1650 li cihazları inatla satıyorlar ancak 2xxx li cihazlar yok . Anlam veremedim ben. |
Casper Excalibur G911 alinirmi? (3. sayfa)
-
-
Öncelikle Mekatronik Mühendisi olduğumu söyleyerek başlayayım, yani işim gereği bir çok laptop kullanma fırsatı buldum. Elimden onlarca ürün geçti.
Diğer modellere göre Casper ın gerçekten çok fazla sorunu bulunuyor. Düzgün bir hava akışı sağlamıyor kasası, bios driverları sıkıntılı donanım düzgün çalışmıyor. Malzeme kalitesi aşırı kötü gerçekten, leğen plastiği daha kaliteli olabilirmiş.Elinizdeki hissiyatı iyi değil. Rijit bir his vermiyor.
Diğer modellere göre ucuz görünse de kalitesi de aynı ucuzlukta. Ben diğer insanlara giriş seviyesi cihazlar kasalar önermiyorum elimden geldiğince.
OMEN, Bazı Tuf modelleri, Zephyrus ve Legion modelleri.
Ucuz etin yahnisi misali bu monster, casper ve gamegaraj cihazları.
Canlı tecrübem ise render alırken oldu, arkadaşa maxp diye satılan cihaz yük altında birden güç kısmaya başladı. 130w çalışması gereken cihaz 95-100w civarı güç tüketiyordu. Isıları ise 95 civarındaydı. Ekranın renk oranı aşırı kötüydü vs vs.
Keşke herkese premium cihaz kullandırabilsem, o zaman beni anlarsınız. neden 3-4k fazla vermeliyiz(günün kuru ile 200dolar). Para bile değil bu değerler.
O yüzden almışken iyi bir şey almalı insan.
Ayrıca bu ürünler yerli değil, %95 çinde üretiliyor türkiye topraklarında montajlanıyor.
-
1650 li cihazlar 3050 ler ile çıktılar, zamanında aralarıdna 300-400tl oynuyordu. Stoklarda kaldı büyük ihtimalle.
-
Doğrudur, lakin giriş seviyesi oyuncu cihazlar dahil ucuz yollu laptopların hepsinde kalite düşüklüğü var. Hepsi çinde ürettiriyor zaten hiç bir marka kendi ülkesinin yerlisi değil. Ben konusu açılan cihazı G911 i soruyorum. Donanıma ekrana ve yapısına bakılırsa pek de giriş seviyesi cihaza benzemiyor. Nette bu modelle ilgili pek yorum yok nereye baksam yerli markalar için genel tabir var alınmaz diye. Misal ben de hp de çok sorun yaşadım belki şans belki kötü seriye denk geldim ama asus laptobum 12 yıldır çalışıyor. Casperin veya monsterin hatalı ürünleri illaki vardır ama markanın komple kötü olacağını sanmıyorum öyle olsa çoktan silinip giderlerdi. Premium cihazı elbet isteriz ama fiyatlar malum. O paraya en iyi donanımı hangisi sunuyorsa ona bakarım örneğin Asusun 35 e sunduğunu Casper 25 e sunuyorsa şahsen casperi tercih ederim. Aynı cpu gpu ram onda da var. Hiç değilse servisleri hakkında olumlu dönüş çok ömür boyu bakım garantili olması da iyi
-
Aynı Cpu Ram Gpu var evet ama aynı kalitede ekran, kondansatör, transistör, mosfet entegreler yok. Sizin bunca yıl Asus kullanabilme sebebiniz bu bahsettiğim güç elektroniği parçaları sayesinde. Bakım hizmetini kim ne yapsın. Alt tarafı 2 yılda bir açıp macun süreceksin. Ha uğraşmak istemiyorsan götür bilgisayarcıya elinde kaliteli macunla, sürmesi 30dk alır sürdürür çıkarsın 50-100TL ne ise. Hp de sorun yaşama sebebiniz de dediğim gibi premium seri almamanız. Büyük ihtimal asusun Ofis serisini aldınız. Eski ofis serileri çok sağlamdı bende de N550Jk modeli mevcut. Hala çalışıyor canavar gibi.
-
Doğrudur hak veriyorum eskinin ucuzu bile kaliteliydi. Her markanın dandik modeli var. Casperin ucuz serilerini teknomarketlerde inceledim ben de beğenmedim. Ama işin aslı diğerleri de pek farklı değil. G911 e bir şans vermeyi düşünüyorum premium dedikleri cihazda ofsayt parça olmaz diye zannederim. Ekran olarak da baya cezbetti 16'' 2K 165 hz 100 srgb 500 nit ekran bu fiyat aralığında kimsede yok. Deneyip bakalım.
-
Maalesef stoklarda kalmadı:/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tercih sizin.
-
Casper alınmaz, Monster alınmaz. Nedenini de bir zahmet gidin araştırın. Alınır diyenin kazancı vardır ya da cahildir bilmiyordur.
Casper 3. - 4. kalite mal kullanır uzun vade de sorunsuz kullanmayı unutun. Monster deseniz bir türlü düzgün dizayn yapamadılar. Monster kullanlara sorun anlatsınlar neden alınmayacağını. Yerli firma vs diye de gaza getiren şapşallara bakmayın. Babanızın firması değil hiç biri.
-
Sen şimdi fikir isteyenlere yardımcı mı olmuş oldun.
Alınır diyenin kazancı veya cehaleti oluyosa alınmaz diyene nasıl hitap edecez? Rakip firma elemanı mı ****olü mü.
Yerli diye gaza getirdiği iddia edilenler şapşal ise bunu diyen istavrozlara ne söyleyecez.
Monster Casper kimsenin babasının malı değil de diğerleri senin aile şirketin mi.
Profiline az baktım togg markasıyla onur duyduklarını söyleyenlere bile ağzınızı çalkalayın etraf bok kokuyor diye terbiyesizlik etmissin. Araç daha kullanıcıyla buluşmamış sen şimdiden üstüne işemişsin. Senin yerli firmaya kafadan alerjin varmış orası belli oldu.
Kimi casperdan monsterden memnundur kimi değildir ama esas görüşünü belirtenlere karşı benzetme yapma hakkını kendinde gören ağızlar bok kokuyor. Adam memnundur tavsiye ediyordur senden icazet mi alacak.
Arkadaş gibi ben de G911 i araştırıyorum hiç yerli marka kullanmadım. Bu modeli tecrübe ettiysen yardımcı ol incelemeni paylaş alınmaz ise video vs bişeyle destekle. Git fabrikasını gez 3.4. kalite dediğin parçaları da görüntüleyip sevabına youtube da yayınla ona göre uzak duralım. Kuru kuruya alınmaz demekle olmaz bu işler
-
www.n11.comLenovo Legion 5 Pro 16ITH6H 82JD002ATX i7-11800H 16 GB 512 GB SSD RTX3060 16" W10H WQXGA Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/lenovo-legion-5-pro-16ith6h-82jd002atx-i7-11800h-16-gb-512-gb-ssd-rtx3060-16-w10h-wqxga-dizustu-bilgisayar-16678552?magaza=dey-elektronik
Bütün önerileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar bu laptop u aldim yarın elime geçecek ilk izlenimlerimi paylaşırım tavsiye veren herkese teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Excalibur G911 yaklaşık 6 aydır kullanan biri olarak ve Bilgi İşlem Uzmanı olarak sade kısa ve öz tecrübelerimi belirtim.
Kötü yanları;
* CPU ve GPU da ısınma problemi var oyun oynarken vs. 95 dereceye kadar çıkıyor. Fakat bazı bilgisi olmayıp fikri olan arkadaşlar kasa kötü vs. demiş. Nedeni Fabrika çıkışlı termal macunun çok dandik olması. O yüzden kaliteli bir termal macun alıp servise verin derim. Isı dereceleri stabil ve max 79 - 80 leri görüyor bu sayede.
* Teknik Servis çok haldur huldur iş yapıyor yani özenli davranmıyorlar ama bir arıza olduğunda veya yükseltme bakım yapmak için gönderdiğinizde taleplerinizi net ve açık bir şekilde bir kağıda yazıp kutunun içine koyun ozaman yapmak zorunda kalıyorlar.
* Control Merkezi çok danik geldi bana. Asus'un Msi ın programlarına bakıp bide excalibur un bakınca cidden çok dandik geliyor. Renk ve performans ayarı yapabiliyorsunuz başka birşey yok. Asus ve msi ınkine baktığımızda bütün takipleri, kontrolleri, izlemeleri, ayaları yapabiliyorsunuz.
Bunlar dışında Excalibur G911 iyi bir laptop diğer modellerdeki hatalardan ders çıkarılmış diyebilirim.
Alınır mı ? sorusuna cevabım evet alınır ortalama bir bütçeye maddi duruma sahip biri olarak yani yapamadığım hiç bir şey yok. En ağır sağlam oyunları programları ultra ayarlarda oynuyorum. Çok çok ağır oyunlarıda ultra olmasada yüksekte rahatça oynuyorum. Ve özellikle ekranı inanın böyle özelliklere sahip monitörler 8-9k arasında.Hem 2k hem 165 hz hem IPS panel hem 500 NIT mükemmel yani. Oyunu oynamıyorsunuz yaşıyorsunuz net söylüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X