Şimdi Ara

Carrefoursa Torku tablet çikolatalar 2 Al 1 Öde (21-23 Nisan 2015) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.153
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Torku Banadayı inceledim içindekileri bugün.

Bitkisel yağ ve soya lesitini bulunmakta. Evet şeker pancarının şekerinden üretiliyor ama bitkisel yağ yüksek ihtimal (Palm yağı en tehlikelisi) ve Soya lesitini. Örneğin sarellede de soya lesitini var ancak genetiği değiştirilmemiş soya lesitini kullanılıyor. Bu ibare yazılmış. Ancak torku banadada ne yazık ki yok bu ibare. Şeker pancarını üstüne basa basa yazarken niye bunu yazmazlar aklımda şüphe açıkçası. Hani glikoz şurubu fruktoz şurubu zararlı biz kullanmıyoruz diyerek güven tazeleyip aynı özeni bu tehlikeli maddeleri kullanırken göstermemek kusura bakmayın ama tüketiciyi enayi yerine koymaktır.

Dediğim gibi kullanılan bitkisel yağ ne yağı ve soya lesitini gdosuz mu o önemli ki zannetmiyorum.. Şeker pancarı yazmakla ne yazık ki bitmiyor bu işler.
  • Biz artik evde yapıyoruz . ailecek afiyetle yiyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende denk geldimi torku alıyorumda, aklıma takılıp duruyor, bu torkunun ortaklık yapısını bilen var mı ? Kooperatif falan gibi bişiler aklımda kalmış, ne bilim Memet emmi de ortak mı buna yoksa, üretip Konya şekere sattığı ürünün parasını mı alabiliyor sadece, işin özü nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatolia28

quote:

Orijinalden alıntı: braveheartgs43

Milletvekili adayı oldu diye torkuyu almayan zihniyet var güzel ülkemde

İsrail urunlerini severek tuketen

İsrail ürünlerini severek tüketirsem nolurmuş? Giydiğin dondan gurur duyduğun F16lar bile İsrail yazılımlı bana Yediğim çikolatanın goy goyunu yapıyorsun!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Ürünlerini %100 Pancar şekeri kullanarak ürettiğini söyleyip piyasaya girdi.
    Şimdi bisküvi türü ürünlerinde glikoz şurubu kullanıyor.

Glikoz şuruplu ürünü yok.sallama istersen.
    Yada resim koy apışıp kalalım.ben hep bakarım pancar şekeri şurubu vs gördüm ama glikoz değil.

Sırf sen apışıp kal diye gidip marketten ürün alacaktım ama aklıma geldi forumda sağolsun arkadaşlar koymuştu.
    Resmi ben koymuyorum diye apışıp kalmayabilme özgürlüğüne sahipsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_93976655/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_92463557/tm.htm

İlave;
    Konuda o cümleleri yazma sebebim çikolatasını daha önce denememiş olmam ve içeriğini bilmememdi.
    Farkındaysan arkadaştan fotoğraf istemiştim bunun için.

Carrefoursa Torku tablet çikolatalar 2 Al 1 Öde (21-23 Nisan 2015)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 22 Nisan 2015; 23:18:10 >

• Ahahah adamlar cikolataya bile siyaset karistirmis glikozdan daha zararli

• quote:

Orijinalden alıntı: mert969

Dedemlerin de 4-5 ton fındık çıkan bahçeleri var hatta babama miras kaldı geçen sene ilk defa toplamaya gidecektik ama don yüzünden fındık hakikaten olmadı. Gitmedik olmadığı için olsa olsa çerez niyetine 3-5kg vardır.

Torkunun ederi zaten 1-1.5 tl diyen arkadaş ülkerin, etinin ederi 3 tl mi peki? Sanki yurtdışındaki çikolatalar kadar kalite çikolata üretiyor bu 2 firma.

EDIT: Ayrıca pancar şekeri kullanıyor ama onun dışında 20 tane koruyucu madde kullanıyorlar diyen arkadaşlar diğer firmalar kullanmıyor mu? Olaya zararın neresinden dönersek kardır gözüyle bakmak lazım.

Son olarak herkes özgürdür isteyen istediğini alır yer, kavga etmeden fikir alışverişi olursa daha iyi olur.

fındık rekoltesi 3 senedir aynı düzeyde , ayrıca dedenden kalan fındığı yazın gidip toplarsan bulduğun 3-5 kiloyu öpüp başına koyman gerekir zira fındık dünyanın en zahmetli işlerinden birisidir . filizleri alınır , otlar kesilir , ilaçlanır , yeniden filizler alınır ve seneye uzaması istenen filizler bırakılır , yeniden ilaçlaması yapılır . tüm bu zamanlar içerisinde en az 7-8 kere daha otlar muntazaman kesilir . sana dedenden kalan 4-5 ton fındığı yeniden almak istersen gider köyüne yerleşir bütün yıl fındıkla ilgilenirsin . ayrıca şunuda ekleyeyim ; fındık rekoltesi 3 senedir aynı düzeyde diyorum zira üç sene öncesine göre genel verimde yüzde 10-15 gibi bir azalma var . bu azalmanın nedeni ise fındık dala düştüğünde don yemesi . 3 senedir muntazaman aynı şey oluyor ama bilinen rekolte maksimum yüzde 15 düzeylerinde . çünkü fındık kayısı kiraz gibi hassas meyvelerden değil , soğuk iklime zaten alışık . bu sebeple yüzde 10-15 makul bir düzeydir . zaten yüzde 30'un altında bir rekolte kaybı olsa bu ülkede fındık üretimi biter , zaten fındıktan elde ettiğin gelirin neredeyse yüzde 60 kadarı masraflara gidiyor . işçi gündelik parası , ilaçlama parası , mazot parası , yağ parası , hatta o bahçeyi biçtiğin makinanın misinası bile ciddi külfet . üretici mevcut aldığından zaten mutsuz , bu işi geçim kaynağı olarak yapanlar ise emekli maaşları yan gelirleri yoksa aç kalır .

fındık işinde parayı kazanan her zaman tüccarlar , fındık birlikleri ve kuruyemişçilerdir . millet kanal d haber izleyip ''lan fındık azmış ondan 50 liraya satılıyor '' diye masal okuyor . yazın taze yeşil fındığın en güzeli pazarlarda 5 liradan satılıyordu . rekolte o kadar düşük olsa 5 liraya taze fındık satılmaz , güncel şişirilmiş piyasaya göre taze fındığın kilosunun 15 liradan ucuz olmaması lazım . vaktinde cevizde de aynı şey oldu , dünyanın en sağlam bitkilerinden birisi cevizde de aynı hikaye okundu , fiyatlar şişti şişti şişti sonra baktılar bazı akıllılar yurtdışında çok daha ucuz piyasa normal seviyesine yaklaştı .

ayrıca torku milli sermaye diye ederinin kat be kat fazlasını vermek gerekiyor yada nestle yahudi malı diye uzak durulması gerekiyor diye bir mantık yok , olamaz . keseye , damak lezzetine , hayat görüşüne göre isteyen istediği ürünü alabilir . torku artan reklam giderlerini bizim cebimizden çıkarıyor , bu işten vazgeçsin , 4-5 lira (400gr) seviyesine yeniden gelsin gidip torku alalım bizde . kalitesini lezzetini beğeniyorum diye , sırf yerli malı ayağına 2 katına satın alamam . torkunun şu aşamada eleştirilecek yanı fahiş fiyatı , övülecek yanı lezzeti . bunun haricinde bahane bulunacak yada aman aman övülecek başka bir numarası yok torkunun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newrophat -- 23 Nisan 2015; 0:22:33 >

• Antalyada mepaslarda sutlu, findikli cokofest ve bitterler 1 tl antep fistiklisida 1,90 tl

• newrophat kullanıcısına yanıt
    Meraklanmayın bahçe zamanı geldiğinde temizleniyor, gübreleniyor, bakımı yapılıyor. Yalan söyleyecek halim yok don vurduğundan dolayı bu sene fındık az, sadece bizim bahçede geçerli değil bu durum tanıdıklarımızın birçoğunda da böyle. 2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam tüccar üreticiden 6-7 tl ye fındık alırken bu sene minimum 12 tl ye alabildi. Peki bu minimum 5 tl lik fark neden kaynaklanıyor? Fındığın az olmasından dolayı elbette.

• byrmblgl kullanıcısına yanıt
    Ben konyalıyım ve çiftçilik yapıyor babam bende üniversitedeyim ve pancar üretimide yapıyoruz. Konyada çok fazla şeker pancarı ekimi vardır. Ben fabrikalarını gördüm ve diğer çikolata şekerleme üreten fabrikalara sıvılaştırılmış şeker satıyor. Su olayına gelince 24 yaşındayım ciddi bir su sorunu yok (bana göre). Bana kalırsa hiç yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadas nasil millet olduk biz ya?
    Cikolata konusunda bile kavga eder olmusuz.
    Baslik agiz tatlandirmak icin, begenen alsin begenmeyen almasin. Ne caninizi sikiyorsunuz?

• Siyaset holiganımızmı sıcak fırsatlarda kol geziyor. Bi bitmediniz arkadaş. Az akıl mantık lütfen.
    Torku bence de aldatan bir firma. Şekerinde katkı maddesi çıkmıştı. Bence yine emsallerinden temizdir ama ben çok temizim edebiyatı sinir ediyor yani

• Akşam gelirken 6 tane fındıklı aldım. Çooook beğendim. Daha fazla almadığıma çoook pişman oldum. Yarın alırım diyordum ama bugün son günmüş. :(
  • Ürünleri gerçekten güzel,rahatsızlık veren ise geçen market rafında nutelladan pahalıya satılıyordu.
    Şu önce Türküz milli sermaye deyip 2 gün sonra dünya markalarıyla aynı seviyede durup, bizi salak yerine koyan firmalardanda bıktık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Akşam gelirken 6 tane fındıklı aldım. Çooook beğendim. Daha fazla almadığıma çoook pişman oldum. Yarın alırım diyordum ama bugün son günmüş. :(

fındıklısın bende sevdim. güzel bir tad bırakıyor ağızda. diğer çikolatalarda ki gibi genizi yakmıyor
  • dün kütahya karfurda hiç torku çikolata yoktu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.