Şimdi Ara

Casper Nirvana 7350 donma sorunu -ACİL-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bikaç gün önce aldığım ve çok dikkatli kullandığım Casper Nirvana 7350 dizüstü bilgisayarımda günde enaz 3-4 defa olamk üzere donmalar yaşıyodum, aldığım yer (vatan bilgisayar) verin format atalım dedi, bende istemedim ve 1 günlük bi mücadeleden sonra değiştirelim dediler, bugün gittim yenisini aldım, aynı sorun bunda da var... ne yapmam gerekiyo sizce? bu problemi başka yaşan varsa bana yardım etsin lütfen...

• Genel sorun iade alıyolarsa ver parana yazık çok uyduruk bilgisayarlar bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: JetRight

Genel sorun iade alıyolarsa ver parana yazık çok uyduruk bilgisayarlar bunlar
    iki bilgisayarda da aynı sorun ihtimali çok düşük

sen nerede ve nasıl kullanıyorsun bilgisayarı

birde özelliklerini yaz ben bulamadım o şekilde
    işlemcisi ram vs.

birde yapabilirsen Altaki fanın resmini çek

donmalardan önce fan sesinin yükseldiğini duyuyormusun= buna da dikkat et

öyle cevap ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: ioz

iki bilgisayarda da aynı sorun ihtimali çok düşük

sen nerede ve nasıl kullanıyorsun bilgisayarı

birde özelliklerini yaz ben bulamadım o şekilde
    işlemcisi ram vs.

birde yapabilirsen Altaki fanın resmini çek

donmalardan önce fan sesinin yükseldiğini duyuyormusun= buna da dikkat et

öyle cevap ver

Alıntıları Göster
    jbebek, arkadaşım 2 Pc'de aynı sorunu yaşıyorsanız Pc'de ne tür işlemler yapıyorsunuz. Yazarsanız daha iyi olur. Eğer sorun sizdeyse başka marka da alırsanız durum değişmez yok sizden kaynaklanmıyorsa aldığınız laptopu da değiştirin başka bir marka alın birde Casper çok iyi bir marka değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaGa21sk

jbebek, arkadaşım 2 Pc'de aynı sorunu yaşıyorsanız Pc'de ne tür işlemler yapıyorsunuz. Yazarsanız daha iyi olur. Eğer sorun sizdeyse başka marka da alırsanız durum değişmez yok sizden kaynaklanmıyorsa aldığınız laptopu da değiştirin başka bir marka alın birde Casper çok iyi bir marka değil.

Alıntıları Göster
    asıl amacım tabiki iade etmek, umarım başarabilirim...

bilgisayarı çalışma masasının üzerinde ve altında güçlü bi soğutucuyla kullanıyorum, bunların bi probleme sebep olucanı düşünmüyorum.

bilgisayarın özellikleri

NIRVANA CORE 2 DUO P7350-2.0GHZ-4GB -250GB-15.4"-DVDRW-MAX.256MB -2MP CAM-WVPRE

Özellikler
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    CPU Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    CPU Numarası P7350
    CPU Hızı 2.0 GHz
    CPU Bus Hızı 1066 Mhz
    CPU Ön Bellek 3MB
    RAM Kapasitesi 4096MB
    RAM Tipi DDR2
    RAM Bus Hızı 667 Mhz
    HD Kapasite 250 Gb
    VGA RAM 256 Mb (PAYLASIMLI)
    Ekran Boyu(inch) 15.4
    Monitör Tipi WXGA TFT Parlak Renkli Ekran
    Maksimum Çözünürlük 1280*800
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 2.8 KG

donmalardan önceki fan sesine dikkat etmedim, şuan da bi sakatlık çıkmasın diye kullanmıyorum aleti...

Pc de yaptığım işlemlere gelince de, facebook, msn, çeşitli (virüs bulaştımayan) internet sitelerinde gezinti, office programları, film izlemek vesaire gibi kopmlike olmayan şeyler için kullanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: jbebek

asıl amacım tabiki iade etmek, umarım başarabilirim...

bilgisayarı çalışma masasının üzerinde ve altında güçlü bi soğutucuyla kullanıyorum, bunların bi probleme sebep olucanı düşünmüyorum.

bilgisayarın özellikleri

NIRVANA CORE 2 DUO P7350-2.0GHZ-4GB -250GB-15.4"-DVDRW-MAX.256MB -2MP CAM-WVPRE

Özellikler
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    CPU Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    CPU Numarası P7350
    CPU Hızı 2.0 GHz
    CPU Bus Hızı 1066 Mhz
    CPU Ön Bellek 3MB
    RAM Kapasitesi 4096MB
    RAM Tipi DDR2
    RAM Bus Hızı 667 Mhz
    HD Kapasite 250 Gb
    VGA RAM 256 Mb (PAYLASIMLI)
    Ekran Boyu(inch) 15.4
    Monitör Tipi WXGA TFT Parlak Renkli Ekran
    Maksimum Çözünürlük 1280*800
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Mobil Özellikler Kamera, Kart Okuyucu, Wireless
    İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr
    Ağırlık (Kg) 2.8 KG

donmalardan önceki fan sesine dikkat etmedim, şuan da bi sakatlık çıkmasın diye kullanmıyorum aleti...

Pc de yaptığım işlemlere gelince de, facebook, msn, çeşitli (virüs bulaştımayan) internet sitelerinde gezinti, office programları, film izlemek vesaire gibi kopmlike olmayan şeyler için kullanıyorum...

Alıntıları Göster
    seni,n işlemcin fena değil

Soğutucu iyi bir şey

Soğutucun var ama donma yaşatacak olay olmasada?

fan USB lerden alıyorsa çıkar o şekilde kullan bakalım ne olacak ?

birde Notebook Hardware Control programını indir kur.
    CPU spped sayfdasında sağ alttaki yerdeki iki seçeneğide %50 ye al
    Program açık kalsın. sürekli kullanabilirsin.ücretsizdir.
    soğutucu kadar etkilidirde

Halen kilitlenmemişse Fanı tak

Fan taktıktan sonra kilitlenmişse sorun Soğutucunda

• quote:

Soğutucu iyi bir şey

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ioz

Soğutucu iyi bir şey

tavsiyen için teşekkür ederim ama bişeyler yüklemek istemiyorum şu aşamada, malum her ne görürlerse kullanıcı hatasına yordukları için servisler... soğutucu bilgisayara bağlı diil, sadece altında duruyo, o sebeple onunla bi ilgisi olmadığına eminim..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ioz

Soğutucu iyi bir şey

tavsiyen için teşekkür ederim ama bişeyler yüklemek istemiyorum şu aşamada, malum her ne görürlerse kullanıcı hatasına yordukları için servisler... soğutucu bilgisayara bağlı diil, sadece altında duruyo, o sebeple onunla bi ilgisi olmadığına eminim..

Alıntıları Göster
    bilgisayarı kullanamk için aldın canım

servis istediği anda ona recovery yapar fabrika ayarına getirir

Sen sürücülerinde olabilir diğer bir sorun.sürücüleri güncellemeyi dene

• quote:

bilgisayarı kullanamk için aldın canım

servis istediği anda ona recovery yapar fabrika ayarına getirir

Sen sürücülerinde olabilir diğer bir sorun.sürücüleri güncellemeyi dene

Alıntıları Göster
    jbebek, arkadaşım eğer cihazı iade edceksenizki öle gözüküyor o zaman hiç bir işlem yapmayın gerekirse hiç kulanmayın derim.
  • quote:

jbebek, arkadaşım eğer cihazı iade edceksenizki öle gözüküyor o zaman hiç bir işlem yapmayın gerekirse hiç kulanmayın derim.

Alıntıları Göster
    Vatan'ın Müşteri İlişkileri ve Servis politikaları olumlu yönde değişmiş anlaşılan :)

Eğer pili çıkarmadan kullanıyorsanız, besleme sorunu olamaz...

Aynı iki cihazda da sorun olması, bu durumda, o seri cihazlarda bir sorun olabileceğini de akla getiriyor... Ki olmayan / yaşanmamış şey değildir.

Bir de pili çıkarın bakalım? Sadece prizden çalıştırın. Ya da durum tam tersi ise, yazdığımın tersini uygulayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora DURSUN

Vatan'ın Müşteri İlişkileri ve Servis politikaları olumlu yönde değişmiş anlaşılan :)

Aynı iki cihazda da sorun olması, bu durumda, o seri cihazlarda bir sorun olabileceğini de akla getiriyor... Ki olmayan / yaşanmamış şey değildir.

Bir de pili çıkarın bakalım? Sadece prizden çalıştırın. Ya da durum tam tersi ise, yazdığımın tersini uygulayın.

Alıntıları Göster
    Bora DURSUN, arkadaşım sizin dediklerinizi emin olun bizlerde söyleyebilirdik bizim amacımız cihaz henüs yeni ve değiştirme imkanı da var o yüzden kurcalamadan değiştir dedik.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN

denedim pille veya prizden, sorun devam ediyo iki şekilde de

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN

denedim pille veya prizden, sorun devam ediyo iki şekilde de

Alıntıları Göster
    jbebek, arkadaşım zaman alehinize işliyor hiç bir işlem yapmadan bir an önce cihazı elinizden çıkarın.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

evet iade etmeye çalışıyorum, zaten dün 2. donmayı saat 10 gibi yaptı o saatten beri laptopu açmıyorum, burdaki sorularınıza önceki denemiş olduğum şeyler olduğu için rahatça cvp veriyorum ... dediğiniz gibi amacım iade olduğu için hiç kullanmıyorum bilgisayarı...

• quote:

Bora DURSUN, arkadaşım sizin dediklerinizi emin olun bizlerde söyleyebilirdik bizim amacımız cihaz henüs yeni ve değiştirme imkanı da var o yüzden kurcalamadan değiştir dedik.

Alıntıları Göster
    quote:

dediği birşey yokki sadece bataryayı çıkar öyle bir dene demiş adam..neden bu yoruma böyle birşey deme gereği hissettin. ki yukarıda onu yap bunu yap diyenler varken..

• quote:

jbebek, arkadaşım zaman alehinize işliyor hiç bir işlem yapmadan bir an önce cihazı elinizden çıkarın.

Alıntıları Göster
    quote:

şuan onun için çalışmalarım devam ediyo, ilginize teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jbebek -- 10 Haziran 2009; 12:49:32 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Forum, fikirlerin paylaşılması amacı ile var. Yorumum hakkındaki fikrini bizimle paylaştığın için sağ ol.

Ancak yazmış olduğum yorumda cihazın kurcalanmasını gerektiren bir husus yok.

Cihazda sorun varsa, muhattap zaten Vatan değil, Casper'ın kendisi ya da yetkilendirmiş olduğu servislerdir. Vatan'ın bu tip bir değişim yapmasına da şaştığımı ayrıca belirtmiştim.

Bırakalım herkes gönlünce aklından geçen çözümü yazsın.

• quote:

quote:

Forum, fikirlerin paylaşılması amacı ile var. Yorumum hakkındaki fikrini bizimle paylaştığın için sağ ol.

Ancak yazmış olduğum yorumda cihazın kurcalanmasını gerektiren bir husus yok.

Cihazda sorun varsa, muhattap zaten Vatan değil, Casper'ın kendisi ya da yetkilendirmiş olduğu servislerdir. Vatan'ın bu tip bir değişim yapmasına da şaştığımı ayrıca belirtmiştim.

Bırakalım herkes gönlünce aklından geçen çözümü yazsın.

Alıntıları Göster
    Buradan daha iyi bir laptop için öneri alabilirsin eğer iade ettiysen

• quote:

Orijinalden alıntı: JetRight

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: JetRight

henüz etmedim, ama yerine almak istediğimi belirledim, tabiki tavsiye de alsam hiç fena olmaz, bnm yerine almak istediğim;

DELL 1545 CORE2DUO P8600-2.4GHZ-4GB-500GB-15.6"-DVDRW-256MB HD4330-BT-1.3CAM-WVPRE

yorum veya önerisi olan? :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: JetRight

henüz etmedim, ama yerine almak istediğimi belirledim, tabiki tavsiye de alsam hiç fena olmaz, bnm yerine almak istediğim;

DELL 1545 CORE2DUO P8600-2.4GHZ-4GB-500GB-15.6"-DVDRW-256MB HD4330-BT-1.3CAM-WVPRE

yorum veya önerisi olan? :)

Alıntıları Göster
    DELL iyi hoş hatta.. yaklaşık 1500-1600 lira civarı bütçeye sahipsin demek.Toshibalarda yokmuydu bu paraya aynı özelliklere sahip bi makina

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.