Merhabalar. Öncelikle elimdeki routerların ve switchin portları fe. Bir seri ip kamera var ve bunları aktif networkümden server bilgisayarıma kayıt yaptırmaktayım. Kameralar 30~40mbps civarı bir trafik işgal ediyor. Serverın portu gigabit. Hedefim: -Vlanlar için qos ayarlamalarını yapabileceğim -Captive portalı kendi sunucuma yönlendirebileceğim (misafir ağından bahsetmiyorum) -gigabit hızında switch edebilecek bir network sistemi oluşturabilmek.
Şimdiki network şöyle
---
Elimdeki vdsl modemi, önereceğiniz bir routera köprüleyerek onun üzerinden kontrolleri yaptırmayı düşünüyorum. Rt-n12 yerine daha düzgün bir router olabilir. Bu resimde elimde olmayan gigabit switch ve asus router.
---
Bir diğer fikrim ise orange pi r1 geliştirme kartı ile captive portalı ve qos ayarlarını yapmak. Hazır zeroshell imajı mevcut. Böylelikle daha rahat olacağını düşünüyorum.
Deneyimlerinize dayanarak kendi önerilerinizi ve önermediğiniz yapılandırmaları söylerseniz sevinirim iyi forumlar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme