Şimdi Ara

ÇARŞI BEŞİKTAŞ'A DA KARŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnönü’de kapalının üst tarafındaki 3 bin kişilik yere 100-150 bin adamı nasıl sığdırıyorlar hiç anlamıyorum(!). Eşsiz bir taraftar grubu var orda. Belki de dünyada benzeri yok. Ama her şeye karşı bu insanlar bazen Beşiktaş’a da karşılar, farkına varmaları lazım.
    Maç öncesinde İsrail’e asker gönderilmesine, maç içinde Baki Mercimek’i ıslıklayanlara karşılar. Hem her biri 100 kişilik görev yapıyor, hem de son derece bilinçliler. Bütün tribünleri susturuyor, ardından herkesi yerlerinde zıplatabiliyorlar. Numaralıyı ayağa davet ettiklerinde basın tribünüyle localar bile hareketleniyor farkında olmadan...
    Liverpool’un dünyaca ünlü KOP tribünleriyle ya da Milan’ın kale arkası Fossa dei Leoni’yle çekişebilirler hatta onlardan daha tutkulular belki, ama çok önemli bir eksikleri var: Maçı izlemiyorlar... İzliyorlarsa bile yaşamıyorlar. Müsabakanın başlama düdüğüyle birlikte ayağa kalkıyor, insanın tüylerini diken diken eden bir atmosfer oluşturuyorlar. Ama maçın her anı, başlama düdüğü gibi değil ki... Son derece bilinçli olmalarına rağmen oyunun gidişatına göre hareket etmiyorlar. Milanlılar gibi bir top taca çıkmasın diye canını dişine takarak depar atan oyuncuyu çılgınca alkışlayıp motive etmiyor, ya da Liverpoollular gibi oyundan çıkan futbolcuyu ayakta alkışlayarak bir sonraki maça hazırlamıyorlar.
    Trabzonspor 2-1 galip, Beşiktaşlılar telaşla hücum ediyor, şut çekiyor, ya da korner kullanıyor, tribünler o sırada harika bir bestelerinin ikinci mısraını icra ile meşgul oldukları için gol pozisyonunu takdir etmiyorlar. Tamam tezahüratlar, şarkılar çok etkileyici, hatta stadın büyük bölümü vazgeçip susarken kapalının üstü susmuyor, ısrarla devam ediyor, ama maçı an be an yaşamıyorlar. Bu bitmek tükenmek bilmeyen ve genelde oyunun gidişatıyla ilgisi olmayan şarkılar da oyuncuları motive etmiyor, aksine üzerlerinde baskı da oluşturuyor.
    Durum 0-0’ken “Kartal gol gol gol'' diye inledikçe tribünler, ayakları dolaşıyor çocukların... O tutkuya ve ısrara da ihtiyaç var, ama her an değil. Zamanlamayı iyi yapmak gerek. Perşembe günü CSKA önüne de büyük baskı altında çıkacak bu oyuncular. Marifet 90 dakika susmamak değil. Yeri geldiğinde susulmalı, sırası geldiğinde de enerjiyi ekonomik ve yerinde kullanmalı.
    Bu arada Antalya önünde İbrahim Üzülmez’i, bu maçta da Baki Mercimek’i harcama girişiminde bulunan “küçük bir grup taraftar'', CSKA önünde sol bekte kimi düşünüyor bilmiyorum. Benim önerim Kadir Akbulut. Sanırım ancak bir efsaneye saygı gösterip, müsaade ederler oynamasına.

UĞUR MELEKE
    MİLLİYET

bjk li arkadaşlar sizce de çarşı beşiktaşa zarar veriyor mu.bir fb li olarak ben çarşı nın bazen itici güç olmaktan çıkp takımı strese soktuğunu düşünüyorum.çarşı gerçekten sıradışı bi taraftar grubu ama büyük hatalar yapıor bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: pazarsuyu

bjk li arkadaşlar sizce de çarşı beşiktaşa zarar veriyor mu.bir fb li olarak ben çarşı nın bazen itici güç olmaktan çıkp takımı strese soktuğunu düşünüyorum.çarşı gerçekten sıradışı bi taraftar grubu ama büyük hatalar yapıor bence.

• maçın stresi inanılmaz fazlaydı.
    ben fazla zarar verdigini düşünmüyorum ama baki yi ıslıklamaları çok yanlış bir davranıştı.
    çoğu taraftar bu hatayı yapıyor.
  • maçın stresi inanılmaz fazlaydı.
    ben fazla zarar verdigini düşünmüyorum ama baki yi ıslıklamaları çok yanlış bir davranıştı.
    çoğu taraftar bu hatayı yapıyor.
  • macta bi ara skor 3-1 iken ruhsuz .bneler die tezahürat yapıldı,daha 5. haftadan takımına böyle bagıran bi taraftarın takıma fayda saglıyor olmasına kimse inanmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: utku84

macta bi ara skor 3-1 iken ruhsuz .bneler die tezahürat yapıldı,daha 5. haftadan takımına böyle bagıran bi taraftarın takıma fayda saglıyor olmasına kimse inanmaz

o tezahüratı birkaç kendini bilmez yaptı...

bunlar münferit olaylar...

bakınız : fener kıvırması

• O tezahurat nerde yapılmış kardeşim ben maçtaydım duyamadım siz nasıl duydunuz.Senin içinden öyle bi ses gelmiş olmasın.Ayrıca baki yi ıslıklıyanlar yeni açıktaki taraftarlarımızdı o da 2 defa oldu ve anında kapalıdan tepki gördüler küçük bi gruptu genelde senede birkaç maça gelen bilinçsiz SEYİRCİ (taraftar değil) bunu yapan.Ama işte insanlar olayların içinde olmayınca böyle kendi kafalarına göre yorum yapabiliyorlar.Kapalının o ıslıklıyan taraftara tepkisi sanki baki ye yapılan bi tepki gibi gösteriliyor.Yazık hemde çok

ÇARŞI BEŞİKTAŞ'A DA KARŞI

• Bu arada büyük kaptan ümit özat ıda kesin beşiktaş lılar ıslıklamıştır........

• quote:

Orjinalden alıntı: pazarsuyu
    İnönü’de kapalının üst tarafındaki 3 bin kişilik yere 100-150 bin adamı nasıl sığdırıyorlar hiç anlamıyorum.
  • bence sen ne kadar sallıyosun onu anlamadım o maçta bende vardım bu arada hiçbirşey olmadı kapalıda ayrıca bamgum un dediği doğru açıktaki birkaç insan bağırdı ve kapalı tarafından susturuldular ayrıca maç 0-0 iken ne bağırılması gerekir kartal gol gol gol die bağırınca yanlış mı oluyo siz kendinize bakın ümit özat bi hata yapınca adama kufuru basın yok yönetime kufur edin sonra yok çarşı oyle yok çarşı şoyle... ya o ortamda bulunmadan bence çok yanlış laflar ediyosunuz 0-0 iken maçta ne tür bir tezaürat yapmalarını bekliyosun kapalı trubunun acaba lutfen soylermisin ayrıca tümerin arkasından kufur ederken kotu adam derken size geçince kaç fenerli dondu de tumer iyi adam iş yapar dedi??? ayrıca bişey yapamayınca kaç kere ıslıklarla çıkarıldı oyundan??? bana bunu anlatırmısın rica etsem???

edit: ayrıca 3 bin kişilik değil kapalı bu 1. si 2. si de oraya 100-150 bin kişi giriyo demişsin de sanırım biraz sallamışsın bence biraz duşunerek at ha bu arada o çarşıdan çıkan ses i gidip bi sizin o genç fenerli midir nedir onlarla kıyasla bakiyim farkı o zaman anlarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykunsezer -- 18 Eylül 2006; 15:31:39 >

• yaw bir fenerbahçeli olarak benim bile arada baki mercimek'i ıslıklayasım geliyor.

ıslıkladılarsada suçlamam hani

(ümit'i değilde çoğu zaman serkan'I ıslıklarım merak eden varsa bu arada)
  • baki'nin bu takıma uyum sağlayamadığını tüm kamuoyu görüyo zaten
    çarşıda karışacak tabi
    kalkıpta bu duruma sadece çarşı karşıymış gibi anlayan ve yorumlayanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 18 Eylül 2006; 16:02:23 >
  • Beşiktaş seyircisi bu şekilde devam ederse Beşiktaş İnönü'de maç kazanamaz.Rakibi baskı altına alamıyorlar.
    Biraz Ali Sami Yen'e , Şükrü Saraçoğlu'na baksınlar.Fener'le Galatasaray'ın içerde kaybetiği puan en fazla 5-6 dır.O da derbilerde
  • puhahahah uzaydamı yaşıyosun sen..yoksa hayalmisin

quote:

Orjinalden alıntı: eozdeniz1907

Beşiktaş seyircisi bu şekilde devam ederse Beşiktaş İnönü'de maç kazanamaz.Rakibi baskı altına alamıyorlar.
    Biraz Ali Sami Yen'e , Şükrü Saraçoğlu'na baksınlar.Fener'le Galatasaray'ın içerde kaybetiği puan en fazla 5-6 dır.O da derbilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 18 Eylül 2006; 18:43:08 >
  • evet pancu'nun kaleye geçip galip geldiğimiz maçta fenerbahçe taraftarı bizi baya bi baskı altına aldı
    yoksa nasıl yenerdik dimi
    quote:

Orjinalden alıntı: eozdeniz1907

Beşiktaş seyircisi bu şekilde devam ederse Beşiktaş İnönü'de maç kazanamaz.Rakibi baskı altına alamıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.