Şimdi Ara

Castrol yağ mı yoksa diğerlerimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
35.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4.3 litre araca 4litre koymak eksiklik olmaz, eksik diyebilmemiz için 1 litre eksik koymanız lazım yani 3.3 litre, yağ cubugunda minumum cizgisinin altında olmadıgı sürece sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Öncelikle 1.6 tdi 105 hp motorun bakım aralıgı 15.000 km degil mi?Tabi model yılına göre degişir ama 2012 eski degil.Ayrıca genelde mazot filtresi 2 bakımda bir degişir.Fiyatı hava ve yag filtresine göre pahalıdır.Zaten 10.000km degiştiriyorum demişsiniz.

Aracınızda ki yag tamamen boşalmaz yani 4 litre mobil 1 esp alın yag çubugundan kontrol edin minumim ile maksimum arasında olsun yeterli.5 litre boşuna olur bence arada bir yag çubugu kontrol edersiniz yag yakma eksiltme yoksa zaten meseleniz olmaz.

Mann oem üretici ama bosch da alsanız aradaki farkı hissedeceginizi sanmam.Yagıda dedigim şekilde alırsanız 40+40 TL tasarruf saglarsınız.

Balata konusunda herkes birşey söyler.En iyisi tecrübe etmek.Ayrıca balata ve filtre setinin fiyatını yakınınızda ki parçacılardan araştırın onlar daha net bilgi verir ama yag internete daha ucuz.Hele hepsiburadanın kendi sattıgı mobil 1esp hem güvenilir sahte olmaz hemde en ekonomigi.

Aracınızda ki balatalardan memnunsanız söktürürken markasına bakın aynısından alın yada dediginiz markaların arasında ne kadar fiyat farkı var?3 marka arasında aşırı fark olacagını sanmıyorum.

Filtre ve balata fiyatlarını parçacıdan kontrol edin bazı ürünlerde internet fiyatları çok pahalı olabiliyor.Boschcar servisleri sadece filtre de satıyor ayrıca parçacılarda da bosch,oem markalar ve yan sanayi ürünler var.

Alıntıları Göster
    Bende 15 binde değişim yeter diye biliyorum ama kaynım tamirci o hatta 8 binden sonra en iyi yağ bile etkisini kaybediyor der hep. Trw(alman) 150 tl civarı ve ferodo(ingiliz) 160 gibi arasında 10 tl falan fark var iyi tutsun frenler vede en önemlisi ses yapmasın istiyorum ben. Burdaki parçacılar hep yan sanayi veriyor filtreleri hatta fren balata setine 60 tl diyordu kesin çin malıdır diye ismini bile sormadım. Parçacı caddy de trw var orijinalinde demişti bana ferodo tavsiye etmedi. Demin tesadüf bi sayfada optimal alman markası balata gördüm bu sayfa sadece bu balatayı satıyor vede fiyatı 90 civarı çok ucuz.

www.vwyedekleri.com
    Volkswagen Caddy Arka Fren Balatası - 1K0698451J - 9540 - OPTIMAL Fiyatı
    https://www.vwyedekleri.com/Volkswagen-Caddy-Arka-Fren-Balatasi-1K0698451J-9540-OPTIMAL,PR-356.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

4.3 litre araca 4litre koymak eksiklik olmaz, eksik diyebilmemiz için 1 litre eksik koymanız lazım yani 3.3 litre, yağ cubugunda minumum cizgisinin altında olmadıgı sürece sıkıntı olmaz.
    Yakıt filtresini bu sefer değişmeyince 4 litre alayım o zaman. Mobil 1 esp 4 lt. şuan gittigidiyor da 160 tl..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sagiroda

Bende 15 binde değişim yeter diye biliyorum ama kaynım tamirci o hatta 8 binden sonra en iyi yağ bile etkisini kaybediyor der hep. Trw(alman) 150 tl civarı ve ferodo(ingiliz) 160 gibi arasında 10 tl falan fark var iyi tutsun frenler vede en önemlisi ses yapmasın istiyorum ben. Burdaki parçacılar hep yan sanayi veriyor filtreleri hatta fren balata setine 60 tl diyordu kesin çin malıdır diye ismini bile sormadım. Parçacı caddy de trw var orijinalinde demişti bana ferodo tavsiye etmedi. Demin tesadüf bi sayfada optimal alman markası balata gördüm bu sayfa sadece bu balatayı satıyor vede fiyatı 90 civarı çok ucuz.

www.vwyedekleri.com
    Volkswagen Caddy Arka Fren Balatası - 1K0698451J - 9540 - OPTIMAL Fiyatı
    https://www.vwyedekleri.com/Volkswagen-Caddy-Arka-Fren-Balatasi-1K0698451J-9540-OPTIMAL,PR-356.html

Alıntıları Göster
    Trw OEM ise alabilirsiniz.Feredo da olur.Bosch fiyatları nedir?Optimal alman malı olabilirama kullanan bilenler varsa yazsın ayrıca aracınıza uyumlu mu? Kaç kasa cady var.Bence optimal yerine bosch trw yada feredo markalarından birini alın.

Aracınız 15.000 km bakıma giriyorsa teknikolacak 10.000 km sokmanın bir alemi yok.Zararı olmaz ama boşuna para harcarsınız.

Mesela Xclean+,Castrol edge LL,Mobil1 esp,Liqui Moly 4200 gibiyagları kullanıyorsanız 15.000km girin pahalı diye gidip Elf ,castrol magnetek,mobil super 3000 gibi yag alsanız tamam o zaman 10.000 girin derdim.Yanlış anlaşılmasın bu yaglar kalitesiz degil sadece sizin aracınızın motorunun istedigi 504/507 sertifikası yok.

Ben Golfte duymuştuımyurtdışında 2 yıl 30.000 km bakım aralıgı ama ülkemiz için 15.000km 1 yıla ayarlıyorlar.Mesela Volvo 1.5 t3 motor için 30.000 km bakım aralıgı.Aracınız çok agır koşullarda kullanılmıyorsa zorlanmıyorsa boşuna 10.000km çekmeyin bakımı mazot filtreside iki bakımda bir degişiyor genelde vag grubunda.

Liqui moly 4200 açıklamasını iyi okuyun 50.000 km varan ömürden bahsediyor tabi motor üreticisinin tavsiyesine baglı olarak ayrıca az km yapıyorsanız 2 yıl.Size gidin 20/25 bin km kullanın demiyorum servisin önerdigi 15.000km degiştirin.

Tabi önce servisten yada kitapçıktan bakım aralıgını tekrar kontrol edin ben 15.000km diye biliyorum.

504 00/507 00 istedigi motorlar genelde 15.000km giriyor bakıma.Minimum euro4 olan araçlar zaten.504 00 benzinli için 507 00 dizel içingerekli şartları.

Daha eski motorlarında 502 00 benzin için 505 00 dizel gerekli şartlar var.502/505 diye geçer bu şartları karşılayan yaglar daha ucuz mesela muhtemelen bakım aralıgı daha düşüktür.

Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım bakım konusu yoksa konu daha uzar merak ettiginiz başka birşey varsa pm yazın bildigim kadarıyla cevaplarım.Yanlış bir şey varsa daha iyi bilen birisi düzeltsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 1 Şubat 2019; 1:11:57 >

• Zaten 10 binde degiştiriyormuşsunuz, bilindik markaların hepsi sizin ve motorun isteklerine cevap verir...

Bu konuda bir arkadas bir paylaşımda bulunmuştu, bir video paylaşmıştım.
    O videoda birisi her bir yagı test ediyor amatör yapılmış mekanizma ile.
    Kişinin bir çok videosu mevcut

Ordan çıkan sonuç şu, markaya sabit kalmadan
    Atıyorım mobil marka iyi ama 5-30 testinde başarılı iken 5-40 da başarısız olmuş. Castrol 0-40 da başarılı iken 5-30 da başarısız. Bu kesin birsey degil test sonucları bunu gösterdiği için söylüyorum.

Forumda paylaşılmış video sahibinin paylaştıklarını göre bilirsin
    https://forum.donanimhaber.com/motor-yaglarinin-markalara-gore-asindirma-testi--132925776

• quote:

Trw OEM ise alabilirsiniz.Feredo da olur.Bosch fiyatları nedir?Optimal alman malı olabilirama kullanan bilenler varsa yazsın ayrıca aracınıza uyumlu mu? Kaç kasa cady var.Bence optimal yerine bosch trw yada feredo markalarından birini alın.

Aracınız 15.000 km bakıma giriyorsa teknikolacak 10.000 km sokmanın bir alemi yok.Zararı olmaz ama boşuna para harcarsınız.

Mesela Xclean+,Castrol edge LL,Mobil1 esp,Liqui Moly 4200 gibiyagları kullanıyorsanız 15.000km girin pahalı diye gidip Elf ,castrol magnetek,mobil super 3000 gibi yag alsanız tamam o zaman 10.000 girin derdim.Yanlış anlaşılmasın bu yaglar kalitesiz degil sadece sizin aracınızın motorunun istedigi 504/507 sertifikası yok.

Ben Golfte duymuştuımyurtdışında 2 yıl 30.000 km bakım aralıgı ama ülkemiz için 15.000km 1 yıla ayarlıyorlar.Mesela Volvo 1.5 t3 motor için 30.000 km bakım aralıgı.Aracınız çok agır koşullarda kullanılmıyorsa zorlanmıyorsa boşuna 10.000km çekmeyin bakımı mazot filtreside iki bakımda bir degişiyor genelde vag grubunda.

Liqui moly 4200 açıklamasını iyi okuyun 50.000 km varan ömürden bahsediyor tabi motor üreticisinin tavsiyesine baglı olarak ayrıca az km yapıyorsanız 2 yıl.Size gidin 20/25 bin km kullanın demiyorum servisin önerdigi 15.000km degiştirin.

Tabi önce servisten yada kitapçıktan bakım aralıgını tekrar kontrol edin ben 15.000km diye biliyorum.

504 00/507 00 istedigi motorlar genelde 15.000km giriyor bakıma.Minimum euro4 olan araçlar zaten.504 00 benzinli için 507 00 dizel içingerekli şartları.

Daha eski motorlarında 502 00 benzin için 505 00 dizel gerekli şartlar var.502/505 diye geçer bu şartları karşılayan yaglar daha ucuz mesela muhtemelen bakım aralıgı daha düşüktür.

Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım bakım konusu yoksa konu daha uzar merak ettiginiz başka birşey varsa pm yazın bildigim kadarıyla cevaplarım.Yanlış bir şey varsa daha iyi bilen birisi düzeltsin.

Alıntıları Göster
    Sanki bi aldatmaca var gibi evet yol bilgisayarında 15 bin km yazıyor ama aynı zamanda 1 sene süresi var, yani hangisi önce olursa o zaman değişin diyorlar hatta bi tamirci biz o zaman yurtdışında iken arabayı burada izinden izine kullanırken evet sadece 2 bin km gittiniz ama sene doldu araba yatsada yağ kötü oldu diyordu. Ben şuan 10 ayda 9 bin km gitmişim.

Bosch fren balatası trw gibi 150 tl.

Mobil 1 esp 4 lt şuan gittigidiyor da 160 tl..

Sonuç olarak castrol edge ile mobil 1 esp / mann filtre ile bosch filtre vede trw ile ferodo arasında kaldım..

Castrol 4 lt. Şuan gittigidiyorda 178 tl mobil 1 esp 4 lt. 160 tl yine gittigidiyorda..

Bosch 3 lü filtre seti 113 tl Mann 158 tl

Trw balata 150 tl ferodo 160 tl.

Fiyat farkları set haricinde çok yok zaten. Balatada yanlış yapmak istemiyorum ses yaparsa sinir eder beni..

Bu araçta bana söylenen orijinalinde trw marka balata, mann marka filtreler kullanıldığı zaten vw castrol tavsiye ediyor. Bu durumda niye 3 konu açıp kafa karıştırıyorsun diyebilirler bana ama işte tavsiye önerileri duymak istiyorum.

• quote:

castrol gibi reklamın sattırdığı yağları değil motul,mobil gibi kalitesinin sattırdığı yağları tavsiye ederim.

önerim mobil 1 5w30 formula ( yeni seri dexos2li olanı değil kutusunda formula yazanı tavsiye ederim)
    Arasındaki fark ne acaba? Dexos 2 olan daha iyi sanıyordum bide şuan sitelerde dexos2 li.olan 4 lt. 160 tl indirimde ve VW 504/507 standardını karşılıyor.

• benim aracın kitapçığında motor yağı ile ilgili şöyle bir bilgi var, neye dikkat etmeliyim? bu özelliklere göre hangi yağ tavsiye edersiniz?

Castrol yağ mı yoksa diğerlerimi?
  • Mobil 1 kraldır her zaman👍👍

• Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Bana kalitesi daha düşük gibi geliyor, bildigim kadarıyla dexos2 opellerdeki vuruntu sorununu azaltmak için cıkartılmıs

Ek olarak formula flash point 252c
    diğeri 232c

• quote:

castrol gibi reklamın sattırdığı yağları değil motul,mobil gibi kalitesinin sattırdığı yağları tavsiye ederim.

önerim mobil 1 5w30 formula ( yeni seri dexos2li olanı değil kutusunda formula yazanı tavsiye ederim)
    Ben bu konuyu çözemedim şuan hepsiburada ve gittigidiyor da 4 lt 160 tl indirimde fakat görselde sadece esp yazıyor dexos2 özelliği var yalnız açıklamalarda hep esp formula diye geçiyor kendi sitesinde bile böyle..

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

https://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003

Aracına uygunsa 4lt yetiyorsa fiyatı da iyi al geç derim
    Bunu aldım

• quote:

castrol reklamların satıldıgı yag motul daha kaliteli gibi şeylere aldırış etmeyin.

Alabileceginiz en ucuz yag mobil1 esp olur.4 litre olarak.https://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003

Mobil1 esp,motul xclean+,castrol edge LL üçlüsünden birisini tercih edin.Shell de bahsettiginiz yagda ben 504/507 onayı göremedim.

Aynı standartlarda bende yag bakıyorum.Geçen sene Castrol edge LL 5 Litreyi 155 TL almıştım şimdi 240 TL 4 litresi ise 204 TL.Aracım 4,3 litre yag alıyor motorda ki yag tam anlamıyla zaten boşaltılamadıgından bu sene 4 litre mobil1 esp alacagım muhtemelen 165 TL ile en ucuzu.

Motul forumda felan herkesin önerdigi yag ama foruma kalırsa mazda3 çok satması gerekir.Motul piyasada sahtesi çok.Özellikle yag alırken ben hepsiburada'nın kendi sattıgı yagı alıyorum.

Motulde alsanız castrolde alsanız mobil1 de alsanız dikkat edin sahte felan olabilir bence en önemli nokta bu onun dışında kafanıza yatan cebinize uyan aracınızın istedigi şartlara uygun istediginiz yagı alabilirsiniz.Castrol motuldan iyiymiş,mobil1 den iyiymiş gülün geçin.

Total 243 TL turkoıl market diye bir sitede n11 daha ucuza satan var ama %56 memnuniyet oranı ile satıcı sıkıntılı.Tedarik açısından biraz sıkıntılı.Aynı şekilde Opette 230 TL yani bu yaglar yine castrol edge ve motul xclean+ fiyatına geliyor.İnternetten degilde parçacılardan alacaksanız o zaman fiyat alın orasını bilmiyorum.Binek araçlarda Total ve Opet pek satmıyor nedense.Kötü olduklarından degil mesela internetten almaya kalkın satıcı az.

Luquı Moly 4200 tercih edebilirsiniz 5 litre lazımsa 240 TL civarında.Sadece Almanya'da üretiliyor.

Araç üreticisi castrol öneriyor evet ama 4 litre olarak arada 40 TL var.Seçim size kalmış.4 litre olarak en ucuz mobil1 esp

Eger 5 litre lazımsa o zaman mobil1 esp avantajı kalmıyor oda edge yada xclean+ fiyatına geliyor.

Alacagınız zaman ki fiyatlar çok önemli.4 litre lazımsa mobil1 esp alın geçin.Ama 5 litre lazımsa mesela şuan xclean+ edge'den daha ucuz 15/20 TL bunlar küçük rakamlar kararınızı çok etkilemez burda tercih meselesi kimisi motul ister kimisi castrol yada mobil1 esp 4+1 olarak alır yada liqui moly denemk ister 240 TL alır geçer.

504/507 standartlarını karşılayan yaglar digerlerine göre pahalı.4 litre olarak en ucuzu mobil1 esp oda 40 TL kimine göre deger kimine göre edge alır geçer.5 litre olunca arada 15/20 TL'ler oynuyor.

Bu arada aldıgınız yagı buraya yazmayı unutmayın bilelim neyi tercih ettiginizi

Alıntıları Göster
    Castrol bıraktım tavsiye ettiğin linkteki mobil 1 esp 5w30 yağını aldım 4 litre.
    Filtre setinde ise bosch tan Mann geçtim.
    Arka fren balatasınıda Trw aldım onuda aradılar şase nodan baktılar gdb1841 uymuyor diye iptal ettiler gdb2042 olması lazımmış.

Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 2 Şubat 2019; 10:51:9 >

• shell alın, castrolden shelle geçmiştim memnundum.
    şuan arabasız olduğum için geçmiş zamandan yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

shell alın, castrolden shelle geçmiştim memnundum.
    şuan arabasız olduğum için geçmiş zamandan yazdım.
    Mobil çok tavsiye ettiler bakalım

• Elf iyi degil mobil 1 veya daha ucuza dpf li lubex oneririm.

• quote:

Bunu aldım

Alıntıları Göster
    İyi yapmışsın dostum hayırlı olsun.
    Bakımları aracı çok ağır koşullarda kulanmıyorsan 15bin km de yapman yeterlidir fazladır bile.
    Eğer çok kirli tozlu havada,çok sert seri agresif,yüklü kullanıyorsan o zaman biraz erkene çekebilirsin..

Esp-ESP formula arasında ufak tefek çoooookkk az teknik farklar var önemi yok.Ben C180 kompressore 4litre+2x1litre aldım.4 litrede esp 1 litrelerde esp formula yazıyordu bişey olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

İyi yapmışsın dostum hayırlı olsun.
    Bakımları aracı çok ağır koşullarda kulanmıyorsan 15bin km de yapman yeterlidir fazladır bile.
    Eğer çok kirli tozlu havada,çok sert seri agresif,yüklü kullanıyorsan o zaman biraz erkene çekebilirsin..

Esp-ESP formula arasında ufak tefek çoooookkk az teknik farklar var önemi yok.Ben C180 kompressore 4litre+2x1litre aldım.4 litrede esp 1 litrelerde esp formula yazıyordu bişey olmaz

Alıntıları Göster
    Parça satanlar illaki castrol edge 5w30 ll olması lazım mobil alma diyorlar burda mobil hakkında iyi yorumlar okudum ama.

• quote:

Parça satanlar illaki castrol edge 5w30 ll olması lazım mobil alma diyorlar burda mobil hakkında iyi yorumlar okudum ama.

Alıntıları Göster
    Kitapçıkta istenen sertifikalar yagda varsa nasıl olmuyor?

Vw castrol önerdigi için öyle demişlerdir.40 TL daha pahalı castrol edge LL.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.