Şimdi Ara

### Canon SX150 IS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ### (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.950
Cevap
67
Favori
318.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skullhunter_duim

Arkadaşlar yeni bir makine almayı düşünüyorum. düz compact makine yerine tam manuel seçeneğinden dolayı bu makineyi almak istiyorum. Kullanan arkadaşlar tavsiye ederler mi acaba? Tam otomatik çekimde kalitesi nedir?

Hocam eğer fotoğrafçılığa biraz ilgiliyim diyorsanız manuel ayar olması çok güzel bir şey. Ben bu yüzden tercih ettim. Manuel ayarları kullanmayı bildikten sonra otomatikten daha güzel sonuçlar ortaya çıkarır. Bu size kalmış bir şey. Zamanla kendinizi geliştirerek daha güzel işler ortaya çıkarabilirsiniz. Yalnız ben hiç ayarla uğraşamam, çantadan çıkarırım, çıkardığım gibi direk deklanşöre basarak bekleme yapmadan fotoğrafımı çekerim derseniz başka makinelere yönelin. Şahsen ben öneriyorum makineyi almanızı. Ama manuel ayar istiyorsanız tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz01

Orjinal fotoğrafta da gürültü fazla gibi. Hava karanlıktı herhalde biraz

Video güzel, ama video çekimi üzerinde biraz fazla durmuş sanki. Yine de faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Bende yaklaşık 10 gün önce Vatan'dan 275'e aldım , muhtemelen ayarlarından anlamamam sebebi ile fotoğraf çekme konusunda beklentilerimin altında. Video ise iyi.

Şarj olarak energizer 2650 amp aldım. Yaklaşık 15 saat şarj ettim ama hala ışık yanıyor kaç saat bunun şarjı bilen varmı:)

Gece video çekimim var bence makina fiyatına göre iyi dediğim gibi fotoğraf çekem işini kaparsam daha iyi olacak:)

Video (720p yapın) :http://www.youtube.com/watch?v=1nM-YT0f2TE

Öncelikle hayırlı olsun makineniz.

Sizin de söylediğiniz gibi fotoğraflarınızın kötü çıkmasının sebebi manuel ayarlarda zorlanmanız olabilir. Zamanla daha güzel şeyler çıkabilir ortaya. Tabi bunun için gayret etmeniz lazım biraz da. Birkaç üst mesajda bir link verdim, faydası olacaktır. Bir arkadaş da video atmış. Onu da izleyebilirsiniz. Öncelikle ISO, diyafram ve enstantane ile başlayın, gerisi gelecektir.

Şarj konusuna gelirsek; şarj aletinin üzerine ve ya kullanım kılavuzuna bakın. Output yazan kısımda kaç mAh çıkış var, o yazar. Örneğin benimki 500 mAh çııkışı var. Pillerimin de 2500 mAh olduğunu düşünürsek 2500/500=5 saatte dolması gerekir. Mantık bu şekilde işliyor.

Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

Benimkinde mAh olarak hepsi listelenmis yanlarinda da kac saatte dolacaklari yaziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

Her makinede olmayabilir. Ama çoğunda yazar. Ben garanti yöntemi yazdım. Mesela cep telefonunu şarj ederken de aynı şey geçerli. Telefonun bataryasındaki mAh değerini şarj aletindeki output(çıkış)mAh değerine bölersek ne kadar sürede şarj edileceğini bulabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 24 Ocak 2013; 19:53:53 >
  • quote:

quote:

Her makinede olmayabilir. Ama çoğunda yazar. Ben garanti yöntemi yazdım. Mesela cep telefonunu şarj ederken de aynı şey geçerli. Şarj aletinde output(çıkış) kısmında gösteren mAh'ı telefonun bataryasındaki mAh değerine bölersen ne kadar sürede şarj edileceğini bulabilirsin.

Dogrudur hocam

• quote:

quote:

quote:

Her makinede olmayabilir. Ama çoğunda yazar. Ben garanti yöntemi yazdım. Mesela cep telefonunu şarj ederken de aynı şey geçerli. Şarj aletinde output(çıkış) kısmında gösteren mAh'ı telefonun bataryasındaki mAh değerine bölersen ne kadar sürede şarj edileceğini bulabilirsin.

Dogrudur hocam

Yanlış söylemişim hocam, düzelteyim. Telefon bataryasının mAh değerini şarj aletindeki mAh değerine bölerek bulabiliriz.

• tam profesyonel analog bi makinem var ama yoğun kullanamıyorum. özen gerektiriyor, zaman ayırmak gerekiyor filmleri yıkatmak filan o yüzden yanımda taşıyabileceğim bir makine arıyordum. pilli olmasının dışında kötü bir yanına rastlamadım ben. büyük ihtimalle hafta sonu vatandan alıcam ben de. indirim devam ederken yararlanmak lazım
  • quote:

tam profesyonel analog bi makinem var ama yoğun kullanamıyorum. özen gerektiriyor, zaman ayırmak gerekiyor filmleri yıkatmak filan o yüzden yanımda taşıyabileceğim bir makine arıyordum. pilli olmasının dışında kötü bir yanına rastlamadım ben. büyük ihtimalle hafta sonu vatandan alıcam ben de. indirim devam ederken yararlanmak lazım

Biliyorum hocam o makineleri Bu makineyi alırsanız pek pişman olacağınızı sanmıyorum. Pilli olması da bence avantaj. Şarjlı olsa bir süre sonra ölecek o bataryalar. Yenisini alsanız pahalı, bulması zor. Pilli olunca sağlam şarjlı pil alırsanız sizi uzun süre götürür. Eskidiği zaman yenisini de kolayca bulabilirsiniz. Şu yönü de var; çok fotoğraf çekmeniz gereken durumlar olabilir. Rakamları atıyorum; bataryalı makine ile 300 fotoğraf çektiniz ve batarya bitti. Pilli olsaydı, yedek pil bulundurup o pillerden devam edebilirdiniz.

Bu yönden bakınca bence pilli daha mantıklı gibi. Ama rakamları salladım. Şarjlılarda kaç çekim yapılır çok bilgim yok. Aklıma gelenler bunlar.

Makineniz de hayırlı olsun şimdiden.

• evet tabi şarjlıların da öyle bir problemi oluyor :) teşekkür ederim :)
  • quote:

quote:

tam profesyonel analog bi makinem var ama yoğun kullanamıyorum. özen gerektiriyor, zaman ayırmak gerekiyor filmleri yıkatmak filan o yüzden yanımda taşıyabileceğim bir makine arıyordum. pilli olmasının dışında kötü bir yanına rastlamadım ben. büyük ihtimalle hafta sonu vatandan alıcam ben de. indirim devam ederken yararlanmak lazım

Biliyorum hocam o makineleri Bu makineyi alırsanız pek pişman olacağınızı sanmıyorum. Pilli olması da bence avantaj. Şarjlı olsa bir süre sonra ölecek o bataryalar. Yenisini alsanız pahalı, bulması zor. Pilli olunca sağlam şarjlı pil alırsanız sizi uzun süre götürür. Eskidiği zaman yenisini de kolayca bulabilirsiniz. Şu yönü de var; çok fotoğraf çekmeniz gereken durumlar olabilir. Rakamları atıyorum; bataryalı makine ile 300 fotoğraf çektiniz ve batarya bitti. Pilli olsaydı, yedek pil bulundurup o pillerden devam edebilirdiniz.

Bu yönden bakınca bence pilli daha mantıklı gibi. Ama rakamları salladım. Şarjlılarda kaç çekim yapılır çok bilgim yok. Aklıma gelenler bunlar.

Makineniz de hayırlı olsun şimdiden.

Benim sarjli pillerin bir cifti 3-4 hafta gidiyor

• quote:

Doğrudur hocam. Ama herkes bir değil ki. Günde kaç fotoğraf çekiyorsun? Son bir haftayı ele aldığımızda mesela? Atıyorum adam autoshow' gitmiştir. Senin o 3-4 hafta giden pillerin 2 çiftini bile bitirir. Kullanmadan kullanmaya fark var. Bakalım ben daha test aşamasındayım kaç tane çekebileceğim, merak ediyorum.

• quote:

quote:

Doğrudur hocam. Ama herkes bir değil ki. Günde kaç fotoğraf çekiyorsun? Son bir haftayı ele aldığımızda mesela? Atıyorum adam autoshow' gitmiştir. Senin o 3-4 hafta giden pillerin 2 çiftini bile bitirir. Kullanmadan kullanmaya fark var. Bakalım ben daha test aşamasındayım kaç tane çekebileceğim, merak ediyorum.

Dogru hocam kullanimina gore degisiyor bir haftada en fazla 30 kare cekmisimdir Yalniz tatilde Karadeniz'e gidiyorum bol bol cekerim artik

• quote:

Dogru hocam kullanimina gore degisiyor bir haftada en fazla 30 kare cekmisimdir Yalniz tatilde Karadeniz'e gidiyorum bol bol cekerim artik

İşte o zaman 3-4 hafta düşer 3-4 güne İnşallah hocam, karelerini bekliyorum. Severim yeşilliği, doğayı..

• quote:

quote:

İşte o zaman 3-4 hafta düşer 3-4 güne İnşallah hocam, karelerini bekliyorum. Severim yeşilliği, doğayı..

Insallah hocam bakalim beyaz fotograflar mi olur, yoksa yesil mi bilemem

• Takipteyim arkadaşlar, unuttuk sanmayın
  • quote:

Karadeniz diyince aklıma yeşil gelir, o yüzden öyle söyledim. Güzel fotoğraflar gelsin de yeşili-beyazı önemli değil.
  • quote:

quote:

Karadeniz diyince aklıma yeşil gelir, o yüzden öyle söyledim. Güzel fotoğraflar gelsin de yeşili-beyazı önemli değil.

Tamamdir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

Takipteyim arkadaşlar, unuttuk sanmayın

Gelmisken fotograf yukleseydin
  • Arkadaşlar Makineyi Nikon D3000 İle Değiştirmek İstiyorum. Bu Makineden İşimi Görüyor Ama Kaşıntı Tuttu Hatta Canon 1100D de Olabilir.

Aralarında Aman Aman Bi Fark Olur mu ? Boşamı Para Vermiş Olurum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpsecrazy -- 25 Ocak 2013; 18:10:03 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.