Şimdi Ara

casper teknik servis bios güncellemesine 40 lira istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün gidip sordum, ekran kartı sürücü durumundan dolayı. daha önce kullandığım sürücüleri bir türlü buladım, belki 50 kere farklı sürücü denedim ama bulamadım.
    2010 tarihli ekran kartı sürücüsünü kullanıyorum.
    malum sorundan dolayı bios güncellemesi yapmak istedim, kendim bir kaç kere uğraştım ama yapamadım.
    fazla kurcalayıp çökertmekten sakındım biraz, en son teknik servise yaptırayım dedim.
    40 lira istedi soyguncular, sadece bios güncellemesi için 40 lira

bu arada caspera mail attım ve bios dosyalarını istedim ama dönüş bile yapılmadı,
    forumlardan başkalarının paylaştığı dosyalar ile denedim ama yapamadım bir türlü
    bu konuda tecrübeli biri ya da elinde bios dosyaları olan birisi yardımcı olabilir mi, bi bios güncellemesine 40 lira veremem

ya da bilgisayarında ati 5650 olan birileri kullandıkları driverı gönderebilirler mi, casperın kendi sitesinden inen sürücüyü kastetmiyorum, o sürücü dışında leshcatlabs.net sürücüsü olabilir, daha önce indirmiş olduğu en stabil sürücü olabilir. leshcatlabs.net daki e eski sürücülerde bile nedense amd gaming evolve var, benim bildiğim bu programın olmaması lazım

https://i.gyazo.com/bf0a778315466efe280809bcec921ab9.png casper teknik servis bios güncellemesine 40 lira istiyor

ekleme; bilgisayarımın modeli CASPER CN-TKI-640A
    i7 640M-ATI 5650 VGA-6 GB RAM-SAMSUNG 640GB HDD-15.6"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 16 Eylül 2015; 14:12:26 >

• güncel

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Hayret normalde 100 - 200 TL isterler nasıl olduda 40 TL istemişler. İnsanları aptal yerine koyup kazıklamaya çalışıyorlar.

• diğer markalar driver güncellemeleri ile beraber bios güncellemelerini de sunuyorlar ama casper driverları 2010 yılından kalma, bios güncelleme dosyalarını istememe rağmen cevap verilmedi

hadi diğer driverları güncel sitelerinden indirebiliyoruz. ama ekran kartı sürücüsünün güncel olanını yükleyemiyorum, siyah ekran çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: slmngngr

diğer markalar driver güncellemeleri ile beraber bios güncellemelerini de sunuyorlar ama casper driverları 2010 yılından kalma, bios güncelleme dosyalarını istememe rağmen cevap verilmedi

hadi diğer driverları güncel sitelerinden indirebiliyoruz. ama ekran kartı sürücüsünün güncel olanını yükleyemiyorum, siyah ekran çıkıyor.

Biliyorum ve seni anlıyorum kardeşim. Adamlar kendi sattığı cihazın driverını yayınlamıyor. Zaten sen onu bios güncellemesi diye servise ver emin ol sana sıvı teması var diye para ister bu sahtekar teknik servisler.

• daha önce, garantisi varken servise göndermiştim.
    ısınmadan dolayı sol taraftaki hava çıkışının olduğu yer parmağım girecek kadar açılmıştı. bilgisayarı verdiğim gibi geri verdiler ve garantisi de devre dışı bırakılmıştı.

• quote:

daha önce, garantisi varken servise göndermiştim.
    ısınmadan dolayı sol taraftaki hava çıkışının olduğu yer parmağım girecek kadar açılmıştı. bilgisayarı verdiğim gibi geri verdiler ve garantisi de devre dışı bırakılmıştı.

Diyorum ve hiç bıkmadan anlatıyorum bu bölümde ama kimse inanmıyor veya inanmak istemiyor bu firma ve teknik servisleri hakkında söylediklerime. Hepsi şirket ile el ele verip kullanıcıları mağdur ediyorlar. Allah sabır versin. Umarım bir daha casper'a bulaşmazsın!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajları sildiriyorlar görüyorsun ya dostum. Yaşanılanları anlatıp düşünceleri yazdığımız tüm mesajlar ilgili firma tarafından belli ki sildirilmiş! Uzak durun şu casper'dan!
  • turn table kullanıcısına yanıt
    hariben yuh diyorum artık, cidden silinmiş yorumlar. forum kurallarına aykırı bir şey de yok, uyarı mesajı da gelmedi. ayıptır yahu.
  • hayır derdimi anlatıyorum sorunuma birisi yardım eder diye, teknik servise 40 lira vermek istemiyorum. olana bak
  • quote:

hayır derdimi anlatıyorum sorunuma birisi yardım eder diye, teknik servise 40 lira vermek istemiyorum. olana bak

Sıkma canını bios yapımcısı firmanın internet sitesinde araştırma yapmanı öneririm. Malum firmanın sitesinden bunu bulmak oldukça güç zira daha kendi cihazına doğru driver yayınlayamıyor!
  • turn table kullanıcısına yanıt
    pegatron anakartın markası, modeli de h36st
    genelde dizüstü bilgisayarlar için özel tasarım anakart ve yine firmalar için özel bios olduğundan bios güncelleme dosyalarını casper yayınlamadıkça çok zor
  • güncel
  • twitterdan yazın caspera ya da şikayetvar.com a konu açın bios dosyaları ile ilgili onlar size dönüş yaparlar. Cihazın başına bios güncellemesinden dolayı bir şey gelirse sorumluluğun sizde olduğunu kabul edeceksiniz. Yükleme talimatlarıyla beraber gönderiyorlar. Bios güncellemesinin sorununuzu çözeceğini sanmıyorum.

Ekleme: hd5650 acer marka cihazımda var sürücüsü 2015 tarihli catalyst ile yükledim. Sıkıntı olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 22 Eylül 2015; 12:08:01 >
  • powerring kullanıcısına yanıt
    işlemciniz ne, intel inside değildir ya da sadece h36st anakarta özgü bir sorun bu
  • quote:

işlemciniz ne, intel inside değildir ya da sadece h36st anakarta özgü bir sorun bu

i3 330m işlemci var. Win10 64 bit yüklü. Sizde 5650 olarak görünmesine şaşırdım. 5000 serisi diye görünmesi gerek. Nerede sorun yaşadığınızı anlamadım. Ben direk amd den indirdiğim sürüyü yüklüyorum bir sorun olmuyor.

cpu-z nin mainboard sekmesinin ss ini atabilir misin
  • bir de senin aygıt yöneticisinde intel hd graphics neden görünmüyor, işlemci içinde dahili grafik de mevcut
  • quote:

bir de senin aygıt yöneticisinde intel hd graphics neden görünmüyor, işlemci içinde dahili grafik de mevcut

Bende dahili grafik kartı yok. Tek kart var

sorun orda zaten, dahili grafik kartı olan bilgisayarlarda sorun oluyor. ki hepsinde de değil, iki grafik kartı arasında geçiş olan casper modellerinde.
    amd sürücüsünü yükleyince siyah ekran çıkıyor, sadece intel sürücüsünü yüklersen sorun yok.
    benim bilgisayarımda mesela gpu diye tuş var, kapatma tuşunun yanında.
    buna bastığımda bilgisayar diğer ekran kartına geçiyor ya da otomatik yapıyorsun, bilgisayar prize takılı değilken ati ekran kartını kapatıyor güç tasarrufu için intele geçiyor.
    nvidialarda böyle bir sorun yok, nvidianun optimus teknoloji dediği şey var mesela. oyun açtığında harici ekran kartını kullanıyor, kapattığında dahiliyi kullanıyor. benim bilgisayarımda öyle değil.
    geçiş tuşla sağlandığı için ve bu tuşta sanırım direk olarak biosa entegre olduğu için güncel sürücülerde sorun yaşatıyor.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1213050/7a88d3cb-8d90-4929-9cd2-ed3929943ed9.jpg

bilgisayarım bu, sağ üstte sırasıyla wifi açma kapatma tuşu-gpu tuşu-power tuşu var.
    bahsettiğim tuş bu işte, dahili grafik seçiliyken kırmızı ışık yanıyor, harici seçiliyken ışık yanmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.