Şimdi Ara

Casper Nirvana 7 şifre sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
23.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -ejder-

quote:

Orijinalden alıntı: turxell

quote:

Ben çözdüm sorunu.
    Hafıza kartı lazım öncelikle.
    Şimdi bir not defteri açıyoruz.
    İçine şu satırı kopyalıyoruz:

--wipe_data

Sonra bu dosyası dosya uzantısı .aml olacak şekilde:
    factory_update_param.aml
    Olarak kaydedip, hafıza kartına atıyoruz. Hafıza kartını tablete takıp tableti açarken ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz. Tablet fabrika ayarlarına dönmüş oluyor.

daha henuz bi tablet almadan, arastira arastira uzmani oldum..:))

alinca artik, herseye gogus gerebilirim :)

sizin bu cozumunuz oldukca takdire sayan bisey...:)

casper a da soyleyinde , haberleri olsun.. :) simdi onlar bi-haberdirler...

ayni zamanda bi sorum olacakti.. casper almaya pek niyetim yok.. baska markalarda boyle biseyle karsilasirsam, sizin bu cozum, digerlerinde de ise yarar mi acaba?

Bu çözüm stock recovery de olan her türlü android cihazda çalışır. Ama diğer cihazlarda recovery ye girdiğinizde zaten wipe data yu seçebiliyorsunuz. Yani gerek kalmıyor bu şeye. Ama sevgili (!) casper recovery de seçme tuşu koymayı unutmuş (!) dolayısıyla bu yönteme gidiyoruz.

tesekkurler, bilgilendirdiginiz icin..

• evet her android cihazda olduğu gibi galiba 50 kez yanlış girince istiyor.
  • Herkese merhabalar bende casper nirvana 7 tablet kullanıyorum dediklerinizi adım adım uyguladım ama hala açılıp recovery ekranı geliyor direk yüklemeye geçmiyor neden olabilir yardımcı olursunaz sevinirim şimdiden teşekkürler

NOT: FORUMA BUNDAN DOLAYI ÜYE OLDUM LÜTFEN YARDIM EDİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 25 Şubat 2013; 21:37:41 >

• Beyler ben o aşamayı geçtim, şimdi açılıyor ama güvenli modda açılıp hala şifre istiyor yardım bazende recoverye gelmeyip ordan yeniden başlatıp normal açıyor yine şifre istiyor ben zaten şifreyi unutup format atmaya çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 25 Şubat 2013; 21:57:38 >

• Arkadaşlar bu tableti nasıl rootluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casper Nirvana taplette şifrenin unutulması sonucu ve tapletin açılmaması sorunu:

ftp://213.194.123.227/CASPER/Casper%20Nirvana%20Tablet/2011-11-17.199-ota-package/ sayfasından da
    CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip i indirin

Casper Nirvana tabletin otomatik rom yükleme gibi bir özelliği var.
    Bu özellik sayesinde cihazı recovery mod ile açar açmaz kendisi otomatik olarak işlemleri yaparak yüklemeyi
    gerçekleştiriyor. Bu işlem factory_update_param.aml dosyası sayesinde gerçekleşiyor. Bilenler için,
    bilgisayarlarımızdaki Autoexec.bat dosyası gibi bir durum sözkonusu. Bu dosyanın içinde hangi işlemleri yapacağı
    bildirilmiştir. CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip romunu örnek verirsem dosyalarımız şunlar:

sd card da olması gereken dosyalar:
    ===============================
    factory_update_param.aml
    CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip

===============================

factory_update_param.aml dosyamızın içeriği de şu şekilde olmalıdır:

--update_package=/sdcard/CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip
    --wipe_data
    --wipe_cache
    --wipe_media

açıklamaya çalışırsak, cihazı recovery ile açar açmaz aşağıdaki işlemler otomatik olarak yapılacak:
    önce sdcarttaki CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip adlı dosyayı yükle
    data bölümünü formatla
    cache bölümünü formatla
    media yani sdcartı formatla

Eğer biz bu romu yükledikten sonra özellikle bu factory_update_param.aml dosyasını silmezsek, bu update dosyası mevcut
    olmayan ve işlemleri kendimizin yaptığı bir rom yüklemek istediğimizde, cihaz recovery ile açılır açılmaz yukarıdaki
    işlemleri yapmak isteyecektir. Böylece yeni romun yerine, ya eğer CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip'in
    rom dosyası duruyorsa onu yükleyecek, ya recovery
    dosyalarının farklı olabilmesi sebebiyle CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip'in rom dosyası durduğu halde
    yüklerken sorun çıkacak, yada CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip romunun dosyasını
    sildiysek bunu bulamadığı için yükleme yapmayacaktır.

Biliyorum biraz karışık gibi görünüyor ama biraz dikkatli okunacak olursa tabletin rom yükleme mantığını anlamanıza oluşacak
    problemleri çözmenize çok yardımcı olacaktır.

factory_update_param.aml dosyası nasıl yapılır?

sd card içinde mausun sağ tuşunu tıklayıp yeni sekmesinden metin belgesi açıyoruz, metin belgesinin içine;
    --update_package=/sdcard/CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip
    --wipe_data
    --wipe_cache
    --wipe_media
    yazıp dosya ismini uzantısıyla beraber factory_update_param.aml olarak değiştiriyoruz.

tarafımdam bizzat denemiştir.

• cihazı recovery mod ile açamıyorum. ses- ve power tuşuna birlikte basılı tutuyorum. hiç açılmıyor.
    normal açılınca gmail ve şifre ekranında kalıyor. gmailim var ancak internet olmadığından aktif edemiyorum. ne yapmam lazım. wifiyi aktif edebileceğim bir yol var mı?

CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip dosyasınıda karta attım usb den .aml dosyasınıda yaptım yine açılmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa1981 -- 8 Nisan 2013; 2:31:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa1981

cihazı recovery mod ile açamıyorum. ses- ve power tuşuna birlikte basılı tutuyorum. hiç açılmıyor.
    normal açılınca gmail ve şifre ekranında kalıyor. gmailim var ancak internet olmadığından aktif edemiyorum. ne yapmam lazım. wifiyi aktif edebileceğim bir yol var mı?

CASPER_Nirvana_Tablet.20111117.199-signed-ota-update-20111117095353.zip dosyasınıda karta attım usb den .aml dosyasınıda yaptım yine açılmadı

yukarı
  • çözüm önerisi varmı arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

çözüm önerisi varmı arkadaşlar

yukarda anlatmışlar iste..

1 adet microSD kart bul..
    icine factory_update_param.aml isimli bir dosya oluştur, dosya içerik olarak ta --wipe_data yaz tek satırlık bir kod.
    tablete tak sd kartı açılış tuşu ile birlikte ses tuşuna da basılı tut.. ekranda upgrading gibi text bazlı bir yazı gelinceye kadar basılı tut..
    zaten otomatik olarak işlemler olur ve en son ayarlar(setting) bölümü gelir tarih zaman gibi..

fabrika ayarlarına döndün işte..

bir iki dakika önce desen kilidi unutulmuş casper nirvana 7" tableti fabrika ayarlarına döndürdüm..

hadi kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skartal -- 30 Nisan 2013; 10:35:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skartal

quote:

Orijinalden alıntı: aemless

çözüm önerisi varmı arkadaşlar

yukarda anlatmışlar iste..

1 adet microSD kart bul..
    icine factory_update_param.aml isimli bir dosya oluştur, dosya içerik olarak ta --wipe_data yaz tek satırlık bir kod.
    tablete tak sd kartı açılış tuşu ile birlikte ses tuşuna da basılı tut.. ekranda upgrading gibi text bazlı bir yazı gelinceye kadar basılı tut..
    zaten otomatik olarak işlemler olur ve en son ayarlar(setting) bölümü gelir tarih zaman gibi..

fabrika ayarlarına döndün işte..

bir iki dakika önce desen kilidi unutulmuş casper nirvana 7" tableti fabrika ayarlarına döndürdüm..

hadi kolay gelsin..

10' tabletlerde işe yaramıyor hocam maalesef

• quote:

Ben çözdüm sorunu.

--wipe_data

factory_update_param.aml
    Olarak kaydedip, hafıza kartına atıyoruz. Hafıza kartını tablete takıp tableti açarken ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz. Tablet fabrika ayarlarına dönmüş oluyor.

Süpersiniz. Teşekkürler. ..

• quote:

Orijinalden alıntı: carpediem81

quote:

Ben çözdüm sorunu.

--wipe_data

factory_update_param.aml

Süpersiniz. Teşekkürler. ..

Öyleyimdir.

• yapamayan arkadaşlar oluşturulan dosyanın "txt" uzantısını silmeye ve .aml yazmaya odaklansın.dosyaya sağ tıklayın ve özellikler kısmına bakın...

• Arkadaşlar merhaba

10' casper nirvana var,ekranda rakamsal bir şifre var ve bulunamıyor şifre.yukarıda dediğiniz gibi yaptım ancak recovery gelmeden direk şifre ekranına geliyor tekrar.txt uzantısı yok dosyada,acaba 10' lerde bu sistem çalışmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediem81

yapamayan arkadaşlar oluşturulan dosyanın "txt" uzantısını silmeye ve .aml yazmaya odaklansın.dosyaya sağ tıklayın ve özellikler kısmına bakın...

kardeş özelliklere baktım da
    bişey anlayamadım bi daha ayrıntılı yardımcı olabilirsen çok sevinirim
  • ben kartı telefona(e72) takıp dosya yöneticisi ile yaptım.püf noktası uzantıyı değiştimek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem81 -- 19 Mayıs 2013; 21:38:37 >
  • quote:

Ben çözdüm sorunu.

--wipe_data

factory_update_param.aml

Kardeş Allah razı olsunya çok sağol
  • çoook teşekkürler tableti kızımın kafasında kırmamı engellediniz
  • beyler nasıl .aml yapcıaz yapamadım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.