Pişman olma..... 220 de çok güzel alettir. 510 YADA 610 arasında kasa tasarımı, çıktı hızı ve foto kağıdına foto çıktısı dışında çokta bir fark yok. Mp600 aldığımda 460 stokta yoktu bende şekil diye ve foto çıktısı için mp600 aldım günlük çıktı içinde kartuşunu doldurduğum hp3550 kullanıyorum. Eğer şimdi 3. bir yazıcı alıcak olsam kesinlikle mp220 alırım... F/P performansında üstüne yok.
Pişman olma..... 220 de çok güzel alettir. 510 YADA 610 arasında kasa tasarımı, çıktı hızı ve foto kağıdına foto çıktısı dışında çokta bir fark yok. Mp600 aldığımda 460 stokta yoktu bende şekil diye ve foto çıktısı için mp600 aldım günlük çıktı içinde kartuşunu doldurduğum hp3550 kullanıyorum. Eğer şimdi 3. bir yazıcı alıcak olsam kesinlikle mp220 alırım... F/P performansında üstüne yok.
HOCAM 1-2-3 SENDE ABARTMIŞIN BE PRİNTER KOLEKSİYONU MU YAPIYON ALMAK SORUN DEĞİL DE ODADA YER KALMADI.TEKNOLOJİ ÜSSÜNE DÖNDDÜ....
mp510da fotoğraf basıyorum çıkan fotoğraf tırtık tırtık oluyor çizgi çizgi bu hep höylemi yoksa bir ayarı filan varmı ben canon glossy photo paper kullanıyorum sorun nerde nasıl hallede biliriim bunu?
quote:
Orjinalden alıntı: HORSY_TMR ...... ALMAK SORUN DEĞİL DE ODADA YER KALMADI.TEKNOLOJİ ÜSSÜNE DÖNDDÜ....
Al bendende o kadar.
quote:
Orjinalden alıntı: Berkorn mp510da fotoğraf basıyorum çıkan fotoğraf tırtık tırtık oluyor çizgi çizgi bu hep höylemi yoksa bir ayarı filan varmı ben canon glossy photo paper kullanıyorum sorun nerde nasıl hallede biliriim bunu?
Eğer uzun süre kullanmadıysan kartuş çıkışları tıkanmış olabilir. Makineye yazılımsal olarak yoğun temizlik yaptır.
Selam arkadaşlar, geçen sene aldığım ip3300 çok iyi süper kaliteli baskı veriyor(fotoğrafçıyım ve fotoğraf basıyorum) gerçekten stüdyo kalitesinden pek geri kalmıyor. (bu bi tavsiyeydi şimdi soruma geçiyorum)
Bilgisayarıma format attığımdan beri(üstüne belki düzelir diye yine attım ama düzelmedi) düz kağıt dışındaki kağıt tiplerinde siyah renk oluştururken siyah mürekkebi kullanmıyo sadece remklileri karıştırıyo sonuçta aptal saptal koyu kırmızımsı bi renk çıkıyo. %75 oranında siyah olabiliyo maksimuum.
sadece düz kağıt seçiliyken siyah mürekkep kullanıyo(tabi koyu renkler ve siyahlar için) ancak(üşenmedim mikroskopla inceledim zaten diğer kağıtlarda siyah kullanmadığını oradan biliyorum.) siyah mürekkep damlaları devasa oluyo(renklilerin 3 katı kadar filan) ve kaliteyi çok düşürüyo.
Canonun teknik servisine mail attım ancak çok standart tavsiyelerde bulundular(biraz aptal yerine koydular) ve şe yaramadı.
Kartuşlarım doldurma ancak eski baskılarda da doldurma olmasına rağmen bişey değişmemişti. Her türlü renk ayarını renk profilini denedim sonuç aynı, şimdi servise götürsem kartuşları doldurtmuşsunuz diye garanti kapsamı dışına alırlar üstelik derdimi anlatana kadar canım çıkar...
Umarım yardım edebilecek olan vardır... Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: alpay_87tr
Selam arkadaşlar, geçen sene aldığım ip3300 çok iyi süper kaliteli baskı veriyor(fotoğrafçıyım ve fotoğraf basıyorum) gerçekten stüdyo kalitesinden pek geri kalmıyor. (bu bi tavsiyeydi şimdi soruma geçiyorum)
Bilgisayarıma format attığımdan beri(üstüne belki düzelir diye yine attım ama düzelmedi) düz kağıt dışındaki kağıt tiplerinde siyah renk oluştururken siyah mürekkebi kullanmıyo sadece remklileri karıştırıyo sonuçta aptal saptal koyu kırmızımsı bi renk çıkıyo. %75 oranında siyah olabiliyo maksimuum.
sadece düz kağıt seçiliyken siyah mürekkep kullanıyo(tabi koyu renkler ve siyahlar için) ancak(üşenmedim mikroskopla inceledim zaten diğer kağıtlarda siyah kullanmadığını oradan biliyorum.) siyah mürekkep damlaları devasa oluyo(renklilerin 3 katı kadar filan) ve kaliteyi çok düşürüyo.
Canonun teknik servisine mail attım ancak çok standart tavsiyelerde bulundular(biraz aptal yerine koydular) ve şe yaramadı.
Kartuşlarım doldurma ancak eski baskılarda da doldurma olmasına rağmen bişey değişmemişti. Her türlü renk ayarını renk profilini denedim sonuç aynı, şimdi servise götürsem kartuşları doldurtmuşsunuz diye garanti kapsamı dışına alırlar üstelik derdimi anlatana kadar canım çıkar...
Umarım yardım edebilecek olan vardır... Şimdiden teşekkürler.
Geçmiş olsun, anladığım kadarıyla dolum kartuş kullanıyorsun, kartuş çıkışları tıkanmış yada kartuş bozulmuş olabilir orjinal kartuş kulanırsan sorun çözülebilir eğer buna rağmen bir değişiklik olmassa ne yazikki sorunun donanımsal ve servisin müdahalesi şart.
SHADOW ARKADAŞIM SEN BU ÖNERDİĞİN SETTEKİ (http://urun.gittigidiyor.com/KARTUS-DOLUM-SETI-HP-Lexmark-Canon_W0QQidZZ6928564) VAKUM APARATINI KULLANIYOMUSUN ? EĞER GEREKSİZ BİŞEYSE KADIKÖY YAZICIOĞLUNDAN ALCAM MÜREKEKEBİ. AYRICA MEMNUN MUSUN SETTEN?
quote:
Orjinalden alıntı: HORSY_TMR SHADOW ARKADAŞIM SEN BU ÖNERDİĞİN SETTEKİ (http://urun.gittigidiyor.com/KARTUS-DOLUM-SETI-HP-Lexmark-Canon_W0QQidZZ6928564) VAKUM APARATINI KULLANIYOMUSUN ? EĞER GEREKSİZ BİŞEYSE KADIKÖY YAZICIOĞLUNDAN ALCAM MÜREKEKEBİ. AYRICA MEMNUN MUSUN SETTEN?
Vakum aparatı dolumcular için olmassa olmaz bir parçadır, çünkü dolum işlemi sonunda mürekkep çoğunlukla süngerde kalır çıkış deliklerine ulaşması zaman alır, çıkış haznesine mürekkep inmeden kartuşu yazıcıya takıp çıktı alırsakta hala kuru olan kafalar zarar görür. Bu sorunla karşılaşmamak için kartuşu doldurduktan sonra kartuş, vakum aparatına takılır ve aşağıdaki delikten iğnesi çıkarılmış enjektör ile bir miktar mürekkep çekilir. Bu sayede bastığımız merekkep hem çıkış bölüme sorunsuz ulaşır hemde çıkış deliklerinde tıkanıklıp olup olmadığını anlamış oluruz. Kısacası her dolum sonrası bu aparatı kullanman senin yaranıdadır. Bu aparat için önerdiğim setten almana gerek yok diğer kartuşculardada bulabilirsin. Alırken hangi kartuş için alacağını söyle ona göre aparat versinler. Ortalama fiyatı max 2-3 liradır. Son olarak evet o setten memnunum. (seti kullandığım yazıcı hp 3550)
Not: Apratın görüntüsü markaya ve modele göre değişiklik gösterebilir.
Canon için kartuş aparatı örneği
Hp için kartuş aparatı örneği
Lexmark için kartuş aparatı örneği
Arkadaşlar çözüm bulamadım sorunuma bir de sizlere sorayım:
Canon mp150 yazıcımın renkli kartuşu bitti, siyah ise bitmek üzere..Epey araştırmama rağmen nette maudil kartuş bulamadım..
-ankarada yazıcım için muadil kartuş bulabileceğim veya doldurma işini güzelce yapabilecek yer bilen varmı?doldurma işini gözüm kesmiyor ve doldurma kiti de görmedim hiç..
-renkli kartuşu orjinal almak gerekirmi? malum fotograf kalitesi önemli?
tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: shadow006
quote:
Orjinalden alıntı: Berkorn mp510da fotoğraf basıyorum çıkan fotoğraf tırtık tırtık oluyor çizgi çizgi bu hep höylemi yoksa bir ayarı filan varmı ben canon glossy photo paper kullanıyorum sorun nerde nasıl hallede biliriim bunu?
Eğer uzun süre kullanmadıysan kartuş çıkışları tıkanmış olabilir. Makineye yazılımsal olarak yoğun temizlik yaptır.
yok hep kullanırım ben kartuşları zaten 1 kere basmadım 15 20 tane resim basmıştım hepside böyledi normal a4 kağıda birşey basarken sorun olmuyor resimlerde tırtıklı oluyor
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: HORSY_TMR SHADOW ARKADAŞIM SEN BU ÖNERDİĞİN SETTEKİ (http://urun.gittigidiyor.com/KARTUS-DOLUM-SETI-HP-Lexmark-Canon_W0QQidZZ6928564) VAKUM APARATINI KULLANIYOMUSUN ? EĞER GEREKSİZ BİŞEYSE KADIKÖY YAZICIOĞLUNDAN ALCAM MÜREKEKEBİ. AYRICA MEMNUN MUSUN SETTEN?
Vakum aparatı dolumcular için olmassa olmaz bir parçadır, çünkü dolum işlemi sonunda mürekkep çoğunlukla süngerde kalır çıkış deliklerine ulaşması zaman alır, çıkış haznesine mürekkep inmeden kartuşu yazıcıya takıp çıktı alırsakta hala kuru olan kafalar zarar görür. Bu sorunla karşılaşmamak için kartuşu doldurduktan sonra kartuş, vakum aparatına takılır ve aşağıdaki delikten iğnesi çıkarılmış enjektör ile bir miktar mürekkep çekilir. Bu sayede bastığımız merekkep hem çıkış bölüme sorunsuz ulaşır hemde çıkış deliklerinde tıkanıklıp olup olmadığını anlamış oluruz. Kısacası her dolum sonrası bu aparatı kullanman senin yaranıdadır. Bu aparat için önerdiğim setten almana gerek yok diğer kartuşculardada bulabilirsin. Alırken hangi kartuş için alacağını söyle ona göre aparat versinler. Ortalama fiyatı max 2-3 liradır. Son olarak evet o setten memnunum. (seti kullandığım yazıcı hp 3550)
Not: Apratın görüntüsü markaya ve modele göre değişiklik gösterebilir.
Canon için kartuş aparatı örneği
Hp için kartuş aparatı örneği
Lexmark için kartuş aparatı örneği
TEŞEKKÜRLER. ÇOK YARDIMCI OLDU BUNLAR...
quote:
Orjinalden alıntı: Berkorn
quote:
quote:
yok hep kullanırım ben kartuşları zaten 1 kere basmadım 15 20 tane resim basmıştım hepside böyledi normal a4 kağıda birşey basarken sorun olmuyor resimlerde tırtıklı oluyor
Tırtıktan kastın çıktılarda barkod gibi çizgi çizgi görüntü oluşuyorsa sorun %90 kartuştatır. 3 ihtimali araştırmalısın kartuş tıkalı olabilir (mürekkep kalitesizse kuruma yapmadanda kartuş tıkanabilir), kartuş bozulmuş olabilir, mürekkep bitmiş olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal Arkadaşlar çözüm bulamadım sorunuma bir de sizlere sorayım: Canon mp150 yazıcımın renkli kartuşu bitti, siyah ise bitmek üzere..Epey araştırmama rağmen nette maudil kartuş bulamadım.. -ankarada yazıcım için muadil kartuş bulabileceğim veya doldurma işini güzelce yapabilecek yer bilen varmı?doldurma işini gözüm kesmiyor ve doldurma kiti de görmedim hiç.. -renkli kartuşu orjinal almak gerekirmi? malum fotograf kalitesi önemli? tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.. teşekkürler..
Siyah (PG-40) Kartuşun müadilini bulmak biraz zor aramak içinde kendini hiç yorma, bu kartuşu doldurmak çok kolay, belki ilk dolumda zorlanırsın ama 2. dolumda ustalara taş çıkarırsın.
Dolumu kartuşçularda veya kırtasilerdee yapmanızı tavsiye etmem, kartuşu değiştirebilirler, abi bu bozuk yenisi al diyebilirler, kalitesiz mürekkep basabilirler en iyisi evde dolum yapmak.
Renkli (CL-41) kartuş meselesi ise tercihlere bağlı. En iyi mürekkep bile orjinal kartuş gibi kaliteli çıktı vermez veremez, Bir karşılaştırma yapmamız gerekirse orjinal kartuş ile orta kalite bir mürekkep ile alacağın çıktı arasındaki fark basılan medya ve çıktı çözünürlüğüne göre %10-15'i geçmez. Kaliteli kitlerde ise bu fark %5-9 mertebesindedir. (Bu yüzdenin yanılma payı +5,-5 dir) Eğer foto kağıdına yüksek çözünürlüklü foto çıktısı almıyacaksın bu farkı insan gözünün algılaması imkansızdır.
Siyah (PG-40 ve PG-50) kartuş dolumu
1-
2-
3-
4-
Renkli (CL-41, CL-51 ve CL-52) kartuş dolumu
1.
2.
3.
4.CL-52
5.
6.
Teşekkürler..Bu kitleri nerden temin edebiliriz peki..ve de kaliteli mürekekbi tabi..
Benim ip5300 printer'ım var.
Sarı kartuş'u değiştir uyarısı verdi, ama kartuş %75 dolu. ne yaptıysam kabul etmedi ve yeni almak zorunda kaldım. Kartuş paketinde en iyi sonuç için 6 ay içinde tüketiniz yazıyor, ama printer içinden çıkan kartuş daha 3 ayını doldurmamıştı.
Bu tip birşey yaşayan varmı?
Zaman zaman bir kartuş değiştir hatası yiyorum, kartuşları 1-2 kere çıkartıp takınca kabul ediyor ve basıyor. Bu normalmi?
Son sorum ise, renkli kartuş bitince sadece s/b bas neden diyemiyoruz, veya bir yöntem biliyormusunuz?
cevaplar için tşk.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
arkadaşlar sizce canon510 ve 460 modellerinden hangisini almalıyım?
öyle çok kaliteli şeyler çıkartacak değilim ödev ağırlıklı kullanılacak bazen resim alabilirim o kadar
bu topicten biraz baktım yazılanlara göre doldurma yapılınca tanıma sorunu var sanırım Canon da benim belirttiğim modellerde de bu engel var mı bu iki model veya bundan başka hangi modeli önerirsiniiz?
Teşekkürler
MP 460 I Bİ KERE UNUT. ONU BULAMAZSIN. BEN TÜM GOOGLE DA 40 SAYFA BAKTIM ERZİNCANDA BULDUM. ARADIM ORDADA KALMAMIŞTI 510 U BİLMİYORUM AMA KARTUŞLARI ÇİPLİ BİLDİĞİM KADARIYLA. BEN ŞUANDA MP 220 ALDIM. ÇOK MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM. HEM KARTUŞLARI DA CHİPSİZ DOLUMU BASİT....
Orjinalden alıntı: meke Benim ip5300 printer'ım var. Sarı kartuş'u değiştir uyarısı verdi, ama kartuş %75 dolu. ne yaptıysam kabul etmedi ve yeni almak zorunda kaldım. Kartuş paketinde en iyi sonuç için 6 ay içinde tüketiniz yazıyor, ama printer içinden çıkan kartuş daha 3 ayını doldurmamıştı. Bu tip birşey yaşayan varmı? Zaman zaman bir kartuş değiştir hatası yiyorum, kartuşları 1-2 kere çıkartıp takınca kabul ediyor ve basıyor. Bu normalmi? Son sorum ise, renkli kartuş bitince sadece s/b bas neden diyemiyoruz, veya bir yöntem biliyormusunuz? cevaplar için tşk.
Sarı kartuşun chipi bozulmuş olabilir ne yazikki kartuş malzemeleri garanti kapsamı dışında o nedenle yeni bir kartuş alıp deneyin sorun devam ederse yazıcının ilgili devresi bozulmuş olabilir garanti kapsamında servise götürebilirsiniz.
Zaman zaman yaşadığınız sorunda ise; Kartuş üzerindeki chip katuş yuvasına tam oturmuyor veya chip hasarlı olabilir yeni kartuş almalısınız yada katuşun üzerindeki chipin temas ettiği devrede sorun olabilir bu durumda servisin müdahalesi şart.
Öncelikle çok teşekkür ederim..ancak verilen linklerde maalesef aradığım kartuş olan canon pg-40 ve 50 yok..ne muadil ne de doldurma kiti olarak..sadece teknopencerede var onda da stokta yok gözüküyor.. dediğiniz gibi ankarada kartuş dolduran çok yer var ama guvenmediğim yerde yaptırmak istemiyorum..canon kartuşun bu kadar zor doldurulabilir olmaması gerekiyordu
Orjinalden alıntı: meke Benim ip5300 printer'ım var. Sarı kartuş'u değiştir uyarısı verdi, ama kartuş %75 dolu. ne yaptıysam kabul etmedi ve yeni almak zorunda kaldım. Kartuş paketinde en iyi sonuç için 6 ay içinde tüketiniz yazıyor, ama printer içinden çıkan kartuş daha 3 ayını doldurmamıştı. Bu tip birşey yaşayan varmı? Zaman zaman bir kartuş değiştir hatası yiyorum, kartuşları 1-2 kere çıkartıp takınca kabul ediyor ve basıyor. Bu normalmi? Son sorum ise, renkli kartuş bitince sadece s/b bas neden diyemiyoruz, veya bir yöntem biliyormusunuz? cevaplar için tşk.
Sarı kartuşun chipi bozulmuş olabilir ne yazikki kartuş malzemeleri garanti kapsamı dışında o nedenle yeni bir kartuş alıp deneyin sorun devam ederse yazıcının ilgili devresi bozulmuş olabilir garanti kapsamında servise götürebilirsiniz.
Zaman zaman yaşadığınız sorunda ise; Kartuş üzerindeki chip katuş yuvasına tam oturmuyor veya chip hasarlı olabilir yeni kartuş almalısınız yada katuşun üzerindeki chipin temas ettiği devrede sorun olabilir bu durumda servisin müdahalesi şart.
quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal Öncelikle çok teşekkür ederim..ancak verilen linklerde maalesef aradığım kartuş olan canon pg-40 ve 50 yok..ne muadil ne de doldurma kiti olarak..sadece teknopencerede var onda da stokta yok gözüküyor.. dediğiniz gibi ankarada kartuş dolduran çok yer var ama guvenmediğim yerde yaptırmak istemiyorum..canon kartuşun bu kadar zor doldurulabilir olmaması gerekiyordu
Müadil mürekkebi ve kartuşu Türkiyede bulmak çok zor sana tavsiyem üniversal diye tabir edilen tüm markalarda kullanılan bir set alıp evde doldurman. (Ben Eryamanda oturuyorum. Eğer ulaşım sorunun yoksa mürekkebi ve kartuşları getir ben doldururum.)