Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
68
Favori
318.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu makinanın otomatik ayarında çok canlı ve net görüntü alabiliyosun ama manuel ayarını bi türlü beceremiyorum bütün ayarları değşitiryorum TV modunda görüntü bembeyaz çekiyo ışıklı ortamda neyi eksik yapıyorum sizce?
     ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 14 Ekim 2012; 21:30:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkangsk

Bazı fotoğraf çalışmalarım naçizane..
    Bu makinanın otomatik ayarında çok canlı ve net görüntü alabiliyosun ama manuel ayarını bi türlü beceremiyorum bütün ayarları değşitiryorum TV modunda görüntü bembeyaz çekiyo ışıklı ortamda neyi eksik yapıyorum sizce?

Hocam M modunda hangi ortamda hangi ayarlarda çekeceğinizi daha iyi öğrenebiliyorsunuz. Örneğin TV modundayken zamanı tekerleği çevirerek düşürüp yükselttiğinizde ancak yarım bastığınızda o ayarları görüyorsunuz fakat M modundayken TV modundaki ayarlarla oynadığınızda direk LCD'ye yansıyor. Dolayısıyla fotoğrafı çekmeden önce nasıl çıkacağını az çok görebiliyorsunuz. Ayarlarınızı daha çok kontrol altında tutabiliyorsunuz;) Ben bugün sinir oldum yalnız. Güneş batmaya yakın deniz kenarında fotoğraf çekecektim fakat resimlerde güneşi ne yaptıysam ekrana alamadım. Her defasında dümdüz ışık yansıması oluştu ekranda. Bir de çektiğim fotolar hep kare şeklinde çıkıyor sanki yani 500px veya farklı sitelerde çekilmiş resimlere bakınca kendimi yeteneksiz olarak görmeye başladım:D Profesyonele mi geçsek ne yapsak :D:D

• @tequila6 hocam şu çektiğiniz resimlerde kullandığınız Lens Raynox diye tahmin ediyoruz ancak net birşey söylerseniz komplekse girmekten kurtulmuş oluruz makinaları kıracağız en sonunda Bir de bu lensin fiyatı nedir? Nereden alıyorsunuz acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

quote:

Orijinalden alıntı: serkangsk

Bazı fotoğraf çalışmalarım naçizane..

Hocam M modunda hangi ortamda hangi ayarlarda çekeceğinizi daha iyi öğrenebiliyorsunuz. Örneğin TV modundayken zamanı tekerleği çevirerek düşürüp yükselttiğinizde ancak yarım bastığınızda o ayarları görüyorsunuz fakat M modundayken TV modundaki ayarlarla oynadığınızda direk LCD'ye yansıyor. Dolayısıyla fotoğrafı çekmeden önce nasıl çıkacağını az çok görebiliyorsunuz. Ayarlarınızı daha çok kontrol altında tutabiliyorsunuz;) Ben bugün sinir oldum yalnız. Güneş batmaya yakın deniz kenarında fotoğraf çekecektim fakat resimlerde güneşi ne yaptıysam ekrana alamadım. Her defasında dümdüz ışık yansıması oluştu ekranda. Bir de çektiğim fotolar hep kare şeklinde çıkıyor sanki yani 500px veya farklı sitelerde çekilmiş resimlere bakınca kendimi yeteneksiz olarak görmeye başladım:D Profesyonele mi geçsek ne yapsak :D:D

M olayi iyiymis ben onuda bi deneyeyim eyvallah sagolasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

Canon SX150IS

Siz bu güzel makroları 500px'e fotokritik'e(bilhassa) koyun bence.

• quote:

@tequila6 hocam şu çektiğiniz resimlerde kullandığınız Lens Raynox diye tahmin ediyoruz ancak net birşey söylerseniz komplekse girmekten kurtulmuş oluruz makinaları kıracağız en sonunda Bir de bu lensin fiyatı nedir? Nereden alıyorsunuz acaba??

Gerçekten kullanmıyorum Raynox. Sadece Picasa da fotoğrafı kesiyorum ve hafif ışık veriyorum o kadar. üstlerde ki mesajlarımda belirttim tüm ayarlarımı sizde bu ayarları yaparak aynı fotoğrafları çekebilirsiniz. Zor değil gerçekten. Böceği ürkütmeyin, biraz sabırlı olun yeter. İnanın gizli saklı bişey yok :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Siz bu güzel makroları 500px'e fotokritik'e(bilhassa) koyun bence.

Tavsiyeniz için teşekkürler ama daha 2000 fotoğraf bile olmadı çektiğim fotoğraf sayısı. Biraz daha geliştirmeliyim kendimi. O zaman koyarım.
  • quote:

quote:

@tequila6 hocam şu çektiğiniz resimlerde kullandığınız Lens Raynox diye tahmin ediyoruz ancak net birşey söylerseniz komplekse girmekten kurtulmuş oluruz makinaları kıracağız en sonunda Bir de bu lensin fiyatı nedir? Nereden alıyorsunuz acaba??

Gerçekten kullanmıyorum Raynox. Sadece Picasa da fotoğrafı kesiyorum ve hafif ışık veriyorum o kadar. üstlerde ki mesajlarımda belirttim tüm ayarlarımı sizde bu ayarları yaparak aynı fotoğrafları çekebilirsiniz. Zor değil gerçekten. Böceği ürkütmeyin, biraz sabırlı olun yeter. İnanın gizli saklı bişey yok :))

Hocam inanılmaz işler yapıyorsunuz. Raynox lens arıyor hale geldim artık neyseki cevap verdiniz kurtuldum bu işten:) Teşekkür ediyorum ilginize hayranlıkla resimlerinize bakıyoruz forum olarak. Saygılar;)

• quote:

quote:

Bu fotoğraftan kesit almayı çok kişi bilmiyor, yapmıyor. Aslında uygun ölçüde kesit alınca gerçekten sonuçlar çok daha güzel olabiliyor.
    Aylar önce bir başlıkta örnek olarak bir ekran görüntüsü de paylaşarak yazmıştım. Çok iyi bir örnek değil ama olayın ne olduğu konusunda bilgi vermek adına iyi bir örnek.

Şöyle :
    Örnekte kullanılan program ACD See Pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Ekim 2012; 12:47:03 >

• Şehir içinde yaşamak fotografcılık acısından herbiden kötü

Resmen böcek bulamıyorum, sinek bile yok evde. Bana uysal böcekler lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Bu fotoğraftan kesit almayı çok kişi bilmiyor, yapmıyor. Aslında uygun ölçüde kesit alınca gerçekten sonuçlar çok daha güzel olabiliyor.
    Aylar önce bir başlıkta örnek olarak bir ekran görüntüsü de paylaşarak yazmıştım. Çok iyi bir örnek değil ama olayın ne olduğu konusunda bilgi vermek adına iyi bir örnek.

Şöyle :
    Örnekte kullanılan program ACD See Pro

Hocam doğru söylüyorsunuz resimde asıl göstermek istediğimiz kısımları bu şekilde daha net ön plana çıkarabiliriz ancak merak ettiğim birşey var, bu şekilde kestiğimiz bir resmi 500px gibi sitelere koyduğumuzda ne derece tutulur? Yani resmin boyutunu değiştirmiş olmuyormuyuz? Örneğin 1280*960 olan resmi bu şekilde kestiğimizde resim 512*400 gibi bir şeye dönüşüyor değil mi? Bu tarz sitelere makro resim koyanlar bunu bu şekildemi yapıyor sizce?

• quote:

Hocam doğru söylüyorsunuz resimde asıl göstermek istediğimiz kısımları bu şekilde daha net ön plana çıkarabiliriz ancak merak ettiğim birşey var, bu şekilde kestiğimiz bir resmi 500px gibi sitelere koyduğumuzda ne derece tutulur? Yani resmin boyutunu değiştirmiş olmuyormuyuz? Örneğin 1280*960 olan resmi bu şekilde kestiğimizde resim 512*400 gibi bir şeye dönüşüyor değil mi? Bu tarz sitelere makro resim koyanlar bunu bu şekildemi yapıyor sizce?

-
    Bu kesme işlemi bir hile değil. Elbette fotoğraf iyi ise sonuçta bir şey değişmez, tutulur (Kaldı ki bu gibi siteler çok sağlıklı olarak çektiğiniz fotoğrafın iyi yada kötü olduğu sonucunu göstermezler). 500px'te çok görüyorum birisi fotoğrafınızı beğeniyor ve altına da şöyle bir yorum-mesaj bırakıyor "Lütfen benim fotoğraflarıma da bakın" ;-) Yani ? "Bak ben sana puan verdim, borçlandın bana sen de artık 1-2 fotoğrafıma puan verirsin !!! Aslına dijital ortamda etki edip bir şey yapmıyorsunuz ki. Ayrıca profesyoneller de çektikleri fotoğraflara dijital ortamda düzenlemeler yapıyorlar. Bu hile değil. Misal, 5D mark III ile bile çektiği fotoğrafı "Hah budur, ötesi yok" deyip çektiği gibi koymuyorlar ki ! Tabi her fotoğraf da ille haricen program ile düzenleme ihtiyacı duyacaktır diye bir şart yok. 1280x960 fotoğraf da kesit alınması için uygun bir çözünürlük değildir zaten. Bizim dediğimiz olay makinanın çektiği 10-16 megapixel fotoğraftan kesit almak. 4000x3000 küsür pixel falan gibi bir fotoğraftan söz ediyoruz yani. 1280x960 pixeli nereden buluyorsunuz ? Eğer makinanızın ayarlarında o çözünürlük var da onu tercih edip (ayarlayıp) öyle fotoğraf çekiyorsanız zaten baştan yanlış yapıyorsunuz. Öncelike elinizdeki makina ile maximum kaç megapixel ise o boyutta fotoğraf çekmelisiniz. Çünki dijital ortamda (Photoshop veya herhangi bir program ile) düzenleme yapılır iken 1 pixel verinin bile sizin lehinize faydası vardır. Siz daha düşük çözünürlük ile çektiğinizde bu verileri makinadan direk almıyorsunuz !.. Neden almıyorsunuz ? Siz o veriyi tam alın da isterseniz kendiniz istediğiniz boyuta ufaltın. Kontrol, hakimiyet sizin elinizde olsun. Şunun da farkında olalım artık. Fotoğraf makinalarında üretici tarafından ayarları yapılmış bir yazılım bulunuyor. Farz edin ki Photoshop değil de "OtoShop" bu yazılımın ismi de. Makina sensörden gelen veriyi, içindeki işlemcinin ve yazılımın yetenekleri-ayarları doğrultusunda dijital olarak işliyor ve size veriyor (Eğer RAW çekiyor ise o zaman başka, RAW işlenmemiş veridir çünki). Peki bu durumda fotoğraf makinanız sizin kontrolünüz dışında veriyi işlerken kabul, siz bunu kendiniz işlediğinizde "Yoo olmaz" ! Neden olmaz ? Hangi mantıkla ve sebeple olmaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Ekim 2012; 17:47:19 >

• Fırsat bulduğumda henüz iki elin parmağını geçmemiş kadar denemeden 2-3 tanesi.
    Hepsi Manuel modda çekildi.

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Şehir içinde yaşamak fotografcılık acısından herbiden kötü

Resmen böcek bulamıyorum, sinek bile yok evde. Bana uysal böcekler lazım

Hehe... şehirden şehire değişebilir bu durum.
    Ben de şehir merkezindeyim ama bahçemiz falan var. Bugün inanılmaz derecede anormal şekilde evin pencerelerine uğurböceği istilası oldu. Öyle böyle değil, abartmıyorum aynı cepheye bakan 2 pencerelerde ve çevresinde belki 50 tane vardı ve etrafta uçuşup konup, gidenler de vardı. Hafif aralanmış pencereden içeri girenler de olmuştu.
    -
    Biraz yaratıcılığınızı kullanın. Mesela bir tencerede su kaynatın, içine misketler yada kaynar suda bozulmayacak başka materyalleri atın, sonra dümdüz bir cam koyun tencerenin üzerine. Buharlaşma sebebi ile camın tabanında sarkan damlalar oluşacaktır. Bu damlalar tencere zeminindeki objelerin ilginç bir biçimde görünmesine sebep olacaktır. Girişin bu sahne üzerinde makro çekimine !..
    -
    Mesela bunu da ağız gargarası şişesini yavaşça yan yatırıp çektim, sonra Photoshop'ta biraz ilgi gösterdim.
    -
    Kuru bir şemsiye su damalarını çok güzel taşıyor mesela !.. Siz suya renk katıp çok daha farklı şeyler de yapabilirsiniz.
    -
    Balık yağı drajeleri de çok ilginç şeylere sebebiyet verebiliyor. Bu led ışığı altındaki bir çalışmam.
    Bir masa lambasının ışığında da ilginç görüntüler veriyor bu drajeler mesela !
    -
    Böcek sizsiniz ! :-) Diyeyim yani netice olarak. Yeteneksizsiniz gibisinden hani
    Dip Not : Fotoğraflar SX150 ile çekilmemiştir, yaratıcılık anlamında fikir vermesi açısından örnek olarak paylaştım. Tüm hakları sahibine aittir !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Ekim 2012; 21:03:19 >

• Fotoğrafları beğenmenize sevindim. Daha yolun başındayım umarım ilerde daha iyi olurum. Sizlerde doğaya çıksanız eminim çok güzel kareler yakalarsınız. Ben bunları çalıştığım fabrikanın bahçesinde öğle araları kısa bir zamanda çekiyorum. Havalarda soğumaya başlayınca ne yapıcam bilmiyorum. Gerçi az önce yediğim elmanın içinden çıkan kurt yarım saattir bana modellik yapıyor. Kışında böyle idare edicez sanırım :)

Aşağıdaki linkte ücretsiz fotoğraf düzenleme programı bulunuyor. Türkçe menüsü var ayrıca, gerçekten kullanışlı bir program. Picasa dan daha iyi bence. Tavsiye ederim.

http://www.photoscape.org/ps/main/download.php

@jiddi hocam çok güzel açıklamış fotoğrafı kesmek bazı durumlarda gerekebiliyor. Özellikle makro fotoğraflarda. çünkü genelde tek bir obje üzerinde odaklanılıyor, fotoğrafın geri kalan kısımları bulanık olduğu için gereksiz olabiliyor. Odaklanan görüntü kalitesini düşürmeden kesmenin bence bir sakıncası yok. Tabi ki bu sizin zevkinize kalmış bir şey.
    Paylaştığım iki resimde bunu görebilirsiniz.

• quote:

Sizi tebrik ederim makinenin limitlerini zorlamışsınız.Merak ediyorum beyaz dengesini nasıl ayarlıyorsunuz? Dışarıda çekim yaparken sürekli kullandığınız seçenek var mı yoksa ortama göremi ayar yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

quote:

Sizi tebrik ederim makinenin limitlerini zorlamışsınız.Merak ediyorum beyaz dengesini nasıl ayarlıyorsunuz? Dışarıda çekim yaparken sürekli kullandığınız seçenek var mı yoksa ortama göremi ayar yapıyorsunuz?

Teşekkürler, beyaz dengesi sürekli "Bulutlu" olarak işaretli. Aslında tam olarak ne anlam ifade ettiğini bilmiyorum WB nin, ama yaptığım denemelerde en iyi sonucu "bulutlu" seçeneğinde aldım. Renklerde ise Vc olarak gösterilen "canlı" seçili. Çekim sırasında sadece enstantene ile oynuyorum. Bu kertenkelenin 4 farklı tonda fotoğrafı var en iyi ayarı bulana kadar sürekli çekim yapıyorum. Tabi hayvan kaçmazsa :) Gerçi artık gözüm alıştı çekeceğim objeyi gördüğümde ortamın ışığına göre hızlı bir şekilde ayarımı yapabiliyorum.

bunlarda hafif odak sorunu var ama yinede güzel fotoğraflar.

• 2. fotoğrafta düşük seviyede flaş kullandım ama fazla olmuş gibi. İlerleyen günlerde flaşı söküp daha ileri almaya çalışıcam önünede küçük bir softbox :)) aslında aklıma ring flaş yapmak var ama daha proje aşamasında. Makineyi rezil mi ederim yoksa daha mı kullanışlı olur emin değilim :)

• photoscape te kesip, biraz ışık ve keskinlik verdim.

• @tequila hocam yine konuşturmuşsun makineyi :) Tebrik ederim

Bunlar da benden olsun dün gece can sıkıntısına çektim bikaç kare bugün picasa ile kesip ışık verdim.

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.