Şimdi Ara

Casper Nirvana Laptopum Çoğu Oyunu Açmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
15.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Casper Nirvana laptopum var ama çoğu oyunu açmıyor yani oyun seçiyor
    Örneğin:256 Mb Ramli Masaüstü bilgisayarımla oynadığım FIFA 07 oyununu Laptopumdan oynayamıyorum. Laptopumun özellikleri aşağıda yardımlarınızı bekliyorum..

BilgiAlanı    Değer 
    Bilgisayar
    Bilgisayar Türü ACPI Çok işlemcili Bilgisayar (Mobile)
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    OS Servis Paketi Service Pack 2
    Internet Explorer 7.0.5730.13 (IE 7.0)
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Bilgisayar Adı USER1
    Kullanıcı Adı user
    Oturum Etki Alanı USER1
    Tarih / Saat 2010-05-14 / 16:35

Anakart
    CPU Türü Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000 MHz (10 x 200)
    Anakart Adı Clevo M7x0S
    Anakart Çipseti SiS 672(FX)
    Sistem Belleği 768 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    DIMM1: Hynix HYMP112S64CP6-Y5 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    BIOS Türü Phoenix (01/16/09)

Görüntü Birimi
    Görüntü Bağdaştırıcısı SiS Mirage 3 Graphics (256 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı SiS Mirage 3 Graphics (256 MB)
    3D-Hızlandırıcı SiS 351 Mirage 3 IGP
    Monitör Tak ve Kullan Monitör [NoDB]

Çokluortam
    Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC662 @ SiS High Definition Audio Controller

Depolama
    IDE denetleyici JMB38X MS Host Controller
    IDE denetleyici JMB38X SD Host Controller
    IDE denetleyici JMB38X SD/MMC Host Controller
    IDE denetleyici SiS PCI IDE Denetleyicisi
    IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici
    Disk Sürücüsü TOSHIBA MK1652GSX (160 GB, 5400 RPM, SATA-II)
    Optik Sürücü TSSTcorp CDDVDW TS-L633A
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler
    C: (NTFS) 39997 MB (9168 MB boş)
    D: (NTFS) 110.0 GB (51.4 GB boş)
    Toplam Boyut 149.0 GB (60.3 GB boş)

Giriş
    Klavye Keyboard Filter Driver
    Fare Synaptics PS/2 Port Pointing Device

Birincil IP Adresi 192.168.2.2
    Birincil MAC Adresi 00-22-43-49-53-4B
    Ağ Bağdaştırıcısı Hamachi Network Interface (5.172.202.34)
    Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter (192.168.2.2)
    Ağ Bağdaştırıcısı SiS191 Ethernet Controller
    Modem Motorola SM56 Data Fax Modem

Çevre Birimleri
    Yazıcı Microsoft XPS Document Writer
    FireWire denetleyici JMicron JMB381 PCI-E 1394a OHCI FireWire Controller
    FireWire denetleyici JMicron JMB383 PCI-E 1394a OHCI FireWire Controller and Memory Card Host Controller
    USB1 denetleyici SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller
    USB1 denetleyici SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller
    USB2 denetleyici SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller
    USB-Aygıt Realtek RTL8187B Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
    Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili

DMI
    DMI BIOS Sağlayıcısı Phoenix Technologies LTD
    DMI BIOS Sürümü 6.00
    DMI Sistem Üreticisi clevo
    DMI Sistem Ürün Adı M7x0S
    DMI Sistem Sürümü Rev. A1
    DMI Sistem Seri Numarası 12345678901234567
    DMI Sistem UUID 0090F587-82600000-00000000-00000000
    DMI Anakart Üreticisi clevo
    DMI Anakart Ürün Adı M7x0S
    DMI Anakart Sürümü Bottom
    DMI Anakart Seri Numarası SI96A-55
    DMI Kasa Üretiçisi SiS
    DMI Kasa Sürümü N/A
    DMI Kasa Seri Numarası 1234567890
    DMI Kasa Fiyat Etiketi No Asset Tag
    DMI Kasa Türü

• Ekran kartın çok zayıf , oyunlarda yetersiz olması gayet normal. Masaüstü bilgisayarının ekran kartı daha iyidir , bu nedenle oynayabiliyorsundur. Ramle alakası yok yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Ekran kartın çok zayıf , oyunlarda yetersiz olması gayet normal. Masaüstü bilgisayarının ekran kartı daha iyidir , bu nedenle oynayabiliyorsundur. Ramle alakası yok yani..

peki ekran kartımı herhangi bir proglamla destekeme şansım varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaSToRo

quote:

Ekran kartın çok zayıf , oyunlarda yetersiz olması gayet normal. Masaüstü bilgisayarının ekran kartı daha iyidir , bu nedenle oynayabiliyorsundur. Ramle alakası yok yani..

Öyle bir şansın yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

quote:

Orijinalden alıntı: CaSToRo

quote:

Öyle bir şansın yok sanırım.

teşekkür ederim başka arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum
  • onboard ekran kartlarının böyle sorunlar çıkardığı aşikar..Hem öyle olmasa bile aynı özellikteki bir masüstü bilgisayarla çok daha performanslı biçimde oynarsın oyunu..

• quote:

Orijinalden alıntı: REGeRock

onboard ekran kartlarının böyle sorunlar çıkardığı aşikar..Hem öyle olmasa bile aynı özellikteki bir masüstü bilgisayarla çok daha performanslı biçimde oynarsın oyunu..

Aynı özellikte olunca nasıl daha iyi oynatıyor , açıklar mısın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

onboard ekran kartlarının böyle sorunlar çıkardığı aşikar..Hem öyle olmasa bile aynı özellikteki bir masüstü bilgisayarla çok daha performanslı biçimde oynarsın oyunu..

Daha büyük ya masaüstü bilgisayarlar o yüzden oyunlar korkup açılıveriyor

• quote:

quote:

Şöyle oluyor

1)masaüstü ramleri notebook ramlerine göre daha verimlidir.İsterseniz bios ayarlarından bu farkı görebilirsiniz..

2)3.5 inç harddiskler notebook harddisklerine oranla performanslıdır,daha hızlı tepki verir(dikkat et hızlıdır demiyorum rpm den bahsetmiyorum yani)

3)Ekran kartları daha optimum sıcaklıktadır masüstünde.Malesef notebook yapısından dolayı tek fanla hem cpu,hem gpu hem ram soğutulmaya çalışır.Özellikle yazın çekilmez hale gelebilir..

4)Masaüstü bilgisayarlar aynı donanımdaki bir laptopdan her zaman daha performanslıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson_SG -- 15 Mayıs 2010; 0:17:22 >

• quote:

quote:

quote:

Şöyle oluyor

1)masaüstü ramleri notebook ramlerine göre daha verimlidir.İsterseniz bios ayarlarından bu farkı görebilirsiniz..

2)3.5 inç harddiskler notebook harddisklerine oranla performanslıdır,daha hızlı tepki verir(dikkat et hızlıdır demiyorum rpm den bahsetmiyorum yani)

3)Ekran kartları daha optimum sıcaklıktadır masüstünde.Malesef notebook yapısından dolayı tek fanla hem cpu,hem gpu hem ram soğutulmaya çalışır.Özellikle yazın çekilmez hale gelebilir..

4)Masaüstü bilgisayarlar aynı donanımdaki bir laptopdan her zaman daha performanslıdır..

Siz fiziksel konulara dem vurmuşsunuz, kasa geniş sıcaklık daha az demişsiniz, 3.5 disk daha geniş diskler daha rahat eder demişsiniz, ramler daha geniş hücrelere sahip daha iyi performans verir demişsiniz.

Burda yanlış bildiğiniz şey bir masaüstünde kullanılan nvidia GT 240 kart ile laptoptaki GT 240 M kartın aynı klasmanda değerlendirilmemesidir. Yani masaüstü ve dizüstü bilgisayarda aynı model donanımların kullanılması onların denk performansta oldukları ama laptopların aşırı ısındığı için o performansa ulaşamadıkları sonucunu çıkaramayız. Ayrıca 3dmark gibi puanlarla birçok yüksek konfigürasyonlu laptopun masaüstü bilgisayarlara fark attığı testlerde ortaya çıkmıştır. Masaüstünün avantajı tabiki vardır kasa geniştir sıcaklık düşüktür ama bu donanımların daha uzun ömürlü olmasını sağlar yoksa zaten dizüstü bilgisayardaki yük altındaki 75 derece sıcaklık masaüstündeki 55-60 dereceye denk gelir ve dizüstündeki bu donanımlar bu yüksek sıcaklıklardan etkilenmemek üzere dizayn edilmiştir. Birde masaüstü bilgisayardaki rahat o.c. faktörü unutulmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

quote:

Şöyle oluyor

Siz fiziksel konulara dem vurmuşsunuz, kasa geniş sıcaklık daha az demişsiniz, 3.5 disk daha geniş diskler daha rahat eder demişsiniz, ramler daha geniş hücrelere sahip daha iyi performans verir demişsiniz.

Burda yanlış bildiğiniz şey bir masaüstünde kullanılan nvidia GT 240 kart ile laptoptaki GT 240 M kartın aynı klasmanda değerlendirilmemesidir. Yani masaüstü ve dizüstü bilgisayarda aynı model donanımların kullanılması onların denk performansta oldukları ama laptopların aşırı ısındığı için o performansa ulaşamadıkları sonucunu çıkaramayız. Ayrıca 3dmark gibi puanlarla birçok yüksek konfigürasyonlu laptopun masaüstü bilgisayarlara fark attığı testlerde ortaya çıkmıştır. Masaüstünün avantajı tabiki vardır kasa geniştir sıcaklık düşüktür ama bu donanımların daha uzun ömürlü olmasını sağlar yoksa zaten dizüstü bilgisayardaki yük altındaki 75 derece sıcaklık masaüstündeki 55-60 dereceye denk gelir ve dizüstündeki bu donanımlar bu yüksek sıcaklıklardan etkilenmemek üzere dizayn edilmiştir. Birde masaüstü bilgisayardaki rahat o.c. faktörü unutulmamalı.

hocam bence ikimizde kulağı tarif ediyoruz sen sağ kulağı gösteriyorsun bende sol sonuç aynı şeylerden bahsediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gibson_SG -- 15 Mayıs 2010; 0:52:34 >

• benim kardeşiminde aynı ekran kartından var..Bir tek World of Warcraft oynayabiliyoruz tüm ayarları kısıp...
  • Bu ekran kartıyla oynatmaması gayet normal.
  • bu model icin onerebilecegiz ekran karti nedir? arkadasin verdigi ozelliklere gore hangi ekran kartinin uyacagini nasil anlariz? anakart vesaire uyumlu olmasi lazim. ogreten olrusa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reddragon2011
    bu model icin onerebilecegiz ekran karti nedir? arkadasin verdigi ozelliklere gore hangi ekran kartinin uyacagini nasil anlariz? anakart vesaire uyumlu olmasi lazim. ogreten olrusa sevinirim.

Yapabileceğin herhangi birsey yok. Ekran kartı anakarta gomulu, degisiklik yapamazsın..
  • quote:

quote:

bu model icin onerebilecegiz ekran karti nedir? arkadasin verdigi ozelliklere gore hangi ekran kartinin uyacagini nasil anlariz? anakart vesaire uyumlu olmasi lazim. ogreten olrusa sevinirim.

Yapabileceğin herhangi birsey yok. Ekran kartı anakarta gomulu, degisiklik yapamazsın..

bilgilendirme icin tesekkur ederim. bir sey daha soracagim. nereye bakip anakarta gomulu oldugunu ogrendin, yontemi ne ise bende ogrenmek istiyorum,bu maksatla soruyorum. simdiden tesekkur ederim.
  • quote:

quote:

quote:

bilgilendirme icin tesekkur ederim. bir sey daha soracagim. nereye bakip anakarta gomulu oldugunu ogrendin, yontemi ne ise bende ogrenmek istiyorum,bu maksatla soruyorum. simdiden tesekkur ederim.

Ekran kartı Onboard. Modelinden anlaşılıyor..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı Onboard. Modelinden anlaşılıyor..

http://www.insaathaberleri.net/haber/206-bilgisayar-dunyasi-bilgisayarinizin-ekran-kartini-nasil-ogrenirsiniz.html
    bu sitedeki yazilanlara gore alinti yaptim. asagida. bu yazilanlari uygulayinca benimki onboard degil gibi duruyor.? everest programindan benim pc'nin degerlerini cekip onlari da koyuyorum her ihtimale karsi

Benim laptoptaki degerler

Toplam Kullanilabilir Grafik Bellegi : 256 MB
    Ayrilmis Video Bellegi : 128 MB
    sistem video bellegi : 0 MB
    Paylasilan video bellegi : 128 MB

Alinti

Windows 7 de ekranda boş bir alana sağtıklayın çıkan kutuda Ekran Çözünürlüğünü tıklayın daha sonrada Gelişmiş Ayarları tıklayın Bağdaştırıcı adı altında ekran kartı özelliklerine ulaşın.

Listedeki şu bilgileri açıklayalım (bu liste Vista ve W 7 de vardır, Xp de yoktur)

Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği:Örnek olarak 1023 MB yazsın bu değer bilgisayarınızın maksimum grafik belleğini gösterir.
    Ayrılmış Video belleği:Örnek olarak 256 MB yazsın bu değer bilgisayarınızın ayrıca başlıbaşına bir ekran kartı olduğunu gösterir ki bu iyi bir şeydir.Eğer bu değer 0 (sıfır) ise bilgisayarınızın ayrıca bir ekran kartı yok demektir ki bu kötüdür.Ekran kartı işlevi Anakartın üstündeki(bu duruma Onboard yada Tümleşik ekran kartı denir) bir elektronik parça yerine getirir.
    Sistem Video Belleği:Onboard yada Tümleşik ekran kartı var mı yok mu değeri nedir onu gösterir. Eğer burada 0 (sıfır) yazıyor ise Anakartın üstünde(onboard) bir ekran kartı yoktur demektir ki bu iyidir.Laptopların tamamının ekran kartı onbord dır.Bazı laptoplarda ekran kartı desteği için ayrıca ram üniteleri bulunabilir.
    Paylaşılan Sistem Belleği:Ram'in(hafıza) ekran kartına ihtiyaç olması halinde vereceği maksimum desteği gösterir.Örneğin burada 767 MB yazsın.Bilgisayarınızın ramıda 2000 MB(yani 2*1024=2048 küsüratlarla biz bunu kısaca 2000 MB kabul edelim) ise bunun 767 MB'ı ekran kartına yardım edecek kalan 2000-767=1233 MB hafıza olarak kullanılacak demektir ki buda pekçok bilgisayar için yeterlidir.

Everest ciktisi

--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------

Sürüm EVEREST v2.20.405/tr
    Anasayfa http://www.lavalys.com/
    Rapor Türü Rapor Sihirbazı
    Bilgisayar OKEL12
    Oluşturan ok12
    İşletim Sistemi Windows 7 Professional Media Center Edition 6.1.7600
    Tarih 2011-02-28
    Saat 21:19

--------[ Özet ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
    İşletim Sistemi Windows 7 Professional Media Center Edition
    OS Servis Paketi -
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Bilgisayar Adı OKEL12
    Kullanıcı Adı ok12

Anakart:
    CPU Türü Intel Pentium III Xeon, 2200 MHz
    Anakart Adı Bilinmiyor
    Anakart Çipseti Bilinmiyor
    Sistem Belleği 1920 MB
    BIOS Türü Phoenix (10/21/09)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı Mirage 3+ (128 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı Mirage 3+ (128 MB)
    Monitör Genel PnP Monitör [NoDB]

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Dijital Ses (S/PDIF) (High Defi
    Ses Bağdaştırıcı Hoparlör (High Definition Audio

Depolama :
    IDE denetleyici SiS PCI IDE Denetleyicisi
    IDE denetleyici Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    SCSI/RAID denetleyici Microsoft iSCSI Başlatıcısı
    Disk Sürücüsü WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device
    Optik Sürücü DTSoftBusCd00
    Optik Sürücü TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device
    SMART Sabit Disk Durumu Bilinmiyor

Bölümler:
    C: (NTFS) 99998 MB (67951 MB boş)
    E: (NTFS) 3263 MB (3208 MB boş)
    F: (NTFS) 17249 MB (4752 MB boş)
    H: (NTFS) 105701 MB (59462 MB boş)
    Toplam Boyut 220.9 GB (132.2 GB boş)

Giriş:
    Klavye Standart PS/2 Klavye
    Fare PS/2 Uyumlu Fare

Ağ:
    Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı (192.168.0.10)
    Ağ Bağdaştırıcısı SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    Modem Motorola SM56 Data Fax Modem

Çevre Birimleri:
    Yazıcı Fax
    Yazıcı Microsoft XPS Document Writer
    USB-Aygıt Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı
    Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili
    Akü Microsoft Bileşik Pil

--------[ Overclock ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Özellikleri:
    CPU Türü Intel Pentium III Xeon
    CPUID CPU Adı Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    CPUID Uyarlama 0001067Ah

CPU Hızı:
    CPU Saati 2200.70 MHz (Gerçek: 2200 MHz)

CPU Önbelleği:
    L1 Kod Önbellek 32 KB
    L1 Veri Önbellek 32 KB
    L2 Önbellek 1 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

BIOS Özellikleri:
    Sistem BIOS Tarihi 10/21/09
    Görüntü BIOS Tarihi 10/13/08

--------[ Güç Yönetimi ]------------------------------------------------------------------------------------------------

Güç Yönetim Özellikleri:
    Şu Anki Güç Kaynağı AC Hat
    Akü Durumu 100 % (Yüksek Seviye)
    Dolu Akü Ömrü Bilinmiyor
    Kalan Akü Ömrü Bilinmiyor

--------[ CPU ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

CPU Özellikleri:
    CPU Türü Intel Pentium III Xeon, 2200 MHz
    Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
    Orjinal Saat 2200 MHz
    L1 Kod Önbellek 32 KB
    L1 Veri Önbellek 32 KB
    L2 Önbellek 1 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

Multi CPU:
    CPU #0 IntelPentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz, 2199 MHz
    CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz, 2199 MHz

CPU Üreticisi:
    Firma Adı Intel Corporation
    Ürün Bilgisi http://www.intel.com/products/browse/processor.htm

CPU Kullanımı:
    CPU #1 / Çekirdek #1 / HTT Birimi #1 0 %
    CPU #1 / Çekirdek #1 / HTT Birimi #2 100 %

--------[ CPUID ]-------------------------------------------------------------------------------------------------------

CPUID Özellikleri:
    CPUID Üreticisi GenuineIntel
    CPUID CPU Adı Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    CPUID Uyarlama 0001067Ah
    IA Marka Kimliği 00h (Bilinmiyor)
    Platform Kimliği 00h (Bilinmiyor)
    IA CPU Seri Numarası Bilinmiyor
    HTT / CMP Birimleri 1 / 0

Komut Seti:
    64 bit x86 Uzantısı (AMD64, EM64T) Destekliyor
    Alternate Instruction Set Desteklemiyor
    AMD 3DNow! Desteklemiyor
    AMD 3DNow! Professional Desteklemiyor
    AMD Enhanced 3DNow! Desteklemiyor
    AMD Extended MMX Desteklemiyor
    Cyrix Extended MMX Desteklemiyor
    IA-64 Desteklemiyor
    IA MMX Destekliyor
    IA SSE Destekliyor
    IA SSE 2 Destekliyor
    IA SSE 3 Destekliyor
    CLFLUSH Komut Destekliyor
    CMPXCHG8B Komut Destekliyor
    CMPXCHG16B Komut Destekliyor
    Conditional Move Komut Destekliyor
    MONITOR / MWAIT Komut Destekliyor
    RDTSCP Komut Desteklemiyor
    SYSCALL / SYSRET Komut Desteklemiyor
    SYSENTER / SYSEXIT Komut Destekliyor
    VIA FEMMS Komut Desteklemiyor

Güvenlik Nitelikleri:
    Advanced Cryptography Engine (ACE) Desteklemiyor
    Veri Çalıştırma Koruması (DEP, NX, EDB) Destekliyor
    Hardware Random Number Generator (RNG) Desteklemiyor
    Montgomery Multiplier & Hash Engine Desteklemiyor
    Processor Serial Number (PSN) Desteklemiyor

Güç Yönetim Nitelikleri:
    Automatic Clock Control Destekliyor
    Enhanced Halt State (C1E) Desteklemiyor
    Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Destekliyor
    Frequency ID Control Desteklemiyor
    LongRun Desteklemiyor
    LongRun Table Interface Desteklemiyor
    PowerSaver 1.0 Desteklemiyor
    PowerSaver 2.0 Desteklemiyor
    PowerSaver 3.0 Desteklemiyor
    Processor Duty Cycle Control Destekliyor
    Software Thermal Control Desteklemiyor
    Temperature Sensing Diode Desteklemiyor
    Thermal Monitor 1 Destekliyor
    Thermal Monitor 2 Destekliyor
    Thermal Monitoring Desteklemiyor
    Thermal Trip Desteklemiyor
    Voltage ID Control Desteklemiyor

CPUID Nitelikleri:
    36-bit Page Size Extension Destekliyor
    Address Region Registers (ARR) Desteklemiyor
    CPL Qualified Debug Store Destekliyor
    Debug Trace Store Destekliyor
    Debugging Extension Destekliyor
    Fast Save & Restore Destekliyor
    Hyper-Threading Technology (HTT) Destekliyor, Etkin
    L1 Context ID Desteklemiyor
    Local APIC On Chip Destekliyor
    Machine Check Architecture (MCA) Destekliyor
    Machine Check Exception (MCE) Destekliyor
    Memory Configuration Registers (MCR) Desteklemiyor
    Memory Type Range Registers (MTRR) Destekliyor
    Model Specific Registers (MSR) Destekliyor
    Page Attribute Table (PAT) Destekliyor
    Page Global Extension Destekliyor
    Page Size Extension (PSE) Destekliyor
    Pending Break Event Destekliyor
    Physical Address Extension (PAE) Destekliyor
    Secure Virtual Machine Extensions (Pacifica) Desteklemiyor
    Self-Snoop Destekliyor
    Time Stamp Counter (TSC) Destekliyor
    Virtual Machine Extensions (Vanderpool) Desteklemiyor
    Virtual Mode Extension Destekliyor

--------[ Anakart ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Anakart Özellikleri:
    Anakart Kimliği Bilinmiyor
    Anakart Adı Bilinmiyor

--------[ Bellek ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiziksel Bellek:
    Toplam 1917 MB
    Kullanılan 1011 MB
    Boş 905 MB
    Kullanım 53 %

Takas Alanı:
    Toplam 3834 MB
    Kullanılan 1267 MB
    Boş 2567 MB
    Kullanım 33 %

Sanal Bellek:
    Toplam 5751 MB
    Kullanılan 2278 MB
    Boş 3472 MB
    Kullanım 40 %

Physical Address Extension (PAE):
    İşletim Sistemi Destekli Evet
    İşlemci Destekli Evet
    Etkin Evet

--------[ BIOS ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIOS Özellikleri:
    BIOS Türü Phoenix
    Sistem BIOS Tarihi 10/21/09
    Görüntü BIOS Tarihi 10/13/08

BIOS Üreticisi:
    Firma Adı Phoenix Technologies Ltd.
    Ürün Bilgisi http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
    BIOS Güncellemeleri http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Sorunlar & Öneriler:
    Öneri Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
    Öneri Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin.

--------[ Windows Görüntü ]---------------------------------------------------------------------------------------------

[ Mirage 3+ ]

Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Mirage 3+
    Bağdaştırıcı Dizgisi Mirage 3+
    BIOS Sürüm C37422A
    Yonga Türü SiS672 series
    DAC Türü Internel
    Yüklü Sürücüler SISGRUMD (8.14.10.5260), SiSClone (7.14.10.5260), SiSFunc (7.14.10.5260), SiSKrl (7.14.10.5260), SiSGlv (7.14.10.5260)
    Bellek Boyutu 128 MB

[ Mirage 3+ ]

Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Mirage 3+
    Bağdaştırıcı Dizgisi Mirage 3+
    BIOS Sürüm C37422A
    Yonga Türü SiS672 series
    DAC Türü Internel
    Yüklü Sürücüler SISGRUMD (8.14.10.5260), SiSClone (7.14.10.5260), SiSFunc (7.14.10.5260), SiSKrl (7.14.10.5260), SiSGlv (7.14.10.5260)
    Bellek Boyutu 128 MB

--------[ Monitör ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Genel PnP Monitör [NoDB] ]

Monitör Özellikleri:
    Monitör Adı Genel PnP Monitör [NoDB]
    Monitör Kimliği ___0000
    Seri Numarası Yok
    En Büyük Görünür Ekran Boyutu 50 cm x 30 cm (23.0")
    Resim En-Boy Oranı 5:3
    Gama 1.00
    DPMS Mod Desteği Standby, Suspend, Active-Off

--------[ Masaüstü ]----------------------------------------------------------------------------------------------------

Masaüstü Özellikleri:
    Aygıt Teknolojisi Izgara Ekran
    Çözünürlük 1366 x 768
    Renk Derinliği 32 Bit
    Renk Düzlemi 1
    Yazı Tipi Çözünürlüğü 96 dpi
    Piksel Genişlik / Yükseklik 36 / 36
    Piksel Köşegen 51
    Dikey Yenileme Hızı 60 Hz
    Masaüstü Duvar Kağıdı C:\Users\ok12\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\TranscodedWallpaper.jpg

Masaüstü Etkileri:
    Açılan kutu slaytla açılsın Etkin
    Menü altında gölge göster Etkin
    Pencere ve düğmelerde görsel stil kullan Etkin
    Ekran yazı tipi kenarlarını düzelt Etkin
    Sürüklenirken pencere içeriğini göster Etkin
    Eğimli pencere başlığı çubukları Etkin
    Menü erişim tuşlarını gizle Etkin
    İzleme etkisi Etkin
    İkon adı paketlemesi Etkin
    Liste Kutularını Kesintisiz Kaydır Etkin
    Menüler görüntüye azalarak yada slaytla gelsin Etkin
    Menü gölge etkisi Etkin
    Pencereler animasyonla küçültülüp büyültülsün Etkin
    Fare işaretçisi altında gölge göster Etkin
    Menü öğeleri seçildikten sonra gölgelensin Etkin
    Ses göster erişebilirlik özellikleri Etkin Değil
    Araç ipuçları görüntüye azalarak yada slaytla gelsinEtkin
    Araç ipuçları gölgelensin Etkin
    Windows Plus! Genişletmesi Etkin Değil

Sorunlar & Öneriler:
    Sorun Klasik (CRT) monitörler için en az 85 Hz dikey tarama hızı önerilir.

--------[ Çoklu-Monitör ]-----------------------------------------------------------------------------------------------

\\.\DISPLAY1 Evet (0,0) (1366,768)

--------[ Windows Ses ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

midi-out.0 0001 001B Microsoft GS Wavetable Synth
    mixer.0 0001 FFFF Hoparlör (High Definition Audio
    mixer.1 0001 FFFF Dijital Ses (S/PDIF) (High Defi
    mixer.2 0001 FFFF Mikrofon (High Definition Audio
    mixer.3 0001 FFFF Mikrofon (High Definition Audio
    wave-in.0 0001 FFFF Mikrofon (High Definition Audio
    wave-in.1 0001 FFFF Mikrofon (High Definition Audio
    wave-out.0 0001 FFFF Hoparlör (High Definition Audio
    wave-out.1 0001 FFFF Dijital Ses (S/PDIF) (High Defi

--------[ Windows Depolama ]--------------------------------------------------------------------------------------------

[ WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    Sürücü Sürümü 6.1.7600.16385
    Sürücü Sağlayıcı Microsoft
    INF Dosyası disk.inf

Aygıt Üreticisi:
    Firma Adı Western Digital Corporation
    Ürün Bilgisi http://www.westerndigital.com/en/products

[ DTSoftBusCd00 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı DTSoftBusCd00
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cdrom.inf

[ TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cdrom.inf

[ ATA Channel 0 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ATA Channel 0
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf

[ ATA Channel 0 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 14
    Bağlantı Noktası 01F0-01F7
    Bağlantı Noktası 03F6-03F6

[ ATA Channel 1 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ATA Channel 1
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf

[ SiS PCI IDE Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS PCI IDE Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 1080-108F

[ Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 17
    Bellek D8407400-D84075FF
    Bağlantı Noktası 10A0-10AF
    Bağlantı Noktası 10B8-10BB
    Bağlantı Noktası 10BC-10BF
    Bağlantı Noktası 10C0-10C7
    Bağlantı Noktası 10C8-10CF

[ Microsoft iSCSI Başlatıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft iSCSI Başlatıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası iscsi.inf

--------[ Mantıksal Sürücüler ]-----------------------------------------------------------------------------------------

C: (UNITED2) Yerel Disk NTFS 99998 MB 32046 MB 67951 MB 68 % 4002-5CC9
    D: Yerel Disk
    E: (MINI) Yerel Disk NTFS 3263 MB 55484 KB 3208 MB 98 % B23E-A438
    F: (16LIK) Yerel Disk NTFS 17249 MB 12496 MB 4752 MB 28 % 7A60-0301
    G: Optik Sürücü
    H: (MAXI) Yerel Disk NTFS 105701 MB 46238 MB 59462 MB 56 % 5DE5-B060
    I: Optik Sürücü

--------[ Optik Sürücüler ]---------------------------------------------------------------------------------------------

[ TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device ]

Optik Sürücü Özellikleri:
    Aygıt Tanımı TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device

[ DTSoftBusCd00 ]

Optik Sürücü Özellikleri:
    Aygıt Tanımı DTSoftBusCd00

--------[ Windows Ağ ]--------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı ]

Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri:
    Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı
    Arabirim Türü Bilinmiyor
    Donanım Adresi (MAC) 00-25-D3-10-BB-90
    Bağlantı Adı Kablosuz Ağ Bağlantısı
    Bağlantı Hızı 54 Mbps
    MTU 1500 Bayt
    DHCP Adres Kira Başlangıcı 28.02.2011 20:57:34
    DHCP Adres Bitiş Tarihi 28.02.2011 21:57:34
    Alınan Bayt 187492711 (178.8 MB)
    Gönderilen Bayt 21047986 (20.1 MB)

Ağ Bağdaştırıcısı:
    IP / Alt Ağ Maskesi 192.168.0.10 / 255.255.255.0
    Gateway 192.168.0.1
    DHCP 192.168.0.1
    DNS 195.175.39.40
    DNS 195.175.39.39

Ağ Bağdaştırıcısı Üreticisi:
    Firma Adı Realtek Semiconductor Corp.
    Ürün Bilgisi http://www.realtek.com.tw/products/products1-1.aspx?lineid=1
    Sürücü Yükleme http://www.realtek.com.tw/downloads/downloads1-1.aspx?lineid=1

[ SiS191 Ethernet Denetleyicisi ]

Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri:
    Ağ Bağdaştırıcısı SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    Arabirim Türü Ethernet
    Donanım Adresi (MAC) 00-90-F5-8D-F9-F9
    Bağlantı Adı Yerel Ağ Bağlantısı
    MTU 1500 Bayt
    Alınan Bayt 0
    Gönderilen Bayt 0

--------[ PCI / PnP Ağ ]------------------------------------------------------------------------------------------------

SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB] PCI

--------[ DirectX Görüntü ]---------------------------------------------------------------------------------------------

[ Birincil Ekran Sürücüsü ]

DirectDraw Aygıt Özellikleri:
    DirectDraw Sürücü Adı display
    DirectDraw Sürücü Tanımlaması Birincil Ekran Sürücüsü
    Donanım Sürücüsü SISGRUMD.dll
    Donanım Tanımlaması SiS Mirage 3 Graphics

Direct3D Aygıt Özellikleri:
    Kullanılabilir Yerel Görüntü Belleği 123472 KB
    Kullanılabilir Yerel Olmayan Görüntü Belleği (AGP)131072 KB
    Rendering Bit Derinliği (bit/piksel) 16, 32
    Z-Arabellek Bit Derinliği (bit/piksel) 16, 24, 32
    En Az Doku Boyutu 1 x 1
    En Fazla Doku Boyutu 2048 x 2048
    Vertex-Shader Sürümü 2.0
    Pixel-Shader Sürümü 2.0

Direct3D Aygıt Nitelikleri:
    Additive Texture Blending Destekliyor
    AGP Texturing Destekliyor
    Anisotropic Filtering Destekliyor
    Bilinear Filtering Destekliyor
    Cubic Environment Mapping Destekliyor
    Cubic Filtering Desteklemiyor
    Decal-Alpha Texture Blending Destekliyor
    Decal Texture Blending Destekliyor
    Directional Lights Desteklemiyor
    DirectX Texture Compression Desteklemiyor
    DirectX Volumetric Texture Compression Desteklemiyor
    Dithering Destekliyor
    Dot3 Texture Blending Destekliyor
    Dynamic Textures Destekliyor
    Edge Antialiasing Desteklemiyor
    Environmental Bump Mapping Destekliyor
    Environmental Bump Mapping + Luminance Destekliyor
    Factor Alpha Blending Destekliyor
    Geometric Hidden-Surface Removal Desteklemiyor
    Guard Band Destekliyor
    Hardware Scene Rasterization Destekliyor
    Hardware Transform & Lighting Destekliyor
    Legacy Depth Bias Desteklemiyor
    Mipmap LOD Bias Adjustments Destekliyor
    Mipmapped Cube Textures Destekliyor
    Mipmapped Volume Textures Destekliyor
    Modulate-Alpha Texture Blending Destekliyor
    Modulate Texture Blending Destekliyor
    Non-Square Textures Destekliyor
    N-Patches Desteklemiyor
    Perspective Texture Correction Destekliyor
    Point Lights Desteklemiyor
    Point Sampling Destekliyor
    Projective Textures Destekliyor
    Quintic Bezier Curves & B-Splines Desteklemiyor
    Range-Based Fog Destekliyor
    Rectangular & Triangular Patches Desteklemiyor
    Rendering In Windowed Mode Destekliyor
    Scissor Test Desteklemiyor
    Slope-Scale Based Depth Bias Desteklemiyor
    Specular Flat Shading Destekliyor
    Specular Gouraud Shading Destekliyor
    Specular Phong Shading Desteklemiyor
    Spherical Mapping Destekliyor
    Spot Lights Desteklemiyor
    Stencil Buffers Destekliyor
    Sub-Pixel Accuracy Destekliyor
    Table Fog Destekliyor
    Texture Alpha Blending Destekliyor
    Texture Clamping Destekliyor
    Texture Mirroring Destekliyor
    Texture Transparency Destekliyor
    Texture Wrapping Destekliyor
    Triangle Culling Desteklemiyor
    Trilinear Filtering Destekliyor
    Two-Sided Stencil Test Desteklemiyor
    Vertex Alpha Blending Destekliyor
    Vertex Fog Destekliyor
    Vertex Tweening Destekliyor
    Volume Textures Destekliyor
    W-Based Fog Destekliyor
    W-Buffering Desteklemiyor
    Z-Based Fog Destekliyor
    Z-Bias Destekliyor
    Z-Test Desteklemiyor

Desteklenen FourCC Kodları:
    AI44 Destekliyor
    AYUV Destekliyor
    NV11 Destekliyor
    NV12 Destekliyor
    P208 Destekliyor
    PICP Destekliyor
    UYVY Destekliyor
    YUY2 Destekliyor
    YV12 Destekliyor

--------[ DirectX Ses ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Birincil Ses Sürücüsü ]

DirectSound Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Birincil Ses Sürücüsü
    Sürücü Birimi
    Birincil Arabellek 1
    Min./Max. İkincil Arabellek Örnek Hızı 100 / 200000 Hz
    Birincil Arabellek Ses Biçimleri 8 Bit, 16 Bit, Mono, Stereo
    İkincil Arabellek Ses Biçimleri 8 Bit, 16 Bit, Mono, Stereo
    Toplam / Boş Ses Arabelleği 1 / 0
    Toplam / Boş Duruk Ses Arabelleği 1 / 0
    Toplam / Boş Akış Ses Arabelleği 1 / 0
    Toplam / Boş 3D Ses Arabelleği 0 / 0
    Toplam / Boş 3D Duruk Ses Arabelleği 0 / 0
    Toplam / Boş 3D Akış Ses Arabelleği 0 / 0

Yetkilendirilmiş Sürücüler Hayır
    Taklit Edilmiş Aygıt Hayır
    Kesin Örnekleme Hızı Destekliyor
    DirectSound3D Desteklemiyor
    Creative EAX 1.0 Desteklemiyor
    Creative EAX 2.0 Desteklemiyor
    Creative EAX 3.0 Desteklemiyor

[ Hoparlör (High Definition Audio Aygıtı) ]

Aygıt Tanımı Hoparlör (High Definition Audio Aygıtı)
    Sürücü Birimi {0.0.0.00000000}.{663d4851-7c2d-4988-8e9c-5767bc04a3ce}
    Birincil Arabellek 1

[ Dijital Ses (S/PDIF) (High Definition Audio Aygıtı) ]

Aygıt Tanımı Dijital Ses (S/PDIF) (High Definition Audio Aygıtı)
    Sürücü Birimi {0.0.0.00000000}.{979593f2-1fba-43b8-bbcf-6e3724017b83}
    Birincil Arabellek 1

--------[ DirectX Müzik ]-----------------------------------------------------------------------------------------------

[ Microsoft MIDI Mapper [Öykünülen] ]

DirectMusic Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Microsoft MIDI Mapper [Öykünülen]
    Synthesizer Türü Donanım
    Aygıt Sınıfı Çıkış Portu
    Aygıt Türü Windows Multimedia
    MIDI Kanalları 16

DirectMusic Aygıt Nitelikleri:
    Yerleşik GM Enstrüman Hayır
    Yerleşik Roland GS Ses Hayır
    DirectSound Desteklemiyor
    DLS L1 Örnek koleksiyonu Desteklemiyor
    DLS L2 Örnek koleksiyonu Desteklemiyor
    Harici MIDI Bağlantı Noktası Hayır
    Değişmez DLS Hafıza Boyutu Hayır
    Bağlantı Noktası Paylaşımı Destekliyor
    Koro Etkisi Desteklemiyor
    Geciktirme Etkisi Desteklemiyor
    Yankı Etkisi Desteklemiyor

[ Microsoft GS Wavetable Synth [Öykünülen] ]

Aygıt Tanımı Microsoft GS Wavetable Synth [Öykünülen]
    Synthesizer Türü Donanım
    Aygıt Sınıfı Çıkış Portu
    Aygıt Türü Windows Multimedia
    MIDI Kanalları 16

DirectSound Desteklemiyor
    DLS L1 Örnek koleksiyonu Desteklemiyor
    DLS L2 Örnek koleksiyonu Desteklemiyor
    Bağlantı Noktası Paylaşımı Destekliyor
    Yankı Etkisi Desteklemiyor

[ Microsoft Synthesizer ]

Aygıt Tanımı Microsoft Synthesizer
    Synthesizer Türü Yazılım
    Aygıt Sınıfı Çıkış Portu
    Aygıt Türü User-Mode Synthesizer
    Ses Kanalları 2
    MIDI Kanalları 16000
    Sesler 1000
    Kullanılabilir Bellek Sistem Belleği

DirectSound Destekliyor
    DLS L1 Örnek koleksiyonu Destekliyor
    DLS L2 Örnek koleksiyonu Destekliyor
    Bağlantı Noktası Paylaşımı Desteklemiyor
    Yankı Etkisi Destekliyor

--------[ DirectX Giriş ]-----------------------------------------------------------------------------------------------

[ Fare ]

DirectInput Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Fare
    Aygıt Türü Bilinmiyor
    Aygıt İkincil Türü Bilinmiyor
    Eksenler 2
    Düğmeler/Anahtarlar 2

DirectInput Aygıt Nitelikleri:
    Taklit Edilmiş Aygıt Evet
    Alias Device Hayır
    Polled Device Hayır
    Polled Data Format Hayır
    Attack Force Feedback Desteklemiyor
    Deadband Force Feedback Desteklemiyor
    Fade Force Feedback Desteklemiyor
    Force Feedback Desteklemiyor
    Saturation Force Feedback Desteklemiyor
    +/- Force Feedback Coefficients Desteklemiyor
    +/- Force Feedback Saturation Desteklemiyor

[ Klavye ]

DirectInput Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Klavye
    Aygıt Türü Bilinmiyor
    Aygıt İkincil Türü Bilinmiyor
    Düğmeler/Anahtarlar 128

DirectInput Aygıt Nitelikleri:
    Taklit Edilmiş Aygıt Evet
    Alias Device Hayır
    Polled Device Hayır
    Polled Data Format Hayır
    Attack Force Feedback Desteklemiyor
    Deadband Force Feedback Desteklemiyor
    Fade Force Feedback Desteklemiyor
    Force Feedback Desteklemiyor
    Saturation Force Feedback Desteklemiyor
    +/- Force Feedback Coefficients Desteklemiyor
    +/- Force Feedback Saturation Desteklemiyor

--------[ Windows Aygıtları ]-------------------------------------------------------------------------------------------

[ Aygıtlar ]

Batteries:
    Microsoft AC Bağdaştırıcısı 6.1.7600.16385
    Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili 6.1.7600.16385
    Microsoft Bileşik Pil 6.1.7600.16385

Computer:
    ACPI x86 tabanlı bilgisayar 6.1.7600.16385

Disk drives:
    WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device 6.1.7600.16385

Display adapters:
    SiS Mirage 3 Graphics 7.14.10.5260

DVD/CD-ROM drives:
    DTSoftBusCd00 6.1.7600.16385
    TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device 6.1.7600.16385

IDE ATA/ATAPI controllers:
    ATA Channel 0 6.1.7600.16385
    ATA Channel 0 6.1.7600.16385
    ATA Channel 1 6.1.7600.16385
    SiS PCI IDE Denetleyicisi 6.1.7600.16385
    Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici 6.1.7600.16385

Keyboards:
    Standart PS/2 Klavye 6.1.7600.16385

Mice and other pointing devices:
    PS/2 Uyumlu Fare 6.1.7600.16385

Modems:
    Motorola SM56 Data Fax Modem 6.11.12.3

Monitors:
    Genel PnP Monitör 6.1.7600.16385

Network adapters:
    Microsoft ISATAP Bağdaştırıcısı 6.1.7600.16385
    RAS Async Bağdaştırıcısı 6.1.7600.16385
    Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı6.1159.323.2009
    SiS191 Ethernet Denetleyicisi 2.0.1039.1680
    Teredo Tunneling Pseudo-Interface 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (IKEv2) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (IP) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (IPv6) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (L2TP) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (Network Monitor) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (PPPOE) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (PPTP) 6.1.7600.16385
    WAN Miniport (SSTP) 6.1.7600.16385

Non-Plug and Play Drivers:
    Ancillary Function Driver for Winsock
    AVG AVI Loader Driver
    AVG TDI Driver
    AVGIDSDriver
    AVGIDSEH
    AVGIDSFilter
    AVGIDSShim
    Bağlama Noktası Yöneticisi
    Beep
    Bitlocker Sürücü Şifreleme Filtre Sürücüsü
    CNG
    cpuz135
    Çevrimdışı Dosyalar Sürücüsü
    Depolama birimleri
    Dinamik Birim Yöneticisi
    Disk Sanal Makine Veri Yolu Hızlandırma Filtresi Sürücüsü
    DrvAgent32
    epmntdrv
    EuGdiDrv
    Hardware Policy Driver
    HTTP
    ISODisk
    Kernel Mode Driver Frameworks service
    KSecDD
    KSecPkg
    LDDM Graphics Subsystem
    Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver
    Link-Layer Topology Discovery Responder
    Microsoft AGPv3.5 Filtresi
    msisadrv
    NativeWiFi Filter
    NDIS Sistemi Sürücüsü
    NDIS Usermode I/O Protocol
    NDProxy
    NETBT
    NetIO Eski TDI Desteği Sürücüsü
    NSI proxy service driver.
    Null
    Ortak Günlük (CLFS)
    PEAUTH
    Performance Counters for Windows Driver
    QoS Paket Zamanlayıcısı
    RDP Encoder Mirror Driver
    RDPCDD
    Reflector Display Driver used to gain access to graphics data
    Security Driver
    Security Processor Loader Driver
    System Attribute Cache
    TCP/IP İletişim Kuralları Sürücüsü
    TCP/IP Registry Compatibility
    User Mode Driver Frameworks Platform Driver
    Uzaktan Erişim IPv6 ARP Sürücüsü
    VgaSave
    WFP Lightweight Filter
    Windows Güvenlik Duvarı Yetkilendirme Sürücüsü

Processors:
    Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz 6.1.7600.16385
    Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz 6.1.7600.16385

SD host adapters:
    SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici 6.1.7600.16385

Sound, video and game controllers:
    High Definition Audio Aygıtı 6.1.7600.16385

Storage controllers:
    Microsoft iSCSI Başlatıcısı 6.1.7600.16385

Storage Volumes:
    Genel birim 6.1.7600.16385

System devices:
    ACPI Güç Düğmesi 6.1.7600.16385
    ACPI Isı Dilimi 6.1.7600.16385
    ACPI Kapak 6.1.7600.16385
    ACPI Sabit Özellik Düğmesi 6.1.7600.16385
    ACPI Uyku Düğmesi 6.1.7600.16385
    Anakart kaynakları 6.1.7600.16385
    Bileşik Veri Yolu Numaralandırıcısı 6.1.7600.16385
    Birim Sürücüsü olarak dosya 6.1.7600.16385
    Birim Yöneticisi 6.1.7600.16385
    DAEMON Tools Virtual Bus Driver 4.40.2.210
    Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi 6.1.7600.16385
    Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi 6.1.7600.16385
    High Definition Audio Denetleyicisi 6.1.7600.16385
    Microsoft ACPI Uyumlu Sistem 6.1.7600.16385
    Microsoft ACPI-Uyumlu Katıştırılmış Denetleyici 6.1.7600.16385
    Microsoft Sanal Sürücü Sıralayıcı Sürücüsü 6.1.7600.16385
    Microsoft Sistem Yönetimi BIOS Sürücüsü 6.1.7600.16385
    Microsoft Windows Yönetim Arabirimi, ACPI için 6.1.7600.16385
    PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü 6.1.7600.16385
    PCI standart ISA köprüsü 6.1.7600.16385
    PCI veri yolu 6.1.7600.16385
    Programlanabilir kesme denetleyicisi 6.1.7600.16385
    Remote Desktop Device Redirector Bus 6.1.7600.16385
    Sayısal veri işlemcisi 6.1.7600.16385
    SiS Accelerated Graphics Port 7.2.0.1231
    SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası 6.1.7600.16385
    SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası 6.1.7600.16385
    SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası 6.1.7600.16385
    Sistem CMOS/gerçek zaman saati 6.1.7600.16385
    Sistem hoparlörü 6.1.7600.16385
    Sistem süreölçeri 6.1.7600.16385
    Tak ve Kullan Yazılım Aygıt Numaralandırıcısı 6.1.7600.16385
    Terminal Server Fare Sürücüsü 6.1.7600.16385
    Terminal Server Klavye Sürücüsü 6.1.7600.16385
    UMBus Kök Veri Yolu Numaralandırıcısı 6.1.7600.16385
    UMBus Numaralandırıcı 6.1.7600.16385
    Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri 6.1.7600.16385

Universal Serial Bus controllers:
    SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi6.1.7600.16385
    SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi6.1.7600.16385
    Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi6.1.7600.16385
    USB Kök Hub 6.1.7600.16385

Unknown:
    Temel Sistem Aygıtı
    Temel Sistem Aygıtı

[ Batteries / Microsoft AC Bağdaştırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası battery.inf
    Donanım Kimliği ACPI\ACPI0003

[ Batteries / Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası battery.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C0A
    PnP-Aygıt Control Method Battery

[ Batteries / Microsoft Bileşik Pil ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft Bileşik Pil
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası battery.inf
    Donanım Kimliği COMPOSITE_BATTERY

[ Computer / ACPI x86 tabanlı bilgisayar ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI x86 tabanlı bilgisayar
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası hal.inf
    Donanım Kimliği acpiapic

[ Disk drives / WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WDC WD2500BEVT-00ZCT0 ATA Device
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası disk.inf
    Donanım Kimliği IDE\DiskWDC_WD2500BEVT-00ZCT0___________________11.01A11
    Location Information Channel 0, Target 0, Lun 0

[ Display adapters / SiS Mirage 3 Graphics ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS Mirage 3 Graphics
    Sürücü Tarihi 30.11.2009
    Sürücü Sürümü 7.14.10.5260
    Sürücü Sağlayıcı Silicon Integrated Systems Corp.
    INF Dosyası oem1.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_6351&SUBSYS_08011558&REV_10
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(1,0,0)
    PCI-Aygıt SiS Mirage 3 Graphics [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 16
    Bellek 000A0000-000BFFFF
    Bellek C0000000-CFFFFFFF
    Bellek D8000000-D801FFFF
    Bağlantı Noktası 03B0-03BB
    Bağlantı Noktası 03C0-03DF
    Bağlantı Noktası 9000-907F

[ DVD/CD-ROM drives / DTSoftBusCd00 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı DTSoftBusCd00
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cdrom.inf
    Donanım Kimliği DTSOFTBUS&Rev1\DTCDROM&Rev1
    Location Information DTSoftBusCd00

[ DVD/CD-ROM drives / TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cdrom.inf
    Donanım Kimliği IDE\CdRomTSSTcorp_CDDVDW_TS-L633A________________TM00____
    Location Information Channel 1, Target 0, Lun 0

[ IDE ATA/ATAPI controllers / ATA Channel 0 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf
    Donanım Kimliği SiS-1185
    Location Information Channel 0

[ IDE ATA/ATAPI controllers / ATA Channel 0 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf
    Donanım Kimliği SiS-5513
    Location Information Channel 0

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 14
    Bağlantı Noktası 01F0-01F7
    Bağlantı Noktası 03F6-03F6

[ IDE ATA/ATAPI controllers / ATA Channel 1 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ATA Channel 1
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf
    Donanım Kimliği SiS-1185
    Location Information Channel 1

[ IDE ATA/ATAPI controllers / SiS PCI IDE Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS PCI IDE Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_5513&SUBSYS_08011558&REV_01
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,2,5)
    PCI-Aygıt SiS 85C513 IDE Controller

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 1080-108F

[ IDE ATA/ATAPI controllers / Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası mshdc.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_1185&SUBSYS_08011558&REV_03
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,5,0)
    PCI-Aygıt Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 17
    Bellek D8407400-D84075FF
    Bağlantı Noktası 10A0-10AF
    Bağlantı Noktası 10B8-10BB
    Bağlantı Noktası 10BC-10BF
    Bağlantı Noktası 10C0-10C7
    Bağlantı Noktası 10C8-10CF

[ Keyboards / Standart PS/2 Klavye ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Standart PS/2 Klavye
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası keyboard.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0303
    PnP-Aygıt 101/102-Key or MS Natural Keyboard

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 01
    Bağlantı Noktası 0060-0060
    Bağlantı Noktası 0064-0064

[ Mice and other pointing devices / PS/2 Uyumlu Fare ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı PS/2 Uyumlu Fare
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası msmouse.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0F13
    PnP-Aygıt Logitech PS/2 Port Mouse

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 12

[ Modems / Motorola SM56 Data Fax Modem ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Motorola SM56 Data Fax Modem
    Sürücü Tarihi 22.06.2006
    Sürücü Sürümü 6.11.12.3
    INF Dosyası mdmmotsm.inf
    Donanım Kimliği HDAUDIO\FUNC_02&VEN_1057&DEV_3055&SUBSYS_00305557&REV_1009
    Location Information İç High Definition Audio Veriyolu

[ Monitors / Genel PnP Monitör ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Genel PnP Monitör
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası monitor.inf
    Donanım Kimliği MONITOR\___0000

[ Network adapters / Microsoft ISATAP Bağdaştırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft ISATAP Bağdaştırıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası nettun.inf
    Donanım Kimliği *ISATAP

[ Network adapters / RAS Async Bağdaştırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı RAS Async Adapter
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği SW\{eeab7790-c514-11d1-b42b-00805fc1270e}

[ Network adapters / Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı
    Sürücü Tarihi 23.03.2009
    Sürücü Sürümü 6.1159.323.2009
    INF Dosyası net8187bv32.inf
    Donanım Kimliği USB\VID_0BDA&PID_8189&REV_0200
    Location Information Port_#0002.Hub_#0003

[ Network adapters / SiS191 Ethernet Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 26.02.2009
    Sürücü Sürümü 2.0.1039.1680
    INF Dosyası netgb6.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_0191&SUBSYS_08011558&REV_02
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,4,0)
    PCI-Aygıt SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 19
    Bellek D8407000-D840707F
    Bağlantı Noktası 1000-107F

[ Network adapters / Teredo Tunneling Pseudo-Interface ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası nettun.inf
    Donanım Kimliği *TEREDO

[ Network adapters / WAN Miniport (IKEv2) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (IKEv2)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netavpna.inf
    Donanım Kimliği ms_agilevpnminiport

[ Network adapters / WAN Miniport (IP) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (IP)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_ndiswanip

[ Network adapters / WAN Miniport (IPv6) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (IPv6)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_ndiswanipv6

[ Network adapters / WAN Miniport (L2TP) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (L2TP)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_l2tpminiport

[ Network adapters / WAN Miniport (Network Monitor) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (Network Monitor)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_ndiswanbh

[ Network adapters / WAN Miniport (PPPOE) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (PPPOE)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_pppoeminiport

[ Network adapters / WAN Miniport (PPTP) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (PPTP)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netrasa.inf
    Donanım Kimliği ms_pptpminiport

[ Network adapters / WAN Miniport (SSTP) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WAN Miniport (SSTP)
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası netsstpa.inf
    Donanım Kimliği ms_sstpminiport

[ Non-Plug and Play Drivers / Ancillary Function Driver for Winsock ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Ancillary Function Driver for Winsock

[ Non-Plug and Play Drivers / AVG AVI Loader Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVG AVI Loader Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / AVG TDI Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVG TDI Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / AVGIDSDriver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVGIDSDriver

[ Non-Plug and Play Drivers / AVGIDSEH ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVGIDSEH

[ Non-Plug and Play Drivers / AVGIDSFilter ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVGIDSFilter

[ Non-Plug and Play Drivers / AVGIDSShim ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı AVGIDSShim

[ Non-Plug and Play Drivers / Bağlama Noktası Yöneticisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Bağlama Noktası Yöneticisi

[ Non-Plug and Play Drivers / Beep ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Beep

[ Non-Plug and Play Drivers / Bitlocker Sürücü Şifreleme Filtre Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Bitlocker Sürücü Şifreleme Filtre Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / CNG ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı CNG

[ Non-Plug and Play Drivers / cpuz135 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı cpuz135

[ Non-Plug and Play Drivers / Çevrimdışı Dosyalar Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Çevrimdışı Dosyalar Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / Depolama birimleri ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Depolama birimleri

[ Non-Plug and Play Drivers / Dinamik Birim Yöneticisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Dinamik Birim Yöneticisi

[ Non-Plug and Play Drivers / Disk Sanal Makine Veri Yolu Hızlandırma Filtresi Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Disk Sanal Makine Veri Yolu Hızlandırma Filtresi Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / DrvAgent32 ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı DrvAgent32

[ Non-Plug and Play Drivers / epmntdrv ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı epmntdrv

[ Non-Plug and Play Drivers / EuGdiDrv ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı EuGdiDrv

[ Non-Plug and Play Drivers / Hardware Policy Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Hardware Policy Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / HTTP ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı HTTP

[ Non-Plug and Play Drivers / ISODisk ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ISODisk

[ Non-Plug and Play Drivers / Kernel Mode Driver Frameworks service ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Kernel Mode Driver Frameworks service

[ Non-Plug and Play Drivers / KSecDD ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı KSecDD

[ Non-Plug and Play Drivers / KSecPkg ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı KSecPkg

[ Non-Plug and Play Drivers / LDDM Graphics Subsystem ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı LDDM Graphics Subsystem

[ Non-Plug and Play Drivers / Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / Link-Layer Topology Discovery Responder ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Link-Layer Topology Discovery Responder

[ Non-Plug and Play Drivers / Microsoft AGPv3.5 Filtresi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft AGPv3.5 Filtresi

[ Non-Plug and Play Drivers / msisadrv ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı msisadrv

[ Non-Plug and Play Drivers / NativeWiFi Filter ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NativeWiFi Filter

[ Non-Plug and Play Drivers / NDIS Sistemi Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NDIS Sistemi Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / NDIS Usermode I/O Protocol ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NDIS Usermode I/O Protocol

[ Non-Plug and Play Drivers / NDProxy ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NDProxy

[ Non-Plug and Play Drivers / NETBT ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NETBT

[ Non-Plug and Play Drivers / NetIO Eski TDI Desteği Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NetIO Eski TDI Desteği Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / NSI proxy service driver. ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı NSI proxy service driver.

[ Non-Plug and Play Drivers / Null ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Null

[ Non-Plug and Play Drivers / Ortak Günlük (CLFS) ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Ortak Günlük (CLFS)

[ Non-Plug and Play Drivers / PEAUTH ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı PEAUTH

[ Non-Plug and Play Drivers / Performance Counters for Windows Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Performance Counters for Windows Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / QoS Paket Zamanlayıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı QoS Paket Zamanlayıcısı

[ Non-Plug and Play Drivers / RDP Encoder Mirror Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı RDP Encoder Mirror Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / RDPCDD ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı RDPCDD

[ Non-Plug and Play Drivers / Reflector Display Driver used to gain access to graphics data ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Reflector Display Driver used to gain access to graphics data

[ Non-Plug and Play Drivers / Security Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Security Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / Security Processor Loader Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Security Processor Loader Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / System Attribute Cache ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı System Attribute Cache

[ Non-Plug and Play Drivers / TCP/IP İletişim Kuralları Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı TCP/IP İletişim Kuralları Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / TCP/IP Registry Compatibility ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı TCP/IP Registry Compatibility

[ Non-Plug and Play Drivers / User Mode Driver Frameworks Platform Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı User Mode Driver Frameworks Platform Driver

[ Non-Plug and Play Drivers / Uzaktan Erişim IPv6 ARP Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Uzaktan Erişim IPv6 ARP Sürücüsü

[ Non-Plug and Play Drivers / VgaSave ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı VgaSave

[ Non-Plug and Play Drivers / WFP Lightweight Filter ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı WFP Lightweight Filter

[ Non-Plug and Play Drivers / Windows Güvenlik Duvarı Yetkilendirme Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Windows Güvenlik Duvarı Yetkilendirme Sürücüsü

[ Processors / Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cpu.inf
    Donanım Kimliği ACPI\GenuineIntel_-_x86_Family_6_Model_23

[ Processors / Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası cpu.inf
    Donanım Kimliği ACPI\GenuineIntel_-_x86_Family_6_Model_23

[ SD host adapters / SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası sdbus.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_197B&DEV_2381&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(3,0,2)
    PCI-Aygıt SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 16
    Bellek D8100400-D81004FF

[ Sound, video and game controllers / High Definition Audio Aygıtı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı High Definition Audio Aygıtı
    Sürücü Tarihi 13.07.2009
    INF Dosyası hdaudio.inf
    Donanım Kimliği HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0662&SUBSYS_15580801&REV_1001
    Location Information İç High Definition Audio Veriyolu

[ Storage controllers / Microsoft iSCSI Başlatıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft iSCSI Başlatıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası iscsi.inf
    Donanım Kimliği ROOT\ISCSIPRT

[ Storage Volumes / Genel birim ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Genel birim
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası volume.inf
    Donanım Kimliği STORAGE\Volume

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası volume.inf

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası volume.inf

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası volume.inf

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası volume.inf

[ System devices / ACPI Güç Düğmesi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI Güç Düğmesi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C0C
    PnP-Aygıt Power Button

[ System devices / ACPI Isı Dilimi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI Isı Dilimi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\ThermalZone

[ System devices / ACPI Kapak ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI Kapak
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C0D
    PnP-Aygıt Lid

[ System devices / ACPI Sabit Özellik Düğmesi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI Sabit Özellik Düğmesi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\FixedButton

[ System devices / ACPI Uyku Düğmesi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı ACPI Uyku Düğmesi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C0E
    PnP-Aygıt Sleep Button

[ System devices / Anakart kaynakları ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Anakart kaynakları
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C02
    PnP-Aygıt Motherboard Resources

Sürücü Kaynakları:
    Bellek E0000000-EFFFFFFF
    Bellek FEC00000-FECFFFFF
    Bellek FEE00000-FEEFFFFF
    Bellek FFB80000-FFBFFFFF
    Bellek FFC00000-FFC00FFF
    Bellek FFE00000-FFE00FFF
    Bellek FFE80000-FFEFFFFF
    Bağlantı Noktası 002E-002E
    Bağlantı Noktası 002F-002F
    Bağlantı Noktası 004E-004F
    Bağlantı Noktası 0068-0068
    Bağlantı Noktası 006C-006C
    Bağlantı Noktası 0072-0073
    Bağlantı Noktası 0078-0079
    Bağlantı Noktası 0080-0080
    Bağlantı Noktası 0092-0092
    Bağlantı Noktası 0200-020F
    Bağlantı Noktası 0261-0261
    Bağlantı Noktası 0400-040F
    Bağlantı Noktası 04D0-04D1
    Bağlantı Noktası 8000-80BE
    Bağlantı Noktası 8100-812F
    Bağlantı Noktası FE00-FE00

[ System devices / Bileşik Veri Yolu Numaralandırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Bileşik Veri Yolu Numaralandırıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası compositebus.inf
    Donanım Kimliği ROOT\CompositeBus

[ System devices / Birim Sürücüsü olarak dosya ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Birim Sürücüsü olarak dosya
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası blbdrive.inf
    Donanım Kimliği ROOT\BLBDRIVE

[ System devices / Birim Yöneticisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Birim Yöneticisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ROOT\VOLMGR

[ System devices / DAEMON Tools Virtual Bus Driver ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı DAEMON Tools Virtual Bus Driver
    Sürücü Tarihi 13.01.2011
    Sürücü Sürümü 4.40.2.210
    Sürücü Sağlayıcı Disc-Soft
    INF Dosyası oem3.inf
    Donanım Kimliği root\DTSoftBus01

[ System devices / Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0200
    PnP-Aygıt DMA Controller

Sürücü Kaynakları:
    DMA 04
    Bağlantı Noktası 0000-000F
    Bağlantı Noktası 0081-008F
    Bağlantı Noktası 00C0-00DF
    Bağlantı Noktası 0480-048F

[ System devices / Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0003
    PnP-Aygıt Advanced Programmable Interrupt Controller

Sürücü Kaynakları:
    Bellek FEC00000-FECFFFFF
    Bellek FEE00000-FEEFFFFF
    Bellek FFC00000-FFC00FFF
    Bellek FFE00000-FFE00FFF

[ System devices / High Definition Audio Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı High Definition Audio Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 13.07.2009
    INF Dosyası hdaudbus.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_7502&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,15,0)
    PCI-Aygıt High Definition Audio Denetleyicisi [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 18
    Bellek D8400000-D8403FFF

[ System devices / Microsoft ACPI Uyumlu Sistem ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası acpi.inf
    Donanım Kimliği ACPI_HAL\PNP0C08
    PnP-Aygıt ACPI Driver/BIOS

[ System devices / Microsoft ACPI-Uyumlu Katıştırılmış Denetleyici ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft ACPI-Uyumlu Katıştırılmış Denetleyici
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C09
    PnP-Aygıt Embedded Controller Device

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 0062-0062
    Bağlantı Noktası 0066-0066

[ System devices / Microsoft Sanal Sürücü Sıralayıcı Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft Sanal Sürücü Sıralayıcı Sürücüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ROOT\vdrvroot

[ System devices / Microsoft Sistem Yönetimi BIOS Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft Sistem Yönetimi BIOS Sürücüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ROOT\mssmbios

[ System devices / Microsoft Windows Yönetim Arabirimi, ACPI için ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Microsoft Windows Yönetim Arabirimi, ACPI için
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası acpi.inf
    Donanım Kimliği ACPI\pnp0c14

[ System devices / PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_0671&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,0,0)
    PCI-Aygıt PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü [NoDB]

[ System devices / PCI standart ISA köprüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı PCI standart ISA köprüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_0968&SUBSYS_08011558&REV_01
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,2,0)
    PCI-Aygıt PCI standart ISA köprüsü [NoDB]

[ System devices / PCI veri yolu ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı PCI veri yolu
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0A03
    PnP-Aygıt PCI Bus

Sürücü Kaynakları:
    Bellek 000A0000-000BFFFF
    Bellek 000C4000-000C7FFF
    Bellek 000D4000-000D7FFF
    Bellek 000D8000-000DBFFF
    Bellek 000DC000-000DFFFF
    Bellek 000E0000-000E3FFF
    Bellek 78000000-FFEDFFFF
    Bağlantı Noktası 0000-0CF7
    Bağlantı Noktası 0D00-FFFF

[ System devices / Programlanabilir kesme denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Programlanabilir kesme denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0000
    PnP-Aygıt Programmable Interrupt Controller

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 0020-0021
    Bağlantı Noktası 00A0-00A1

[ System devices / Remote Desktop Device Redirector Bus ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Remote Desktop Device Redirector Bus
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası rdpbus.inf
    Donanım Kimliği ROOT\RDPBUS

[ System devices / Sayısal veri işlemcisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Sayısal veri işlemcisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0C04
    PnP-Aygıt Numeric Data Processor

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 13
    Bağlantı Noktası 00F0-00FF

[ System devices / SiS Accelerated Graphics Port ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS Accelerated Graphics Port
    Sürücü Tarihi 08.09.2009
    Sürücü Sürümü 7.2.0.1231
    Sürücü Sağlayıcı SiS
    INF Dosyası oem2.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_0003&SUBSYS_00000000&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,1,0)
    PCI-Aygıt SiS AGP Controller

Sürücü Kaynakları:
    Bellek 000A0000-000BFFFF
    Bellek C0000000-CFFFFFFF
    Bellek D0000000-D7FFFFFF
    Bellek D8000000-D80FFFFF
    Bağlantı Noktası 03B0-03BB
    Bağlantı Noktası 03C0-03DF
    Bağlantı Noktası 9000-9FFF

[ System devices / SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_000A&SUBSYS_00041039&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,6,0)
    PCI-Aygıt SiS PCI Express Controller

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 16
    Bellek DC000000-DFFFFFFF
    Bağlantı Noktası 3000-4FFF

[ System devices / SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_000A&SUBSYS_00041039&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,7,0)

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 16
    Bellek D8100000-D81FFFFF

[ System devices / SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_0004&SUBSYS_00041039&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,31,0)

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 65536

[ System devices / Sistem CMOS/gerçek zaman saati ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Sistem CMOS/gerçek zaman saati
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0B00
    PnP-Aygıt Real-Time Clock

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 0070-0071

[ System devices / Sistem hoparlörü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Sistem hoparlörü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0800
    PnP-Aygıt PC Speaker

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 0061-0061

[ System devices / Sistem süreölçeri ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Sistem süreölçeri
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0100
    PnP-Aygıt System Timer

Sürücü Kaynakları:
    Bağlantı Noktası 0040-0043

[ System devices / Tak ve Kullan Yazılım Aygıt Numaralandırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Tak ve Kullan Yazılım Aygıt Numaralandırıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği root\swenum

[ System devices / Terminal Server Fare Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Terminal Server Fare Sürücüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ROOT\RDP_MOU

[ System devices / Terminal Server Klavye Sürücüsü ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Terminal Server Klavye Sürücüsü
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ROOT\RDP_KBD

[ System devices / UMBus Kök Veri Yolu Numaralandırıcısı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı UMBus Kök Veri Yolu Numaralandırıcısı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası umbus.inf
    Donanım Kimliği root\umbus

[ System devices / UMBus Numaralandırıcı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı UMBus Numaralandırıcı
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası umbus.inf
    Donanım Kimliği UMB\UMBUS

[ System devices / Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası machine.inf
    Donanım Kimliği ACPI\PNP0103
    PnP-Aygıt High Precision Event Timer

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 00
    IRQ 08
    Bellek FED00000-FED003FF

[ Universal Serial Bus controllers / SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_7001&SUBSYS_08011558&REV_0F
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,3,0)
    PCI-Aygıt SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 20
    Bellek D8404000-D8404FFF

[ Universal Serial Bus controllers / SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_7001&SUBSYS_08011558&REV_0F
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,3,1)
    PCI-Aygıt SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 21
    Bellek D8405000-D8405FFF

[ Universal Serial Bus controllers / Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği PCI\VEN_1039&DEV_7002&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI bus %1, device %2, function %3;(0,3,3)
    PCI-Aygıt SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 22
    Bellek D8406000-D8406FFF

[ Universal Serial Bus controllers / USB Kök Hub ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı USB Kök Hub
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği USB\ROOT_HUB&VID1039&PID7001&REV000F

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği USB\ROOT_HUB&VID1039&PID7001&REV000F

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tarihi 21.06.2006
    INF Dosyası usbport.inf
    Donanım Kimliği USB\ROOT_HUB20&VID1039&PID7002&REV0000

[ Unknown / Temel Sistem Aygıtı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Temel Sistem Aygıtı
    Donanım Kimliği PCI\VEN_197B&DEV_2382&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI veri yolu %1, aygıt %2, işlev %3;(3,0,0)
    PCI-Aygıt Temel Sistem Aygıtı [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 09
    Bellek D8100000-D81000FF

[ Unknown / Temel Sistem Aygıtı ]

Aygıt Özellikleri:
    Sürücü Tanımı Temel Sistem Aygıtı
    Donanım Kimliği PCI\VEN_197B&DEV_2383&SUBSYS_08011558&REV_00
    Location Information @system32\DRIVERS\pci.sys,#65536;PCI veri yolu %1, aygıt %2, işlev %3;(3,0,3)
    PCI-Aygıt Temel Sistem Aygıtı [NoDB]

Sürücü Kaynakları:
    IRQ 09
    Bellek D8100800-D81008FF

--------[ Fiziksel Sürücüler ]------------------------------------------------------------------------------------------

PCI Aygıtları:
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 High Definition Audio Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 PCI standart ISA köprüsü [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS Accelerated Graphics Port [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS Mirage 3 Graphics [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS PCI IDE Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 Temel Sistem Aygıtı [NoDB]
    Yol 32, Aygıt 1, İşlev 1 Temel Sistem Aygıtı [NoDB]

PnP Aygıtları:
    PNP0303 101/102-Key or MS Natural Keyboard
    PNP0C08 ACPI Driver/BIOS
    THERMALZONE ACPI Isı Dilimi
    PNP0C14 ACPI Management Interface
    FIXEDBUTTON ACPI Sabit Özellik Düğmesi
    PNP0003 Advanced Programmable Interrupt Controller
    PNP0C0A Control Method Battery
    PNP0200 DMA Controller
    PNP0C09 Embedded Controller Device
    PNP0103 High Precision Event Timer
    PNP0C0D Lid
    PNP0F13 Logitech PS/2 Port Mouse
    ACPI0003 Microsoft AC Bağdaştırıcısı
    ISATAP Microsoft ISATAP Bağdaştırıcısı
    PNP0C02 Motherboard Resources
    PNP0C04 Numeric Data Processor
    PNP0800 PC Speaker
    PNP0A03 PCI Bus
    GENUINEINTEL_-_X86_FAMILY_6_MODEL_23_-_PENTIUM(R)_DUAL-CORE_CPU_______T4400__@_2.20GHZPentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    GENUINEINTEL_-_X86_FAMILY_6_MODEL_23_-_PENTIUM(R)_DUAL-CORE_CPU_______T4400__@_2.20GHZPentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz
    PNP0C0C Power Button
    PNP0000 Programmable Interrupt Controller
    PNP0B00 Real-Time Clock
    PNP0C0E Sleep Button
    PNP0100 System Timer
    TEREDO Teredo Tunneling Pseudo-Interface

USB Aygıtları:
    0BDA 8189 Realtek RTL8187B Kablosuz 802.11b/g 54Mb/sn USB 2.0 Ağ Bağdaştırıcısı

--------[ PCI Aygıtları ]-----------------------------------------------------------------------------------------------

[ High Definition Audio Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı High Definition Audio Denetleyicisi [NoDB]
    Yol / Aygıt / İşlev 32 / 1 / 1
    Aygıt Kimliği 1039-7502
    AltSistem Kimliği 1558-0801
    Aygıt Sınıfı 0800 (Programmable Interrupt Controller)
    Uyarlama 00

[ PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-0671
    Uyarlama 00

[ PCI standart ISA köprüsü [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı PCI standart ISA köprüsü [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-0968
    Uyarlama 01

[ SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici [NoDB]
    Aygıt Kimliği 197B-2381
    Uyarlama 00

[ SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-7001
    Aygıt Sınıfı 0C03 (USB Controller)
    Uyarlama 0F

[ SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-7001
    Uyarlama 0F

[ SiS Accelerated Graphics Port [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS Accelerated Graphics Port [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-0003
    AltSistem Kimliği 0000-0000
    Uyarlama 00

[ SiS Mirage 3 Graphics [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS Mirage 3 Graphics [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-6351
    Aygıt Sınıfı 0300 (VGA Display Controller)
    Uyarlama 10

[ SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-000A
    AltSistem Kimliği 1039-0004
    Uyarlama 00

[ SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-000A
    Uyarlama 00

[ SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-0004
    Uyarlama 00

[ SiS PCI IDE Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS PCI IDE Denetleyicisi [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-5513
    Aygıt Sınıfı 0101 (IDE Controller)
    Uyarlama 01

[ SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-0191
    Aygıt Sınıfı 0200 (Ethernet Controller)
    Uyarlama 02

[ Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-1185
    Aygıt Sınıfı 0101 (IDE Controller)
    Uyarlama 03

[ Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    Aygıt Kimliği 1039-7002
    Uyarlama 00

[ Temel Sistem Aygıtı [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Temel Sistem Aygıtı [NoDB]
    Aygıt Kimliği 197B-2382
    Uyarlama 00

[ Temel Sistem Aygıtı [NoDB] ]

Aygıt Özellikleri:
    Aygıt Tanımı Temel Sistem Aygıtı [NoDB]
    Aygıt Kimliği 197B-2383
    Uyarlama 00

--------[ Sürücü Kaynakları ]-------------------------------------------------------------------------------------------

DMA 04 Özel Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    IRQ 00 Özel Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri
    IRQ 01 Özel Standart PS/2 Klavye
    IRQ 08 Özel Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri
    IRQ 09 Paylaştırılmış Temel Sistem Aygıtı
    IRQ 09 Paylaştırılmış Temel Sistem Aygıtı
    IRQ 100 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 101 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 102 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 103 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 104 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 105 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 106 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 107 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 108 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 109 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 110 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 111 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 112 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 113 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 114 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 115 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 116 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 117 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 118 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 119 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 12 Özel PS/2 Uyumlu Fare
    IRQ 120 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 121 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 122 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 123 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 124 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 125 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 126 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 127 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 128 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 129 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 13 Özel Sayısal veri işlemcisi
    IRQ 130 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 131 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 132 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 133 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 134 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 135 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 136 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 137 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 138 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 139 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 14 Özel ATA Channel 0
    IRQ 140 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 141 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 142 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 143 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 144 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 145 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 146 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 147 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 148 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 149 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 150 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 151 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 152 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 153 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 154 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 155 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 156 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 157 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 158 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 159 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 16 Paylaştırılmış SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici
    IRQ 16 Paylaştırılmış SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    IRQ 16 Paylaştırılmış SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    IRQ 16 Paylaştırılmış SiS Mirage 3 Graphics
    IRQ 160 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 161 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 162 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 163 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 164 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 165 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 166 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 167 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 168 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 169 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 17 Paylaştırılmış Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    IRQ 170 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 171 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 172 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 173 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 174 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 175 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 176 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 177 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 178 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 179 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 18 Paylaştırılmış High Definition Audio Denetleyicisi
    IRQ 180 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 181 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 182 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 183 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 184 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 185 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 186 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 187 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 188 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 189 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 19 Paylaştırılmış SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    IRQ 190 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 20 Paylaştırılmış SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    IRQ 21 Paylaştırılmış SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    IRQ 22 Paylaştırılmış Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    IRQ 65536 Özel SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası
    IRQ 81 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 82 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 83 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 84 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 85 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 86 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 87 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 88 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 89 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 90 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 91 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 92 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 93 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 94 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 95 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 96 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 97 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 98 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    IRQ 99 Özel Microsoft ACPI Uyumlu Sistem
    Bellek 000A0000-000BFFFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 000A0000-000BFFFF Paylaştırılmış SiS Mirage 3 Graphics
    Bellek 000A0000-000BFFFF Belirsiz SiS Accelerated Graphics Port
    Bellek 000C4000-000C7FFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 000D4000-000D7FFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 000D8000-000DBFFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 000DC000-000DFFFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 000E0000-000E3FFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek 78000000-FFEDFFFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bellek C0000000-CFFFFFFF Özel SiS Accelerated Graphics Port
    Bellek C0000000-CFFFFFFF Özel SiS Mirage 3 Graphics
    Bellek D0000000-D7FFFFFF Özel SiS Accelerated Graphics Port
    Bellek D8000000-D801FFFF Özel SiS Mirage 3 Graphics
    Bellek D8000000-D80FFFFF Özel SiS Accelerated Graphics Port
    Bellek D8100000-D81000FF Özel Temel Sistem Aygıtı
    Bellek D8100000-D81FFFFF Özel SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    Bellek D8100400-D81004FF Özel SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici
    Bellek D8100800-D81008FF Özel Temel Sistem Aygıtı
    Bellek D8400000-D8403FFF Özel High Definition Audio Denetleyicisi
    Bellek D8404000-D8404FFF Özel SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Bellek D8405000-D8405FFF Özel SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Bellek D8406000-D8406FFF Özel Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi
    Bellek D8407000-D840707F Özel SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    Bellek D8407400-D84075FF Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bellek DC000000-DFFFFFFF Özel SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    Bellek E0000000-EFFFFFFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FEC00000-FECFFFFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FEC00000-FECFFFFF Özel Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bellek FED00000-FED003FF Özel Yüksek duyarlıklı olay süreölçeri
    Bellek FEE00000-FEEFFFFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FEE00000-FEEFFFFF Özel Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bellek FFB80000-FFBFFFFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FFC00000-FFC00FFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FFC00000-FFC00FFF Özel Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bellek FFE00000-FFE00FFF Özel Anakart kaynakları
    Bellek FFE00000-FFE00FFF Özel Gelişmiş programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bellek FFE80000-FFEFFFFF Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0000-000F Özel Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 0000-0CF7 Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bağlantı Noktası 0020-0021 Özel Programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 002E-002E Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 002F-002F Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0040-0043 Özel Sistem süreölçeri
    Bağlantı Noktası 004E-004F Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0060-0060 Özel Standart PS/2 Klavye
    Bağlantı Noktası 0061-0061 Özel Sistem hoparlörü
    Bağlantı Noktası 0062-0062 Özel Microsoft ACPI-Uyumlu Katıştırılmış Denetleyici
    Bağlantı Noktası 0064-0064 Özel Standart PS/2 Klavye
    Bağlantı Noktası 0066-0066 Özel Microsoft ACPI-Uyumlu Katıştırılmış Denetleyici
    Bağlantı Noktası 0068-0068 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 006C-006C Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0070-0071 Özel Sistem CMOS/gerçek zaman saati
    Bağlantı Noktası 0072-0073 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0078-0079 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0080-0080 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0081-008F Özel Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 0092-0092 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 00A0-00A1 Özel Programlanabilir kesme denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 00C0-00DF Özel Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 00F0-00FF Özel Sayısal veri işlemcisi
    Bağlantı Noktası 01F0-01F7 Özel ATA Channel 0
    Bağlantı Noktası 0200-020F Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0261-0261 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 03B0-03BB Paylaştırılmış SiS Mirage 3 Graphics
    Bağlantı Noktası 03B0-03BB Belirsiz SiS Accelerated Graphics Port
    Bağlantı Noktası 03C0-03DF Paylaştırılmış SiS Mirage 3 Graphics
    Bağlantı Noktası 03C0-03DF Belirsiz SiS Accelerated Graphics Port
    Bağlantı Noktası 03F6-03F6 Özel ATA Channel 0
    Bağlantı Noktası 0400-040F Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0480-048F Özel Doğrudan bellek erişimi denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 04D0-04D1 Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 0D00-FFFF Paylaştırılmış PCI veri yolu
    Bağlantı Noktası 1000-107F Özel SiS191 Ethernet Denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 1080-108F Özel SiS PCI IDE Denetleyicisi
    Bağlantı Noktası 10A0-10AF Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bağlantı Noktası 10B8-10BB Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bağlantı Noktası 10BC-10BF Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bağlantı Noktası 10C0-10C7 Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bağlantı Noktası 10C8-10CF Özel Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici
    Bağlantı Noktası 3000-4FFF Özel SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası
    Bağlantı Noktası 8000-80BE Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 8100-812F Özel Anakart kaynakları
    Bağlantı Noktası 9000-907F Özel SiS Mirage 3 Graphics
    Bağlantı Noktası 9000-9FFF Özel SiS Accelerated Graphics Port
    Bağlantı Noktası FE00-FE00 Özel Anakart kaynakları

--------[ Giriş ]-------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Standart PS/2 Klavye ]

Klavye Özellikleri:
    Klavye Adı Standart PS/2 Klavye
    Klavye Türü Japanese keyboard
    Klavye Yerleşimi Turkish Q
    ANSI Kod Sayfası 1254 - @%SystemRoot%\system32\mlang.dll,-4614
    OEM Kod Sayfası 857
    Yenileme Gecikmesi 1
    Yenileme Hızı 31

[ PS/2 Uyumlu Fare ]

Fare Özellikleri:
    Fare Adı PS/2 Uyumlu Fare
    Fare Düğmeleri 2
    Fare el Kullanımı Sağ
    İşaretçi Hızı 1
    Çift Tıklama Süresi 500 msec
    X / Y Eşiği 6 / 10
    Tekerlek Satır Kaydırması 3

Fare Nitelikleri:
    Etkin Pencereyi İzle Etkin Değil
    Tıklama Kilidi Etkin Değil
    Yazarken İşaretçiyi Gizle Etkin
    Fare Tekerleği Mevcut Değil
    İşaretçiyi Varsayılan Düğmenin Üzerine Götür Etkin Değil
    İşaretçi İzleri Etkin Değil
    Sonar Etkin Değil

--------[ Yazıcılar ]---------------------------------------------------------------------------------------------------

[ Fax ]

Yazıcı Özellikleri:
    Yazıcı Adı Fax
    Varsayılan Yazıcı Hayır
    Paylaşım Noktası Paylaştırılmamış
    Yazıcı Bağlantı Noktası SHRFAX:
    Yazıcı Sürücüsü Microsoft Shared Fax Driver (v4.00)
    Aygıt Adı Fax
    Yazıcı İşlemcisi winprint
    Ayırıcı Sayfa Yok
    Kullanılırlık 03:00 - 03:00
    Öncelik 1
    Baskı Kuyruğu 0
    Durum Bilinmiyor

Kağıt Özellikleri:
    Kağıt Boyutu Letter, 8.5 x 11 in
    Yönelim Düşey
    Kağıt Kalitesi 200 x 200 dpi Mono

[ Microsoft XPS Document Writer (Varsayılan) ]

Yazıcı Özellikleri:
    Yazıcı Adı Microsoft XPS Document Writer
    Varsayılan Yazıcı Evet
    Paylaşım Noktası Paylaştırılmamış
    Yazıcı Bağlantı Noktası XPSPort:
    Yazıcı Sürücüsü Microsoft XPS Document Writer (v6.00)
    Aygıt Adı Microsoft XPS Document Writer
    Yazıcı İşlemcisi winprint
    Ayırıcı Sayfa Yok
    Kullanılırlık 03:00 - 03:00
    Öncelik 1
    Baskı Kuyruğu 0
    Durum Bilinmiyor

Kağıt Özellikleri:
    Kağıt Boyutu A4, 210 x 297 mm
    Yönelim Düşey
    Kağıt Kalitesi 600 x 600 dpi Color

--------[ Debug - Unknown ]---------------------------------------------------------------------------------------------

Monitor ___0000: Genel PnP Monitör [NoDB]
    Motherboard Unknown
    Optical DTSoftBusCd00
    Optical TSSTcorp CDDVDW TS-L633A ATA Device
    PCI/AGP 1039-0003: SiS Accelerated Graphics Port [NoDB]
    PCI/AGP 1039-0004: SiS PCI Express x16 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    PCI/AGP 1039-000A: SiS PCI Express x1 Kök Bağlantı Noktası [NoDB]
    PCI/AGP 1039-0191: SiS191 Ethernet Denetleyicisi [NoDB]
    PCI/AGP 1039-0671: PCI standart ana bilgisayar CPU köprüsü [NoDB]
    PCI/AGP 1039-0968: PCI standart ISA köprüsü [NoDB]
    PCI/AGP 1039-1185: Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici [NoDB]
    PCI/AGP 1039-5513: SiS PCI IDE Denetleyicisi [NoDB]
    PCI/AGP 1039-6351: SiS Mirage 3 Graphics [NoDB]
    PCI/AGP 1039-7001: SiS 7001 PCI - USB Açık Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    PCI/AGP 1039-7002: Standart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi [NoDB]
    PCI/AGP 1039-7502: High Definition Audio Denetleyicisi [NoDB]
    PCI/AGP 197B-2381: SDA Standart Uyumlu SD Ana Bilgisayar Denetleyici [NoDB]
    PCI/AGP 197B-2382: Temel Sistem Aygıtı [NoDB]
    PCI/AGP 197B-2383: Temel Sistem Aygıtı [NoDB]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The names of actual companies and products mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddragon2011 -- 28 Şubat 2011; 22:40:47 >

• Cok gereksizce uzun olmus mesajin. Bizi sadece goruntu bagdastiricisi kısmı ilgilendiriyor. SİS'in baska bir modeli ile karistirmisim, senin kartın anakarta gomulu degil. Ancak yine de MXM yapılı olmadıgı icin en azından 9600GT veya 4650 gibi kartlar takamazsin. Taksan bile astarı yüzünden pahalıya gelir. Turkiye şartlarında notebooklar icin ekran kartı degisimi üst seviye modeller harici mantiksizdir. Elinizdekini satıp ekran kartına ayırdığınız bütçeyi üzerine ekleyip yeni bir notebook almanız en mantiklisi olacaktır..
  • quote:

Cok gereksizce uzun olmus mesajin. Bizi sadece goruntu bagdastiricisi kısmı ilgilendiriyor. SİS'in baska bir modeli ile karistirmisim, senin kartın anakarta gomulu degil. Ancak yine de MXM yapılı olmadıgı icin en azından 9600GT veya 4650 gibi kartlar takamazsin. Taksan bile astarı yüzünden pahalıya gelir. Turkiye şartlarında notebooklar icin ekran kartı degisimi üst seviye modeller harici mantiksizdir. Elinizdekini satıp ekran kartına ayırdığınız bütçeyi üzerine ekleyip yeni bir notebook almanız en mantiklisi olacaktır..

Bilgilendirmelerin için teşekkür ederim öncelikle. Benim merak ettiğim şey su anki laptopuma su anki anakartiyla bir tane ekran karti almaya karar vermiş olsam benim anakartıma uygun olup olmadigini, calisip calismayacagini nasil anlarim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddragon2011 -- 28 Şubat 2011; 22:11:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.