Şimdi Ara

canon sx130 kullanıcıları (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.675
Cevap
20
Favori
241.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler gece çekimlerini nasıl yapıyorsunuz, denemediğim mod kalmadı ama çok kötü ya, en iyi sonuçları SCN modunda düşük ışıkta alıyorum, flaş patlasa bi dert patlamasa bi dert, harbi şu işe bi el atın gece hangi ayarlarda çekelim fotoğrafları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

beyler gece çekimlerini nasıl yapıyorsunuz, denemediğim mod kalmadı ama çok kötü ya, en iyi sonuçları SCN modunda düşük ışıkta alıyorum, flaş patlasa bi dert patlamasa bi dert, harbi şu işe bi el atın gece hangi ayarlarda çekelim fotoğrafları...

Gece modunda fotoğraf çekmek eğer görüntüleyeceğiniz manzara hareketsiz ise çok basit. Manuel modu açacaksınız. Sonra 1/100 ve türevleri şeklinde olan bölümü ortam karanlığına göre 1" 2" 3" veya üzerinde ayarlayacaksınız....Bu foto çekim süresidir...Sonra örneğin 2"'ye ayarladıysanız foto çekim süresi 2 saniye olduğundan fotoğrafı çekerken uzun süre hiç kıpırdatmadan tutacaksınız. Tripod varsa daha iyi olacaktır. Artık fotoya bakıp ona göre ayarları değiştirebilirsiniz. Foto çok parlak çıktıysa saniye kısmını düşüreceksiniz, hala karanlık gibi çıktı ise yükselteceksiniz...Basitçe bu kadar anlatabildim hocam....Flash kapalı olacak tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

Dostlar makinenin taze sahiplerindenim. Makinenin çekimlerinden memnunum ama gece çekimini gorselakademide izlememe rağmen bir türlü beceremedim. Örneğin sahilde manzara çekeceğim ya kapkaranlık çıkıyor yada titreşimli. Gece video çekimlerindede dikey çizgiler var. Yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

quote:

beyler gece çekimlerini nasıl yapıyorsunuz, denemediğim mod kalmadı ama çok kötü ya, en iyi sonuçları SCN modunda düşük ışıkta alıyorum, flaş patlasa bi dert patlamasa bi dert, harbi şu işe bi el atın gece hangi ayarlarda çekelim fotoğrafları...

Gece modunda fotoğraf çekmek eğer görüntüleyeceğiniz manzara hareketsiz ise çok basit. Manuel modu açacaksınız. Sonra 1/100 ve türevleri şeklinde olan bölümü ortam karanlığına göre 1" 2" 3" veya üzerinde ayarlayacaksınız....Bu foto çekim süresidir...Sonra örneğin 2"'ye ayarladıysanız foto çekim süresi 2 saniye olduğundan fotoğrafı çekerken uzun süre hiç kıpırdatmadan tutacaksınız. Tripod varsa daha iyi olacaktır. Artık fotoya bakıp ona göre ayarları değiştirebilirsiniz. Foto çok parlak çıktıysa saniye kısmını düşüreceksiniz, hala karanlık gibi çıktı ise yükselteceksiniz...Basitçe bu kadar anlatabildim hocam....Flash kapalı olacak tabi...

Bende soruyordum ii oldu:) Deneyelim hemen. Peki bu dikey çizgi?

• Bende sx150 IS var. Bence çok güzel bir makine. Yeni SLR ye başlamak isteyenler için ideal diye düşünüyorum. Makineyi alırken aynı zamanda interaktif eğitim şifresi de verdiler. Makinenin nasıl kullanılacağını anlatıyor. Zoom fujilere göre daha az ama çekimler güzel. Tavsiye edrim.
  • sx150 IS'nin zayıf yönü ki bu makine ile hemen hemen aynı bir makinedir, pillerinin az ömürlü olması. Özellikle video çekimlerinde pilleri çabuk bitiriyor. Ben GP 2700 mA pil aldım. bu pillerle epey bir öekim yapabiliyorsunuz ama şarjdan 1 hafta sonra kullanmasanız dahi max gücünü kaybediyor. Tavsiyem GP Recyko piller almanız. Bu piller uzun süre kullanmasanız dahi şarjlarını koruyor. Yalnız şarj aletlerini alırken dikkat etmek gerekiyor. GP'nin ucuz olanları 13 saatte ancak şarj edebiliyor. Ama 2 kalem pili 2 saatte şarj edebilenleride var tavsiyem biraz pahalıda olsa bundan almanız.
  • quote:

quote:

Dostlar makinenin taze sahiplerindenim. Makinenin çekimlerinden memnunum ama gece çekimini gorselakademide izlememe rağmen bir türlü beceremedim. Örneğin sahilde manzara çekeceğim ya kapkaranlık çıkıyor yada titreşimli. Gece video çekimlerindede dikey çizgiler var. Yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

quote:

quote:

Dikey çizgilerden kurtuluş zannımca yoktur. Işıklarla alakalı bir sorun ve sanırım bunun için profesyonel makinalarda özel lensler vardır. Bizimkilerde kurtuluş hiç bilmiyorum.

Ayrıca Sanyo Eneloop pillerden ötesi yalan :) Çok iyidirler...Tavsiye ederim herkese.

• bu konuda macrodan anlayan yok galiba onca fotoğraf koydum jiddi kardeşten başkasının ilgisini çekmedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi famken -- 10 Temmuz 2012; 21:36:26 >
  • @famken üstad, senin gibi makro çekemediğimiz için kıskanıyoruz
    Gerçekten çok başarılı fotoğraflar çekiyorsun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dikey çizgilerden kurtuluş zannımca yoktur. Işıklarla alakalı bir sorun ve sanırım bunun için profesyonel makinalarda özel lensler vardır. Bizimkilerde kurtuluş hiç bilmiyorum.

Ayrıca Sanyo Eneloop pillerden ötesi yalan :) Çok iyidirler...Tavsiye ederim herkese.

Ama çok yadırgadım. Böyle video çekimimi olur:) Demek ki sorun sadece bende değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: famken

bu konuda macrodan anlayan yok galiba onca fotoğraf koydum jiddi kardeşten başkasının ilgisini çekmedi..

Dostum ben makro çekim yaparım sürekli. Makro çekim fotoğraf makinesi için CANdır. Sonuçta normal bir manzara fotoğrafında herşeyi normal gözünle gördüğün gibi görebilirsin. Ama makroda gözünle göremediğin renk canlılığını ve detayları görürsün. Resimler gerçekten mükemmel. Bende kendimce çekiyorum paylaşacaktım ama seninkileri görünce paylaşasım gelmedi. Lens almak lazım

• quote:

HELİKOPTER

Bunu hangi modda hangi ayarlarda cektiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu makinanin fiyati ne kadar teknosada 500 diyo cokmu bu makinaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu makinede gözlük parlamasını engelleyecek bi ayar falan var mıdır, yoksa hep parlar mı bu gözlük...
  • quote:

arkadaşlar bu makinede gözlük parlamasını engelleyecek bi ayar falan var mıdır, yoksa hep parlar mı bu gözlük...

dostum bendede var gozluk ama parlama olayını hic bilmiyom gece gunduz devamlimi parlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

quote:

arkadaşlar bu makinede gözlük parlamasını engelleyecek bi ayar falan var mıdır, yoksa hep parlar mı bu gözlük...

dostum bendede var gozluk ama parlama olayını hic bilmiyom gece gunduz devamlimi parlıyor

evet usta farketmiyor gece gündüz, genelde parlıyor, akşam hep parlıyor nerdeyse...
  • quote:

quote:

quote:

evet usta farketmiyor gece gündüz, genelde parlıyor, akşam hep parlıyor nerdeyse...

kardes gozlukler eskimi:)
  • quote:

bu konuda macrodan anlayan yok galiba onca fotoğraf koydum jiddi kardeşten başkasının ilgisini çekmedi..

Hayranlıkla ağzım bir karış olmasa da açık vaziyette bakıyorum resimlerine..Enayi gibi ben de bunlardan yakalamaya çalışıyorum,neden sonra uyandım..Raynoz dedin de geçen araştırdım raynox nedir diye..Yav tabi çekemem ben böyle makro..Lens mi var bizde:))Sadece bakıyorum senin çalışmalara hayranlıkla..Bende de lens olsa yakalardım güzel enstantaneler:))Kolay gelsin..

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardes gozlukler eskimi:)

camlar bi iki senelik var da, sorun o değil yeni de olsa parlıyor çoğu açıda, varsa bunun bi ayarı falan yapalım ama yok herhalde...

• üsttekileri ben çektim alttaki google dan

• quote:

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

HELİKOPTER

Bunu hangi modda hangi ayarlarda cektiniz

F.45 iso 80 pozlama 1/250 bu değerler o kadar önemli değil manuel focusta netlemeyi güzel yaptıktan sonra picassa gibi programlarda istediğin gibi ayarlarsın elde çekim manuel focus zor olan tarafı bu 12 optikte titretmemek kolay iş değil

• 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.