Vatan Bilgisayar'dan Casper Nirvana NB 15.6 Model: A15FB bir laptop aldım. Haliyle içinde yüklü olarak Windows 8 işletim sistemiyle birlikte geldi. Ama ben windows 7 kullanmak istediğim için elimdeki eski bilgisayarıma ait Windows 7 DVD ise kurulum yapmaya çalıştım. Hiç bir şekilde kurulumu kabul etmedi. Bilgisayarımı tekrar başlattığımda 'CD/DVD'den önyükleme için bir tuşa basın' gibi bişey de görmedim. Daha sonra ben de birkaç yazıyı okuyup 'Recovery' isminde bir bölüm ve onunla birlikte 2 tane daha bölümü (Bilgisayar'da görünmeyen fakat Partition Magic'te görünen bir sürücüydü bunlar) 'Partition Magic' ile kaldırdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda karşıma kendiliğinden sürekli olarak, sadece ve ısrarla BIOS ekranı gelir oldu. Ne yaparsam yapayım, bilgisayarımın içinde Windows 7 DVDsi olsun/olmasın sürekli olarak BIOS ekranı karşıma çıkıyor.
BIOS sürümü sanırım güncel bir sürüm olsa gerek. Ayarları hakkında bir sonuca ulaşamadım.
Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa gerekli bilgi paylaşımını yapabilirim. Şimdilik önbilgi olarak bu kadarını yazabildim. Bu sorunuma çözüm bulabilen olursa gerçekten minnettar kalırım.
Not: BIOS'un resimlerine ihtiyaç varsa eğer tek tek tüm sekmelerin görüntülerini telefonumla çekip yollayabilirim. Şu an sadece BIOS karşıma çıktığı için yapabileceğim başka de bişey yok sanırım.
BIOS'ta bişey göremedim. Birde ilk ekranın fotoğrafını koyar mısınız?
Örnek olarak;
Alt sağda "<F12>: Boot Menu" yazıyor. Boot menü sizin anakartta hangi tuş ise bu ilk ekranda o tuşa basıp sonrasında gelen listeden CD-ROM sürücüsünü seçmelisiniz. O zaman CD'den yükleme yapabilirsiniz..
..."Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda karşıma kendiliğinden sürekli olarak, sadece ve ısrarla BIOS ekranı gelir oldu. " sen yazdıklarımı okudun mu ? casper logosu ardından da direk bios ekranı çıkıyor.
Çok yeni bir bilgisayarın var yeni bir sistem kurulmasını engelleyen bir ayar yapılmış olabilir.
ancak her şekilde hdd yi görüp disk boot failure gibi bir uyarı vermesi gerekir.
Şuan senin bilgisayarın hdd yi bile göremiyor yada bios hdd de sistem göremeyince otomatik olarak açılıyor. Senin yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum servisten telefon ile destek almaya çalış derim. kolay gelsin
Merhaba Numan kardeşim
Yaşamış olduğunuz sorunla ilgili aşağıda yer alan işlemleri yapabilirsiniz.
F2 ile biosa girilir. Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir. Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir.Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır.Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır.Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.
dostum tesekkür ederim eline diline sağlık allah her konuda yardımcın olsun verdiğin bilgi çook işime yaradı
Allah Peygamber Razı Olsun Senden. Rabbül Alemin Dostlarından Ayırmasın Seni Kardeş.
Arkadaşım bende atamamıştım ardım teknik servisi adamlar anlatıyo 2 dk yapıyosun hadi kolay gelsin
Bendede Casper Nirvana nb15.6 A15FB var ve Windows 8 yüklü. Bilgisayar 5-10 dk boşta kaldığında, harddisk lambası yanmaya bir başlıyor, birdaha sönmüyor ve acaip derecede kasıntı yapıyor lamba yanıkken. bu kasıntı esnasında birşey yapmak mümkün olmuyor. 3 kere formatlayıp tekrar kurdum kendi CD si ile Windows 8. Sorunun ne olduğunu nasıl kesin olarak tespit edebilirim. Harddisk sorunumu, Windows 8 sorunumu yada herhangi bir ayar sorunumu, nereye bakıp anlıyım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: avcibilgisayar
Merhaba Numan kardeşim
F2 ile biosa girilir. Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir. Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir.Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır.Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır.Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir.
allah senden razı olsun kardeşi
dediklerini uyguladım ama format esnasında cd yi bulamadı
quote:
Orijinalden alıntı: avcibilgisayar
Merhaba Numan kardeşim
dediklerini uyguladım ama format esnasında cd sürücüsünü bulamadı