Şimdi Ara

sobalı evime yağlı radyatör almayı düşünüyorum hangi marka? hangi model ? alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evımız sobalı ısınma amaçlı kullanacam. önerilerinizi bekliyorum.

• helimlim H kullanıcısına yanıt
    Alttaki konuyu inceleyin:

http://forum.donanimhaber.com/m_81283743/tm.htm

• helimlim H kullanıcısına yanıt
    Bence yağlı radyatöre o kadar para vermeye gerek yok, sonuçta hepsi aynı teknolojiyi kullanıyor. Yukarıda linkini verdiğim konuda Altus var, Arçelik garantisi ile onu alabilirsiniz. Fakir veya Delonghi arasında seçim yapmam gerekirse Fakir derim oda daha ucuz olduğu için. Evimde 10 yıllık Demirdöküm radyatör var ucuz bişey, performans olarak pahalı olan radyatörlerden hiçbir farkı yok.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    fakir marka aldım bakalım uygun bı fıyata evimsa.comdan 169 tlye kullandıkdan sonra ızlenımlerımı yazacam mutlaka
    Elektrik sarfiyatı hakkında da biraz bilgi verirseniz sevinirim. Ufo tipi Isıtıcılar kadar yüksek mi elektrik faturamıza yansıması. Birde ısıtma kapasitesi nasıl ufo vb. Isıtıcılara göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lodos54 kullanıcısına yanıt
    Ufo kullanmadığım için elektrik sarfiyatı konusunda karşılaştırma yapamıyacağım. Isıtma konusuna gelince yağlı radayatör daha başaralı bence. Ufo genelde ancak kendi önünü ısıtır, oysaki radyatör rahat rahat odayı ısıtabilliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl bi ısıtıcı almalıyım?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    anladım hocam teşekkürler. kışın bunu kullandığınız 1 ay boyunca elektrik faturanıza yansıması ne oluyor? bunu söylerseniz sevinirim.
    Kesin bir rakam verilemez odadaki ısı kayıplarına göre değişir. Yağlı radyatörler termostatlı olduğu için istenilen ısıya ulaşınca kapanıyor bir sonraki çalışması bundan sonra ısı kayıplarına bağlı, 30 dakikada devreye giren ile 15 dakikada devreye giren radyatör aynı elektrik sarfiyatını yapmaz.
    geçen sene 150tllik bir artış yapmıştı infrared ısıtıcım ve ısınamamıştım bile bu sene alternatif ararken yağlı radyatöre denk geldim. bu yüzden araştırıyorum ısıtması iyi olursa 3 aylık bir kışımız var burada kullanacağım. o orana göre iyi bir ısınma sağlarsa alacağım. marka şekillenmedi benimde aklımda hala.
    Sizin için ekşi sözlük yorumarını ekliyorum:

quote:

yağlı radyatör*

ufo'ymuş, elektrikli sobaymış, fanlı üfüreçmiş vb. ortamı herbirinden çok daha iyi ısıtan, aylık bazda diğerlerinden fazla elektrik yakmayan kış gereci.

ekstra kalorifer peteği vazifesi görerek peteği az olan odalarda elektrik kullanarak ısınmanızı sağlar.

doğal gazdan sonra en sağlıklı ısınma aracı. yeni doğum yapmış annelere, bebeklerini sağlıklı bir şekilde ısıtması için tavsiye edilir. havayı kurutmaması, sıcaklığını bulunduğu odaya eşit miktarda dağıtması, teni yakmaması artı özellikleridir. ayrıca diğer elektrikli ısıtıcılara göre daha az elektrik sarfiyatı ile çalışır.

içerisinde yağ olan radyatör. çalışma prensibine göre; rezistans önce yağı ısıtıyor, ısınan yağ da radyatörde dolaşıp odayı ısıtıyor. yağ ömürlük olduğundan yağın yenilenmesi gibi bir durum da söz konusu değil.

şu soğuk günlerde aşk yaşıyoruz kendileriyle. aşkımız karşılıklı. o da beni seviyor. yazın gelmesinden ve bu aşkın bitecek olmasından korkuyorum.

elektrikli sobalardan, ufo ve türevlerinden daha iyi ve daha kullanışlı bir ortam ısıtıcı.

hele ki küçük bir odada barınıyorsanız, yağlı radyatörden daha iyisi yok. çok net.
    ben şimdilik tek yaşıyorum. bir ev tuttum ama ne ev, han gibi. doğal olarak küçük oda yok evde. tuvalette, banyoda ya da mutfakta da kalamayacağıma göre otomatikman evin en küçük ama yine de çok büyük odasında kalıyorum. soba alma ihtiyacı duymadım zira en ucuz soba 250 tl. odun al kömür al derken bana 500 liradan aşağıya mal olmayacak. e kış bitti şurada 35-40 gün kaldı. bu süreyi de gayet elektrik kullarak geçirebilirim dedim ve elimdeki yağlı radyatörle ısınmaya karar verdim. efendim oda büyük olduğundan, şöyle bir strateji izledim: mekânı küçültmek. bunu da nasıl başardım? radyatörün üzerine belli bir yükseklikte battaniye örttüm ve battaniye mekânı izole etti, sadece o alan ısındı, ben de o alandan bildiriyorum şu an. ahah. ama mis gibi. sıcacık. sanki bütün oda ısınmış. bütün odayı ne diye ısıtayım ki yani? belli bölüm ısınsın yeter değil mi?

evet.

velhasılıkelam yağlı radyatör iyidir. ufodan da elektrikli sobadan da az yakar. mekâna göre de çok iyi ısıtır. havayı kurutmaz falan filan.

infrared ısıtıcılardan ve türevlerinden muzdarip olan insanların en yakın dostu.

yağlı radyatör, infrared ısıtıcılar gibi tek yönlü ısıtmaz. anında soğumaz. hatta en yüksek derecede kullandığınızda elinizi değemezsiniz. baş ağrısı yapmaz. harcağı elektrik miktarı sanıldığı kadar çok değildir. hemen hemen diğer elektrikli ısıtıcılarla aynı oranda elektrik tüketir. bir de bunun halojenli ve fanlı modelleri arasında kalanlara söyleyebileceğim fanlı modelini tercih etmeleridir. halojen piyasada gördüğüm kadarıyla pek tutulmamış.

Marka önemli değil, önemli olan servisi genelde hepsi birbirine yakın performans sergiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 28 Eylül 2013; 21:37:30 >

• delonghi trd 1025 modelini tavsiye ederim. çok talep gören bir ürün. buradan inceleyebilirsiniz
  • bu zaman ayarlılar nasıl oluyor?
    mesela sabah işe gittim evde kimse yok akşam ben eve gelmeden 1 saat önce kendiliğinden çalışıyor mu?
    ben eve gelmeden evin soğuğunu alması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos54

bu zaman ayarlılar nasıl oluyor?
    mesela sabah işe gittim evde kimse yok akşam ben eve gelmeden 1 saat önce kendiliğinden çalışıyor mu?
    ben eve gelmeden evin soğuğunu alması lazım.

Zaman ayarlı model veya zamanlı priz alırsanız dediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.