Şimdi Ara

casper vs lenovo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vti450c-core-i5-450m--2.40ghz-4-gb-ddr3-500gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd-5650-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=47570

birde 1630 a :

lenovo y560 4 gb

ya da 1717 e :

asus n61jq-jx093v

hangisini almalıyım , arada 2 begendiğim laptop 400 lira fark var mı bu farka değer mi ? pazar sabah kesin alıyorum , lütfen yardım edin , 400 lira fark değiyosa asus mu lenovo mu ?

• eğer bütçen müsaitse kesinlikle casper değil diğer iki laptoptan birini düşünmen lazım. yani asus ya da lenovodan

zaten donanım olarak bu linklerini verdiğin asus ve lenovo linkteki casper modelinden 2 gömlek daha üstün donanıma sahip.

ama burda şöyle bi sorunun cevabını vermen lazım. ben bilgisayarı ne için alıcam. internete girmek oyun oynamak film seyretmek vs vs için alıyosan casperın donanımıda sana fazla fazla yeter i5 450m işlemci ve 5650 var üzerinde bu donanım bu işlemler için fazla fazla yeter. ama dersenki ben oyun oynarım photoshopta tasarım yaparım aynı zamanda 3dmax i açar render alırım vs vs diyosan casper ı unut asus yada lenovodan birine bak.

dediğim gibi önce kendi amacını belirlemen lazım. çünkü linklerdeki asus ve lenovo ile bu linkteki casper aynı klasmanda değiller.

he dersenki ben asus ya da lenovodan birine karar verdim o zaman o ikisi arasındaki tercihim lenovo olur benim.neden dersen asusun bu yeni kasalarını hiç sevmiyorum. linklerdeki asus ve lenovo zaten hemen hemen aynı donanıma sahip. burda senin için bu iki laptopu ayıran faktör kasa tipi ısınma vs vs olabilir ancak çünkü dediğim gibi donanımlar aynı neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRIMINALL -- 19 Kasım 2010; 23:23:27 >

• hocam öncelikle tesekkur ederim , aynı klasmanda değiller ama fiyatına göre cok iyi oldugudundan hani dedim arada 400 lira farka degmez derseniz alayım diye dedim . öncelikle oyun oynar film izler , hatta indirip satarım hocam ben o lenovonun 4 gb lık modellerini diyorum , eskisehir vatan yeni acıldı acılıs icin 1630 a kadar dusmus , asusta 1717 di ama stok durumu kritikti , dediğim gibi ihtiyaclarım oyun film muzik agırlıkla ama meraklıyım bilgisayara photoshop hatta autocad ögrenmeye niyetim var bakarsın isime yarar ek gelir hesabı smd asusun 16 " ve usb 3 . 0 farkı dusunduruyo , bide kimileri dediğim modelin ekranı cok narin vs diyolar . . ilk laptobum olacak ayrıca

• ok ben 8 gb lık model sandığım için fiyatı öyle yazdım ama 4 lüğü diyomuşsun sen zaten düzelttim sen bu mesajı yazmadan önce ;)

şimdi şöyle diyim. sen photoshopu ve autocadi meraktan kullanırım belki diyosan i7 720 işlemciye zaten bakma yani boşu boşuna fazla para vermiş olursun :) benim laptopta i5 430m işlemci var ve ben aktif olarak autocad ve photoshopu kullanan biriyim ikisini aynı anda ağır çizimler için kullanırım ve işlemcim tık demedi şimdiye kadar. i5 430m işlemci bu programları zaten rahat kaldırır. ki sen daha öğrenme aşamasında kullanıcaksan senin yapacağın işlemleri gözü kapalı kaldırır :)

onun dışında film izlemekmiş oyun indirmekmiş internete girmekmiş vs vs zaten bunlar için i7 işlemciye hiç gerek yok :) bunları p serisi bi işlemciylede yaparsın :)

oyun oynamak dersen i5 430m + dhd 5650 li bi laptop şu anki en ağır oyunları bile kaldırıyor. dediğim gibi bende vaionun i5 430m işlemcili hd 5650 ekran kartlı modeli var ve ben bu pc de gta4 ü, call of 6 yı ve hatta şu an en sistem kasan oyun olan metro 2033 ü high ayarlarda rahatça bitirdim.

o yüzden senin ihtiyaçlarını baz alırsan sana casperın bu linkteki modeli fazla fazla yeter hiç i7 falan bakmana gerek yok boşuna fazla para vermiş olursun.

he ama bana sorarsan bu linkteki casperın donanımında olan başka markalara yönel derim casper markasını pek tavsiye etmem. i5 430m işlemcili ve hd 5650 kartlı yine bu fiyatlara bir asus ya da bir dell bulabilirsin. bence casper yerine casperın donanımında bir asus bir hp ya da bir dell alman çok daha mantıklı ;)

• hocam ileriye donuk olarak almak istiyorum , en azından bi bes sene laptopu degistirmemek , hatta mumkunse belki garantisi bitince ilerde oluyosa full hdd panel ile degistirmek istiyorum o kadar , bide ram ve hdd takviyesi en fazla . böyle 5 sene kullanabilmeyi planlıyorum i bilg dunyası sureklı degisiyo biliyorum ama kafamda öyle planladım , hocam 1250 civarında en azından 5650 islemcili var mı bildiğiniz baska laptop ? asus veya lenovo da cokta gozum kaldı :D özellikle lenovoyu gordumhoparloru falan bittim :D ama 400 de az para değil , hele bi ogrenci icin :D bide packard bell in 4 cekirdekli amd li modeli vardı ona ne dersiniz ? ya da asus ile lenovo arasında tercihiniz ne olurdu
  • vallahi kardeşim dediğim gibi eğer 5 sene sonrasındada yapacağın şey film seyretmek internete girmek oyun indirmek vs vs olursa bu laptop sana 5 senede yeter merak etme :) i5 işlemci canavar gibi işlemci sonuçta. ama dersenki ben 1-2 sene sonra 3d renderlara başlicam render manyağı yapıcam bilgisayarı o zaman i7 al ne diyim :)

asusun i5 işlemcili ve 5650 kartlı modelleri var 1300 civarı. dellinde var. biraz araştır o markaları vatan teknomarketim gibi sitelerde çıkıcaktır karşına.
  • hocam dogru diyon belki fazla olacakl ihtiyacıma göre ama bakalım pazara kadar kafama ne yatcak :D bana özeline msn adresini yollarmsn D: derdimi canlı anlatayım fikir ver :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş burda verdiğim fikirden daha fazlası yok zaten burda verdim işte fikirlerimi artık sen kafana hangisi esiyosa onu al :)
  • abi bak şmdi bn sadece oyun oynamak internete girmek ve yükeldiğim oyunlara hiç bir sorun çıkartmayacak hepsini kabul edecek bir laptop almak istiyorum bu istediklerim oyunu hiç bir sorun vermeden yükleyen her oyunu kabul eden laptop markası nedir neleri tavsiye edrsn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.