Şimdi Ara

ÇAPA MI CERRAHPAŞA MI SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
14.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, sıralamam 2200, çapa 2300den cerrahpaşa 2800den almış, ikisinin de hemen hemen sınırındayım, hangisi yazmalıyım, çapa mı cerrahpaşa mı daha güzeldir, mutlaka ikisi de çok güzel ama bir kademe üstte olan hangisidir, deneyimli ve bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum, teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çağdaş Tıp Eğitiminde Çapa ve Cerrahpaşa'nın Karşılaştırılması

Sağlık bilimlerine ilgi duyanlar için, "çapa mı cerrahpaşa mı" sorusu kafa karışıklığına neden olabilir. Bu iki seçkin tıp fakültesi, Türkiye'nin en iyi eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Öncelikle, iki kurum arasındaki benzerliklere ve farklılıklara göz atarak seçimlerini bilinçli bir şekilde yapabilirler.

Tarih ve Miras

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (Cerrahpaşa), 1827 yılında kurulmuş ve Türkiye'deki en eski tıp fakültelerinden biridir. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın (Çapa) kökenleri ise 1903 yılına dayanmaktadır.

Konum ve Kampüs

Cerrahpaşa, İstanbul'un tarihi Fatih semtinde yer alırken, Çapa ise Beyazıt semtinde bulunmaktadır. Her iki kampüs de merkezi konumlarda olup üniversite hayata kolay erişim sağlamaktadır.

Programlar ve Müfredat

Hem Cerrahpaşa hem de Çapa, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi gibi çeşitli lisans programları sunmaktadır. Müfredatlar, tıbbın temel bilimlerinden klinik uygulamalarına kadar kapsamlı bir eğitim sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Araştırma ve Yenilik

İki fakülte de tıbbi araştırmalara büyük önem vermektedir. Çapa, Türkiye'deki en büyük tıbbi araştırma merkezlerinden birine ev sahipliği yapmakta ve uluslararası düzeyde tanınan bilim insanlarına sahiptir. Cerrahpaşa ise özellikle kardiyovasküler hastalıklar ve nöroloji alanlarında araştırmalara odaklanmaktadır.

Akademik Kadro

Hem Cerrahpaşa hem de Çapa, alanlarında uzmanlaşmış saygın akademisyen kadrolarına sahiptir. Öğretim görevlileri, öğrencilere en son tıbbi bilgileri ve uygulamaları öğretmeye kendini adamıştır.

Hastaneler ve Klinikler

İki fakülte de öğrencilerine kapsamlı klinik deneyim fırsatları sunan üniversite hastanelerine bağlıdır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, çeşitli uzmanlık alanlarında hastalara hizmet vermektedir.

Öğrenci Hayatı

Cerrahpaşa ve Çapa, öğrencilerine canlı ve destekleyici bir öğrenci hayatı sunmaktadır. Öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler ve spor tesisleri, öğrencilerin akademik çalışmalarının yanı sıra kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunur.

Seçim Kriterleri

"çapa mı cerrahpaşa mı daha iyi" sorusunun cevabı kişisel tercihlere ve hedeflere bağlıdır. Öğrenciler, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak seçim yapabilirler:

• Konum ve kampüs ortamı
    • Sunulan programlar ve müfredat
    • Araştırma olanakları
    • Akademik kadro
    • Hastane ve klinik bağlantıları
    • Öğrenci hayatı

Sonuç olarak, hem Cerrahpaşa hem de Çapa Tıp Fakülteleri, tıp alanında üstün eğitim ve kariyer fırsatları sunan seçkin kurumlardır. Öğrenciler, yukarıda belirtilen faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarına ve hedeflerine en uygun kurumu seçebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cerahpaşa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselkatmis

Cerahpaşa
    yorum için teşekkürler, benim için sebepleri önemli, niçin cerrahpaşa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEDEFCERRAHPAŞA

yorum için teşekkürler, benim için sebepleri önemli, niçin cerrahpaşa?

Alıntıları Göster
    up
  • en kolay tıp fakütesi cerrahpaşadır. en rahat tusa hazırlanılabilen fakülte cerrahpaşadır. yani cerrahpaşayı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

en kolay tıp fakütesi cerrahpaşadır. en rahat tusa hazırlanılabilen fakülte cerrahpaşadır. yani cerrahpaşayı tavsiye ederim.
    bi yerde okumuştum cerrahpaşalılar pratikte zayıf oldugu ile ilgili intörnlük rahat old. için
    dogru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: forzaleza

bi yerde okumuştum cerrahpaşalılar pratikte zayıf oldugu ile ilgili intörnlük rahat old. için
    dogru mu ?

Alıntıları Göster
    Pratikte Cerrahpaşa Çapa gibi gelişmiş değil. Ve çapa da efsanelerdeki gibi Cerrahpaşadan zor falan değil. Uydurma bunlar. Ben Çapadayım çokkk da rahatım lys zamanından sonra zerrrre çalışmadan geçtim derim kimse kimseyi kandırmasın....
    Bizim Pratik uygulamalarımızı takip ediyor Cerrahpaşa.
    Kesinlikle ÇAPA...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cerrahpaşa ve Çapa intörnlük yok tamam belki tustan iyi yaparsın ama pratik olmaz hele cerrahi bir alanda Uzmanlaşmak istiyorsan çok büyük sorun Yaşarsın benimde sıralamam 1800 ama ben Ege tıp tercih edeceğim çünkü entegre sistem uygulanan tek Fakülte Ankara tıptan sonra en zor tıp , Türkiye de en fazla kadavraya sahip Fakülte intörnlük zorunlu ve gerçekten çok zor evet tusa zor hazırlanırsın ege de ama çalıştığın zaman kazanırsın dikkat et Her zaman TUS'ta Ege nin puanı diğer tüm iyi Üniversitelerden yüksek ( Hacettepe Çapa vb. ) çünkü hasta çok ve sana imkan tanıyorlar bence Ege ye gel hem iyi bir hekim ol hem de İzmir'in keyfini sür sadece kendi fikirlerim hiçbir Üniversiteyi kötülediğim yok iyi tercihler

• Cagrisan C kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgilerin hemen hemen tamamı hatalı.

donanımhaber forum
    Cerrahpaşa,Hacettepe mi Özelde Burslu mu?? » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_107144558/f_//tm.htm#107605709
  • drctfing D kullanıcısına yanıt
    Herhalde adamlar kendi sitelerinden intörnlük yok demeyecekler birde hangileri yanlış ?

Internlik yok dediğiniz iki fakültede lise mezunu olarak ne kadar zaman geçirdiniz? Pratik olmadığını iddia ettiğiniz iki üniversite hastanesinin toplam sadece 1 yılda 1 milyondan fazla hastaya hizmet verdiğini biliyor musunuz? Burada mı pratik yapma imkanı yok?

Tıp fakültesinde okusaydınız bilirdiniz ki okulun zor olması bir avantaj değil bir dezavantajdır. Okulun kıyasla kolay olması durumunda siz istediğiniz konuya/sınava çalışabilirken ya da istediğinizi yapma imkanınız varken sistemin zor sınavların boğucu olduğu bir ortamda bu mümkün olmayacaktır.2-3 seneye anlarsınız.

Avantaj, hastanede istenilen şeyleri yapma imkanı var mı, öğrencilerin bunları yapacak vakitleri var mı / tercih ediyorlar mı EVET,EVET,EVET.
    Olay bir şeyi yapmaya zorlanmak değil.Bir şeyi yapmaya zorlanmak avantaj mı olurmuş?

Tabii ki tüm üniversitelerin sorunları var. Bunu kabul etmemek budalalık olur.

Derseniz ki İzmir İstanbuldan güzel hayatın tadı burada, ona karışmam o sizin tercihinizdir.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: drctfing

Internlik yok dediğiniz iki fakültede lise mezunu olarak ne kadar zaman geçirdiniz? Pratik olmadığını iddia ettiğiniz iki üniversite hastanesinin toplam sadece 1 yılda 1 milyondan fazla hastaya hizmet verdiğini biliyor musunuz? Burada mı pratik yapma imkanı yok?

Tıp fakültesinde okusaydınız bilirdiniz ki okulun zor olması bir avantaj değil bir dezavantajdır. Okulun kıyasla kolay olması durumunda siz istediğiniz konuya/sınava çalışabilirken ya da istediğinizi yapma imkanınız varken sistemin zor sınavların boğucu olduğu bir ortamda bu mümkün olmayacaktır.2-3 seneye anlarsınız.

Avantaj, hastanede istenilen şeyleri yapma imkanı var mı, öğrencilerin bunları yapacak vakitleri var mı / tercih ediyorlar mı EVET,EVET,EVET.
    Olay bir şeyi yapmaya zorlanmak değil.Bir şeyi yapmaya zorlanmak avantaj mı olurmuş?

Tabii ki tüm üniversitelerin sorunları var. Bunu kabul etmemek budalalık olur.

Derseniz ki İzmir İstanbuldan güzel hayatın tadı burada, ona karışmam o sizin tercihinizdir.

Saygılar.
    çapa daha zor cerrahpaşadan,en basıtınden capa temmzuda bıtıyor nerdeyse cerrhpaşa ise hazıran bıtıyor.ama capa son sınıfta ıntern olarak baya kastırıyor ondan cerrahpaşalılar kadar tusa calısacak zamanları olmuyor.bunlar harıcınde zaten hocasıydı ımkanıydı kalıtesı bellı okullar tartısmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Destro3285

çapa daha zor cerrahpaşadan,en basıtınden capa temmzuda bıtıyor nerdeyse cerrhpaşa ise hazıran bıtıyor.ama capa son sınıfta ıntern olarak baya kastırıyor ondan cerrahpaşalılar kadar tusa calısacak zamanları olmuyor.bunlar harıcınde zaten hocasıydı ımkanıydı kalıtesı bellı okullar tartısmaya gerek yok.

Katılıyorum. Cerrahpaşa haziran başında biter, eylül ortasında açılır. 3 yıl boyunca.

40gün yarı dönem tatili var 3 yıl boyunca,

1.sınıfta cuma günleri tatil.
    Cerrahpaşa her sene sınavda çıkmış soruları sorup duruyor ve herkes sınıf geçiyor bu kimine göre iyi kimine göre kötüdür ben bilemem ama Cerrahpaşa kolay bir tıptır tabi kolay tıp yoktur diğerlerine oranla diyorum . Evet Cerrahpaşa İstanbul'un nerdeyse göbeğinde ve milyonlarca hasta geliyor peki kaçı intörn ya da öğrencilere muayene oluyor bunu bir düşünün Cerrahpaşa ve Çapa tüm kemik kadrosunu oradaki özel Üniversitelere kaptırdı bunlar tabi kendi sitelerinde yazmaz ve açın bakın TUS puanlarında en yüksek Egedir çünkü Ege bölgesinde İstanbul da olduğu gibi sağlam Özel fakülteler yok bunun yanında ÇOĞU HOCASI izmirden çıkmıyor ondan dolayı Ege ülkemizde kullanılan çoğu tıp Kitabında en az 10 hoca bulunduruyor burada gelip sadece puanı yüksek diye bir üniversiteyi övmek hoş değil emin ol İstanbul da hasta kendini sana ellettiremz bunun yanında Ege nin intörnlük zamanı tatili sadece bir gün bu kadar sıkı eğitim görmen her zaman bana göre avantaj

• quote:

Orijinalden alıntı: Cagrisan

Cerrahpaşa her sene sınavda çıkmış soruları sorup duruyor ve herkes sınıf geçiyor bu kimine göre iyi kimine göre kötüdür ben bilemem ama Cerrahpaşa kolay bir tıptır tabi kolay tıp yoktur diğerlerine oranla diyorum . Evet Cerrahpaşa İstanbul'un nerdeyse göbeğinde ve milyonlarca hasta geliyor peki kaçı intörn ya da öğrencilere muayene oluyor bunu bir düşünün Cerrahpaşa ve Çapa tüm kemik kadrosunu oradaki özel Üniversitelere kaptırdı bunlar tabi kendi sitelerinde yazmaz ve açın bakın TUS puanlarında en yüksek Egedir çünkü Ege bölgesinde İstanbul da olduğu gibi sağlam Özel fakülteler yok bunun yanında ÇOĞU HOCASI izmirden çıkmıyor ondan dolayı Ege ülkemizde kullanılan çoğu tıp Kitabında en az 10 hoca bulunduruyor burada gelip sadece puanı yüksek diye bir üniversiteyi övmek hoş değil emin ol İstanbul da hasta kendini sana ellettiremz bunun yanında Ege nin intörnlük zamanı tatili sadece bir gün bu kadar sıkı eğitim görmen her zaman bana göre avantaj

çok guzel bır noktaya degınmıs gercekten bezmıalem nerdeyse en ıyı doktorlarını aldı capa ve cerrahpaşanın mesela,ayrıca cerrahpaşada okuyan arkadaslarım amfıde yer bulma sorunu ve kadavra sıkıntısı cektıgını bılıyorum,bırde baska tıplardan bırkac kısı cerrahpaşaya eşşek bağlasan geçer dıyordu.ama son sene bırakması bı bakıma kotu cerrahpaşanın tus kazanamayan pratısyenlerıde yetersız kaldıkları ıcın konusulur baya

Söyledikleriniz yine yanlış ve sizinle tartışmaya girecek değilim.

Cerrahpaşa tıplar içinde en kolayıdır ve bununla cerrahpaşalılar olarak övünürüz, sebebi de 6 yıl boyunca birilerinin bizi diğer üniversitelerdeki kadar çalışmaya zorlamamasıdır.İstediğimiz ek işleri yapmaya da vaktimiz kalır. Bu bilimsel araştırma da olabilir,Tus olur, gezi de olabilir, kitap okuma da olabilir vs.

Tüm kemik kadrosunu kaptırdı tabiri doğru değil. Evet okuldan çok sayıda akademisyen ayrıldı, doğrudur. Hala yüzlerce profesör var bu okulda, hala birkaç tıp fakültesi oluştabilecek kadroya sahip.

Tus başarısı olarak bakarsanız bilgileriniz yine doğru değil.

Cerrahpaşa tıp fakültesi ingilizce programı , program olarak Türkiyede 1.dir

Hocaların kitap yazmasını kıyaslıyorsak cerrahpaşanın ve çapanın hocalarının yazdığı her dersin ders kitabı bulunmaktadır.

Neyse, size daha fazla cevap vermeyeceğim hemen hemen söylediğiniz her şey istisnasız her mesajınızda hatalı.

Benim sizi ikna etmek gibi bir çabam yok, olay burayı okuyan arkadaşlar yanılmasın doğru bilgi alabilsinler.

3 büyük şehirdeki tıp fakültelerinde ortalama eğitim hemen hemen aynıdır, çünkü kaliteli hocalar genellikle büyük şehirleri tercih etmekteler.
    Daha fazla cevap vermeyeceğim iyi günler.

Verdiğim bilgilerin hepsi doğru bundan sonra bende cevap vermeyeceğim son olarak TUS başarısı kazanma yüzdesini demedim verilen Eğitime göre uzmanlıkta öğrenci alma puanını demiştim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Cagrisan

Verdiğim bilgilerin hepsi doğru bundan sonra bende cevap vermeyeceğim son olarak TUS başarısı kazanma yüzdesini demedim verilen Eğitime göre uzmanlıkta öğrenci alma puanını demiştim ben
    yazı tura at git farkı yok.
    Adam hakli, cerrahpasadan ne kadar prof ayrılırsa ayrılsın hala sayı olarak tüm fakültelerden yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: sesermon

Adam hakli, cerrahpasadan ne kadar prof ayrılırsa ayrılsın hala sayı olarak tüm fakültelerden yüksek
    Tek derdin bu olsun dostum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.