Şimdi Ara

Çarşı Geri Vitese Karşı Değil Mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vaypcnet

mümkünse muhabbet etmeyelim,muhatap olmayalım.eğer benim fb yerine ''febe'' vs yazdığımı görürsen karar verirsin yavaşına hızlısına...
    quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®
    yavas gel bakayım daha yeni üye olmussun öncelikle kimin fake oldugunu çekinmeden söyle ona göre senle muhabbet edelim

evet bencede muhabbet etmiyelim çünkü daha ne yazdıgını anlamadım

ikimiz içinde en iyisi

• SEN BU BAŞLIĞI GİDİP KENDİ TOPİĞİNDE AÇSANA ARKDAŞIM BEN NİYE GİDİP FB NIN TOPİCİNDE KONU ACMIYORUM İŞTE BURDA ORTAYA NEYİN ÇIKTIĞI BELLİ OLUYOR EZ.......NİZ ANLADINIZ SİZ ONU
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

DElikanlı duruş filan ne oldu.

360 derece dairesel hareket

360 derece dairesel hareket aynı yerde durmaktır.
    Laf kalabalığı yapacağım derken kendini şaşırmışsındır.
    çArşı'nın Sinan Engin'den özür dilediği falan yoktur.Bu olay tamamen iletişimsizlik sonucu olmuştur.Nitekim maç sabahı sinan engin ile görüşülmüş ve tüm sorunlar dile getirilmiştir.Hatta ve hatta sinan engin istifa edecek duruma gelmiştir.Şimdi bunlara inanmayacaksınız ama iki gündür herkese bas bas bağırılıyor ne özür var ne kabahat diye.

Tabi anlayan sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az
    hatta ve hatta kimi durumlarda "anlayana sivrisinek saz anlamayana sazın sapı az"
    Kişisel algılanmasın lütfen !

• quote:

oku

“TEK REİS BENİM”

“Kim olursa olsun; biletini aldıysa gelsin yerine otursun, küfür duymadan maçı izlesin. İsteyen gelip pankartını assın ama altında ‘F.Bahçe’ yazsın dedik. Bir yasa çıkardılar. Biz de bununla birlikte bedava bileti kestik, otobüsleri kaldırdık. Onlar da kendilerine yeni sponsor buldular. Bu gruplar etrafa rahatsızlık veriyor. Her kulüpte var ama biz azalttık. Locadan onlara talimat veriliyor. Özel uçağa binip Kayseri’ye gidiyorlar. Aralarındaki bazılarına ‘reis’ falan diyorlar. Fenerbahçe’de tek reis var, o da benim. Adım önemli değil. Başkandır bu camianın reisi. Bu gruplar şimdi Anadolu’ya açılıyorlar. Oradaki gençlere sesleniyorum. Bunlara itibar etmeyin. Genç Fenerbahçeliler, bileti olan taraftarları aralarına oturtmuyorlar. Şimdi başladılar forma-kaşkol yaptırmaya. Bunları alanlar kulübe katkı sağlamıyor. Onların cebine para koyuyor. Tribünleri korkutuyorlar. Yönetime tavır alıyorlar.”

“Şarabı da içeriz esrarı da çekeriz”

Taraftar ile yönetim arasında bu atışmalar yaşanırken, uzun yıllar “tribün kankaları” olarak bilinen, hepsi birbiriyle yakın arkadaş olan Genç Fenerbahçeliler ve Esenler Grubu’nun yolları yaklaşık 5-6 ay önce ise tamamen ayrıldı. Çünkü o güne kadar bedava biletler bir şekilde geliyor, çark işliyordu. Biletler önceki yıllarda bizzat kulüpten temin ediliyordu. Taa ki, bir deplasmana giderken otobüste esrar çeken Genç Fenerbahçeliler montlu taraftar grubunun görüntülerinin televizyon ekranlarına yansımasına kadar.

İddialara göre,“Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz” sloganları atan holiganların, molalarda çevreye verdikleri zararlar, çıkardıkları kavgalar.

Bu görüntüler musluğun bizzat Aziz Yıldırım tarafından kesilmesine neden oldu.

İŞADAMLARINDAN GELEN PARALAR

ARDINDAN Fenerbahçeli zengin işadamlarının kapıları aşındırılmaya başlandı. Ondan 500 milyon, bundan 5 milyar derken, toplanan paralar 30 - 40 milyarı buluyordu. Bir müddet de böyle devam etti. Bedava bilet akışının daha sonra da kulübün eski yöneticilerinden Tahir Kıran’dan sağlandığı iddia ediliyordu. Artık Aziz Yıldırım karşı çıkıyor, yıldızının bir türlü barışmadığı eski yöneticisi Tahir Kıran bu gruplara sahip çıkıyordu. İddialar o kadar yoğunlaşmıştı ki Yıldırım yeniden devreye girdi. Bütün taraftar gruplarını topladı. “İçinizdeki çakalları temizleyin” dedi, “Fenerbahçe’de tek reis benim” söylemini de tekrarladı. Mesaj tüm gruplaraydı ama eskiden destek verdiği Genç Fenerbahçeliler’in lideri “reis” lakaplı amigo Sefa’yı (Nihat Özpolat) belki de özellikle hedef alıyordu.

O gün bugün Aziz Yıldırım ile Genç Fenerbahçeliler’in arası hiç iyi olmadı ama bu kez de Esenler Grubu boy göstermeye başladı. İddialara göre de artık kimse kulüpten bedava bilet alamamasına rağmen Esenler Grubu bu imtiyazdan yararlanıyordu.

“REİS, HEMEN GEL”

BU ayrıcalık ise tribünlerde oldukça ilginç bir gerekçe ile yanıt buluyordu.

Bu imtiyaz, “Esenler Grubu lideri dede lakaplı İsmail Dalgakıran’ın, diğer grup lideri Sefa’nın tribünlerdeki hakimiyetine ve önderliğine son vermesi” amacını taşıyordu.

Genç Fenerbahçeliler ve Esenler Grubu arasındaki husumet artık iyice günyüzüne çıkmış, eski dostlar düşman olmuştu.

Son bir ay içinde ise ortam çok gerildi. İki grup önce Rize-Fenerbahçe maçı için gittikleri Rize’de birbirine girdi. Ancak olay büyük boyutlara ulaşmadı. Ardından bu kez Fenerbahçe-Galatasaray voleybol maçında atışmalar yaşandı. Alkmaar maçında ise film koptu.

Genç Fenerbahçeliler’in tribünü olarak bilinen Migros tribününe Esenler Grubu’ndan yaklaşık 300 kişi girdi. Ortam gerildi. Genç Fenerbahçeliler’in üyeleri, maçlara girmesi yasak olan liderleri Sefa’yı telefonla aradı:

“Reis hemen gel. Burada büyük olay çıkacak.”

Maçın başlamasına az bir süre kala da Amigo Sefa, nasıl ve nereden girdi bilinmez ama bir anda tribünde belirdi. Yasaklıydı yasaklı olmasına da herhalde ona bütün kapılar açılıyordu!

Karşılıklı atışmalar, küfürler derken içeriye yine nasıl sokulduğu belli olmayan bıçaklar havada uçuşmaya başladı. Bıçak sayısı emniyete göre sadece iki, “tribüncülere” göre ise 50-60 taneydi.

Esenler Grubu’nun hedefi Sefa’ydı. İlk sallanan bıçaklar Sefa’yı hedef almıştı. Ama araya giren yandaşları, liderlerinin yaralanmaması uğruna kendilerini bıçakların önüne attılar.

Sonuçta 5’i Esenler Grubu’ndan, 2’si Genç Fenerbahçeliler’den olmak üzere 7 kişi yaralandı.

Gözaltına alınanlar oldu, olay da fazla büyütülmeden kapandı.

O gün kapandı kapanmasına ama tribünlerde esas kavganın 4 gün sonra oynanacak Sakayaspor maçında patlak vereceği kulaktan kulağa fısıldanıyordu. Bu haberler Aziz Yıldırım’ın da kulağına gitti. Ve başkan bu maç için hem emniyetten ekstra takviye istedi, hem de özel güvenlikçilerin sayısını arttırdı.

İyi ki de bu önlemler alındı. Bu maç için stada gelen taraftarlar arasında yapılan aramalarda ele geçirilenler dudak uçuklatacak cinstendi: 2 kurusıkı tabanca, bıçaklar, satırlar. 46 da gözaltı.

RANT MI ACABA!

EMNİYET tarafından olayın nedeni “rant kavgası” olarak yansıtıldı. İddialara göre Genç Fenerbahçeliler mont, tişört, atkı, bere gibi ürünler yapıyor, bunu internet üzerinden satarak, ciddi bir gelir elde ediyordu. Bu rakam da 300 bin doları buluyordu. Bunun tersi yönündeki iddia ise oldukça ilginç. Sorun yine “bedava dağıtılan biletler.” Esenler Grubu’nun maça bedava biletlerle girdikleri, bu durumun örtbas edilmesi için de “rant” senaryosunun yazıldığıydı.

Olayın dikkat çeken boyutu ise kavgaya karışan tarafların emniyetteki sorgularında birbirlerinden şikayetçi olmamalarıydı. Bunun kadar ilginç olan bir nokta da, şikayetçi olmamalarını bizzat yöneticilerin istedikleri iddiası.

Yanlışa izin yok

Fenerbahçe amigolarından Sefa için çok şeyler söylenir. Belli bir kesime göre bu işlerden köşeyi dönmüş. Son model arabalara biniyormuş, 4 tane otopark işletiyormuş, dükkanları varmış.

Yine tribünlerin bir kesimine göre ise Sefa bir “cengaver”. Onların söyledikleri de hayli ilginç: “Eskiden tribünlerde hırsızlık kol gezerdi. Herkes gaspa uğrardı. Sefa tribünlerde hırsızlığı da gaspı da bitirdi. Belki kötü tanıtılıyor ama o Fenerbahçe sevdalısı, o kadar. Tribünlere çok hakim. Çevresindekiler onun sözünden çıkmazlar. Deplasmanlara kaç kişi götürdüyse, mola verilen restoranlarda işletme sahibine gider, yediklerinin içtiklerinin tüm parasını öder. Yanlışa izin vermez. İçki içmez, yanındakilere de içirmez.”

Vuralım mı abi!

Amigo Sefa, çevresindekileri ne kadar koruyup kolluyorsa, tayfası da liderlerine o derece bağlı. İşte bunlardan bir örnek:

Fenerbahçe’nin deplasmanlarında yaşanan bir olay... Maç öncesi herkes eğleniyor, şarkılar, türküler, marşlar söyleniyor. Derken bir gümbürtüdür kopuyor, karşı takım taraftarları Fenerbahçelilere saldırıyor. Taşlar, masalar, sandalyeler fırlatılıyor. Sandalyelerden biri de Sefa’nın kafasına geliyor, burnu kırılıyor. Sefa hastaneye gitmiyor, burnuna bir bant yapıştırıyor. Çünkü maça girecek. Derken Fenerbahçeli taraftarlar arasında bir doktor olduğu öğreniliyor, kendisinden yardım isteniyor. Doktorun ilk işi Sefa’nın burnundaki bantı çıkarmak oluyor. Bantı aniden çekince de Sefa acılar içinde kalıyor. Ve grubun arasından bir ses yükseliyor: “Vuralım mi abi!”

İnsanların ölmesini engelledim

“Son yaşanan olayın 300 bin dolar rant nedeniyle çıktığı iddia edildi. Böyle bir rant nerede varsa biz de bilelim. Böyle bir rant olsa mağazalar zinciri kurarız. Bizim internetten sattığımız ürünlerin getirisi ayda 3 - 5 milyar lira. Onun da gittiği yer belli. Pankart yapımı, bilet alımı, deplasman masrafları gibi. Takvim bastırıp satıyoruz. Bu suç mu? Sürüyle dernek var. Hepsi teberrulu bilet satıyor. 50 milyonluk bileti 200 milyona satıyor. O zaman onlar karaborsacılık yapıyor, rant kovalıyor.”

“Bir tane kardeşimizin kanı 100 kupadan bile daha değerli. Karşı gruptan 60 - 70 kişi bıçaklarla girmiş stada. Ben gidememiştim çünkü maç yasağım bir ay sonra bitecek. Ama telefon geldi. ‘Burası karışacak, gel’ dediler. Ben de kendimi yaktım girdim. Olay olmasın diye herkesi dışarı çıkardım. Benim stada girmem belki de çok kişinin ölmesini engelledi. Biz olmasaydık olaylar çok daha fazla büyürdü. İçeride bizden 3 bin kişi, onlardan da 300 kişi vardı. Karşı grup hazırlıklı gelmiş. Ellerinde bıçaklar, adamların gözü dönmüştü. Tabii kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Bizimkilerin de bazılarında bıçak vardı açıkçası.”

“OLAN OLMAYANA VERECEK”

“Buraya bunları kim sokuyorsa hesabını versin. Niye Telsim tribününe gitmiyorlar da bizim tribüne geliyorlar. Bir bilet 50 milyon. Para verip maça girecek tipler değil bunlar. Bizi bitirme niyeti olan birileri, bazı kesimler tarafından içeriye sokuldular. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar.”

“Başkan bizle yaptığı toplantıda ‘İçinizdeki çürük elmaları temizleyin’ demişti. İçimizdeki çürük elmaların çoğunluğu bunlar. Başkanın da bizle ters düşmesinin nedeni bu tip insanlar. Biz başkandan 2.5 senedir bilet almıyoruz. Tahir Kıran’dan da almıyoruz. Bir kere Beşiktaş maçı öncesi rica etmiştim Tahir Kıran’dan. O da o zaman altyapı icra komitesi başkanıydı, bizi kırmadı. Fenerbahçeli işadamları var. Sağ olsunlar yardımcı oluyorlar.”

“Olan olmayana verecek. Bu işin kuralı bu. Bizim aramızda zengini de var ayakkabı boyacısı da, sokakta yatanı da. Ama tribün şartlarında herkes eşit. Olan olmayanı karşılıyor. Zenginler var ama gariban da çok. Tırnaklarımızla kazıyarak getirdik biz bu işi bu noktaya.”

“ 90 model BMW arabam vardı, şimdi on milyar bile etmez. Sıfır model diye yazıldı, konuşuldu. Sadece bir simit sarayım var. Allah helal olmayan bir kazancı bana göstermesin.”

Akıllı olun, üstünüzü başınızı kirletmeyin!

Esenler’in ismini kullanarak gündemi meşgul eden kişileri ve grupları, yapmış oldukları asılsız olaylardan dolayı Fenerbahçe Cumhuriyeti ile Esenler Grubu adına kınıyorum.

20 yıldır maçlara giderken ne Başkanımız Aziz Yıldırım’dan ne de başka bir yöneticiden maddi bir destek almadık. Esenler Grubu’nun 400 bin dolar ve bilet savaşlarıyla ilgili gündeme getirilerek, yıptarılmaya çalışıldığını buradan açıkça söylüyorum. Ayrıca söylendiği gibi ben Sebahattin Karabul Esenler Grubu’nun reisi veya başkanı değilim. Sadece yaşça büyük olduğum için Sebo abi diyerek bize saygı gösteren bir grubun neferiyiz. Esenler Grubu’nun tüm neferleri bendeniz de dahil olmak üzere Fenerbahçemiz ile Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’ı seviyoruz. Sevmemizi engellemeye de güçleri yetmez. Sadece ve sadece reislik özlemi çeken ve bu uğurda gündemi meşgul eden çıkar gruplarına mensup kişilerin içimize sızdığını düşünerek, bu kişileri kınıyoruz. Başkanımızın da söylediği gibi mutlu sona ancak taraftarın kendi içinde ve takımla kenetleşmesi ile ulaşılacağını biliyor ve başkanımızın bu söylemini engellemeye çalışanları açıkça uyarıyoruz.. “AKILLI OLUN VE ÜSTÜNÜZÜ BAŞINIZI KİRLETMEYİN”

• 360 derece dairesel hareket...
    uzun kurulan ve içerisinde matematik barındıran cümleler herkesin harcı değil..
    herkes haddini bilecek

quote:

Orjinalden alıntı: Nodex

quote:

• Bir kısmı Sinan Engin e karşı, bir kısmı değil.
    Tv de de izledik karşı olanlar bi güzel dayak yedi. 2 küçücük çocuğu alt tribüne yolladılar...

Neden acaba ??

O duruş bu duruş mu acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

360 derece dairesel hareket...
    uzun kurulan ve içerisinde matematik barındıran cümleler herkesin harcı değil..
    herkes haddini bilecek

quote:

Orjinalden alıntı: Nodex

quote:

Kendi eksenin etrafında hareket yaptığını kimö söyledi ki?

benim dediklerime kafanız basması için, mühendis olmanız sağlam dinamik bilginiz olması lazım benim gibi yoksa benim gözümde komik duruma düşersiniz böyle.

Bilgili sanıp kendinizi komik oluyorsunuz.

180 derece dönüş yaptı dediğimi sandınız ama benim demek istediğimi anlamadınız.

Benim esas demek istediğim kelime farklıydı ama algılayamadınız sanırım.

Dairesel hareket dediğim için anlayamadınız o zaman değiştirelim, hiperbolik yörüngedeki bir hareketten bahsedeyim o zaman, kıvırımlı kıvırımlı hiperbolleri bilirsiniz...

• harcama kendini buralarda bilim teknikbölümüne git sipiral hareket dairesel hareket pötikare hareket.. bilimum gerekli gereksiz yorumlarını orada yapıp eğlenceyi genişlet sadece buradakileri güldürmekle sınırlı kalmasın olaylar.. onlarınkide can demi ama

destekliyorum seni... bu azimle astronot olucan sen

quote:

Kendi eksenin etrafında hareket yaptığını kimö söyledi ki?

benim dediklerime kafanız basması için, mühendis olmanız sağlam dinamik bilginiz olması lazım benim gibi yoksa benim gözümde komik duruma düşersiniz böyle.

Bilgili sanıp kendinizi komik oluyorsunuz.

180 derece dönüş yaptı dediğimi sandınız ama benim demek istediğimi anlamadınız.

Benim esas demek istediğim kelime farklıydı ama algılayamadınız sanırım.

Dairesel hareket dediğim için anlayamadınız o zaman değiştirelim, hiperbolik yörüngedeki bir hareketten bahsedeyim o zaman, kıvırımlı kıvırımlı hiperbolleri bilirsiniz...

• Çok kibirli gördüm seni...

+ Delikanlılık muhabbeti forumlarda yapılmaz.

quote:

• çarşı kulübün sahbii değildir , bütün taraftar guruplarında olduğu gibi menfaati yönünde davranıyor .
  • quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

Bir kısmı Sinan Engin e karşı, bir kısmı değil.
    Tv de de izledik karşı olanlar bi güzel dayak yedi. 2 küçücük çocuğu alt tribüne yolladılar...

Neden acaba ??

dayak yedigini nerden gördün.bende izledim mac sonrasını yumruk olayını dahi gormedim.sürtüşme tabii olacak.orası bi aile.
    işkembeden sallamaya gelmez bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayd

quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

Bir kısmı Sinan Engin e karşı, bir kısmı değil.

Neden acaba ??

dayak yedigini nerden gördün.bende izledim mac sonrasını yumruk olayını dahi gormedim.sürtüşme tabii olacak.orası bi aile.
    işkembeden sallamaya gelmez bunlar

Bazı arkadaşlar hala "Sinan Engin e karşı olanlar-olmayanlar" arasındaki bir sürtüşmeyi mont, atkı, bilet yani rant kavgası için birbirini bıçaklamayla aynı kefeye sokuyor.

Hala diyoruz bizim farkımız bu diye anlamıyorlar. Kendi taraftarı arasında polis kordonu bulunan yegane topluluk sizsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

çarşı kulübün sahbii değildir , bütün taraftar guruplarında olduğu gibi menfaati yönünde davranıyor .

Doğru söze ne denir

Ama keşke menfaatlerini düşünerek bu Sinan Engin'e "karşı" 2 günlük duruşu hiç başlatmasaydı... çarşı bu sefer kendi duruşuna karşı oldu.
  • Hakaret etmek için söylemiyorum ama senelerdir Sinan Engin'i her gördüğümde aklıma Batman'deki Penguen karakteri gelir...

Çarşı Geri Vitese Karşı Değil Mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: wasatime

Hakaret etmek için söylemiyorum ama senelerdir Sinan Engin'i her gördüğümde aklıma Batman'deki Penguen karakteri gelir...

• Bakalım bu hafta nasıl bir "duruş" sergileyecek çarşı.
  • baak bu iyiydi işte
    quote:

Orjinalden alıntı: wasatime

Hakaret etmek için söylemiyorum ama senelerdir Sinan Engin'i her gördüğümde aklıma Batman'deki Penguen karakteri gelir...

• quote:

Orjinalden alıntı: _VeNi_

Bakalım bu hafta nasıl bir "duruş" sergileyecek çarşı.

NİYE ONA GÖRE CALICAK MISINIZ DURUŞU
    YAPMADIGINIZ ŞEY DEGİL

GÜZEL GÜBLER GÖRECEGİZ GÜNEŞLİ GÜNLER

her hafta takip etmeler falan gel seni bjk macına götürim yada bjk olda rahatla
  • quote:

Orjinalden alıntı: _VeNi_

Bakalım bu hafta nasıl bir "duruş" sergileyecek çarşı.

carsının yaptıkları carsı yı ve besiktaslıları bağlar baskalarının neden ilgisini cekiyor bi türlü anlamıs değilim
  • ya "beşiktaşlı duruşu" muhabbetini bırakın ya da sinan engini savunmayın. ikisi birbirne taban tabana zıt malum. gerçi sinan engin, kolot, l. erdoğan vb. kişiler "duruş" konusu hakkında baya fikir veriyor ya hadi bakalım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.