Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
68
Favori
318.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hızlı çekim özelliği var mı ? Hareketli nesneleri çekmek için spor mod olarak geçiyor sanırım. Bir türlü bulamadım.
  • BEYLER ACİL CEVAP VERİRMİSİNİZ , MAKİNEYİ BU GÜN ALDIM İÇİNDEN ÇIKAN PİLLERİ TAKTIM 5 DK FALAN DURDU AYRIYETTEN 2 TANE DURACELL ŞARJLI PİL ALDIM AMA ŞARJ CİHAZI DAHA GELMEDİ BENDE BAKKALDAN 4 TANE PANASONİC PİL ALDIM TAKTIM 2 TANE FOTO ÇEKTİM PİLİ BİTTİ GÖSTERDİ BENDE MARKETE GİDİP DEĞİŞTİRDİM 2 TANE DURACELL ALDIM ONLARI TAKTIM ONLARDA 10 15 ÇEKİMDEN SONRA KAPANIYO YİNE PİLİ DEĞİŞTİRİN YAZIYOR . ARKADAŞLAR ACABA MAKİNEDEMİ ARIZA VAR YOKSA PİLLER Mİ DANDİK ? EMİN DEĞİLİM YANİ . KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN PİLLER BİLE 5 DK AÇIK TUTTU , ACABA NERDE SORUN VAR .. ACİL CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM .
  • ben yeniyim, bugün epey kurcaladım.
    @MirAccK, SCN -> FUNC. SET -> Çocuklar & Hayvanlar modu işe yarar mı acaba?
    @psicik96, içinden çıkan pil 10-15 dk ancak sürdü, kurcalarken bitti, neyseki Varta 2700 mah vardı, akşam oldu daha (maşallah) tık demedi, bakkal pilini denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: psicik96

BEYLER ACİL CEVAP VERİRMİSİNİZ , MAKİNEYİ BU GÜN ALDIM İÇİNDEN ÇIKAN PİLLERİ TAKTIM 5 DK FALAN DURDU AYRIYETTEN 2 TANE DURACELL ŞARJLI PİL ALDIM AMA ŞARJ CİHAZI DAHA GELMEDİ BENDE BAKKALDAN 4 TANE PANASONİC PİL ALDIM TAKTIM 2 TANE FOTO ÇEKTİM PİLİ BİTTİ GÖSTERDİ BENDE MARKETE GİDİP DEĞİŞTİRDİM 2 TANE DURACELL ALDIM ONLARI TAKTIM ONLARDA 10 15 ÇEKİMDEN SONRA KAPANIYO YİNE PİLİ DEĞİŞTİRİN YAZIYOR . ARKADAŞLAR ACABA MAKİNEDEMİ ARIZA VAR YOKSA PİLLER Mİ DANDİK ? EMİN DEĞİLİM YANİ . KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN PİLLER BİLE 5 DK AÇIK TUTTU , ACABA NERDE SORUN VAR .. ACİL CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM .

Hocam makinenin içinden çıkan panasonic pillerle bile ben 100ün üzerinde resim çekmiştim. Büyük ihtimalle makinede arıza olabilir yeni aldıysanız aldığınız yere götürün mutlaka

• quote:

Orijinalden alıntı: MirAccK

Hızlı çekim özelliği var mı ? Hareketli nesneleri çekmek için spor mod olarak geçiyor sanırım. Bir türlü bulamadım.

Hocam TV Modu bu iş için yapılmış diyebiliriz önceki sayfalara bakarsanız nasıl kullanıldığı ve örnek resimler olacaktır. Elinizde yarı profesyonel denebilecek makine var yavaş yavaş kurcaladıkça hoşunuza gidecektir;)
  • bu sitede güzel bir uygulama hazırlanmış, tavsiye ederim.
    http://www.dijitalakademi.com/camsim.asp ya da biraz daha ayrınıtılısıhttp://camerasim.com/camera-simulator/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeles84 -- 4 Kasım 2012; 14:52:20 >
  • Birkaç kare de benden haftasonuna özel, gerçi pek yorum gelmiyor konuda ama olsun:)

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

•  ### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekren -- 5 Kasım 2012; 1:20:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Maçtan 12x zooom ile bir kesit aldım, TRT'nin çekiminden daha iyi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeles84 -- 5 Kasım 2012; 13:32:33 >
  • Makineyi biraz daha kullanınca kendimce çok önemli bir püf noktasını keşfettim klavuza bakarak tabi ki.
    Av ve Tv modlarında enstantene ve diyafram değerini arttırıp/azaltıca ya çok aydınlık ya da çok karanlık bir görüntü elde ediyordum.
    Menüden "Güvenli Geçiş" özelliğini "Açık" konumuna getirince otomatik ayarlanıyor.
  • Konuyu takip ediyorum, unuttuğumu sanmayın. Yorum yapmama sebebim yorum yapabilecek kadar donanıma sahip olsam fotoğraf ekleyenler kervanında olurdum diyerek izlemede kalıyorum.
  • açıkçası bende de çok donanım olduğu söylenemez. işte el verdiğince bir şeyler paylaşıyorum. benim anladığım kadarıyla manuel çekimlerde 3 temel ayar unsuru var. (ışık türlerini vs. saymıyorum ana ayar olarak.) enstantane süre değeri, diyafram ve iso değerleri. bu 3 değerin duruma göre en sağlıklı yapılan ayar ile en iyi fotoğrafı elde ediyoruz sanıyorum. aslında elle bunu ayarlayarak çekim yapabiliyorum ancak ezber. bana sorsanız enstantane nedir diyafram nedir iso nedir bi haberim. acaba bu 3 değerin karşılığı nedir yani anlamı nedir. mesela kitaba bakarak arka fonu flu vs. yapıp çekim yapıyorum ancak ezber dediğim gibi. sanıyorum bu ayarlar da fotoğrafçılığın abc si oluyor.
  • 3 terimin anlamını bir çok sitede bulabilirsiniz yazılı olarak, bence en iyisi görsel örnekleme anlatım, aşağıdaki site de 3 simülatörle anlatmaya çalışmışlar ama ingilizce.
    http://camerasim.com/
  • SX150 ile TilkShift deneyen oldu mu ? Çok güzel bir makine almışız ne ararsak var.
  • quote:

SX150 ile TilkShift deneyen oldu mu ? Çok güzel bir makine almışız ne ararsak var.

Ben denedim birkaç kare çekmiştim ancak tam olarak ne amaçla kullanıldığına anlam veremedim:) Bana göre değil sanırım kısacası ama belki de bilmediğimiz bir kompozisyonda kullanılıyordur. Biraz araştırayım bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

quote:

SX150 ile TilkShift deneyen oldu mu ? Çok güzel bir makine almışız ne ararsak var.

Ben denedim birkaç kare çekmiştim ancak tam olarak ne amaçla kullanıldığına anlam veremedim:) Bana göre değil sanırım kısacası ama belki de bilmediğimiz bir kompozisyonda kullanılıyordur. Biraz araştırayım bakalım

Minyatür (Maket) şeklinde gözükmesini sağlıyor.

Örneğin;

Bunların hepsi gerçek fotoğraf TilkShift efekti var.

• Arada paylaşımları atıyorum. Daha dışarıya çıkamadık. İç çekimler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsiburada dan aldım paket açılmamış şekilde geldi fakat makineyle 10 çekim yaptım 2 duracell pil bitti. Pillerde sorun vardır diye yeni duracell pil taktım yine 10-15 çekimde bitti. Ayrıca cihaz sürekli flash şarj oluyor uyarısı verip duruyor her fotoğraf çekiminden sonra rahat 7-8sn ye bekliyor. Flashsız çekimler akşam ev içinde vasat durumda Xperia arc s telefonum bundan bin kat iyi çekiyor. Class 10 hafıza kartı taktım yinede foto çektikten sonra yine bekliyor cihaz seri çekmeyi geçtim ard arda fotoğraf çekilmiyor. Ev içinde çocukları çektim deneme amaçlı hepsi bulanık hiç bir anı yakalayamıyor. Gece çekimi vasattır diye gündüz deneyeyim dedim sabah gün ışığında yine telefonum daha iyi çekiyor bundan. Hergün 30 tane pil harcamak lazım bu cihazı kullanmak için hiç beğenmedim bugun iade için göndereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0thingLose

Hepsiburada dan aldım paket açılmamış şekilde geldi fakat makineyle 10 çekim yaptım 2 duracell pil bitti. Pillerde sorun vardır diye yeni duracell pil taktım yine 10-15 çekimde bitti. Ayrıca cihaz sürekli flash şarj oluyor uyarısı verip duruyor her fotoğraf çekiminden sonra rahat 7-8sn ye bekliyor. Flashsız çekimler akşam ev içinde vasat durumda Xperia arc s telefonum bundan bin kat iyi çekiyor. Class 10 hafıza kartı taktım yinede foto çektikten sonra yine bekliyor cihaz seri çekmeyi geçtim ard arda fotoğraf çekilmiyor. Ev içinde çocukları çektim deneme amaçlı hepsi bulanık hiç bir anı yakalayamıyor. Gece çekimi vasattır diye gündüz deneyeyim dedim sabah gün ışığında yine telefonum daha iyi çekiyor bundan. Hergün 30 tane pil harcamak lazım bu cihazı kullanmak için hiç beğenmedim bugun iade için göndereceğim.

senin cihaz arızalı hocam bizim çektiğimiz fotolarda niye bir sorun yok dediğin pillerlede en az 80-90 çekim yapıyorum diğer kullandığım panasonic ve rexpo pillerle dahada fazla çekim yapıyorum. flaşta dolum süresi de 2-3 saniyeyi geçmiyor bu pillere görede değişir tabi cihazı değişime gönder bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: hicrin

quote:

Orijinalden alıntı: N0thingLose

Hepsiburada dan aldım paket açılmamış şekilde geldi fakat makineyle 10 çekim yaptım 2 duracell pil bitti. Pillerde sorun vardır diye yeni duracell pil taktım yine 10-15 çekimde bitti. Ayrıca cihaz sürekli flash şarj oluyor uyarısı verip duruyor her fotoğraf çekiminden sonra rahat 7-8sn ye bekliyor. Flashsız çekimler akşam ev içinde vasat durumda Xperia arc s telefonum bundan bin kat iyi çekiyor. Class 10 hafıza kartı taktım yinede foto çektikten sonra yine bekliyor cihaz seri çekmeyi geçtim ard arda fotoğraf çekilmiyor. Ev içinde çocukları çektim deneme amaçlı hepsi bulanık hiç bir anı yakalayamıyor. Gece çekimi vasattır diye gündüz deneyeyim dedim sabah gün ışığında yine telefonum daha iyi çekiyor bundan. Hergün 30 tane pil harcamak lazım bu cihazı kullanmak için hiç beğenmedim bugun iade için göndereceğim.

senin cihaz arızalı hocam bizim çektiğimiz fotolarda niye bir sorun yok dediğin pillerlede en az 80-90 çekim yapıyorum diğer kullandığım panasonic ve rexpo pillerle dahada fazla çekim yapıyorum. flaşta dolum süresi de 2-3 saniyeyi geçmiyor bu pillere görede değişir tabi cihazı değişime gönder bence...

Burada paylaşım yapan arkadaşların resimlerini beğenerek aldım makineyi anlaşılan arızalı fakat soğuttu beni bu makine. 950 TL ye Canon 1100 d 18-55mm buldum onu alacağım sanırım.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.