Şimdi Ara

Castrol yağ mı yoksa diğerlerimi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
33.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alembizim

Kitapçıkta istenen sertifikalar yagda varsa nasıl olmuyor?

Vw castrol önerdigi için öyle demişlerdir.40 TL daha pahalı castrol edge LL.

Alıntıları Göster
    Aslında hepsiburada sitesinden 160 tl ye mobil 1 esp sipariş verdim ama parçacı senin aracın 4.5-4.6litre alıyor dedi bu durumda 4 litre az geliyor kaynımda benim işyerinden üstünü tamamlarız dedi yani gerisi başka yağ karışacak. 1 litre daha alınca 60 tl.en ucuzu sayarsak 220 tl yapacak. Turkoilmarket sitesinde şimdi motul 8100 x clean + gördüm 205 tl. Onuda alsam ne dersin?? O yağı da hiç bilmiyorum zaten castrol hariç yağ kullanmadım uzun senelerdir.

Güncelleme: başka bi sitede 5 lt. 180 tl gördüm motulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 3 Şubat 2019; 2:55:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sagiroda

Aslında hepsiburada sitesinden 160 tl ye mobil 1 esp sipariş verdim ama parçacı senin aracın 4.5-4.6litre alıyor dedi bu durumda 4 litre az geliyor kaynımda benim işyerinden üstünü tamamlarız dedi yani gerisi başka yağ karışacak. 1 litre daha alınca 60 tl.en ucuzu sayarsak 220 tl yapacak. Turkoilmarket sitesinde şimdi motul 8100 x clean + gördüm 205 tl. Onuda alsam ne dersin?? O yağı da hiç bilmiyorum zaten castrol hariç yağ kullanmadım uzun senelerdir.

Güncelleme: başka bi sitede 5 lt. 180 tl gördüm motulu

Alıntıları Göster
    Ekleyeceginiz yag da mobil1 esp olmalı.Farklı marka yada aynı markanın farklı ürünlerini karıştırmayın.

Kitapçıktan kontrol edin aracınızın 4,3 litre yag alması gerekir bu durumda 4 litre koyup yag çubugundan kontrol edin.

İlla 4,5 litre yag koyacagım derseniz Motul xclean+ , castrol edge LL yada luqui moly top tech 4200 5 litrelik olanları alın.

5 litre motul xclean+ 180 TL zor satarlar sahte olma ihtimali olan bir yag piyasada sahteleri mevcut.

• quote:

Ekleyeceginiz yag da mobil1 esp olmalı.Farklı marka yada aynı markanın farklı ürünlerini karıştırmayın.

Kitapçıktan kontrol edin aracınızın 4,3 litre yag alması gerekir bu durumda 4 litre koyup yag çubugundan kontrol edin.

İlla 4,5 litre yag koyacagım derseniz Motul xclean+ , castrol edge LL yada luqui moly top tech 4200 5 litrelik olanları alın.

5 litre motul xclean+ 180 TL zor satarlar sahte olma ihtimali olan bir yag piyasada sahteleri mevcut.

Alıntıları Göster
    Kitapçığı yok ama motul sitesinde yağ seçme yerinde 4.3 lt yazıyor. Bu durumda 0.3 lt başka marka 5w30 karışsa bi zararı olurmu?

www.uygunavar.com
    UygunaVar - Kalite Burada Uyguna Var
    https://www.uygunavar.com/8100-x-clean--5w30-5lt

Burda 180 tl banada çok ucuz geldi bu site güvenilirmi?

Bugün mobil 1 geliyor kargoyla onu iade edip bu sitedeki motul mu alsam yoksa mobil 4 lt katayım yetermi yada ekleme olayını mı yapsam?

Mobil niye 5 lt. Bidon yapmazki yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 4 Şubat 2019; 13:46:8 >

• quote:

Kitapçığı yok ama motul sitesinde yağ seçme yerinde 4.3 lt yazıyor. Bu durumda 0.3 lt başka marka 5w30 karışsa bi zararı olurmu?

www.uygunavar.com
    UygunaVar - Kalite Burada Uyguna Var
    https://www.uygunavar.com/8100-x-clean--5w30-5lt

Burda 180 tl banada çok ucuz geldi bu site güvenilirmi?

Bugün mobil 1 geliyor kargoyla onu iade edip bu sitedeki motul mu alsam yoksa mobil 4 lt katayım yetermi yada ekleme olayını mı yapsam?

Mobil niye 5 lt. Bidon yapmazki yaa

Alıntıları Göster
    0,3 lt eksik koysanız birşey olacagını sanmıyorum.Yag çubugunu çekin yagın miktarı minimum ile maksimum arasında ise mesele yok.

Zaten araçtaki yagın tamamı boşalmaz bir miktar içinde kalıyor 4 litre yetecektir.

Başka marka 5w30 karıştırmayın.

• quote:

0,3 lt eksik koysanız birşey olacagını sanmıyorum.Yag çubugunu çekin yagın miktarı minimum ile maksimum arasında ise mesele yok.

Zaten araçtaki yagın tamamı boşalmaz bir miktar içinde kalıyor 4 litre yetecektir.

Başka marka 5w30 karıştırmayın.

Alıntıları Göster
    Anladım
    Diğer yağ moil boa extro markasıymış demirören firmasının. Vw onayını göremedim
    Castrol yağ mı yoksa diğerlerimi?

• quote:

Anladım
    Diğer yağ moil boa extro markasıymış demirören firmasının. Vw onayını göremedim
    Castrol yağ mı yoksa diğerlerimi?

Alıntıları Göster
    Bakımı yaptınız mı?hangi yagı kullandınız?4 litre yag kullanınca sorun oldu mu?

O kadar konu açılıyor sonunda dönüş yapan yok.

• quote:

Bakımı yaptınız mı?hangi yagı kullandınız?4 litre yag kullanınca sorun oldu mu?

O kadar konu açılıyor sonunda dönüş yapan yok.

Alıntıları Göster
    Mobil 1 esp aldım 4 lt. Mann filtreleri aldım ama fren balata daha alamadım parçafilosu trw gdb1841 uymaz 2042 alman gerek dedi ya ona halen emin değilim, hepsini birden aradan çıkarayım diye bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokey

Motorunuzun standart özelliklerini karşılayan herhangi bir tanıdık marka yağ koymanızda hiç bir sakınca yok. Wv Alman üretimi ve Castrol ile anlaşmalı. Misal Renault da Elf ile anlaşmalı. motul bu forumda el üstünde tutulur ve iyi yağdır. Yağ seçerken firmanın ARGE çalışmalarına bakılır. Api ve acea standartlarını karşılıyor ve aracınızda ki dpf dexon standartlarını karşılıyorsa size hiç bir şey kaybettirmez.
    Aynen hocam .youtubede karşılaştırmaları var nerdeyse hepsi aynı
  • quote:

Mobil 1 esp aldım 4 lt. Mann filtreleri aldım ama fren balata daha alamadım parçafilosu trw gdb1841 uymaz 2042 alman gerek dedi ya ona halen emin değilim, hepsini birden aradan çıkarayım diye bekliyorum.

Alıntıları Göster
    O elemana fazla güvenmeyin.baskı balata almıştım aradı model sordu dediki yanlış almışınız fiyat farkı çıkarıp başka model gönderdi.allahtan usta sanzumanı indirmeden kontrol etti elemanın dediği yanlış çıktı.geri iade ettim.tekrar kendi aldığımı aldım vs uğraştım durdum
  • quote:

Castrol den diğer markalara geçince bi zararı olmaz dimi motora?

Alıntıları Göster
    Hocam castrol gibi çabuk bozulan bi yağ ve diğer forumlarda dahil olmak üzere castrol hakkında olumsuz bir sürü yorum bulabiliyorken bile bile castrol almak aracınıza zarar vermekten başka bişey olamaz. Castrol dışındaki bütün yağlar olur ama castrol olmaz
  • Bu forumdan başta yağ tavsiyesi alınmaz. Castrol reklam, motul orjinalse çoğ eyi, papağan gibi aynı şeyi der dururlar.
  • bosuna kafa yorup marka arasdırmayın aracınızın sartlarına hangi yağ uygunsa en uygun fiyatlı gidin onu alın ..yağın çok bir etkisi yok yeterki motoronuza uyumlu olsun oyuzden aşırı pahalı yağlara kaçmayın.Ha benim param çok en pahalısını alcam derseniz oda sizin seçiminiz=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Bu forumdan başta yağ tavsiyesi alınmaz. Castrol reklam, motul orjinalse çoğ eyi, papağan gibi aynı şeyi der dururlar.
    Aracınızın istedigi şartlara uygun istediginiz yagı alabilirsiniz.Tabi birde araç üreticilerinin önerdigi yag markaları var.

Forumda yazılana kalsa her yer mazda3 dolar satış rakamları ortada.

Aynı sertifikaları saglayan motul/castrol/mobil/shell/liqui moly gibi markalardan istediginizi alabilirsiniz.

Bu forumdan yag tavsiyesi alınır ama yorumları iyi seçmek lazım. Alternatif olarak modele özel sayfalar daha faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 10 Şubat 2019; 19:49:16 >
  • quote:

Aracınızın istedigi şartlara uygun istediginiz yagı alabilirsiniz.Tabi birde araç üreticilerinin önerdigi yag markaları var.

Forumda yazılana kalsa her yer mazda3 dolar satış rakamları ortada.

Aynı sertifikaları saglayan motul/castrol/mobil/shell/liqui moly gibi markalardan istediginizi alabilirsiniz.

Bu forumdan yag tavsiyesi alınır ama yorumları iyi seçmek lazım. Alternatif olarak modele özel sayfalar daha faydalı olabilir.

Alıntıları Göster
    Bizim vectra reyize gm koyduruyoruz hep.
    Bu papaganlar 5-6 sene once her konuya bor yazardi bir de, esamesi okunmuyor simdi.

• Castrol,Motul artık hikaye..
    Artık Liqui Moly piyasayı kasıp kavuruyor
  • yağa mos2 katkısı katın, al sana liqui moly yağ. zaten de firmanın adı ordan geliyor liquid molibden şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Hocam castrol gibi çabuk bozulan bi yağ ve diğer forumlarda dahil olmak üzere castrol hakkında olumsuz bir sürü yorum bulabiliyorken bile bile castrol almak aracınıza zarar vermekten başka bişey olamaz. Castrol dışındaki bütün yağlar olur ama castrol olmaz

Alıntıları Göster
    Bu sefer mobil esp aldım oda 4lt. Kaynım da moil boa extro 5w30 var 2 bardak ondan ekleyelim bişey olmaz diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ie36

O elemana fazla güvenmeyin.baskı balata almıştım aradı model sordu dediki yanlış almışınız fiyat farkı çıkarıp başka model gönderdi.allahtan usta sanzumanı indirmeden kontrol etti elemanın dediği yanlış çıktı.geri iade ettim.tekrar kendi aldığımı aldım vs uğraştım durdum

Alıntıları Göster
    Ya sorma sitede aracımı ekledim uyumlu çıkıyor ama vw sisteminde uymuyormuş güya.. iki model arasında 5 mm fark var. Kaç yeri aradım herkes gdb1841 oluyor korkma diyor. Parçafilosu senin şase no kaydettik sisteme eğer alırsan ve uymazsa geri iade almayız dedi. Bu arada birisi 150 tl onun bahsettiği 205 tl.

• quote:

Bu sefer mobil esp aldım oda 4lt. Kaynım da moil boa extro 5w30 var 2 bardak ondan ekleyelim bişey olmaz diyor.

Alıntıları Göster
    Ben motul kullandığım halde motul alın demiyorum bakın. Castrol dışında ne alırsanız onu alın ama castrol almayın

Shell, motul, mobil 1, liqui moly bakın
  • quote:

Alıntıları Göster
    ısrarla aynı marka bile olsa farklı model yag eklemeyin diyoruz sizde aynı ısrarlar ekleyecegim diyorsunuz siz bilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.