Şimdi Ara

Casper Nirvana CN.HSD4712A vs. Asus TP500LB-DN055H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir çok asus ve casper karşılaştırma konusu açılmış ve çoğunun sonucunda Asus galip gelmiştir muhtemelen. Hem kalitesi hem de üretici olması çok büyük avantaj. Fakat verdiğim iki üründeki yaklaşık 330 liralık fiyat farkı var (asus daha pahalı).

Aralarındaki büyük farklılıklar (donanımsal olarak)

Asusun dokunmatik ekranı ve tablet+notebook olması çekici
    Casper ise dümdük notebook yani

Casperın 8 GB ramine karşılık Asusun 6 GB rami olması (yükseltilebilir olduğunu düşünerekten pek umursamıyorum. ne var ki sadece tek ram slotu var)

Asusun sahip olduğu bir nesil üst gt940m e karşılık bir nesil alttan gelen casper gt840m e sahip

Ve aklımı en çok cezbeden Casperın sahip olduğu lanet işlemci!! i7 4712mq... Asus'un i5 5200u'suna karşılık aşırı aşırı aşırı bir performans farkı sergiliyor.

Casper
    http://www.hepsiburada.com/casper-nirvana-cn-hsd4712a-intel-core-i7-4712mq-2-3ghz-3-3ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601087

Asus
    http://www.hepsiburada.com/asus-tp500lb-dn055h-intel-core-i5-5200u-2-2ghz-2-7ghz-6gb-1tb-24gb-ssd-15-6-full-hd-dokunmatik-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601483

Not: En geç yarın akşam siparişi vermek istiyorum ki cumaya kadar ulaşsın. Üniversite için kullanıyorum bilgisayarı.

Matlab kastırmasın, pycharm, arduino vs sıkıntı yapmasın. Eagleda çizim yapayım.
    Arada Euro Truck Simulator 2 Multi oynuyorum.
    Open world yarış ve strateji oyunlarını severim fakat Allahın belası okulun dandik laptopları hiç bir şey çalıştırmıyordu. En nihayetinde de kardeşim bozdu zaten. O yüzden acil lazım bir tane. Aldınmı 3-5 sene götürsün istiyorum.
    Şimdi aklımda asus daha bir netleşti 3-5 sene deyince ama performans farkı çok cezbediyor.

Çok teşekkürler DH ailesi
    Her türlü 2500e kadar da tekliflere açığım.
    Lenovo/Dell/MSI/Acer her şey olur. Sadece Fiyat performans hakkını versin istiyorum.

Editt!!

Çok özür dileyerek listeye ahanda bunu koyuyorum çok güzel. Ayrıca ofisten alabiliyoruz:

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550jx-xx171d-8gb-gtx-950m-notebook-pmu347142

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhaniuM -- 16 Kasım 2015; 23:13:46 >

• 2500 civarıysa asusun x171d ve xx099 var link atamıyorum biri i 5 biri i7 her türlü işini görür ikiside
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuckyThing

2500 civarıysa asusun x171d ve xx099 var link atamıyorum biri i 5 biri i7 her türlü işini görür ikiside

Teşekkür ettim son verdiğim link 171D nin linki idi. 8 gb takmışlar da garanti dışı olmuyor değil mi ürün. Yarın arayıp soracağım gerçi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus 550 jx hem ekran kartı olaraj bariz 2 sinden de iyi ram 8 gb gayet iyi işlemci de iyi obur attıgın asuslada arasında cok fiyat farkı yok bence asus560 jx almalısın bende onu almayı düşünüyorum bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: DaRKSiDeRS55

Asus 550 jx hem ekran kartı olaraj bariz 2 sinden de iyi ram 8 gb gayet iyi işlemci de iyi obur attıgın asuslada arasında cok fiyat farkı yok bence asus560 jx almalısın bende onu almayı düşünüyorum bu arada

Ebrar bilgisayar okuluma çok yakın yarın uğrayacağım mutlaka. Babamda maddi durum sıkıntısı olmazsa yarın sistemi kurarım inşallah.
    Ayrıca eğer yaparlarsa 80 lira fark verip 4+8 gb taktırmayı düşünüyorum rami

560jx i yanlış yazdın sanırım 550 jx olacaktı değil mi?
  • Aynen dostum jx550 yazcaktım. Youtube da dps testlerise izleyip daha ayrıntılı görebilirsin gta 5 i orta ayarlarda gayet akıcı oynatıyor

• OguzhaniuM O kullanıcısına yanıt
    hocam yetkili servisin yaptığı hiçbirşey garanti bozmuyor dvd yerine ssd takıyolar o bile bozmuyormuş birde gta v full ayarda 40-50 fps veriyor i 5 25-35 arası veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuckyThing

hocam yetkili servisin yaptığı hiçbirşey garanti bozmuyor dvd yerine ssd takıyolar o bile bozmuyormuş birde gta v full ayarda 40-50 fps veriyor i 5 25-35 arası veriyor

Eyvallah hocam. Zateb okuduğum kadarıyla ram takviyesini kendimiz yapsak bile oluyormuş. Ama yanlış yönlendirmeyeyim kesin bilgi değil. İ7 sini alacağım inşallah cumaya kadar.

• OguzhaniuM O kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ram ve hdd için başka bir yer açılıyor 2 vida var usb takar gibi takıyosun zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.