Şimdi Ara

Casper Nirvana'da Windows 8'i Kaldırıp, Windows 7 kuramıyorum! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
60.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: avcibilgisayar

Merhaba Numan kardeşim

Yaşamış olduğunuz sorunla ilgili aşağıda yer alan işlemleri yapabilirsiniz.

F2 ile biosa girilir. Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir. Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir.Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır.Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır.Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.

bende bios security bölümünde Secure Boot Configuration diye bir bölüm var başta supervizor password is:Cleared yazıyır altında onun altında User Password is:Cleared yazıyor bu yazdıklarımın üzerine gelemiyorum altta set supervisor password [enter] yazıyor ona basınca enter new pasword geliyor birşey anlamadım bu işten

• AVcıbilgisayar mükemmel anlatmış..tamamen doğru.teşerkkürler bravo.
  • merhabalar bende epey bir uğraştım ve üstte yazılanları da denedim ama olmadı ,

sanırım bios ver. dolayı bazı seçenekler bile bu vers. 'da yok.

bendeki versiyon için ;

f2 ile bios a girdiğinizde en altta f8 tuşu win8 kurulumunun default ayarlarına getirirken ; f7 ise başka sistemler için gerekli ayarları bios a yüklediğini farkettim. f7 'ye basıp f10 ile kaydedip çıktığınızda cd romdan win7 kurulumu başladı.

bu şekilde çözülüp yayınlandıysa affola...

saygılar
  • selam,

bende Nirvana 15,6 var ve ve format atmak istedim...masaütündeki gibi format attım...format bittikten sonra Windows açılma sesi geliyor fakat burda takılıp kalıyor:

http://abload.de/img/20140215_190850ckjym.jpg
  • acil yardım lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko512

merhabalar bende epey bir uğraştım ve üstte yazılanları da denedim ama olmadı ,

sanırım bios ver. dolayı bazı seçenekler bile bu vers. 'da yok.

bendeki versiyon için ;

f2 ile bios a girdiğinizde en altta f8 tuşu win8 kurulumunun default ayarlarına getirirken ; f7 ise başka sistemler için gerekli ayarları bios a yüklediğini farkettim. f7 'ye basıp f10 ile kaydedip çıktığınızda cd romdan win7 kurulumu başladı.

bu şekilde çözülüp yayınlandıysa affola...

saygılar

Tşkler kardeşim ince bir detay yakalamışsın çok işime yaradı Allah (cc) Senden razı olsun
  • uefi boot'u kapatarak disket sürücüyü legacy bot diye seç bas win7'yi bak keyfine dostum :)
  • aynı sorunu yaşayanlandan birisi olarak önerdiğiniz çözüm önerisi BIOS 2.16.1242 versiyonu için olmuyor. Caper müşteri hizmetlerini de aradım ama dişe dokunur bir çözüm yolu yok an itibarı ile.
  • Onun için laptop alırken fredos almaya dikkat edecez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın Nirvana b14y tipli bilgisayarı 3 saattir elimde.. win7 yüklemeye(bilgisayarı yükseltmeye yani) çalışıyorum... taklacı güvercinler gibiyim ama UEFİ denen zımbırtı bu BIOS ekranında hiç bir yerde görülmüyor.. yukarıda paylaşılan BIOS türünden.. 2.15 yazıyorya ondan..

BIOStan gerekli disable enable saçkilerini yapıp RESTART yapıyorum ANCAK..

USB den format başlatma ekranında disk seçimine kadar geliyorum hali hazırdaki disklere yüklenemez diyor.. ayrıntısında ise GPT formtta olduğundan dolayı yükleme yapılamaz diyor.. NTFS istiyor anlayacağınız.. işin kötü tarafı win8 in bulunduğu sürücü biçimlendirilmiş... diğer sürücüdede 50 gb lik veri var ve silinmesini istemiyoruz..

Şu adresteki çözüm çok pratik ama tamamen siliniyor hafıza.. HDD i çıkarıp kopyalayayım dedim 50 gb tı.. adamların HDD i nereye koyduğu belli değil.. kasayı full aç falaln diyor bazı sitelerde..

Şimdi buyrunda deyin bana;

Helva mı pişirek,,, yoksaaa komadan ne çıkarır bu meredi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silenceee -- 19 Şubat 2015; 0:43:22 >

• TRTURK449 kullanıcısına yanıt

Hocam nasıl büyük bir iyilik şu mesajınız anlatamam. Günlerdir uğraşıyorum. Aslında bilgisayara Win 7 kurdum baştan, tüm işlemleri tamamladım. Bir de ram yükseltelim dedik ancak ram yükselttikten sonra çalışmadı. Yapmadığım şey kalmadı, açılmıyordu windows. Şu dediğiniz tek seçenekle sorun ortadan kalktı  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.