Şimdi Ara

Casper Nirvana N210

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper N210 ile ilgili hiçbir yazı bulamadığım için internette kendim bir konu açmaya karar verdim. Yeni alacak arkadaşlara umarım yardımcı olurum.

Çoğu kişide olduğu gibi bende de Casper ön yargısı var. Asla almam etmem derdim almak isteyenleri uyarırdım fakat Casper N210 ile tanışana kadar. Aldığım gün evde bir kere kendi kendini kapattı durduk yere ve bir ara dokunmatığı basmadı. Birkaç gün dayandıktan sonra aldığım yere götürdüm ve anında yenisini verdiler. Yeni cihazda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Oldukça güzel kullanışlı bir cihaz. Casper ön yargısı olanlar varsa düşünmeden alın derim. Bunun yanında 1 Yıllık Office 365 ve 1 TB lık OneDrive hediye.

Özellikler
    İşlemci : Intel Atom Z3735F İşlemci , İşlemci Hızı 1.83 GHz.
    İşletim Sistemi : Windows 8.1
    Ram : 2 GB DDR3
    Harddisk : 64 GB Sata
    Ekran : 10.1" (1280x800) LCD IPS, On Parmak Multi Touch
    Kablosuz Ağ : Intel Wireless Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g/n
    Kart Okuyucu : SD Kart Okuyucu
    Bluetooth : Var
    USB Port : USB 2.0: 2 Adet (1mini USB+1 USB)
    HDMI & VGA Port : Mini HDMI:1 Adet
    Klavye : Ayrılabilir Klavye
    Kamera : 0.3 MP Ön Kamera, 2MP Arka Kamera
    Batarya : 6000 mAh
    Ağırlık : 616gr Tablet, Toplam 1087 gr
    Boyutlar : 257 x 172 x10.3 mm

Eksi Yönleri bana göre
    Kameralar daha iyi olabilirdi. Özellikle ön kamera bi hayli kötü
    Ses çıkışı çok az tatmin etmeyebilir ama kulaklıkla çok iyi ses veriyor.
     Casper Nirvana N210 Casper Nirvana N210 Casper Nirvana N210 Casper Nirvana N210

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttolgaer -- 12 Ocak 2015; 20:53:54 >

• Tablet iyi gibi Heartstone oyununu çalıştırır mı acaba?
  • astralll kullanıcısına yanıt
    Dediğin oyuna baktım cok grafik isteyen bir oyun degil çalıştırır muhtemelen. Ama genel itibariyle oyun icin pek uygun degil. günlük Kullanım icin daha uygun bir cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir tane aldım bir kaç gün içinde izlenimlerimi yazarım, fakat ekran koruma filmi olarak ne alacağız buna önerisi olan var mı?
  • Doobly kullanıcısına yanıt
    ben almadım ama herhangi bir 10 inç tablet koruyucusu olur herhalde.
  • Merhaba Arkadaşlar ,

Yorumlarınızı alabilir miyim acaba ? ürün hakkında piyasadaki neredeyse en ucuz cihaz diğer markalar falan laptop fiyatına cıkıyor...

bu paraya alınır mı yoksa biraz daha fazla ver başa marka mı al dersizni ? eksikleri artıları nedir ?
  • thetet T kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    yukarda bahsettiğim gibi bende ön yargılarla yaklaşmıştım ama umduğumdan daha fazlasını buldum. kesinlikle öneririm almanı. çok hafif kullanışlı bi cihaz.
    eksiklerine gelirsek kamera ve ses tatmin edici değil. ama onun haricinde hiçbir eksiğini görmedim. bence bu fiyatlara bu tarzda alabileceğiniz en iyi cihazlardan biridir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CASPER NİRVANA CN BMG P610A
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thetet T kullanıcısına yanıt
    Ürünü henüz hala aşırı derecede kullanma fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle şöyle diyeyim ekran kalitesi beklentiniz yüksekse ürünü online siparişle almayın, ya da kesinlikle bir teknoloji mağazasında açık şekilde inceleyin öyle alın çünkü ekran kalitesi konusunda teknolojiyi aktif kullanan birisi olarak memnuniyetsizlik yaşayabilirsiniz. Gün ışığında da pek kullanılabilir değil açıkçası.

Benim ürünü alış amacım; annemin tablet olarak kullanması ve bunun yanı sıra bir klavyeye de sahip olmak istemesi olduğu için bu konuya hiç takılmadım çünkü zaten retina vs. ekranları bilmeyen bir kişi için ilk kendine ait bilgisayar olacağından bundan bile çok memnun kaldı.

İkinci bir durum; Ben ilk aldığım ürünü iade edip değiştirdim. Sebebi ise; tablet sol avuca alındığında yüzük ve küçük parmağın denk geldiği bölgeler kullanım sırasında dalgalanma yapıyordu. (Hani eski lcd ekranlarda ekrana dokunulduğunda anlık oluşan su dalgası şeklindeki dalgalanma...) Bu sebeple ürünü iade edip yenisiyle değiştirdim, aynı zamanda değişiklik yaparken teşhirdeki ürüne baktım onda da aynı sorun var. Görevliye sorduğumda teşhirdeki ürün: "O ürün de sizinki gibi iade ile geldi teşhire koyduk." şeklinde yanıt aldım. Kısacası bence alındığı anda açıp kontrol edilmesi gereken bir mevzuymuş gibi görünüyor. İkinci aldığım üründe ekranın neredeyse her noktasını arkadan hafif bastırarak kontrol yapmama rağmen bu sorun ile ilgili herhangi bir belirti olmadı. Şu an hala sorunsuz kullanılıyor bir haftadır.

Bunların haricinde eksik olarak gözüme çarpan bir konu da kapalı durumda şarja taktığınızda cihazın şarj olup olmadığını anlamıyorsunuz, herhangi bir ışık göremedim üstüne bakmama rağmen. Çok üzerinde durmadım ama yok mu yok yani. Hani bir gün bir yerlerde çalışmayan bir prize takıp 1 saat sonra açmaya çalıştığınızda "Aaa priz bozukmuş cihaz şarj olmamış." durumları olabilir.

Şimdi biraz da cihazın pozitif yönerinden bahsedeyim, bir kere klavyesini takıp çıkarmanın bu kadar kolay olacağını hiç düşünmüyordum. Alırken annem acaba bunu takıp çıkarabilir mi kırmadan diye düşünürken bir de baktım ki mıknatıslı bir sistem sayesinde yanlış takmak, aşırı abartılı bi durum olmazsa cihaza hasar vermek imkanlı bile değil. Klavyenin tuş kalitesi harika tuşların geri verdiği bildirim süper fakat burada bir handikap var. Touchpadin fiziksel tıklama konusunda pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Touchpadi narin narin tıklayanlardansanız arada bir kaçırmalar yaşama ihtimaliniz var.

Dokunmatik konusu benim beklentimin çok üstünde, muhteşem 10 parmak algılama var. Ben buraya dokunmuştum ama o yanlış algıladı gibi bir durum asla söz konusu değil. Tablet ve akıllı telefon konusunda benim diyen firmaların bir çok modelinden daha iyi parmak algılama var. Sadece amiral gemileri ile yarışamaz onun haricinde dokunmatik her marka modelle kapışır kimine geçilir kimin geçer ama memnun eder.

Bunlar haricinde performans konusunda herhangi bir yorum yapamıcam, cünkü henüz cihazda metro uygulamaları, tarayıcı ve ofis dışında hiç bir şey kullanılmadı. Muhtemelen de uzunca bir süre kullanılmayacak. Sadece şunu diyebilirm 1920p video denememden çok başarılı bir sonuç aldım. Gerçi günümüzde 4k nın standartlaşmaya çalıştırıldığı bir dönemde ne kadar referans teşkil eder bilmiorum ama... Performans konusunda durum böyle.

Ses derseniz kapalı ortamda kullanım için gayet yeterli. İki tane küçük speakerdan bu fiyata çıkabilecek en başarılı ses olarak görüyorum.

Sonuç olarak; Emsallerinin, arkasına iliştirilmiş bir naylon ayaklık ile dik durmaya ve 1200 TL civarına satılmaya çalışıldığını göz önünde bulundurursak, ergonomisi çok yeterli bir klavye ile bu fiyata makul bir ürün olarak görüyorum. Ben memnun kaldım fakat harika, muhteşem vs. demeyeceğim. İhtiyaca göre değerlendirme yapılıp alınması gereken bir sürün. "Gözün kapalı al" denecek ürünlerden değil. Beklentiniz çok yüksekse memnun kalmama ihtimaliniz var.

• Çok teşekkürler arkadaşlar
  • Ben de bu ürünü almak istiyorum ama kullanan arkadaşlara sorum olcaktı. Bu tabletin Klavyesinde usb girişi ve cd room varmı acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezgi0012 E kullanıcısına yanıt
    klavyede bir adet usb var ve tabletin kendisinde micro usb var. cd rom kadar bir cihaz zaten cd rom olmasını beklemek pek uygun değil :)
  • 28 Mehmet Çelebi kullanıcısına yanıt
    teknosadan aldım tavsiye ederim
  • arkadaşlar bu ürünün hdmi çıkışı mini mi mikro mu?
  • arkadaş hdmı mikro çıkışlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanla5555 -- 7 Şubat 2015; 12:57:37 >
  • arkadaşlar ben programları kurdum yeniden başlattım.çüktü yani otomatik onarmaya geçti orda fare takıp yeniden başlatıp otomatik onarmadan gelişmiş seçenekler yapıp formatladım.yie yeniden başlatınca yine çöktü.birkaç kez formatladım.ilk başta kapatıp açınca bişey olmuyodu ama en son kapatıp açtım yine aynısı oldu.başka kimsede olan var mı ve bir çözüm bilen varsa lütfen bulun.başlat programı yüklüyorum acaba ondan olabilir mi?
  • kanla5555 K kullanıcısına yanıt
    ben hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım. ilk aldığınızdan beri mi bu sorun var ? yoksa sonradan bazı programlar yükleyince mi böyle oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttolgaer

ben hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım. ilk aldığınızdan beri mi bu sorun var ? yoksa sonradan bazı programlar yükleyince mi böyle oldu ?
    Merhabalar,
    bende ürünü geçen hafta aldım denilen gibi bir problemle karşılaşmadım.Ayrıca beklentilerimin üstünde bir performans aldığım içinde çokta şanslıyım.
    Umarım aynı şekilde kullanmak nasip olur.
    Sizden ricam Hafıza kartına Windows store ile indirilen programlar kurulabiliyormu onu anlayamadım.
    Ayrıca buna uygun bir kılıf vb. öneriniz varmıdır.
    Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Ürünü henüz hala aşırı derecede kullanma fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle şöyle diyeyim ekran kalitesi beklentiniz yüksekse ürünü online siparişle almayın, ya da kesinlikle bir teknoloji mağazasında açık şekilde inceleyin öyle alın çünkü ekran kalitesi konusunda teknolojiyi aktif kullanan birisi olarak memnuniyetsizlik yaşayabilirsiniz. Gün ışığında da pek kullanılabilir değil açıkçası.

Benim ürünü alış amacım; annemin tablet olarak kullanması ve bunun yanı sıra bir klavyeye de sahip olmak istemesi olduğu için bu konuya hiç takılmadım çünkü zaten retina vs. ekranları bilmeyen bir kişi için ilk kendine ait bilgisayar olacağından bundan bile çok memnun kaldı.

İkinci bir durum; Ben ilk aldığım ürünü iade edip değiştirdim. Sebebi ise; tablet sol avuca alındığında yüzük ve küçük parmağın denk geldiği bölgeler kullanım sırasında dalgalanma yapıyordu. (Hani eski lcd ekranlarda ekrana dokunulduğunda anlık oluşan su dalgası şeklindeki dalgalanma...) Bu sebeple ürünü iade edip yenisiyle değiştirdim, aynı zamanda değişiklik yaparken teşhirdeki ürüne baktım onda da aynı sorun var. Görevliye sorduğumda teşhirdeki ürün: "O ürün de sizinki gibi iade ile geldi teşhire koyduk." şeklinde yanıt aldım. Kısacası bence alındığı anda açıp kontrol edilmesi gereken bir mevzuymuş gibi görünüyor. İkinci aldığım üründe ekranın neredeyse her noktasını arkadan hafif bastırarak kontrol yapmama rağmen bu sorun ile ilgili herhangi bir belirti olmadı. Şu an hala sorunsuz kullanılıyor bir haftadır.

Bunların haricinde eksik olarak gözüme çarpan bir konu da kapalı durumda şarja taktığınızda cihazın şarj olup olmadığını anlamıyorsunuz, herhangi bir ışık göremedim üstüne bakmama rağmen. Çok üzerinde durmadım ama yok mu yok yani. Hani bir gün bir yerlerde çalışmayan bir prize takıp 1 saat sonra açmaya çalıştığınızda "Aaa priz bozukmuş cihaz şarj olmamış." durumları olabilir.

Şimdi biraz da cihazın pozitif yönerinden bahsedeyim, bir kere klavyesini takıp çıkarmanın bu kadar kolay olacağını hiç düşünmüyordum. Alırken annem acaba bunu takıp çıkarabilir mi kırmadan diye düşünürken bir de baktım ki mıknatıslı bir sistem sayesinde yanlış takmak, aşırı abartılı bi durum olmazsa cihaza hasar vermek imkanlı bile değil. Klavyenin tuş kalitesi harika tuşların geri verdiği bildirim süper fakat burada bir handikap var. Touchpadin fiziksel tıklama konusunda pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Touchpadi narin narin tıklayanlardansanız arada bir kaçırmalar yaşama ihtimaliniz var.

Dokunmatik konusu benim beklentimin çok üstünde, muhteşem 10 parmak algılama var. Ben buraya dokunmuştum ama o yanlış algıladı gibi bir durum asla söz konusu değil. Tablet ve akıllı telefon konusunda benim diyen firmaların bir çok modelinden daha iyi parmak algılama var. Sadece amiral gemileri ile yarışamaz onun haricinde dokunmatik her marka modelle kapışır kimine geçilir kimin geçer ama memnun eder.

Bunlar haricinde performans konusunda herhangi bir yorum yapamıcam, cünkü henüz cihazda metro uygulamaları, tarayıcı ve ofis dışında hiç bir şey kullanılmadı. Muhtemelen de uzunca bir süre kullanılmayacak. Sadece şunu diyebilirm 1920p video denememden çok başarılı bir sonuç aldım. Gerçi günümüzde 4k nın standartlaşmaya çalıştırıldığı bir dönemde ne kadar referans teşkil eder bilmiorum ama... Performans konusunda durum böyle.

Ses derseniz kapalı ortamda kullanım için gayet yeterli. İki tane küçük speakerdan bu fiyata çıkabilecek en başarılı ses olarak görüyorum.

Sonuç olarak; Emsallerinin, arkasına iliştirilmiş bir naylon ayaklık ile dik durmaya ve 1200 TL civarına satılmaya çalışıldığını göz önünde bulundurursak, ergonomisi çok yeterli bir klavye ile bu fiyata makul bir ürün olarak görüyorum. Ben memnun kaldım fakat harika, muhteşem vs. demeyeceğim. İhtiyaca göre değerlendirme yapılıp alınması gereken bir sürün. "Gözün kapalı al" denecek ürünlerden değil. Beklentiniz çok yüksekse memnun kalmama ihtimaliniz var.

Tekrar merhaba,
    Şarj yaparken bir ışık yanmaması bencede çok ilginç bir tek o kısım olmamış.
    açıkken evet yüzde olarak görebiliyoruz ama kapalı sarj bittimi anlamıyorum.

• Ekran filmi konusuna Samsung'un bir modelinin ekran filmini ters yapıştırarak çözüm ürettim. Buton kısmını kameraya denk getirip orada boşluk kalmasını sağladım fakat bu işin orjinali yok mudur ya? Sağda solda boşluklar kaldı maalesef.
  • Bu haftasonuna ozel, 700 liraya 64gblik modelini satoyor teknosa. Tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.