Casper N240 tablet bilgisayarımız var . Cihazımızdaki recovery arızası nedeni ile tekrar sistem kurulumu yapmaya çalışıyorum . Ama bir türlü boot edemiyorum . USB taktığım zaman görmüyor , usb cdroom taktığımda görmüyor . Efi Boot devices menüsünde sadece Windows recovery ve Windows Boot Manager var . Security boot seçeneklerinin hepsini disable ettiğim halde her hangi bir cihazla boot edemedim . Şu an için cihazı kullanamıyorum. Öneriniz veya yardımınız var mıdır ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim .
Yokmudur yardımcı olabilecek ?
USB belleği Rufus ile UEFI olarak hazırlamış olmanız gerekiyor. Bazı belleklerde sorun çıkabiliyor Rufus ile başka bir bellek ile deneme yapın. Belleğin USB 2.0 olmasına ve taktığınız portun 2.0 olmasına da dikkat edin.
Tüm bunlardan sonra hala boot kısmındaki cihazlarda görünmüyor ise aygıtlar kısmında windows boot manager yazan yere gidip seçince USB bellek görüntülenebiliyor.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim . Dediğinizi yaptım Rufus ile isoyu USB 2.0 olan bir belleğe aktardım . cihazın usb ileri dışında OTG kablosu yardımı ile bile bağladığım halde usb ile boot edemedim . Cihazımı hala kullanamıyorum . Başka ne yapabilirim bilemiyorum . USB lerden şüpheleniyorum . USB DWD RW taktığımda hiç bir işlem yapmıyor ışık yakıp söndürüyor DWD RW 'nin .