Uzun zamandır misthusibhi carizma arabaları inceledim ve buradan da epeyce okudum. Bütçeme en uygun aksesuarlı araç olarak mishubishi carizma hoşuma gitti. Otomotik vites almayı düşünüyorum. ama aklımda bir kaç soru var
1- Otomatik vitesi uygunmu alınırmı, 2000 veya 2001 model uygunmu 2- En çok korktuğum; parça sorunu yaşarmayım yaşarsam nasıl hallederim. 3- Alırken nesine dikkat etmem gerekli. 4- Çok çabuk döküldüğü doğrumu. (Kaporta falan sağlammı) 5- Carisma alamazssam hangi model önerirsiniz.
carizma mı + lancer mi yoksa colt mu önerirsiniz. Mishubishi çabuk arızalanan bir araçmı. kullananlardan öneri bekliyorum
öyle sorular sormuşsunuz ki biraz şans işi bunlar. japon arabaların hepsinde olduğu gibi parça fiyatları belli...
fakat çabuk arıza yapar mı? bazen 85 model citroen BX hiç arıza vermezken sıfır aldığın araba acayip bir arıza verebiliyor...
son 10-15 senedir üretilen arabalar belli standartların üzerinde, kolay kolay arıza yapan arabalar üretmiyor ne almanlar ne japonlar ne de fransızlar. fakat gidip sağa sola köpeğe falan çarparsan arabayı kötü, şahin doğan gibi yaptıramazsın. ben köpeğe çarptım üçüncü viteste 60 ile gidiyordum ve uzaktan belli bile olmuyordu fakat yetkili servis 2000 tl masraf verdi (tampon+boya, kılıç demiri, silecek suyu deposu, işçilik). şimdi bu masraf volkswagen de çıkmaz diyen yalan söyler, ya da honda da çıkmaz diyen. hepsinde çıkıyor benzer üç aşağı beş yukarı.
lancer dan önce mazda familia vardı 97 model, 190 binde sattık sıfır kere arıza yaptı sadece bakıma gittik frenler egzos vs...