Şimdi Ara

Casper Excalibur Yeni PC Isınma(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu konuya girenlere zamanını ayırdıkları için teşekkür ediyorum.18.09.2017 de yani bundan 3 gün önce %18 kdv indiriminden yararlanarak Media Markt tan Casper Excalibur G660.7700-B190P aldım.Bilgisayarı bilmeyenler varsa hemen teknik özelliklerini yazayım (İ7 7700HQ-2.8GHZ(Turbo ile 3.8)-16GB RAM-1TB+128GB SSD-15.6-GTX1060 6GB Ekran Kartı-W10).

Aldığım ilk zamanlar PC de hiç birşey yapmadığım halde bilgisayar ısınıyordu ama PC nin ilk zamanları 1-2 gün bekleyelim belki arkada güncelleme yapıyordur diye bu konunun üzerinde çok durmadım.Ama bu deneyimlediğim 2-3 gün içerisinde bu ısınma problemi bir türlü geçmedi size örnek sıcaklık değerlerini verecek olursam:

-PC Boştayken GPU(Ekran Kartı):45-50 arası === CPU(İşlemci):50-55 arası ((Soğutucu Kullanmadan))

Biraz daha test etmek için oyun performansına bakayım dedim ve CS GO yu yükledim onda ise değerler şöyle:

-GPU(Ekran Kartı):70 civarı === CPU(İşlemci):95 civarı ((İlk 10 dk içinde)) -- ((Soğutucu Kullanmadan))

Ekran kartı değerleri zaten sizinde düşündüğünüz gibi normaldir ama benim canımı sıkan burda CPU sıcaklığı oldu ve 1-2 saati geçtiğinde oyunda hafif hafif takılmalar oldu ama burada ufak bir parantez açayım bu değerler bu yaz günlerinde oluyor.Birde CS GO gibi PC zorlamayan oyunda bu işlemci sıcaklığı oluyorsa yüksek grafikli oyunlarda acaba daha da yükselir mi ?

İnternette biraz araştırma yaptığımda 90 C üstü sıcaklıkların İşlemci ve PC deki bileşenlere zarar verdiğini duydum ama bunun yanında da yeni sistemlerin 100 C lere dayandığını sınırın 110 C olduğunu PC kapanmadıkça problemin olmadığını da okudum.

Uzun lafın kısası Yeni aldığım bir PC de böyle bir problemin olması bu sıcak günlerde normal mi yoksa aldığım yere götürüp ürünü bir göstermeliyim ? Bu konu hakkında fikri veya bilgisi olanlar varsa ve cevap yazarlarsa sevinirim. İyi günler

• Bu arada yanlış bilgilenmişsiniz. 70 dereceye kadar normal sayılır sizinki 90 bu normal değil, riskli kısımda 100 ve üzeri yanma sebebi.
  • carso kullanıcısına yanıt
    O zaman sizin öneriniz aldığımız yere götürüp bir göstermek mi ? Aslında yeni bir ürün içinde teknik servise götürmek istemiyorum. Başka aklınıza gelen bir şeyler var mı son çare olarak götürmek istiyorum
  • 0kes 0 kullanıcısına yanıt
    Tabiki götürün macun yetersiz kalıyor olabilir bu hataya rastlıyoruz.Soğutma bloğundada sıkıntı olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Senin yapacağin hiç bir şey yok.

Cihazın 1 tane vidasını açarsan garanti dışı kalır.Teknik servise götürüp 30 iş günü bekleyeceksin.

İade edip monster almaya çalışın
  • servise versende sorun yok deyip geri gelecektir boşuna beklediğinle kalacaksın.
    içine sinmediyse geri vermeye çalış ama oda zor gibi
    casper soğutma konusunda en kötü firmalardan biridir zaten.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aslında bu bilgisayarı alırken internette biraz araştırma yaptığımda monsterların da ısındığını söyleyen bazı yazıları görmüştüm ama doğruluğu nedir bilmiyorum.Zaten bu saatten sonrada iadesi zor görünüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kara duman kullanıcısına yanıt
    Aynen servise verdiğimde sıkıntı yok deyip geride yollayabilirler orası da meçhul. İade şartlarını okuduğumda kullanılmamış olması lazım diyor ama 1 tane oyun birkaç tane de uygulama var. Soğutma dışında fiyatına göre güzel bir bilgisayar aslında ama bu kadar para bayılıp ta ısınma problemi yaşamakta biraz soru işareti bırakıyor
    Şimdi şöyle

internet den mi aldınız ?

İnternet den aldıysanız 14 gün iade hakkınız var.

Mağazadan aldıysanız cihazda problem varsa yine iade hakkınız var. Kullanılmış ürün iade edilmez diye bir şey yok.En kötü TÜketici Mahkemesine verip iade edersiniz.

Ben sana servisin yapacağini söyleyim. Termal macunu termal pedi değiştirecekler o kadar başka bir şey yapmayacaklar.Yıllar önce aynı şeyi bana yaptılar ve bu problem hiç düzelmedi.Sizede aynısı olur. Ömür boyu çekersiniz bu ısınma problemini bir süre sonra eliniz bile yanar klavye kullanırken falan tecrübe ile sabittir.
  • amma bol keseden sallanmış kardeşim yaa. i7 7700 HQ için 90 derece cpu gayet normal bir sıcaklık. kullanmayan yada bilmeyen yorum yapmasın kardeşim. casper in o kasasının soğutması son derece başarılı bir cihaz ayrıca. monsterdada aynı sıcaklıklar söz konusu. ekran kartı 1060 yerine 1050 olan modeller 78-80 derecelerde kalıyor işlemcileri. ama 1060 oldumu işlemcide ısınıyor. aynı soğutma bloğuna bağlı. bilen konuşssun tecrübelerini paylaşssın bilmeyen de susuun öğrenmeye çalışssın. bu forum gitgide zararlı olmaya başladı. forum da problem yokta çok bilmişler çok.(sözüm meclisten içeri isteyen üstüne alınsın kendini bilen adam takmaz zaten.)
    yok iade et yok bilmem ne yap yok uğraş dur. canın sıkılsın. bir tane kafadan da biri çıkıp ara casperin müşteri hizmetlerini durumun normal olup olmadığını sor demiyor ya. hemen sonuç.
    bana göre de durum normal arkadaşım :) o zamandan bu güne bilgisayar ile ilgili bir gelişme olduysa bilgilendir lütfen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

servise versende sorun yok deyip geri gelecektir boşuna beklediğinle kalacaksın.
    içine sinmediyse geri vermeye çalış ama oda zor gibi
    casper soğutma konusunda en kötü firmalardan biridir zaten.
    kaç tane casper kullandığınız yada kaç tane casperin içini parçaladınız ne var ne yok gördünüzde böyle yorum yapıyorsunuz? hani bi bildiğiniz mi var? diğer msjlarda konusu geçen farklı bir marka varya çok övülen, bu senin b...k attığın soğutmayı taklit etmiş bir markadır. ayrıca ben iki markanında bir çok cihazını söktüğümde casperin açık ara önde olduğunu gördüm. gerek ekranları olsun gerek kasa yerleşim düzeni olsun çok çok iyi. monster kötü demiyorum ama. casper yedek parça ve kullandığı malzeme konusunda beni şaşırtıyor. casper in kötü diye bilinmesinin sebebinin tamamen bizim insanımızın cehaleti olduğunu düşünüyorum çnkü bu gün 2 bin tl ye casperin sıfır laptobu var. bizim insanımızda gidip en ucuzundan alıyor ondan sonra casper kötü kardeşim 4 -5 bin versene bakalım o zaman kötümü olacak yok ama gidip en ucuzundan alıyor. sonra casper kötü kollayın dötü :)

bu gün monster denilen markanın alt serisi yada ucuzu yok. direk tüm bilgisayarları excalibur ayarında. casperin excalibur segmentinde kaç adet pc laptopu varsa monsterin toplamda o kadar bilgisayarı var. haa iyi bir pazarlama yaptılar. ama lütfen şu monsteri, casper la asus la,dell le kıyaslamaktan vazgeçin. bir kere marka değeri henüz yeni yeni oluşan sadece türkiyede duyulmuş ne servis ağı ne yedek parça tedariğinin yayılmamış ve yayılacak gibide durmayan bir markadan bahsediyoruz. 3-4 yıl önce alınan monsterileri görün mutlaka. ne demek istediğimi anlayacaksınız. ondan sonra gönderin ücretsiz bakım yapalım. bakarsın tabi. çnkü 3-4 yılda pc si elinde patlayan biri ve senin bir kaç ofisin dışında yedek parçasının hiç bir yerde bulunmadığı bir markayı kmse almaz.

sitemim markalara yada marka olmaya çalışan monster gibi yeni şirketlere değil. sitemim bu forumdaki bazı arkadaşların. bir şey bilmeden biliyormuş gibi konuşup onlarca hatta yüzlerce insanı yanlış yönlendirmesine....

• Yeni aldığım g670 model laptop işlemci çokk ısınıyor aşırı hemde 98 dereceye kadar ulaştı bu normalmidir anlamadım servise verdim iade istedim 2 günlük pc
    Casper Excalibur Yeni PC Isınma(Yardım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casper uzak durulacak bir marka bana göre teknik servisimize casper marka notebook almıyoruz şuan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Servise gönderdiğim ürün bugün beni aradılar ve değişim yapıcaklarını sölediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir hafta önce yenı laptop aldım uzun araaştırmalar sonucunda excalıbur g770 serısıne karar verdım sistem:
    i5 9300h
    gtx1650
    16g ram
    512 nvme m2 ssd
    meseleye gelıyım :) ılk aldıgımda cpu ısınma sorununu farkettım 90 derecelere kadar çıkıyordu pc sonradan bunun nedenın tamamen laptobun ızgara gırış çıkış yerlerının dogru secılmedıgını anladım kısacası pcyı düz bir zemine koyup oyun oynarak zorladıgın zaman işlemci sıcaklıgı fırlıyor ama zemınden 1-2 cm yukarda tuttugun zamanda cıdden kayda deger bı farklılık çıkıyor 90 derece gordugum sıcaklık 70-75 cıvarına düşüyor ki bana göre ideal bir sıcaklık denemenızı tavsıye ederım farkı sızde göreceksınız.
  • ylmzferıt Y kullanıcısına yanıt
    Bu çok korkunç bir tasarım hatası. Dell 7567 kullanıcısıyım yıllardır. Battaniye üzerinde bile full ayarlarda MK9 oynayabiliyorum. Öyle bir dizayn yapmışlar ki fanın üflediğini yandaki portlardan alttan arkadan hissedebiliyorsunuz. Hiç fanın çalıştığını da duymadım normal kullanımda. Oyun için değil araştırma için kullanıyorum.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    malesef evet tamamen tasarım hatası ama olan olduktan sonra gerekli şeyleri yaparsan çok dert edılecek bı sıkıntı degıl tabı bunu bızım ıcın dıyorum excalıbur kullanıcıları için :)
    Gönül Dell almak isterdi ama işte bütçe :)
  • ylmzferıt Y kullanıcısına yanıt
    Doların yükseleceğini biliyordum 2017'de aldım. 3050TL'ye...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.