Şimdi Ara

ÇAPA MI CERRAHPAŞA MI SORUNSALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
14.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstanbul Tıp, Cerrahpaşa Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri Avcılar Kampüsü’ne taşınıyor

http://gencgazete.org/istanbul-tip-cerrahpasa-tip-ve-dis-hekimligi-fakulteleri-avcilar-kampusune-tasiniyor/
  • quote:

Orijinalden alıntı: irem2706

Pratikte Cerrahpaşa Çapa gibi gelişmiş değil. Ve çapa da efsanelerdeki gibi Cerrahpaşadan zor falan değil. Uydurma bunlar. Ben Çapadayım çokkk da rahatım lys zamanından sonra zerrrre çalışmadan geçtim derim kimse kimseyi kandırmasın....
    Bizim Pratik uygulamalarımızı takip ediyor Cerrahpaşa.
    Kesinlikle ÇAPA...

Çapalı olarak +1 diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki çapa son zamanlarda karalamaya çalışsalarda muhteşem bi eğitimi var ve sistem harika 1. sınıftan itibaren hekimlik adına temel bilimlerin yanında klinik bilimlerde öğreniyosunuz ve emin olun çok eğleniyosunuz
    hem gata dışında hiç bir okulda olmayan spor hekimliği var ve başkanı tff ye üye
    bu sayede FATİH TERİM OKULA geliyo
    hem itf nin derneği var vakfı var sosyal etkinlikleri çok fazla
    en önemlisi yine büyük bir ayrıcalıkla yurt dışı imkanı çok ama çok fazla
    bi de tabiki her öğrencinin aradığı burs imkanı çok fazla sadece bizim okula(itf) ye özel burs veren bir sürü kurum var
    tercihlerde dikkatli olmanız dileğiyle #haydiçapaya
  • özlemb Ö kullanıcısına yanıt
    6 yıllık eğitiminizde spor hekimliğinin,tff,fatih terim ağırlığı ne ki? boş konuşuyorsunuz.Bu kadar eften püften bir şeyle öğrencilere çapaya gelin mi denir Allah aşkına?
    yurt dışı imkanı da mantıksız. olay kişide bitiyor, çapanın cerrahpaşanın marmaranın vs yurt dışı imkanı olarak pek farkı yok. hocalarla ilişkinize,araştırmacılığınıza bakar.

tamam tanıtın okulunuzu, kişisel fikriniz olarak çapa da tamam anlaşılabilir şeyler ama boş,yanlış konuşup gençlerin kafasını karıştırmayın.

http://www.gazetevatan.com/capa-nin-6-nci-siniflari-asi-yapmayi-bilmiyor--663420-yasam/

daha geçen yılın haberi, her şey ortada. Türkiyedeki tıp eğitimi kokuyor, pislik içinde.

devlette en iyi tıp eğitimi

Cerrahpaşa ing, hacettepe ing, cerrahpaşa tr.

gayet basit, her şey ortada.

Okulunuzu yanlış tanıtıp, kendinizi pohpohlamanın mantığı yok. Pislik içerisinde en temizleri bunlar.

• Taşınma haberi ne kadar gerçek. Tercih aşamasındayız. Günde iki kez avcılara git gel mi yapılır ya!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avcılar'da ta Nerede az merkezi olsaydı bari

• En iyi tıp eğitimini kimin verdiği konusunda yanılıyorsunuz.Böyle bir konuyu okulları gelmişiyle geçmişiyle öğretim üyeleriyle eğitimiyle hastanesiyle her yönüyle araştırsanız dahi kesin bir sonuç elde edemezsiniz.Nitekim böyle bir araştırmanın yapılacağından şüpheliyim.Ayrıca ctf nin tıplar içinde en kolayı olduğunu ve bununla övündüğünüzü söylemişsiniz. Açıkçası ben en iyi tıp eğitimin sizin deyişinizle "türkiyenin en kolay tıp fakültesinde" verilmeyeceğini düşünüyorum.(lütfen tıp eğitimini tus sınavındaki başarıya bağlamayınız, çünkü tus öğrencinin ne kadar iyi hekim olduğunu değil ne derece USB ye dönüştüğünü sınar,kısaca iyi ezberleyen çok çalışan soru çözen her hekim adayı başarılı olacaktır.)Yabancı forumlarda tıp fakülteleri ile ilgili kısımları incelerseniz genellikle zor olanın daha kıymetli,daha başarılı,daha kazanılması zor olan okullar olduğunu görürsünüz.Kimse Heidelberg tıp ın kolay olduğunu düşünmez,çünkü zor olan kıymetlidir.Benim düşüncem de tıp fakültesi eğitiminin kolay geçmemesi gerektiğidir.Öğrenciler ne kadar zorlanırlarsa o kadar iyi tıbbı öğreneceklerdir sonuçta ilerde bu kişilere insan hayatı emanet edilecek.
    Bana bir önceki yazınızda seviyemi bozmamamı önermiştiniz ancak siz Türkiye'deki çoğu tıp fakültesine pislik dediğinize göre ortada seviye kalmamış.Bu ülke bu fakülteler dünya çapında bilim insanları, doktorlar yetiştirmiştir.Bu insanları yetiştiren eğitim sistemine pislik ,tıp eğitimine kokuyor demeniz affedilemez.Elbette sorunlar sıkıntılar vardır Türkiye'deki hiçbir fakülte sorunsuz değildir ancak bizim çabalarımızla gençlerin sorunların aşılacağına inanmasıyla bu sıkıntılar aşılacaktır.Lütfen biraz daha saygılı olalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavantakolonyası -- 7 Temmuz 2015; 16:03:50 >

• lavantakolonyası L kullanıcısına yanıt
    USA daki, Almanya'daki sistemle, Türkiyedeki sistemi tamamı ile karşılaştırmadan sadece zor-kolay kıyaslarayak gerisi aynıymış gibi buradan bir yargı çıkarmanız doğru değil.
    Ben tusta çok başarılı olduğu için okul çok iyi demedim, tus konusunda çekinceleri olan arkadaşlara bu konudaki durumu anlattım.Okulu diğer fakültelerden iyi görme sebebim Cerrahpaşanın öğrenciye fırsatlar tanıması, 7-24 öğrenciyi kitap-not okumak zorunda bırakmayıp, öğrenciye ilgi duyduğu alana yönelebilecek,araştırmalara katılabilecek zamanı tanımasıdır.Buna bakarsak USA'da şu an not veren tıp fakültesi yok. Başarılı/Başarısız şeklinde değerlendiriliyorlar.Okulların alt yapıları, laboratuvarları, dünya bilimine yaptıkları katkılar ortada.
    Dediğim gibi ben devlet tıp fakülteleri içinde Cerrahpaşa ve Hacettepe dışında okumak istemezdim.Sistemin oturmuşluğu olsun hoca kalitesi olsun vsvs.Zaten 3-4 büyük şehir dışında da tıp okunmasını önermem.

Türkiyedeki tıp eğitimi kokuyor, pislik içerisinde sözüm gayet yerindedir, gerçeği betimliyor.Tıp fakültelerinin yarısında kadavra yok, tüm devlet fakülteleri kontenjan sıkıntısından dolayı ağlıyor.Çoğu okulun ders anlatacak hocası yok.Laboratuvarlar kaç senelik, en son ne zaman yenilendiler? Türkiyedeki tıp fakültelerinin dünyadaki tıp bilimine katkısı nedir? Çapa,Hacettepe gibi marka kabul edilen okullarımızda bile öğrenciler zaman zaman oturacak yer bulamıyor, uygulamalara katılmayı bırakın hocayı zor görüyor.Bu gibi bir ortamda tıp eğitimi hakkında ne söyleyebilirsiniz? Kendinizi kandırmayın, gerçekleri görelim.
    Ben okullarımızda eğitime katkı sağlamak adına emek harcayan tüm hocalarımıza minnettarım, kendi adıma onlara çok teşekkür ediyorum.

Bu gibi kriterlere bakarak konuşuyorum ben.Bu fakültelerden dünya çapında bilim insanları çıkıyor olması bu okullarımızın ağlanacak durumda olduğu gerçeğini değiştirmez.Bazı cevherleri ne kadar çamura bulasanız da onlar kendi emekleriyle,hocalarının da yardımıyla hala parlak kalabiliyorlar.

• İTFde sistemin oturmuşluğu ile ilgili pek bilginiz olmadığını okulun kemik kas anatomisini 3 haftada bitirdiği gibi yanlış bir bilgi söyleyerek kanıtlamış oldunuz.Okulun kalabalıklığı ve uygulamalarla ilgili soruyu daha önceden yanıtladığımı düşünüyorum.Hoca kalitesinden bahsedilirken İTFyi konu dışı bırakmak sizi gülünç duruma düşürür.Bunların hepsi göze alındığında İTFnin Türkiye'deki yeri bellidir, cevherdir ,diğer tıp fakültelerinin ana kaynağıdır.Ctfde ve diğer tıp fakültelerinde ne kadar çok İTF mezunu öğretim üyesinin bulunması bunun kanıtıdır.Lütfen bunları göz ardı etmeyelim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lavantakolonyası L kullanıcısına yanıt
    hocam, ben itf gibi köklü bir fakültede hoca yok demiyorum, öyle bir terbiyesizlik de yapmam.

benim söylediğim şey, okullarımızın durumu ortada, sebepleriyle birlikte düşüncelerimi aktardım.

ctf,itf,htepe ve özellikle büyük şehirlerdeki diğer köklü tıp fak.lerde gayet iyi hocalar var tabii ki ben bunun aksini hiçbir zaman söylemedim.

kas kemik anatomisi muhabbetini de itf deki arkadaşım söyledi bana, o kadar öğrenebilmiş demek ki kendisi.
  • HEDEFCERRAHPAŞA H kullanıcısına yanıt
    Nikiniz:HEDEFCERRAHPAŞA 1 Nisan 2010'dan beri üyesiniz sanırım, bunun için üye oldunuz 5 yıldır.

Önerim sevdiğiniz yer.Gönlünüzce olsun.
  • ya bu arada en kolay tıp fakültesi cerrahpaşa mı dendi tabii ki bize rahat gelebilir ama çoğu tıp fakültesinden kesinlikle zor.. cogu arkadasimin sorularini finallerini çözdüm diger tıp fakülteleri zor denmesinin sebebi soru cesitliligi az oldugundan adamlarin vizede finalde yapamaması ve ders hocalarının anlattıklarının dışına çıkması.. bu durum ctfde görülmez ne anlatılıyorsa sınavda o çıkar ve cikmis soru sayısı cidden düşük son sene hocalarin aldığı karar dogrultusunda oldu bu

• ve tusta uzmanlık taban puanlarına bakmanı öneririm çoğu dalda en yüksek ctf.. hoca sayimiz da tip fakülteleri arasinda en fazla diye biliyorum 420 prf vardi simdi 398 prof var yanlis hatırlamıyorsam

• taşınma haberleri eski haberlerdir son durum şöyle taşınma olmayacak. 2017 de binalar yenilenecek ancak avcılara gitme olayı doğru değil.
  • O sorun sadece bir defa intörnlerin programından ötürü yaşandı ve okulun başındaydı hallettiler kalabalıklık olarak hiç sorun yok uygulamalarımızda grup grup ayrıyız önemli olan da pratik teorikte sınıfın yarısının olmadığı bile çoğunun gelmediği bile oluyor kalabalık sınıf başında yaşanıyor. Sorun da bir defa oldu sadece. Sıkıntı yok şuan :) geçen sene de yoktu.. Karalamayın yeter....

• cerrahpaşada okuyanlar çapalılara imrenirler ve çapalılar daha cooldur :) şimdi sıralamayı bilmiom ama çapa kazanamayan cerrahpaşaya giderdi bi kaç sene önce :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.