Şimdi Ara

Çaresizce Bölüm Önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, öncelikle sınava çalışıpta giren arkadaşlar için umarım hepiniz yarın istediğiniz sonuçları alıp istediğiniz bölümlere yerleşirsiniz.

Ben gerek ailemin beni desteklememesi gerekse çevresel sebeplerden dolayı ne yazık ki acınası bir sonuç alacağım. Sayısal ilk 300 bin gibi bir şey benim için mümkün değil maalesef. Mezuna kalmak gibi bir şansım da yok ne yazık ki o yüzden önümde 2 yol mevcut.

Her hangi bir bilgisayar programcılığı bölümü yazıp dolu dolu 2 yıl boyunca kendimi geliştirmeye adamak ya da ortalama altı bir özel üniversite de 4 yıl boyunca yönetim bilişim sistemleri okumak. 4 yıl üniversite okumak benim için de çok çetrefilli bir yol çünkü üniversitenin ücretini ben kendim çalışarak ödeyeceğim ne yazık ki. Onu bile nasıl yapacağım diye düşünüp duruyorum sürekli.

Eğitim hayatım boyunca tek avantıjım sadece İngilizce ve Almanca'ya hakim olmak onun harici bir şeyim yok ne yazık ki.

İyisiyle kötüsüyle her türlü öneriye açığım lütfen yorumlarınızı esirgemeyin çünkü mezun olunca büyük ihtimal evden atılıp/ayrılacağım yüksek olasılıkla.

• puanının yettiği bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünü düşünebilirsin.

2 yıllık programcılık okuyup dgs ile 4 yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar bilimi türevi bölümlere tamamlamayı deneyebilirsin.

son olarak da ataması kolay bir öğretmenlik olabilir.

keşke sıralama beklentini söyleseydin.

• Sıralama ne olur hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam görüşünüz için teşekkür ederim ancak ne yazık ki sıralama oraya el vermeyecek yüksek ihtimalle.

Beklentim vasat 550 bin civarı bekliyorum sıralama olarak o yüzden ne yazık ki alternatif bölümlere bile puanım yetmeyecek. O yüzden bilgisayar programcılığı ya da eşit ağırlığın yettiği kadar YBS yazmayı düşünüyorum.

DGS konusu hakkında rekabet olduğu kadar birde lisansa baştan 1. sınıftan başlamayla ilgili bir kaç yazı da okumuştum o da aklımı kurcalıyor doğrusu o yüzden ya 2 yıl eşek gibi asılıp programcılığı sağlam github ile bitirmek ya da 4 yıllık YBS.

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt

Önce ki mesajım da cevapladım hocam.

• bence programcılık olabilir onun dışında dostum özel üniversiteye para bayılmanın anlamı yok çalış sen gene biriktir dil kurslarına vs git daha mantıklı dil öğren

• Görüşünüz için teşekkür ederim hocam ancak ailemin yaklaşımı ne yazık ki beni çok zor durumda bırakıyor. Okuyacaksan kal okumayacaksan evden git muhabbeti dönüyor sürekli.

• Marty667 M kullanıcısına yanıt

:( yazılıma ilgi varsa gir programcılığa bir de ingilizce öğrenmeye bak 2 sene içinde

• Konuda belirttiğim gibi İngilizce ve Almanca biliyorum hocam. Yazılıma ilgim var evet ancak önlisans diplomasının aşağı kalır yanı olması da beni kuşkulandırıyor sonuçta burası Türkiye. İstediğin gibi github'u doldursam da yine açıkta kalırım korkusu mevcut.

• Diş protez teknolojisi oku iki yıllık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aktüerya, bir bak derim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer olur da hacettepe, marmara veya ankara aktüerya gelirse üstteki arkadaşın dediği gibi yaz, güzel ve değeri tam anlaşılamamış bir bölümdür. Eğer gelmezse en mantıklısı iki yıllık bilgisayar programcılığı tarzı bir bölüm falan okuyup okurken part time çalışmaya başlamak yavaş yavaş, sonrasında da dgs ile 4 yıllığa tamamlarsın.

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim aktüerya sıralamalarına baktım ancak sonuç yaş gibi.

Bu gidişle bilgisayar programcılığı yazacağım gibi duruyor şu ana kadar YBS'ye dair bir yorum almadım çünkü.

Programcılık hakkında tek endişem DGS ile lisansa tamamlamak zorunda mıyım? Tamamlamasam da projeler aracılığıyla dolu 2 yıl geçirip bilgimi kanıtlayıp kendimi kalifiye eleman olarak gösterebilir miyim? Kafamda bu sorular dönüyor hep. Ayrıca DGS ile lisansa geçme durumunda 3. sınıftan başlayacağımı da sanmıyorum hatta 1 bile olabilir bu durumda en kötü ihtimalde 24-25 yaşlarında mezun olmak geliyor bu konu hakkında fikirlerini paylaşabilecek birisi varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty667 -- 15 Temmuz 2024; 20:7:25 >

24-25 yaşlarında mezun olmakta ne var hocam? Zaten hazırlık olan bir okulda okuyan ve bir sene mezuna kalan insan da 24 yaşında mezun oluyor okulu da uzatmadığını varsayarsak. 24-25 zaten normal mezun olma yaşı. Yaşı takma eğer bakmakla yükümlü olduğun biri falan yoksa. Programcılık ve yazılım sektörü genel itibariyle kendini github projeleriyle kanıtlayabileceğin bir alan bir noktaya kadar ama belli bir noktadan sonra diploma görmek isteyebilirler. Genel itibariyle alaylı çalışan çok kişinin de olduğunu varsayarsak 2 yıllık programcılık diploması şu anki şartlarda işini en çok görebilecek alan olabilir sıralamana göre. Yine de sıralamalar bir gelsin ondan sonra daha detaylı düşünülür.

Tüm görüşleriniz için teşekkür ederim hocam. DGS'ye bulaşmak istemememin ana sebebi ailemden artık bir nevi kopma isteği çünkü eğitim hayatım boyunca ne yazık ki hiç bir destek alamadım kendi kitaplarımı, sınav ücretini bile çalışarak ödeyecek kadar düşmüştüm maddi bir sıkıntı olmamasından dolayı sevilmeyen çocuğum ne yazık ki. O yüzden pekte vakit harcamak istemiyorum artık yanlarında.

Şu an aklımda olan (ne kadar zorlar bir fikrim yok.) Güzel ortalama ile bilgisayar programcılığını bitirmek + projeler aracılığıyla arka plan oluşturmak mezun olduktan sonra da işe girebilirsem girer DGS içinde iş durumuna bağlı olarak lisansa tamamlamayı düşünürüm.

Her türlü görüşe yine açığım hala tam net bir şey belirtemedim kafamda.

Sonuçlar açıklandıktan sonra tekrar yaz hocam bana. Sana yardımcı oluruz bölüm konusunda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Açıklandığı vakit yine bu konu altında sizi etikerlerim tekrardan teşekkürler. İleride ki bir kaç yıl çok sancılı bir süreç olacağı için hata yapmak istemiyorum umarım sorularla aklınızı bulandırmam.

Hiç sıkıntı değil hocam hepimiz bu süreçlerden geçtik ister 300 bin yap ister 3 bin herkesin kendinde kafasında soru işaretleri oluyor. Elbette benden daha bilgililer de vardır ama bilgi paylaştıkça işe yarar diğer arkadaşlar da yazar zaten konu altına benle beraber.

• hocam bakın bu sınava gençliğimi verdim ona rağmen söylüyorum ki kesinlikle üniversite okuma. git çalış ortaöğretim kpss’ye ve ordan 75 80 yapsan bi yere girersin tek mantıklı olan seçenek bu. ben bile üniversiteyi bırakmayı düşündüm kpss dolayısıyla.

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

Hocam haklısınız ancak öyle bir fırsatım yok işte. Ya oku ya git konumunda olduğum için bu tarz yollara başvuramam ne yazık ki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.