Şimdi Ara

carizma mı?lancer mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kesinlikle mıtsubishi alacağım sıfır alma imkanım yok 2001 üstü carizma veya 2005-2007 arası lancer düşünüyorum.Otomatik vites in şehir hikayelerine dayanan kötü şöhretinden dolayı(masrafları yüzünden) otomatik düşünmüyorum.Sizce hangisini tercih edeyim?Ayrıca bu iki aracın otomatik vitesini kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica edeiyorum.Bu arada unuttup araç lpg olacak

saygılar

• merhaba,

hoşgeldiniz,

carisma ya da lancer kullancısı değilim ama bir ""Mitsubishi taraftarı "" olarak bilgilerimi aktarmaya çalışayım...

carismaların LPG uyumu sorunu olduğunu hatırlıyorum (sadece GDİ motorları için de geçerli olabilir)...ayrıca carisma üretilmiyor, hoş bir sada olarak kaldı...ayrıca carismanın da modeli epey düşük...Lancer ise isminin devam etmesi modelinin yüksek olması açısından tercih sebebim olurdu...az sonra bu işin pirleri gelirler, gerekenleri yazarlar...

kanaatim o ki ; hangisini alırsanız alın sanırım pişman olmayacağınızdır...

gönlünüzce olsun...

saygılarımıZla...
  • Valla burada başka bir topiğe de yazmıştım, amcamda 99 Carisma bizde de 2006 1.6 Lancer Plus var. Her ikimiz de araçlarımızdan oldukça memnunuz. Öyle ki amcam aracının modeli düşmesine rağmen kıyıp değiştiremiyor. Tüpsüz olmasına rağmen emsalleriyle kıysalandığında yakıtta oldukça cimriler. Otomatik 1,6 Hyundai Elantra'sı olan bir tanıdığımızla birlikte yola çıktığımızda onun aracının bizimkinden 2 kat fazla yakıt harcadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Lancer alırsan tüp taktırmaya gerek olmayacağını kendinden de çok rahat göreceksin. Kısaca artılarını ve eksilerini de özetleyeyim sana;

Artıları
    - Ön konsol sade ve işçilikle malzeme kaliteli,
    - Araçiçi ses yalıtımı son derece başarılı,
    - Motor çok atik, vites geçişleri çok seri,
    - Belirli bir süre sonra araç içinden tıkırtı vs. laçkalaşma sorunu yok (arkadaşın 2006 Almera'sı 6 ay sonra içinde durulmaz hale gelmişti),

Eksileri
    - Yol bilgisayarı yok,
    - Klima dijital değil, analog.

Son olarak da alacağı araç hayırlı olur umarım...

• Efendim,7 senelik bir carisma kullanıcısı olarak carisma hakkında bilgi vererek başlıyayım.
    Aracım 99" Glx Sedan idi. Bizim kasa carisma'lar(makyajdan öncekiler).Klasik kasa S40 ile ortak konsept.Yani şaseleri ve motorları(motor kısmı hakkında emin değilim) ortak.Yani, kaliteli bir tekniği var.

Aracın,içi ferahtır.Bagajı acayip yeterlidir.Ben kullandığım süre boyunca bagajda bir koli ile gezdim.(Kolide yol yardım vs. vardı).İlk devirlerdeki torku dillere destandır.Klima kapalıyken,bir çok aracı tokatlatır.Araçta,teknik açıdan sürekli bozulan bir parça yoktur.En çok bozulan parçası,cam açma-kapama düğmeleridir.Japoncularda,çakması 5 liraya falan bulunabiliyor.Benim araçta sunroof da vardı.

Yakıtı konusunda,70 bin km kullandım 7 senede.Bana Lpg gerektirmedi.Fakat takılıp,takılamadığından emin değilim.Ama tüplü carismalar var piyasada.

Aracın parçaları tabiki piyasa araçlarına göre daha pahalı.Örneğin,bir polis aracı bana dokunduğu vakit,tek fara ya 600 ya 700 lira gitmişti.Kaskodan değişti.

Carisma tam bir aile arabasıdır,hiç bir şekilde yolda bırakmaz siz ona bakarsanız.Kliması gayet iyi çalışmaktadır.Gereken bakımlarını yaptıktan sonra kesinlikle binersiniz.Ancak şöyle bir durum var,alırken de ucuza almaya bakın çünkü satarken de ucuza gidecek.

Carisma hakkında başka sorularınız varsa sorun,cevaplayayım.

İnşallah sizi de mitsubishi ci olarak görmek dileği ile. Selamlar.

Ekleme:
    Sevgili bacey; sana katılamayacağım bu sefer.Çünkü carisma bir üst segmen olan D sınıfındadır.Lancer ise C de.Yani aracın kalitesinin o kasa Lancer'e göre yüksek olması ihtimaldir.Fakat olmayada bilir.En güzeli denemek.

Ama şu sıralar,şöyle 10-12 lira arası düz vites bir araç arıyor olsam,gözümü kapatıp "temiz" bir Carisma alırım.

Bakınız; Carismanın ortak konsept kardeşi s40
     carizma mı?lancer mı?
     carizma mı?lancer mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B49CD3050 -- 8 Eylül 2009; 16:06:16 >

• 2002 HB carisma sahibiyim. önceki kasa ile arasında fiyat farkı var ama bence bu farka değer. ben aracımı 2008 mart ayında 16500 e aldım ve gayet memnunum.

donanım olarak : yol bilgisayarı - çift airbag - abs - 4 teker disk fren - elektrikli aynalar- 4 cam elektrikli - yükseklik ayarlı farlar - sis farı ... bulunuyor.

ek olarak çelik jant ve marşbiyel mevcut.

LPG olayına ben de düşündüm ama kullanınca anladım ki hiç gerek yok amorti etmesi yıllar alacak derecede az bir fark oluyor. çünkü şehirler arası 5.5 lt gibi bir tüketimle seyehat edebileceksiniz. temiz kazasız bir araç alırsanız yağını suyunu koyup devam edersiniz yola
  • Bende 2000 model 1.8 gdi sahibiyim. Lancer kullanmadım ama carismaya kefil olurum. Tabi kesinlikle bakımı ihmal edilmemiş temiz bir carismaya.. Tercihin gdi olsun. çünkü gdi motorlar hem daha ekonomik hemde daha performanslı.tek sorun gdi lara lpg takılmaması. Gerçi başka forumlarda taktıranları duydum ama ne derece sağlıklı bilmiyorum.Ama zaten emsallarine göre az yakan bir araç. 2000 model olamasına rağmen hala insanların dönüp baktıkalrı bir araç. Benim aracım otomatik ve otomatik vitesten sonra manuel asla düşünmem. Aracın içi sizi tatmin edecek kadar büyük ve rahat. Donanım olarakta gayet dolu bir araç. otomatik klimadan ısıtmalı elektrilikli aynalara yol bilgisayarı vs. herşey mevcut. Ben memnunum ama benden önceki sahipleri aracı biraz hor kullanmış biraz bunun sıkıntısını çektim. Carisma alın rahat arahat binin ama 2. eli biraz zayıftır belki elden çıkarmak istediğinizde biraz zorlana bilirsiniz. buda araç kötü olduğundan değil bilinmediğinden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King of Kings -- 9 Eylül 2009; 16:32:28 >

• S40 C sınıfı araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

S40 C sınıfı araçtır.

carisma da c segmenti hatta c+ segmentidir. özellikle o yıllarda avrupada lancer yerine carismalar satılmıştır.
  • quote:

S40 C sınıfı araçtır.

Hondadan sonra burası ha

Zaten emin olmadığımı belirtmişim.Fakat o dönemki Mitsubishinin C segmenti (Lancer) 'ne göre kalite olarak bi üst gömlek olduğu aşikar.

@_opeth
  • ben kötü amaçlı yazmadım yanlış bilinmesin diye doğrusunu söyledim...hocam birde tek tek markaları girmem...Markalar kısmına tıklarım güncel değişik başlıklara bakarım..burda bunu gördüm yazdım...OKe.
  • quote:

ben kötü amaçlı yazmadım yanlış bilinmesin diye doğrusunu söyledim...hocam birde tek tek markaları girmem...Markalar kısmına tıklarım güncel değişik başlıklara bakarım..burda bunu gördüm yazdım...OKe.

• Arkadaşlar hepinize çok tşk ederim

İkinci el konusunda haklısınız, ucuza almam lazım. Çünkü satarken zorlanacağım.Arkadaşların söylediği gibi kötü olmasından değil bilinmemesinden.Hatta işyerimde carizma alacağım dediğimde, insanlar neler saydılar; bilmiyorlar ki.Sonra bazı raporlar gösterdim.Mesela toyota corolla dan sonra en az servise giden 2.araçmış dünyada , sizin burda yazdıklarınız ,yurtdışı forumları.Kısacası bunları toparlayınca, sorunsuz bir araç ortaya çıkıyor.İnsanları ikna ettik az çok.İyiyi ve güzeli göstermek insanın üzerine farzdır.Mitsubishi sevdam nasıl başladı?kayınpederim l300 kullanıyor araba hiç arıza yapmıyor. 1999 model l300 ü var, ilk sahibi bakımları haricinde servis yüzü görmemiş ve motor şu an 320000 de üfleme filan da yok o sebeple bu araçların bineklerini araştırma ihtiyacı duydum.Ben ilk başlarda önyargılıydım fakat fikrim değişti. Galiba hazır lpg li carizma alacağım.Fakat lpg olayını da araştırmam lazım kafam karıştı. 1,6 da sorun yok diye biliyorum gdi motorlarda ki sorunu biliyordum tekrar 1,6 olanları araştımak lazım.

ilgi ve alakanıza tekrar tşkler

• siz şimdi gider bir Colt alır gelirsiniz :))

gönkünüzce olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

siz şimdi gider bir Colt alır gelirsiniz :))

gönkünüzce olsun...

yok kardeş küçük arabaları sevmiyorum büyük ferah araba olacak bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikrizruyası

quote:

Orijinalden alıntı: bacey

siz şimdi gider bir Colt alır gelirsiniz :))

gönkünüzce olsun...

yok kardeş küçük arabaları sevmiyorum büyük ferah araba olacak bana

Colta bininiz iç hacmi sizi şaşırtacak...tekrar gönlünüzce olsun...
  • 2001 otomatik vites carisma 1.6 comfort sahibiyim, aracımda teleflex lpg sistemi var, ikisinden de son derece memnunum...
  • lancer'da lpg uyumu nedir. mazda, nissan grubu gibi problem çıkartıyor mu?
  • problem yok:))
  • Carisma deyince akan sular durur. Tek kelime ile "Evladiyelik" :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.