Şimdi Ara

Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* lensin video kalitesindeki etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* lensler, videonun kaliteli ve net olmasını mı sağlıyor yoksa fotoğrafın kaliteli olmasını mı sağlıyor?
    Sony standart defination kamerların bazılarında (örn. sr210e) Vario-Sonnar® T* lens kullanılıyor,
    bazısında ise vario tessar kullanıyor (örn. sr72e).

Şimdi bu iki kameranın hangisi daha kaliteli video çekimi yapmaktadır ?Neden?

Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* lensin video kalitesindeki etkisi

• T sonar lens de görüntü kırılmadan yansıtılır tessarda az kırılma olur biri 65% diğeri %90 perf de netlik elde eder der tabiki sony der bunu ama yalan baba ..bu dediği lensleri malesef Sony PMW-EX1 gibi aletlerde kullanıyor.. hd lerde de coated (katman sayısı düşük olan ) ları kullanıyor.. işlevi aslında ingilizcen varsa ekliyeyim oku
    Sonnar T* lens Carl Zeiss lenses have an advanced optical multi-layer coating for increased contrast. This results in vivid image brilliance, true-to-life color saturation and perfect renditions of subtle tones. The additional T coating on the lens further reduces unwanted glare and flare.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 8 Mayıs 2008; 22:21:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

T sonar lens de görüntü kırılmadan yansıtılır tessarda az kırılma olur biri 65% diğeri %90 perf de netlik elde eder. fark bu

Yani vario sonar lens videonun kalitesinin iyi olması için gerekli mi ?
    Kırılma dediğiniz ne oluyor ,videonun kalitesini mi etkiliyor?
    1/6 sensör küçük mü oluyor ?
    Sensörün büyüklüğünün videonun üzerinde ne gibi etkisi var?
    Son olarak panasonic sd5'i mi yoksa sony cx-6 yı mı tavsiye edersiniz?
  • şöyle oluyor görüntü lensten geeçrken soğrulur yani 150 milyon foton diyelim lensde ince bir cam olsun ..geçince 50 milyonu yok oluyor geöen ne olur 100 milyon .. sonarda şu 150 milyonun 90% ne ise o geçer.. ama bunun geçtiğine ben inanmıyorum .sony diyor satarken...pro serisinde 99% u nu geçiriyordur.. parası da malum
  • Sağol panasonic çok tşkrler...
  • birşey değil 1/6 inç sensor ler orta sınıf 1/3 ler üst sınıf diye düşün ama gerçekte hiç biri full HD kayıt yapmaz ..satmak için laf kalabalığı yaparlar ..sinama modu falan da aslında hikaye

Görüntüyü horizantal eksende hem alttan hem üstten sıkıştırsan zaten net olur tele macro su var mı? f değeri nasıl? optik sabitlemesi varmı? ben ilk önce bu 3 kritere bakıyorum 3=3 ise özelliklerini okuyorum değilse salla gitsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.