Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 24 Kasım 2012; 20:45:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

ya arkadaş cidden güzel işler çıkartıyorsun, ve yeteneğin de mevcut fazlasıyla, ne odunlar slr alıp bu işi yapıyor, bu makine ile bunları yapabiliyorsan bir an önce geç derim profesyonel bir cihaza. mesela bende de bakış açışı mevcuttur ama makineyi kullanamıyorum, şu fotoğrafları gördükçe kullanmak da istemiyorum. :D

• DSLR aldırtmayın arkadaşa. Zaten konuyu kendisi ayakta tutuyor.
  • ben de dün katıldım aranıza. o kadar okudum okudum yorumları sonunda vatandaki eleman da bundan iyisi yok bu fiyata diyince aldım. iyi de etmişim. hemen yanda dslr ler arasında bir tane samsung vardı. aralarında sadece 40 tl fark vardı. iyi ki tipine kanıp samsung almadım. cihazların 2 sini de orada denedik ve canon açık ara öndeydi. ben de daha acemilik hali ile 2 tane çekim yaptım.

http://i49.tinypic.com/5ttieg.jpg
    http://i46.tinypic.com/4qrc44.jpg

• Bunlar compact cihazlar. Böyle bavul gibi çantalara gerek yok. Lüzumsuz büyük. Taşınabilirlik diye bir şey olmadığı gibi alet içinde kaybolur.
    Vanguard BIIN-7H modeli gayet güzel. TeknoSA'dan 25 TL'ye almıştım. Pilleri falan kenarına koyarsınız, ayrı bir bölmesi yok.
  • Aynen söylediğinizden aldım gayett yeterli görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bu resimde kırmızı ile işaretli semboller makineyi her açtığımda 1-2 sn kadar görünüp gidiyor. sizde de böyle bir şey çıkıyor mu. ne anlama geliyor semboller. kitapçığı memlekette kaldığı için bakamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturan adam -- 31 Ekim 2012; 21:15:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağdaki simge power is ile ilgili. açık olduğunu gösteriyor. soldakini hiç görmedim.
  • ingilizce bir kullanım klavuzu buldum ama göremedim, özellikle son sayfalarında bayağı yararlı bilgiler var, link: http://sf.massart.edu/docs/vl1/Canon-PowerShot-SX150is-UG.pdf
    bir de Türkçe kullanma kılavuzu olan var mı, birşekilde paylaşmanız mümkün mü?
  • Sağdaki titreşim engeleyici yani is olarak gecen özellik, soldaki ise rüzgar filtresi, kayıt sırasında ruzgar kaynaklı gürültüyü azaltmaya yarıyor.

Makinenin menüsünü daha iyi öğrenseniz iyi olacak

Not: Otomatik ayarda foto cekiyorsanız, renkler soluk ve cansız cıkabilir. İlk cekimlerimde gordugumde neden bu kadar cansız demiştim. Sonra arkadaslarında anlattıgı gibi makineyi Manuel modda kullanmaya baslayıp Func/set düğmesinden AWB menusunun bir altındaki menuden Canlı yı secince resimlerdeki o sorun giderek harika oluyor.
    AWB menusunden de isterseniz Gun ısığı yada bulutluyu secerek daha da renklendirme verebilirsiniz. (makro modda cicek bocek cekmiyorsanız bulutlu seceneğini portrelerde kullanmasanız daha iyi, yoksa aşırı renkli yüzler cıkabilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

quote:

Orijinalden alıntı: tequila6

ya arkadaş cidden güzel işler çıkartıyorsun, ve yeteneğin de mevcut fazlasıyla, ne odunlar slr alıp bu işi yapıyor, bu makine ile bunları yapabiliyorsan bir an önce geç derim profesyonel bir cihaza. mesela bende de bakış açışı mevcuttur ama makineyi kullanamıyorum, şu fotoğrafları gördükçe kullanmak da istemiyorum. :D

Teşekkürler, DSLR almaya niyetim var ama şimdilik SX150 işimi görüyor. DSLR alsamda yine bu çektiklerimden daha farklı olmayacak fotoğraflarım. hem çok büyük hem den masraflılar. ben makinemin her an elimin altında olmasını istiyorum. koyuyorum cebime çıkıyorum :) Benim fotoğraf çekmemdeki asıl amacım güzel kompozisyonlar yakalamak. Fotoğraflarımın, bakan kişiye hikaye anlatmasını sağlamak. yoksa renkler çok canlı olsun, arka plan çok bulanık olsun, şimdilik pek önemli değil. Zaten SX150 bunları fazlasıyla yapıyor.
    Güzel fotoğraflar elde etmek istiyorsanız bol bol fotoğraf çekin. şimdiye kadar 3000 fotoğraf çektiysem bunun 300 ü işe yarar gerisi çöp. Filmine para vermiyorsunuz ya :) korkmayın güzel bir görüntü yakaladığınızda çekebildiğiniz kadar farklı açılardan fotoğraf çekin. içlerinden birkaçı mutlaka sizi tatmin edecektir. ben işi abarttım, seri çekim yapıyorum artık tek bir planın 20-30 fotoğrafı oluyor :) Herkese kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 1 Kasım 2012; 21:10:06 >

• Hazır gelmişken son çektiğim fotoğraflarımı paylaşayım.

Börtü böcek (hafif ışık ve renk ayarlaması yapıldı)

Siyah Beyaz (kontrast ayarı yapıldı)

Ustalar güneşi arkana al der, ben güneşi önüme aldım:) (kesme dışında oynama yoktur. Sadece kontrast ayarı yapıldı bazılarına)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneytozbek -- 1 Kasım 2012; 21:13:56 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekren -- 2 Kasım 2012; 18:40:10 >

• @gekren o çiçeğin adı ne? gün ışığında makro modunda çekebilir misin uç kısımları?
  • Tequila6 hocam resimleri herhalde çok büyük yüklemişim kusura bakmayın ölçeklememişim. Çiçeğin adı drosera capensis narrow leaf. Etobur bir bitkidir. O sıvı damlalara sineği çeker ve duyularına av takılınca avuç içini kapatır gibi kapanır. Aslında avıyla bir foto isterdim ancak sine yok ortada :) pazar sabahı gündüz makro modda deneyeceğim daha çok yeniyiz bu konularda. O sebepten foto biraz amatör çıkmış olabilir. Bu arada günışığından kasıt sıfır flaş ile mi çekim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar makineyi an itibatiyle kurcalıyor durumundayım, göründüğü gibi kolay değilmiş, bir de böyle içten içten "tik tik" sesi geliyor ya acaba bozuk mu hisse veriyor, bu durum normal herhalde, daha önce okuduklarıma göre. yarın akşam da stadda maç var, o zamana kadar en azından düzgün bi fotoğraf çekecek kadar deneme yapmam lazım.
    içindeki kullanım kılavuzu türkçeymiş, iyi oldu.
    video modunda zoom yaparken, fotoğraftaki gibi zoom motorunun sesi çıkmıyor güzel,
    görsel eğitim sitesi şansıma açılmıyor.
    daha fotoğaf paylaşacak aşamaya gelmedi.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.