Bildirim
Asus Eee Pc 1015 BX Wireless Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
modemden wıles guvenlıgını degıstırıp deneyebılrsınız ..wpa ıse wpa 2 gıbı ..yada tam tersı ... sıfreyıde degıstırın sonucu yazarsanız yıne bakalım .. -
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
modemden wıles guvenlıgını degıstırıp deneyebılrsınız ..wpa ıse wpa 2 gıbı ..yada tam tersı ... sıfreyıde degıstırın sonucu yazarsanız yıne bakalım ..
Tamam bir deneyeyim üstad.. Fakat mesela bir kaç farklı modelde de meydana gelmiş bu.. Arkadaşlar bios update yöntemiyle düzeltmişler.. Ama gerekli bios u asus un sitesinden indirmeme rağmen yüklemeye çalıştığımda Model Does Not Match diyor.. Oysaki şu anki bios ayarlarında yazan modelin bios unu indirdiğime adım gibi eminin hatta kutusundan da check ettim.. -
anladım ..olabılır .. durum duzelmesse bıos guncellemeyı deneyın demeyı dusunuyordum ..fakat bıos guncelleme hakkında benım tecrubem yok ..hıc guncellemedım .. sorun kaynagı bıos olursa sanırım yardımcı olamayacagım .. ama dedıgım sekılde stabıl olmayan baglantıların duzeldıgını bılıyorum ..tabı sızdekı sorunun nedenını bılemegım ıcın ıse yarayacak mı onuda bılmıyorum...deneyın umarım cozersınız ... -
quote:
anladım ..olabılır .. durum duzelmesse bıos guncellemeyı deneyın demeyı dusunuyordum ..fakat bıos guncelleme hakkında benım tecrubem yok ..hıc guncellemedım .. sorun kaynagı bıos olursa sanırım yardımcı olamayacagım .. ama dedıgım sekılde stabıl olmayan baglantıların duzeldıgını bılıyorum ..tabı sızdekı sorunun nedenını bılemegım ıcın ıse yarayacak mı onuda bılmıyorum...deneyın umarım cozersınız ...
Fakat şöyle bir durum var.. Aynı ağa 2 tane daha notebook bağlı.. Bunlarda hiç bir problem yokta niye netbookta var? Düşündürücü -
kablolu baglandıgında sıkıntı oluyor mu ? -
quote:
kablolu baglandıgında sıkıntı oluyor mu ?
Hayır kablolu bağlantıda bir problem yok hocam.. -
ustad sımdı neler yaptıgını nelerı denedıgını bılemıyorum .. fakat nettende bıraz arastırdım durumu ... dedıgım gıbı modemın guvenlık ayarları .. ıp adreslenı otomotık al secenegının secılmesı ... ve netbookunuzun drıverlarını yenılemek yada tekrar kurmak gıbı yontemler yazıyor .. -
quote:
ustad sımdı neler yaptıgını nelerı denedıgını bılemıyorum .. fakat nettende bıraz arastırdım durumu ... dedıgım gıbı modemın guvenlık ayarları .. ıp adreslenı otomotık al secenegının secılmesı ... ve netbookunuzun drıverlarını yenılemek yada tekrar kurmak gıbı yontemler yazıyor ..
Anladım çok teşekkür ederim destek için hocam..
Fakat modem ayarlarının değiştirilmesi ve otomatik ip gibi seçenekler çokta hoş çözümler değil.. Neden dersen sonuçta ben herhangi bir yerde netbook umu kullanmak istediğimde kullanacağım yerin güvenlik ayarlarını mı değiştirtecem? Yani diyelim ki bi kafedeyim yada havaalanındayım vs vs.. Bi IP tanımlamakta mantıksız.. Çünkü her yerin ip tanımlaması aynı olcak diye de bi kaide yok.. Konuyla ilgili Asus'a da mail attım.. Olmadı teknik servis yolları taştan.. =)
-
pekı ... ama ıp atamıyorsunuz ıp yı otomatık kullan demek zaten sızın dedıgınız gıbı farklı modemlere baglnadıgında otomotık olarak ayarla demek .. eger el ıle ıp gırersenız farklı modemlerde tekrardan ıp degıstırmek zorunda kalabılrsınız ..
... ayrıca her modem her wıfı cıhazına yada surucusune uygundur uyması gerekır dıye bır kural yok .. uymayabılr... belkı drıverınızı bıle yenılesenız sorun cozulecek .. belkı sıstemı etkılemeyen ama baglantınızı etkıleyen kucuk bır yazılım vırus ..v.s .. bıle olabılr.. sılıp kurdugunuzda baglanacaksınız .. bunlar ıhtımal ve emın olun mantıklı ıhtımaller ... guvenlık ayarlarına gelınce cafe v.s.. yerlerde zaten guvenlık ayarı dusukdur.. rahatca kullanılsın dıye ..
..neyse sorunun cozumunundekı ızledıgınız yol sızın belırleyecegınız bısı ona bırsey dıyemem ... fakat yontemlerın mantıklılıgı konusunda bılgım ve tecrubem oldugu ıcın mantıksız olmasına ıhtımal dahı yok .. ama sızın sorununu ne hangısı cozer ben duruma uzak kaldıgım ıcın goremedıgım ıcın bılemem ..
-
quote:
pekı ... ama ıp atamıyorsunuz ıp yı otomatık kullan demek zaten sızın dedıgınız gıbı farklı modemlere baglnadıgında otomotık olarak ayarla demek .. eger el ıle ıp gırersenız farklı modemlerde tekrardan ıp degıstırmek zorunda kalabılrsınız ..
... ayrıca her modem her wıfı cıhazına yada surucusune uygundur uyması gerekır dıye bır kural yok .. uymayabılr... belkı drıverınızı bıle yenılesenız sorun cozulecek .. belkı sıstemı etkılemeyen ama baglantınızı etkıleyen kucuk bır yazılım vırus ..v.s .. bıle olabılr.. sılıp kurdugunuzda baglanacaksınız .. bunlar ıhtımal ve emın olun mantıklı ıhtımaller ... guvenlık ayarlarına gelınce cafe v.s.. yerlerde zaten guvenlık ayarı dusukdur.. rahatca kullanılsın dıye ..
..neyse sorunun cozumunundekı ızledıgınız yol sızın belırleyecegınız bısı ona bırsey dıyemem ... fakat yontemlerın mantıklılıgı konusunda bılgım ve tecrubem oldugu ıcın mantıksız olmasına ıhtımal dahı yok .. ama sızın sorununu ne hangısı cozer ben duruma uzak kaldıgım ıcın goremedıgım ıcın bılemem ..
Makinaya yeni format attığım için herhangi bir virüs yada benzeri bir yazılım olacağını sanmıyorum hocam.. Driverlarsa en güncel olanları.. Otomatik IP'de şu an cihaz da.. Onları da bi açıklığa kavuşturayım da =)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X