Şimdi Ara

Çaresizce Bölüm Önerisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selamlar. Nasıl geldi hocam umarım istediğin gibi gelmiştir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt

Kaç geldi hocam senin şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boniek kullanıcısına yanıt
    Bana beklediğim gibi gelmedi hocam, stat devam. Okulla beraber çok zorlandım. Ham 10k yerleştirme 16k falan geldi ea.

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

siz ne okuyorsunuz ? bu arada niye bırakmayı düşündüz ki okulu ? mülakat yok mu öğretim kpssde çok sıkıntılı ?

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    tıpa başlıyorum bu sene. hazırlık okudum. okul hayatı çok uzun ve saçma sapan şekilde yorucu benim için. psikolojimi alt etti edecek de muhtemelen. mülakat olayını bilmiyorum ama atanan çok kişi var.

lisans kpssde inanılmaz rekabet varmış benim araştırdğıma göre. bu hata 1.6 milyon kişi girmiş neredeyse üni sınavına yakın. bu yüzden ortaoğretim ile girmek çok daha kolay diyenler vardı bu sene bende sınavı deneyeceğim ama üni okurken sınava girebiliyor muyuz bilmiyorum 18inde başlıyormuş girişler. ben de tıp için girmiştim 25k yaptım 3k geri attı obp 28k oldu tıp gelir mi sizce ? tıp gelmezse 2 yıllıık sağlık yazacağım sizce ne yazmalıyım ?

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    gelir hocam tıp. gelmese de öyle bi hata yapma 2 yıllık niye yazıyorsun diş falan yaz. ortaöğretim kpss demiştim ben de. girebiliyorsun sıkıntı olmuyor.

diş şartları çok kötü özel sektör şu anda inanılmaz kötü olduğu için asgari veriyorlarmış. diş okuyanlar inanılmaz pişman şu anda çalışma şartları ve maaşlar çok kötü yurt dışı çıkma şansı da çok az dişçilerin. geçen sene baya araştırmıştım. bu sene daha da kötü olmuştur. 2 yıllık olursa kpss mülakatsız oluyor. kpss lisansa girdim geçen gün nasıl diye mat ve türkçe zorlamdı ama genel kültürde çalıştığım tarzda değildi çok değişik tarzdadyı 18inde başvuru yapabilirsem ona da hazırlanacağım 70 80 puanla atanalıyormuş ortaöğretim kpssde ama lisansata inanılmaz rekabet varmış 90la filan atama oluyormuş.

Merhabalar hocam iyi akşamlar işte olduğumdan dolayı şu an ancak bilgisayara geçebildim.

Sonuç beklediğim gibi vasatın altında. 570 bin TYT 550 bin sayısal bu gidişle sanırım bilgisayar programcılığı ile kumar oynayacağım gibi duruyor. Forumda da sağlam üniversitelerde sağlam ortalama yapıp savunma sanayide de staj yapıpta boş kalan birisini görünce bir karamsarlığa kapılıyorum doğrusu.

• Marty667 M kullanıcısına yanıt
    Bence şu anki koşullarda en iyi olasılık bu. Lojistik gibi bölümler de var onları da düşünebilirsin bence.

uçak teknolojisi, deniz işletme veya elektrik gibi bölümleri düşünüyo musunuz?

Evet hocam öyle olacak gibi görüyor tüm görüşleriniz için teşekkür ederim. Yazılım konusuna ilgim olduğu için artık programcılıktan ilerlemeyi düşünüyorum.

Önümüzde ki 2 yıl boyunca İngilizce ve Almanca'yı tamamlamak için uğraşıp bir yandan da olabildiğince programlamaya dair geliştirmeye çalışacağım mezuniyetten sonra da hatrı sayılır bir yerde iş bulmazsam da DGS ile lisansa tamamlamaya çalışırım artık.

Yıllar sonra kendi hayatımı kendi elime aldığımda size bir kahve sözüm olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 17 Temmuz 2024; 12:8:37 >
  • Maalesef hocam o bölümlere dair hiç bir bilgim yok.

• Maalesef hocam o bölümlere dair hiç bir bilgim yok.

İlave: Elektrik bölümü de fena değil aslında en azından %100 burslu okuma ihtimalim mevcut bu beni maddi açıdan da çok rahatlatır ancak o yolun sonunda DGS şart gibi duruyor ve doğal olarak yapamama korkusu oluyor insanda çünkü programcılıkta olduğu gibi kendini geliştir de işe girin o bölümde pek işleyeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 17 Temmuz 2024; 12:19:23 >

Hocam şu stresten biraz uzaklaşıp işleri rayına sok kahven, biran artık neyse benden olsun :)) Bu zamanları çok çok iyi biliyorum, bu gelecek kaygısı, sınav stresi, tercih stresi, yatay geçiş stresi, her şeyi yaşadım valla uzunca bir süre.  

Şu sıralar netleştikçe kafam biraz daha rahatlıyor hocam son karar olarak sanırım elektrik bölümünü yazmaya karar verdim %100 burslu yazabildiğim için aksi taktirde programcılık beni çok zorlayacaktı maddi açıdan okul parası için iş, kendini geliştirme, DGS derken 24 saate bile sığmaz artık bir gün.

Bölüme dair bir bilgim yok ancak adapte olup sevdirtmeye çalışacağım kendimi artık bir yandan da DGS olur bölüm üstüne kendini geliştirme olur... Maddi sıkıntı çekmeyeceğim için daha rahat olurum gibi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.