Şimdi Ara

Carl zeiss 135mm F2 kullanan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir hafta içinde Carl Zeiss 135 F2 almayı planlıyorum.
    Şuan elimde sigma 85mm 1.4 ve nikon 70-200 2.8 VR2 bulunmakta.
    70-200 den Carl zeiss geçiş yapmak fotoğraf kalitesi açısından çok farkeder mi?
    Bu lensi kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Fiyat/performans olarak değer mi?

Kullandığım makine d800e bu arada.

Saygılar.

• Lensin kendi karakteri fotoğraf'a yansıyacaktır illaki...

Fakat manuel netleme konusunda sizi sıkabilir. Şahsen ben o kadar para verdiğimde AF olsun isterdim :) :) :)
    Leica kullananlar aman alınmasın bu sözümden zira bunun sebebi büyük gövde (D800E) + büyük manuel lens kullanımı gerçekten zor.

Aynı zaman da elinizden çıkartmak istediğiniz de de bayağı bir zorlanacaksınız. Eğer ki illa Zeiss alacağım derseniz pahalı bir lens olduğu için
    öncesinde Samyang 85mm 1.4 ikinci el alıp bir iki ay kullanın yoğun bir biçimde... Eğer ki kullanımda bir zorluk sıkıntı yaşamazsanız Zeiss'e doğru yelken açmanız daha sağlıklı olur :)

Eğer değişiklik olsun biraz para harcayayım diyorsanız Sigma 85mm'yi Nikon 85mm 1.4G ile takaslayabilirsiniz.

Nikon 85mm 1.4G'yi çok beğenmiştim :)

Yada yine bir değişiklik Sigma 50mm 1.4 ART bakabilirsiniz. Oldukça övülüyor bu lens :)

Elinizdeki seti 50mm Art , 70-200 VR olarak değiştirirseniz fotoğraf aşkınız biraz tetiklenir :)

Ara sıra değişiklik yapmak iyidir :)

• Manual 135 ilk aldığınızda keyif veriyor gibi de olsa da bir muddet sonra AF alışkanlığı olan birinde sıkıcı olur ayrıca f/2 de manuel netleme hem de d800 le... imkansıza yakın birşey, O aralıkta VR lense alışmış bir kişsiniz siz... Yokluğu insanı deli eder... Ben olsam yapmazdım...
  • 135mm'de f2'de odağı mükemmel yapsan bile, elini 1mm ileri-geri oynattığında ya da modelin oynarsa odak kayar. Çok zor. Üçayakta canlı önizlemede odak yaparsan ve modelin sabitse mükemmel bir objektif.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertan Hocamın dediğini şuradan kontrol edebilirsiniz:

http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Ben birim olarak metreyi, gövde olarak d800e'yi, odak uzaklığı 135, diyafram 2, obje uzaklığı 2m seçerek hesaplattım: Net alan sadece 0.02m = 2cm çıktı. Manuel odaklama için hakikaten zor...
  • Yorumlar için teşekkür ederim.
    Dediğiniz gibi Af problem olabilir.
    Heleki 85mm 1.4 te af ile fokus kaçırıyorum
    Asıl planım sigma 85mm satıp 50mm art almak
    Özgür fotoya sordum şuan sipariş versek bile 20-30 güne anca gelir dediler.(1150 dolar! fiyatı)

Nikon almamım sebebi 85mm 1.4Gdi.Hatta gövde almadan aldım lensi
    Biraz kullandıktan sonra bana solf geldi lens yada ben beceremedim.
    70-200 kaynak oluştursun diye sigmayla takas yaptım.

Aklımdaki set aslında

samyang 14mm / tamron 17-35
    sigma 50mm art
    nikon 85mm 1.8G
    70-200 2.8 vr2

• Canon ff bir gövdeye geçip Canon 135mm f2 L IS alırsanız Zeiss hikaye olur. Üstelik bu lenste hem AF hem titrşim engelleme var ve f2 de bile müthiş keskin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neden nikon 85 1.4 dusunmuyorsunuz cok basarılıdır amac ne tam olarak nerde kullanacaksınız studyo ya da
  • theyapici kullanıcısına yanıt
    85mm 1.4G kullandım.Açık diyaframda fazla performans alamadım açıkcası.
    Bunda benim elimin titremeside neden olmuş olabilir.
    Şuan sigma 85mm ile makinenin güncellemesini ve lens kalibrasyonunu yaptırdım.
    Fotoğraflarda belirgin bir keskinlik ve renklerde doygunluk artışı oldu.
    Portre çekiyorum sadece.Şu aralar geniş açı bakıyorum.Mimari ve manzara için geniş açı bir lense ihtiyacım var.
    70-200 her ne kadar güzel bir lens olsa da kullanımı çok zor. hantal ve çok ağır.
    85mm kompak yapısıyla daha iyi işler çıkartıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.