Şimdi Ara

Cardsharing için neler gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz 5 arkadaş aramızda cardsharing yapmayı düşünüyoruz. Hepimizde de digital tv kartı var.
    Sabit ip'mizde var. 24 saat açık olacak server bilgisayarımız da var.

Soru 1:) 24 saat açık ve sabit ip'ye sahip bilgisayara cardsharing için takılacak olan aparat nedir? Tavsiyeleriniz nedir?
    Soru 2:) Cardsharing yapacak server bilgisayarda da digital tv kartı olmak zorunda mı? olmazsa olmaz mı?

Soru 3:) Cardsharing yapan servera yapılan bağlantıları kontrol edebiliyormuyuz. Yabancı giriş olduğunda engelleyebiliyormuyuz.

Hepinize cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skıpper -- 23 Kasım 2006; 10:52:38 >

• aslinda telekomdan sabit almaya gerek yoktur no-ip.com'danda ip'nizi sabitliyorsunuz.

aparatlara gelince 1 adet abonelik karti birde phonix kart okuyucu işinizi görür 25 ytl gibi bişeydi

makineye tv karti olmasi gerekmiyor sanırım ama ilk kurulumda tv karti takın ki bakın calişiyormu.

ayrica serveri kontrol etmeye gerek yok. wincsc ile paylasimi yaparsiniz herkesin kendisine özgü bi şifresi olur ve o şifreden baglanir. başka birisinin baglanmasi cok cok zordur.

yukardaki paylasim olayini yapmak icin biraz programlara ihgtiyac vardir.
    google'da arastirisanız bulabilirsiniz.
    kolay gelsin.
  • Dostum cevapladığın için tşk.ler.
    Bahsettiğin wincsc progdvb dvbdream v.b. den ayrımı çalışıyor. Benim bildiğim wincsc tv kartı programlarına dahil olarak çalışan bir plug-in bu o değilmi? Eğer oysa tv kartı da olması zorunlulu olmazmı?
    Ve birde statik ip'miz zaten var. O konuda sorun yok. Statik ip olan pcye hiç tv kartı takmasakda cardsharing yapabileceğimizden kesin emin olmamız lazım.

Şimdiden tşk.ler. Saygılar.
  • Konuyu ben de dikkatle izliyom.Açıklama yapanlara teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodrumlu2 -- 23 Kasım 2006; 14:51:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

Konuyu ben de dikkatle izliyom.Açıklama yapanlara teşekkürler..

Evet bu konuda tecrübeli arkadaşların bilgi vermesini acilen bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skıpper

Dostum cevapladığın için tşk.ler.
    Bahsettiğin wincsc progdvb dvbdream v.b. den ayrımı çalışıyor. Benim bildiğim wincsc tv kartı programlarına dahil olarak çalışan bir plug-in bu o değilmi? Eğer oysa tv kartı da olması zorunlulu olmazmı?
    Ve birde statik ip'miz zaten var. O konuda sorun yok. Statik ip olan pcye hiç tv kartı takmasakda cardsharing yapabileceğimizden kesin emin olmamız lazım.

TV kartı olmadan Cardsharing serverı kurarsın.
    Yeter ki gerekli programlar + kart okuyucu + abone kartın olsun.
    Wincsc sadece izlemek için kullanılan plugindir.
    Serverı kurduğun zaman bir takım ayarlar yapman gerekir bu ayarlar ile servera dışardan girişleri engelleyebilirsin ayrıca girişleride ip adresleri girilen kullanıcı adları vs. şeklinde de takip edebilirsin.
    Varsa daha istediğin bilgiler kurallar dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 24 Kasım 2006; 5:38:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: NetX

quote:

Dostum cevapladığın için tşk.ler.

TV kartı olmadan Cardsharing serverı kurarsın.
    Yeter ki gerekli programlar + kart okuyucu + abone kartın olsun.
    Wincsc sadece izlemek için kullanılan plugindir.
    Serverı kurduğun zaman bir takım ayarlar yapman gerekir bu ayarlar ile servera dışardan girişleri engelleyebilirsin ayrıca girişleride ip adresleri girilen kullanıcı adları vs. şeklinde de takip edebilirsin.
    Varsa daha istediğin bilgiler kurallar dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Dostum verdiğin bilgiler için çok çok saol. Bende kurallar dahilinde soru sorup cevap almaya çalışıyorum.
    Kart okuyucu? bu aparat aynı zamanda kart yazıcı da olsa başka işlere de yarasa iyi olmaz mı? Bunların isimleri nelerdir? Bilgi verirseniz gerisini ben hallederim.
    Sharing programlarına da birkaç örnek program ismi aldımmı bu iş tamamdır. Gerisini ben hallederim.

Saygılar.

• quote:

Dostum verdiğin bilgiler için çok çok saol. Bende kurallar dahilinde soru sorup cevap almaya çalışıyorum.
    Kart okuyucu? bu aparat aynı zamanda kart yazıcı da olsa başka işlere de yarasa iyi olmaz mı? Bunların isimleri nelerdir? Bilgi verirseniz gerisini ben hallederim.
    Sharing programlarına da birkaç örnek program ismi aldımmı bu iş tamamdır. Gerisini ben hallederim.

Saygılar.

Kart okuyucu aynı zamanda kart yazmak içinde kullanılabilir.
    Ama her kart yazıcı ile her kartı yazamazsınız değişik çeşitlerde kart çeşidi ve kart yazıcısı vardır.
    Bunlara Programmer deniliyor.Piyasada en popüleri Phoneix programmerdır ve ucuzdur 25-35 ytl arası bulabilirsin.Bu programmerla 5-10$ değerindeki Fun kartlardan yazamazsın.
    Her kartı yazabilmek için daha gelişmiş bir programmer olmalı daha gelişmişi olarak da Promim Programmer önerilir.Bunun fiyatı da 65-75 ytl arası değişir.
    Sharing programları ise sistemden sisteme değişir(Şifreleme sistemleri)
    Ama en popüler protokol NewCS dediğimiz protokoldür.Çoğu şifreleme sistemini destekler
    NewCS kurulumu biraz karışık gözüksede gayet kolaydır.Googledan aratırsanız Windows için NewCS yi işinize yarar dökümanları bulabilirsiniz.Kural dışına çıkar diye açık link veremiyorum.
    Serverı kurduktan sonra da WinCSC plugini ile de Client olarak servera bağlanırsınız.
    Hepsi bu kadar.
    Kolay gelsin

• Saol dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skıpper -- 24 Kasım 2006; 23:07:49 >
  • Rica ederim kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.