığı çok iyi bilmiyorum açıkçası o yüzden bilmem öğrenmem gereken çoook şey olduğundan eminim.. bu konuda yardımcı olabilecek görsel bir eğitim seti önerebilrmisiniz.. makinanın kutusundan da çıktı bişey ona da bakacam en yakın zamnda :)
  • arkadaşlar bizamerikadayız sitesinden spariş yapan ve ürünü eline ulaşan varsa kaç günde geliyor bu ürün ben pazartesi 28.02.2011 tarihinde sx130 sipariş ettim ama hala elime ulaşmadı bilgisi olan varmı ???
  • 2011-03-02 tarihinde sipariş ettim. Dört gün oldu, hala taşınma durumunda diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan1991

2011-03-02 tarihinde sipariş ettim. Dört gün oldu, hala taşınma durumunda diyor.

bu sayfada ben kargo takip resmini koydum senindemi aynı ?
  • Evet aynı durumda.
  • Güle güle kullanın arkadaşlar çok doğru bir seçim yapmışsınız.

Dediğiniz gibi aksesuar gibi birşey değil ki bu makina. Tamam dış görünüşde bir nebze onemli (Ki sx 130 çok güzel duruyor :)) ).

D-SLR bir makinaya geçmeden once manuel ayarları ogrenmek amaçlı güzel fotolar çekilebilecek en güzel makinalardan birisi.
  • şu pillerden yana bir türlü şansım tutmuyor benim.. iyi dediler recyko+ piil aldım yine 30 40 fotoğrafta bitiyor bundan önce de iki bast makkina kulandım onlardada şu pil işini bi türlü çözemedim ne yapmam lazım benim.. piller recyko 2050mah
  • makine elime geçmedi ama kime sorsam sanyo eneloop diyor. birde bu pilleri dene derim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.