Şimdi Ara

Casper Nirvana N200 i5 9400 masaüstü bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir hazır toplanmış masaüstü bilgisayar bakıyordum, malum dövizdeki kur artışı yüzünden fiyatlar baya arttı. Bu bilgisayar bana uygun gibi geldi, hepsiburada da 100 TL indirim kuponu ile alınabilir mi? World kampanyası da var 150 TL puan, sizce uygun olur mu? Simülatör oynamak için almak istiyorum.

• Şu kasada ekran kartı yok. Casper kalitesizliğine hiç girmiyorum bile. Ryzen 1600lü sistem toplamak daha mantıklı. Yok illa intel olsun derseniz Gaming gecesinde 1000 lira bandında 9400f alıp kampanyalarda tek tek toplarsanız daha uygun harici grafik kartlı sisteminiz olur. 2800liraya bu sisteme değmez. 100-200 indirim için boşa girişmeyin. Sistem 2000 e gelse hadi işlemci ram parasına kasa aldınız değer derim ama böyle değmez.
  • Uygun alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casper=pişmanlığın karesi

• Şu kasada ekran kartı yok. Casper kalitesizliğine hiç girmiyorum bile. Ryzen 1600lü sistem toplamak daha mantıklı. Yok illa intel olsun derseniz Gaming gecesinde 1000 lira bandında 9400f alıp kampanyalarda tek tek toplarsanız daha uygun harici grafik kartlı sisteminiz olur. 2800liraya bu sisteme değmez. 100-200 indirim için boşa girişmeyin. Sistem 2000 e gelse hadi işlemci ram parasına kasa aldınız değer derim ama böyle değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TREMİLA_ -- 5 Nisan 2020; 14:5:18 >
  • 3000 tl ye 2 kat daha performanslı kasa alabilirsin

Gigabyte B450 Aorus M
    AMD Ryzen 5 3600
    Team Elite 4GB (1x4) DDR4 2400Mhz Ram
    XPG ASX8200PNP-256GT-C Sx8200 Pro
    Aerocool Streak RGB AE-STRK Led Panel ATX Oyncu Kasa
    Aerocool 500W 80+ Aktif PFC RGB LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Nisan 2020; 14:26:24 >
  • şu casper dan uzak dur diyenleri cidden anlamıyorum arkadaşlar buradaki yazarlar bence belirli bilgi birikiminde olmalı diye düşünüyorum en azından sorula soruya cevap veren kişiler teknoloji haberlerini gelişmeleri yakından takip etmeli... Casper bundan 10 yıl önceki casper değil adamların bir çok satış sonrası hizmeti var. Bugün hangi firma 1 saatte hızlı servis desteği veriyor?

@buckluce soruna gelecek olursam simülasyon oyunla için ortalama sistem gereksinimleri aşağıdaki gibi oluyor.

Processor: Dual core CPU 2.4 GHz

Memory: 4 GB RAM

Graphics: GeForce GTS 450-class (Intel HD 4000)

Hard Drive: 3 GB available space

Kısacası bu pc işini rahat görür kardeşim
  • Teşekkürler arkadaşlar size hak veriyorum, o fiyata daha iyi özellikte kasa toplanabilir, indirim kullanmak için bu bilgisayarı almayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emrukka kullanıcısına yanıt
    Bende satın alırken aynı ikna cümleleri ile karşılaştım 10 yıl önceki Casper ile bugünkü Casper aynı değil dediler yok şöyle yok böyle vesaire ancak aldıktan sonra gerçek ortaya çıktı Ne müşteri hizmetleri ne satış sonrası destek ne de ürünün performansı hiçbir şekilde beni tatmin etmedi başlangıçta RAM çöktü sonra ekranda çizgiler çıktı sonra Bilgisayarım bir mandalı koptu sonra üç beş tane tuşu çıktı sonrasında adaptörü yandı 2 yıl geçmeden Pil bitti Windows ile alakalı bir sorunum oldu müşteri hizmetleri ısmarla Windows'un kendi müşteri hizmetlerini aramamı söyledi windows'ta sorumluluğun Casper da olduğunu söyledi kısacası pişmiş tavuk benden daha az eziyet gördü

• E.kartı yok, ram yetersiz. Power, ekran kartı alıp takılsa yetersiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saçma bir bilgisayar. Sırf dahili gpu var diye 9400 koymuşlar ve fiyat şişmiş. Oyun falan oynatmaz bu gpu. 400TL daha verip şunu alın ve 10 kat daha iyi (mecazi olarak değil, gerçekten) oyun performansı alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Nisan 2020; 15:31:56 >

• Merhabalar hocam. Öncelikle kasada ekran kartı yok, bu çok büyük bir eksi, çünkü dahili grafik birimi çok güçsüz. Ayriyetten, güç kaynağı 250W olarak belirtilmiş. Bu sisteme ileride yeni bir ekran kartı almayı düşünürseniz güç kaynağını değişmeniz gerekecek. Ve, sistem de ekran kartı yok. Kasadaki fanlar küçük. Bu sistem kesinlikle ALINMAZ. Benden önceki mesajı yazan üye gayet güzel bir sistem atmış. Ama aynı sistem hepsiburada değil de, satıcı olan teknobiyotik'in sitesinde 3151₺'ye satılıyor. Bu sistemin tek eksisi DARK güç kaynağı. Harici yükseltme yapmak isterseniz anakart ve RAM takviyesi yapabilirsiniz.
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz, RX570 4GB, 8GB Ram, 240GB SSD Oyuncu Bilgisayarı | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-5-1600-3-2ghz-rx570-4gb-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 5 Nisan 2020; 18:29:47 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Görüntüyü nasıl alacak hocam? Ryzen 5 3600, görüntü birimine sahip değil. Ayrıca o RAM ne, 3600 için yeterli değil. Ekran kartı olsa bile o RAM ile 3600 performans vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrukka

şu casper dan uzak dur diyenleri cidden anlamıyorum arkadaşlar buradaki yazarlar bence belirli bilgi birikiminde olmalı diye düşünüyorum en azından sorula soruya cevap veren kişiler teknoloji haberlerini gelişmeleri yakından takip etmeli... Casper bundan 10 yıl önceki casper değil adamların bir çok satış sonrası hizmeti var. Bugün hangi firma 1 saatte hızlı servis desteği veriyor?

@buckluce soruna gelecek olursam simülasyon oyunla için ortalama sistem gereksinimleri aşağıdaki gibi oluyor.

Processor: Dual core CPU 2.4 GHz

Memory: 4 GB RAM

Graphics: GeForce GTS 450-class (Intel HD 4000)

Hard Drive: 3 GB available space

Kısacası bu pc işini rahat görür kardeşim
    Hocam kusura bakma ama boş konuşuyorsun.
    Bu sisteme 3bin verecek adamın aklından şüphe duyarım.
    AMD Ryzen ™ 5 1600 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm Yeni Versiyon AM4 İşlemci - Wraith Stealth Soğutuculu | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-5-1600-3-2ghz-turbo-3-6ghz-16mb-cache-am4-islemci.html

ASRock A320M-HDVR4 Socket AM4, DDR4 3200MHz+(OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/asrock-a320m-hdvr4-socket-am4-ddr4-3200mhz-oc-ultra-m-2-usb-3-1-gen1-hdmi-dvi-vga-matx-anakart-asra320m-hdvr4-29210.html

Adata DDR4 8GB 3200MHz SINGLE XPG GAMMIX D10 RED Ram (AX4U320038G16A-SR10) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/adata-ddr4-8gb-3200mhz-single-xpg-gammix-d10-red-ram-ax4u320038g16-sr10.html

Sapphire RX570 4GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (11266-34-20G) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/sapphire-rx570-4gb-256bit-gddr5-ekran-karti-11266-34-20g-28610.html

Kingston HyperX Fury 3D 240GB 500-500 MB/s SSD (KC-S44240-6F) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/kingston-hyperx-fury-3d-240gb-500-500-mb-s-ssd-kc-s44240-6f.html

Aerocool Cylon Mini 500W 80+ RGB Ledli Akrilik Pencereli USB 3.0 Siyah Micro ATX Oyuncu Kasası | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-cylon-mini-500w-80-rgb-ledli-akrilik-pencereli-usb-3-0-siyah-micro-atx-oyuncu-kasasi.html

3585 TL tutuyor. Mis gibi 1600AF, RX 570 4 GB'lı sistem.

• Herkese düşüncelerini paylaştığı için teşekkür ederim, bu sistem için ne düşünürsünüz acaba? 2450 TL gibi bir meblağa geliyor, fiyat performans olarak iyi midir?

• buckluce kullanıcısına yanıt
    Bütçe düşükse yapacak bir şey yok ama ekran kartı yeni oyunlarda büyük sorun yaşar. Eski oyunlar için ayar kısarak iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

1600AF + RX570'li sistemle arasında 700TL var.

1600AF 1200'den 2.5 kat civarı daha hızlı. RX570 ise RX560'dan 2 kat hızlı. Yani 700TL vermediğiniz için yarı yarıya fps alacaksınız. Sonradan ekran kartını değiştireyim deseniz bile Ryzen 1200 sizi kısıtlayacak. Biraz ölü yatırım yani. F/P olarak bakınca mantıklı bir alışveriş değil.

Yine de oynayacağınız oyunlar için yeterliyse ve yeni oyunlarda gözüm yoksa alalabilirsiniz ama eğer bütçeyi zorlayabilirseniz %30 fazla para verip %100 daha fazla performans almak çok daha mantıklı.
  • 2009 da casperin q8400 islemcili buna benzer on board bi kasasini almıştım tam on sene kullandim bir kere açtım kasayı o da islemcinin fanini degistirdim ayrintiya gircek olursak sadece silkroad oynuyordum 8 li partim vardi ve uzun yillar 4-5 sene 7/24 acikti sadece sali gecesi kapatirsim(pzt olabilir o derece unutmuşum allaha şükür burda mesele haftada 8 saat kapanirdi pc onun harici hep açık) carsamba sabah ilk launcher la tekrar devam ederdim dile kolay on sene bişey olmadı ha bu durumun casperla bi alakası var mi diye sorcak olursanız bence çokta yok ne kadar ustune titrerseniz o kadar sıkıntı çıkıyor ben kasayı hiç sakınmadim tozunu bile 2 yilda bir falan eserse alirdim

Simdimi kasama bakiyorum on tane fan var yok ses geldi yok vrm ler cok isindi yok cw var yemin ediyorum neyin pesindeyiz anlamadim ilk firsatta rgb leri azaltip eski tipe en yakin optimum sistemi elde etmek istiyorum

Arkadasim senin icinde sunu diyebilirim ekran karti senin icin onemli olsun olmasin piyasanin yarisinin altinda bulmadigin sürece bu tarz hazir sisteme girme ayni paraya bi siteden topla daha karlı olursun islemciyi ryzen 5 2600 ikinci elden rahat ve ucuza bulursun ekran karti ayni sekil nvidia 1060 lara kimse bakmaz oldu ya da rx570-80 anakartini psu nu da sifir al uygun fiyata cicek gibi sistemin olur, alirken kasana dikkat et havadar olsun önü komple camla kapalı olmasin olursa da boşluk bir parmaktan fazla olmalı, mesh panel tercih et sikinti yasama ilerde

Bu arada kasayi yatay kullunuyodum, hadi simdiki kasayi yatay kullan yiyosa diyorum kendime

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartsaplama -- 6 Nisan 2020; 0:44:3 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.