MXM standartindaki kartlar cok kolay değişiyor. Ancak senin ekran kartının MXM yapılı olmadıgını biliyorum. Dolayısıyla degisim çok sıkıntılı o kartın yerine ne takabilecegin belli degil..
PCI express'ler kolay degistiriliyor diye duydum. Bu da PCI Express gibi gozukuyor. bunu degistirmedeki zorluk nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: reddragon2011 PCI express'ler kolay degistiriliyor diye duydum. Bu da PCI Express gibi gozukuyor. bunu degistirmedeki zorluk nedir?
Degisimde zorluk yok. Kartın temininde sorun. Kartı bulduktan sonra takması/taktirmasi basit. Ancak yine de verimli olmayacaktır. Yeni bir notebook almak her zaman daha mantıklı..
Kardeşim diğer arkadaşların söylediklerine tam olarak katılarak artı nacizane bir uzman görüşüyle (aynı bilgiayardan bende de var o bakımdan) elindeki bilgisayarla oynayabileceğin oyun sayısı oldukça kısıtlı diyebilirim.
Bir kere ekran kartımız Sis onboard denen dünyanın en dandik yonga setli (bütünleşik) ekran kartıdır :D Gücünü bilgisayarının ana reminden paylaşır. Yani senin ve benim 1gb ddr2 olduğunu düşündüğümüz ram'lerimiz 700küsüre düşer ki bu da bilgisayar performansını da düşürür. Ben aldığım vakit bu makinayı ofis kullanımı için tercih ettim, oyun için zaten bir Alienware kullanıyorum (ki XBox yanında halt eder).
Ama sen illa bu bilgisayarla oyun oynayacam arkadaş içime dert oldu! dersen bir kere sağlam bir Asus anakart almanı öneririm, üzerine de ekran kartı olarak Ati Xt serisinden 9600 yada daha iyi ve yeni bir modelde ama mutlaka DirectX 10 destekli bir ekran kartı uygun olabilir diye düşünüyorum bilmem dostlar fikrime katılır mı?
İşin özü bizim o laptoplar sendeki haliyle ancak ofis kullanımında iş görür dostum :/
aynen benimkide casper aynı ekran kartı hiçbir oyunu açmıyor biz alırken 2. ci el almıştık adam bize bütün oyunları açar dedi kazıkladı fiyatıda o kadar çok indirdiki bişey olduğu belliydi ben hızlı bir bilgisayar arıyodum facebook oyunlarını hızlı açıyo diye almıştım normal oyun açar dediler hiç bişey açmıyo resmen dünyanın en kötü ekran kartı gibi bişey eskiden birazdaha hızlıydı artık daha da yavaşladı bom bom wild ones gibi oyunları oynarken bile kötü artık nefret ediyorum onlardan sonra oyun cd si götürdüm başka bilgisaylarda açıyodu denettik orda bütün suçu cd ye attılar resmen bide ramle falan alakası yok ekran kartı gerçekten önemli bişey yani nasıl bişeyse en kötü ekran kartı resmen bize 512 mb demişlerdi ramdan paylaştığı için ram 2 değil 1.75 ekran kartıda 512 değil 200 lerde bişey siz siz olun alırken bilin ekran kartını iyi seçin intel de ekran kartı almayın sis miragede bide casper notebook almayın
O kart anca Battlefield 1942 filan açar herhalde
Merhaba dostum oyun oynamak istiyorsan bilgisayarını Windows xp (klasik sürüm) ve ya Windows 2008 yapman lazım.Eğer bunları yaptığın halde oyun açmıyorsa benim bilgisayarda senin özellikleriyle tıpa tıp aynı bi bilgisayarcıya götür 80 tl ye fan taktır xp yaptır termal macun sürdür ve bide ramden yükselt toplam 200 tl civarında harcaman olur bide altına soğutucu fan al (harici bişey bu laptopu üstüne koyuyosun yazın işine yarar). en kötü ihtimalle sat pc ni 800 tl ye al bi toplama 700 tl ye 100 tl ye ekran kartı al yeni tamamdır
Sis onboard ekran kartı var..Casper almadan önce bir foruma gelip danışsaydınız böyle olmazdı :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme