Şimdi Ara

Casper Via V8C (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
13.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uçan tekme

quote:

Orijinalden alıntı: alperd82

quote:

nexus 4

Nexus 4 bakmıştım Via V8c almadan önce.
    Birincisi, kasası çok eski model, görünümü hiç modern değil.
    İkincisi, sözde 4.7" ekran var ama Kapasitif tuşları ekrana koydukları için geriye 4.3-4.5 civarı kullanılan ekran kalmış.

kasa ve görüntü konusunda haklısın .ama performans olarak iyi bir telefon.

nexus 4 ü motorolaya yaptıracaklardı asıl.

casper a mtk işlemcisine 900 lira verilmez aga.

Hocam performans çok iyi kasa çok iyi diğerlerinin fiyat/performansı ortada neden alınmasın ki bu telefon.
    Marka takıntım yok, 900 TL'den fazla vermem diyen herkes alabilir bence.
    Emin ol alanlar memnun kalacak bak görürsün takip et konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erhant2005

Uc gundur cihazi kullaniyorum, via v5 almak icin gitmistim teknosaya. Aralarinda 100 Tl fark oldugunu ogrendim buna karsin hem islemci hem de ram miktari goz onune alindiginda bu fiyata degecegine kanaat getirerek alim yaptim.

Casper marka bir cihaz kullanmanin heleki 900 lira odemisken riskli olabilecegini dusunmustum ancak cihazi kullanmaya baslayinca bunun yersiz ve gereksiz olduguna kanaat getirdim.

Oncelikle pil boyutunu biraz kafaya taktim cunku 2000mah. Ancak bir gunu cok cok rahat cikartiyor benim kullanimimda. Yani bana yetti.

Menulerde hicbir takilmaya rastlamadim. Cok akici bir sekilde kayiyor. Kamera perfirmansi gayet yeterli hem on hem arka kamera icin.

Oyun performansi cok iyi, en son asphalt 8i kurdum dun ve iki gundur oynuyorum cok akici bir sekilde ayrica oyun oynarken home tusuna bastigimda kafaya takilacak derecede bir gecikme yasanmadan cihaz kendini toplayip ana ekrana donebiliyor.

Hoparlorun ses duzeyi gayet yeterli, ev ortaminda acmis oldugunuz muzigi bangir bangir duyabiliyorsunuz, herkesi tatmin edebilecek seviyede hoparlor cikisi oldugunu dusunuyorum.

Wifi ve avea 3g ile baglandigimdaki tarayici performansi da harika. Sahibinden.comu masaustu sayfasinda herhsngi bir ilana tikladigimda bilgisayardaki gibi aninda aciyor ve ilanin fotolarini yukluyor. Ayrica iki parmak hareketi ile zoom yapildiginda ise yakinlastirilan metin flu degil net olarak yakinlasiyor. Bunu yasayan arkadaslar bilirler ne demek istedigimi.

Ben diger hicbir yorumu okumadan bu izlenimimi paylastim tarafsizim...

Kullanici olsrak ise her tutlu isletim sistemini incigiyle boncuguyla kullanan, tekefonu cokertmekten korkmayan ve etinden sutunden yararlanarak sonuna kadar kullanan ust seviye bir kullaniciyim. Akilli telefonlari 3310 gibi kullanan birisi degilim.

Ancak gordugum tek eksi noktasi cihaza net ortaminda hic kilif bulamadim. Bu konuda bilgisi olan arkadas varsa ve bizi bilgilendirirse memnun olurum.

Merhaba Erhan,
    Öncelikle telefonu kullanmadan belki de görmeden ezbere konuşanlar yerine kullanan birini gördüğüme çok sevindim

Ben de 19 Ekim'de aldım telefonu.
    Bazı ince ayarları yaptıkça gerekli uygulama ve widget'leri kurdukça daha çok hoşuma gitmeye başladı telefon.

Dediğin gibi aksesuar eksik, kılıf bulursak haberleşelim.
    Arka planda çalışan uygulamalar için "Tümünü Sonlandır" seçeneği koymamışlar.
    Tüm sayfaların üstünde yer alan Google Arama satırı kaldirilamiyor.

Pil benim de ilk günlerini günde 1 sarjla çıkartabildi.
    Radyo FM istersen GM Discovery 2 APK'sını yükleyebilirsin.
    3 günlük tecrübelerime göre Cihaz çok güzel.
    Ben RAM ve Kasa için GM Discovery 1'den geçiş yaptım tam isabet olmuş.
    Kasa hem şık hem sağlam.
    RAM doluluğunu da %20 civarinda görmek müthiş keyif.
    Ekran, Süper IPS olduğu için belki de oldukça parlak ve net.

Antutu Puanı 27.000 çıktı bu arada. "İyi iş" diyor.
    HTC One (m7) ile aralarında 600 puan fark var sadece. HTC'nin fiyatı ortada.

Henüz oyun kurmadım kurunca performansını yazarım.

Paylaşımlara devam edelim...

Alper mesajın için teşekkür ediyorum,

Evet mesela arka plandaki uygulamaların hepsini kapatabileceğimiz bir tuş olsaydı iyi olurdu elbet gelir güncelleme ile gelmesede niye gelmedi demem telefonla uğraşmayı sevdiğim için hepsini sağa solak aydırarak kapatmak hoşuma gidiyor.
    Ekranın parlaklığı gün ışığında da çok yeterli. Ekran daki ikonlar çok şık ve renkli ayrı bir hava katıyor. Ben siyah almak istemiştim kasayı ancak sadece beyaz üretildiğini söylediler.
    Parasını sonuna kadar hak eden bir cihaz, lg g3 beat vardı onla kıyaslama şansım olmuştu aynı fiyat aralığında ancak tercihimi via v8c den yana kullandım. Çok memnunum kısacası. Normalde ben bu telefonu bir ay kullanırım abime verir kendime daha üst cihaz alırım diyordum ancak şuan cihazda yapmak isteyipte yapamadığım bir şey olmadığı için verip vermemekte kararsız kaldım :)

• uçan tekme kullanıcısına yanıt
    +1

mtk nın dezavantjlrını bılmeden aa bu 4 cekırdek bu 8 cekırdek dıye atlıyor bızım mıllet sonradan dank edecek ama ıs ısten gecmıs olacak.
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin millet sadece işlemciye bakmıyor.
    Kasa var ekran var kamera var tarz var android sürümü var rakipler var fiyat var hepsine bakıp alıyor. Belki de Kızılay dağıtmış gibi olmasın diye alternatif telefon alıyor. Sırf Plastik olmadığı için alıyor...

Zaten 2GB RAM ve 650 ghz grafik birimi ile 8x1400 değil 4x1400 ghz olsaydı bile yeterli bir cihaz olurdu yine alırdım.
    Sizde hangi telefon var onu sormuştum ama cevap vermediniz?
    Bir de 850-899 TL'ye bunun yerine hangi telefonu alacaktık ve yerine aldığımız telefon bu telefonun Yapamadığı neyi yapacaktı?
    İnsanlara bu telefon alınmaz deyip geçiyorsunuz sonra 150 TL daha ver şunu al diyorsunuz sonu yok ki bunun...

• quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

Zf den daha iyi felan değil.
    Elde kalan malları kakalamak için bişeyler uydurmuş inanmayın.

Zenfone 5 mi?

Ezbere konuşmayın lütfen ben 2 telefonu da inceledim arkadaşta var tek elle tutulmuyor bile, ekran 5" ama 5.5"lerden büyük kasası var.
    Ayrıca Antutu ölçümü 21.000 çıktı V8c 27.000 çıktı.
    Kamerası 13 değil 8 MP.
    124 gr değil 145 gr.
    Kalınlık 7.6 mm değil 10.3 mm.
    Ekran piksel 312 değil 294 PPI.
    Super IPS LCD değil IPS LCD.
    8x1400 yerine 2x2000 ghz işlemci var.
    Hemen İntel dersen daha iyi olsa 6000 puan fark yemez Antutu'da.

• Şimdi benden bu çocuğu ciddiye almamı beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkhanBalta -- 23 Ekim 2014; 17:44:06 >
  • quote:

Şimdi benden bu çocuğu ciddiye almamı beklemeyin.

32 yaşındayım.
    Teknik özelliklerini yazdım iki telefonun.
    Sizde Zenfone 5 var belli, yazın üstün olduğu özellikleri ben de bunu satar onu alırım gerekirse.
    Ama burada hiçbir gerekçesi dayanağı açıklaması olmayan şahsi görüşlerinizi kesin bilgiymiş gibi yazıp kimseyi yanıltmayın.

Yazacak mantıklı bir şeyiniz olmadığı için "Ciddiye almam bu çocuğu" demeniz normal.
    Konuda 2 mesajiniz var ikisi de hiçbir bilgi içermiyor...

• Şu konuda 2-3 kişi var ki daha yeni piyasaya çıkmış bir ürünü görmeden kullanmadan belki de hakkında bir satır okumadan burada kötüleyebiliyor.

Yazmış olduğum yorumları da (-) işaretlemiş ama Antitez olarak en ufak bir fikirleri de yok alıntı yapıp yazmamışlar. Sadece Hayır ama neden hayır belli değil?

Telefonla evlenmedim daha üstünde çizik yok istesem satarım diğer telefonum olan Discovery'i kullanırım maddi durumum müsait gider Sony Z2 alırım ama sırf bu telefona yapılan saçma ve dayanaksız yorumlar için bile kullanmaya, şans vermeye değer...

• quote:

quote:

Zenfone 5 mi?

Ezbere konuşmayın lütfen ben 2 telefonu da inceledim arkadaşta var tek elle tutulmuyor bile, ekran 5" ama 5.5"lerden büyük kasası var.
    Kamerası 13 değil 8 MP.
    124 gr değil 145 gr.

Çerçeveleri fiyatına göre gayet normal.
    Desteksiz sallamanın bu kadarı olmaz.
    Antutuya bakarak karşılaştırma yaptığından anlaşıldığı üzere birşey bilmeden atıp tuttuğun tescillendi bile.
    V8c den çok çok daha güçlü olan Xperia Z, s4, Xperia sp sırasıyla 22k,27k,26 k alıyor. Şimdi sen elindeki çöpün bunlarla yarıştığını iddia ediyorsun.
    8 çekirdekli tam anlamıyla "çöp" bir işlemci kullanan v8c o diğer 4 çekirdeğini sadece performans testlerinde aktif ediyor. Bu telefonun günlük Antutu performansı 13500 civarı eder.
    Ve yine kendini rezil ederek mp karşılaştırması yapmışsın.
    Bir kameranın mp si değil, lensi önemlidir.
    Bkz. Htc m7-m8, 4 mp olmasına rağmen çok kaliteli fotoğraflar çekiyor. Veya 925.
    Kalınlık yönünden eline almadığın bir cihaz hakkında yorum yapmışsın zira bu cihazın arka kısmı aynı Nexus 6ve m8 de olduğu gibi kavisli.Ele daha rahat oturur ve kalınlığı hissedilmez.
    Pixel yoğunluğu ekran büyüdükçe azalır ki aradaki farkı anlaman imkansız.
    Super IPS ile Ips arasında fark yoktur. Sadece super ıps çok az daha parlaktır. VE v8c normal ıps kullanıyor.Zf nin ekranı açık ara daha iyi.
    Şimdi üst üste cahilliğini konuşturup "Bu 8 çekirdek taammı " gibisinden bi ima veriyorsun. Şuan piyasada mobil,cihazlarda 8 çekirdek kullanan uygulama yok. 4 çekirdek kullanan uygulama sayısı bile bir elin parmak sayısını geçmez. Yani burada tekil çekirdek performansı önemlidir. Ki zf5 in tekil çekirdek gücü yaklaşık 3 katı. Bu da sana aynı zamanda hem performans hemde soğuk bir cihaz verecektir. Misal A8, şuan piyasadaki en iyi işlemci. Çift çekirdekli ve 1300 mhz. Fakat 2.8 ghz lik 8 çekirdekli 810 dan daha performanslı.
    Şimdi git o aldığın oyuncakla flappy bird felan oyna evine git dersine felan çalış, ilk defa baba parasıyla aldığın telefon ile edindiğin tecrübeyle abin yaşındaki tecrübeli insanlara bilmişlik taslama.
    Ve kiyas.la dan uzak dur.

• BerkhanBalta kullanıcısına yanıt
    Bosver yaktigin kaloriye degmez,tartisarak herkesi yenebilirsin ama bir kisi haric biliosun mevlana sozunu,birak alan alsin ne dersek diyelim 800~900lirasi neyse buhar olunca en iyi ders o olacaktir zaten.

Biliosun boyle donem donem turuyorlar forumda victordu casperdi cop cihazlarin atesli savunuculari,

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Bosver yaktigin kaloriye degmez,tartisarak herkesi yenebilirsin ama bir kisi haric biliosun mevlana sozunu,birak alan alsin ne dersek diyelim 800~900lirasi neyse buhar olunca en iyi ders o olacaktir zaten.

Biliosun boyle donem donem turuyorlar forumda victordu casperdi cop cihazlarin atesli savunuculari,

Kendisinin alması umrumda değil hatta alsın görsün ne mal olduğunu.
    Başkalarını yanlış yönlendirmesi hoş değil.

• quote:

quote:

quote:

Zenfone 5 mi?

Kamerası 13 değil 8 MP.
    124 gr değil 145 gr.

Çerçeveleri fiyatına göre gayet normal.
    Desteksiz sallamanın bu kadarı olmaz.
    Antutuya bakarak karşılaştırma yaptığından anlaşıldığı üzere birşey bilmeden atıp tuttuğun tescillendi bile.
    V8c den çok çok daha güçlü olan Xperia Z, s4, Xperia sp sırasıyla 22k,27k,26 k alıyor. Şimdi sen elindeki çöpün bunlarla yarıştığını iddia ediyorsun.
    8 çekirdekli tam anlamıyla "çöp" bir işlemci kullanan v8c o diğer 4 çekirdeğini sadece performans testlerinde aktif ediyor. Bu telefonun günlük Antutu performansı 13500 civarı eder.
    Ve yine kendini rezil ederek mp karşılaştırması yapmışsın.
    Bir kameranın mp si değil, lensi önemlidir.
    Bkz. Htc m7-m8, 4 mp olmasına rağmen çok kaliteli fotoğraflar çekiyor. Veya 925.
    Kalınlık yönünden eline almadığın bir cihaz hakkında yorum yapmışsın zira bu cihazın arka kısmı aynı Nexus 6ve m8 de olduğu gibi kavisli.Ele daha rahat oturur ve kalınlığı hissedilmez.
    Pixel yoğunluğu ekran büyüdükçe azalır ki aradaki farkı anlaman imkansız.
    Super IPS ile Ips arasında fark yoktur. Sadece super ıps çok az daha parlaktır. VE v8c normal ıps kullanıyor.Zf nin ekranı açık ara daha iyi.
    Şimdi üst üste cahilliğini konuşturup "Bu 8 çekirdek taammı " gibisinden bi ima veriyorsun. Şuan piyasada mobil,cihazlarda 8 çekirdek kullanan uygulama yok. 4 çekirdek kullanan uygulama sayısı bile bir elin parmak sayısını geçmez. Yani burada tekil çekirdek performansı önemlidir. Ki zf5 in tekil çekirdek gücü yaklaşık 3 katı. Bu da sana aynı zamanda hem performans hemde soğuk bir cihaz verecektir. Misal A8, şuan piyasadaki en iyi işlemci. Çift çekirdekli ve 1300 mhz. Fakat 2.8 ghz lik 8 çekirdekli 810 dan daha performanslı.
    Şimdi git o aldığın oyuncakla flappy bird felan oyna evine git dersine felan çalış, ilk defa baba parasıyla aldığın telefon ile edindiğin tecrübeyle abin yaşındaki tecrübeli insanlara bilmişlik taslama.
    Ve kiyas.la dan uzak dur.

1- Çerçevesi fiyatına göre Normal ama asla V8c'den daha güzel değil.
    2- Desteksiz sallayan siz olabilirsiniz çünkü bendeki telefonu bilmiyorsunuz ama ben Zenfone 5'i arkadaşımdan aldım kullandım bunu yazdığım halde okumamışsınız.
    3- Antutu şuan birçok satış sitesi ve donanım test sitesi dahil "bir" referans olarak kullanılıyor. Ben sadece buna bakarak almadım diğer özelliklerini beğendim "ilave" olarak Antutu'ya baktım. Atıp tutmadım.
    4- Xperia Z ve S4'e fayda/maliyet olarak o parayı vermek istemedim tabiki bunlar daha iyi telefonlar ancak Xperia SP 1 GB RAM olduğu için düşünmedim. RAM dolup kasıyor telefonu malum. S4 Mini var zaten iş telefonum yeter Samsung.
    5- Antutu önemli değil demiştin ama eşime yeni verdiğim 4x1.2 Ghz ve 1 GB RAM'le 16000 puan alan Discovery var, Çekirdek arttıkça performans düşüyor mu, tekil bakarsan bile 1.2 yerine 1.4 işlemci olduğu halde V8c 13500 eder öyle mi :D
    6- Sony DSC HX9V foto makinem var biliyorum Lensi, MP'i, Sensörü. Bakınız dediğin cihazın biri 1500 TL diğeri 2000+ TL herhalde kaliteli olacak kamerası da. LG Optimus 925'e de bakmadan almadım merak etme kasa modern gelmedi aynı paraydılar bunu aldım teknik olarak da uçurum yok aralarında bu çöpse o da çöp olmalı sana göre.
    7- Alıntı yaptığınız mesajı bir okuyun önce, ezbere muhalefet yapmayın, arkadaşta var aldım kurcaladım o telefonu ve çok büyük Kasası var parmağım yetişmedi beğenmedim, tercih meselesi alınabilir güzel cihaz ben sizin gibi konusuna girip çöp de çöp çöp yazıp durmadım...

8- Pixel yoğunluğu ekran büyüdükçe AZALMAZ... PPI zaten İNÇ BAŞINA düşen pixeldir, bir ölçü birimidir "Ekran/PPI" diye ölçü yoktur sadece PPI vardır. Örneğin Discovery-2 de 5" olduğu halde 441 PPI, bak ekran aynı ama Pixel artmış!..
    9- V8c Super IPS kullanıyor aradaki farkı kendin yazmışsın daha parlak, ayrıca 4.7" IPS'e göre daha keskin.
    10- Sen de "benimki hariç bütün telefonlar Çöp taammı" iması veriyorsun, Şuan 8 çekirdek kullanan yok ama bu olmayacak demek değil o yüzden 8 cepte dursun 4x1.4 Ghz de gayet iyi.
    11- Ben 32 yaşındayım çoluklu çocuklu. Kendi paramla aldım Allah'a şükür ve bir yere gitmiyorum istersen sen git kirletme konuyu.
    Senin beğenmediğin her telefon çöp veya oyuncak değildir.

• quote:

quote:

Kendisinin alması umrumda değil hatta alsın görsün ne mal olduğunu.
    Başkalarını yanlış yönlendirmesi hoş değil.

quote:

Bütün telefonlar kalacak bir tek Via V8c buhar olacak evet. Kullanacağımız olsa olsa 3 yıl, her türlü götürür güzel ve şık bir telefon.

Ben hem iyi hem de kötü yanlarını yazdım, alanlarla paylaşım yapmak, almayı düşünenlere fikir vermek için siz ise sadece çöp dediniz, kullanmadığınız telefon hakkında önyargı ve varsayımlarla hüküm verdiniz. Telefonu beğenip alan tanımadığınız kişiye cahil dediniz, baba parası yiyen ergen çocuk dediniz, hepsi önyargı ve varsayım yani apaçık ortada.

Özetle bu konu içinde başkalarını yanlış yönlendiren kesinlikle sizlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 24 Ekim 2014; 8:15:20 >

• Hepsi gereksiz tartismalar, isteyen istedigini alir veya almaz o kisinin kendi iradesidir. Brn aldim ve cok memnunum bu fiyat araliginda alinabilecek en iyi telefon oldugunu dusunuyorum. Ayrica sunu da unutmamak lazim casper sadece bunu urettiren marka olma ozelligini tasiyor ayni diger cogu markalarda oldugu gibi. Burada casperin yapmis oldugu girisimi kotulemek bilip bilmeden ileri geri konusmak cok yersiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhant2005

Hepsi gereksiz tartismalar, isteyen istedigini alir veya almaz o kisinin kendi iradesidir. Brn aldim ve cok memnunum bu fiyat araliginda alinabilecek en iyi telefon oldugunu dusunuyorum. Ayrica sunu da unutmamak lazim casper sadece bunu urettiren marka olma ozelligini tasiyor ayni diger cogu markalarda oldugu gibi. Burada casperin yapmis oldugu girisimi kotulemek bilip bilmeden ileri geri konusmak cok yersiz olur.

Aynı fikirdeyim.
    32 yaşındayım diyorum o mesajimi alıntıladığı halde okumamış hala baba parasıyla telefon alan çocuk diyor
    Zenfone 5 arkadasimda var aldim kurcaladim kasasi bana çok büyük geldi diyorum o mesajımı da alıntılamış ama okumamış sonra bana eline almadigin telefon deyip kasasindaki kavisi anlatiyor
    Cahil diyor onunla aynı fikirde değilim diye

V8c belki de hickimsede yokken kendileri de incelemeden veya kullanmadan nedense konu açılır açılmaz girmişler soranlara çöp o telefon alinmaz deyip cikiyorlar, niye alinmaz ne alacaz 899 TL'ye bu ayarda deyince yazdıkları çöp asıl.

Kimseyle bu tarz atışmaya girmedim şimdiye kadar ama bu kadarına sessiz kalamadım 2-3 kişi bir olup tamamen varsayım ve önyargılarla ürüne üreticiye tüketiciye haksızlık yapmasın.

Bu telefona Mükemmel demedim ben kimse de Ezbere çöp demesin, iyi yönleri kötü yönleri konuşup daha etkin şekilde telefonu kullanmak amacıyla buradayız.
    Herkese iyi forumlar.

• bu arada via v8 in orginali hindistanlı telefon üreticisi Micromax ın A350 Canvas Knight modeliymiş.

http://www.gsmarena.com/micromax_a350_canvas_knight-5995.php
  • V8c icin kilif satan bir yer var mi? Telefonu aldik kilifi alamadik..

• quote:

bu arada via v8 in orginali hindistanlı telefon üreticisi Micromax ın A350 Canvas Knight modeliymiş.

http://www.gsmarena.com/micromax_a350_canvas_knight-5995.php

Aynen de ta kendisi
    Tek fark sanki çift SİM kart olması.
    Yorumlara göz gezdirdim baya beğenmişler ama ısınma ve bataryadan şikayet edenler de var.
    Bu ikisi de CPU tasarruf modu açılarak bir nebze azaltılabilir.
    3 GB RAM olsaydı V8c yerine V8 alırdım kesin.

• erhant2005 kullanıcısına yanıt
    Hızlıal'a gelir diye tahmin ediyorum çünkü V8 için kılıf satmaya başlamışlar.

Bu arada telefonu aldıktan 1 hafta sonra Asphalt 8 yükleyip oynama imkanı buldum cihaz gerçekten çok iyi akıyor. Discovery'de çözünürlük "düşük"te oynardım "iyi" veya "yüksek" yapınca grafiklerde atlamalar fark ediliyordu ama V8c'de yüksek'te bile hiç atlama yok. Bir kez daha doğru tercih diyorum [:)

• Aynen ben de cok memnunum cihazdan oyunlardaki performansi harika bir cok oyun yukledim 1gb ve ustu banamisin demedi ayrica isinma problemi yasamadim hic. Normal bi sicaklik oluyor arka tarafta.

Fotograf kalitesini de cok begendim arka kamera kadar on kamerada gercekten cok iyi.

Sadece kilif olmamasi sikinti, en azindan kutunun icinden kotude olsa bir kilif ciksaydi cihazi korurduk. Cizilmedi hic biryeri ama tedbir iyidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.