Şimdi Ara

cat 5 ve elektrik kablosu aynı kanaldan geçerse sorun olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyaz ağ kanalları varya ne diyorlar ismini bilmiyorum. plastik böyle içinden kablo çekiliyor ya. o kanalın içinden cat 5 kabloları ve elektrik kablosu geçerse etkilermi ağı. bayağı sıkıştırdık yani kabloları. ağı görüyor ama paylaşılmış klasörleri ilk görüntülerken azıcık bekliyor. sizce sebebi nedir. (bilgisayarlarda xp kurulu ve 16 portlu çift hub kullanıyorum)

• elektrik kablosu ile adsl bağlanı kablosunu yan yan tutma performansın düşer. elektriksel alan birbirini etkiliyor. aynı şey cat5 için geçerlimi bilmiyorum ama kaliteli bir kablo değilse büyük ihtimalle oda etkilenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpeki99 -- 17 Ocak 2005, 13:46:47 >
  • elektrık kablosu ıle telefon kablosu yan yana sorun cıkarır
    fakat dogru baglantı yapılmıs ıse elektrık ve cat5 kablonun
    yanyana olması kesınlıkle sorun cıkarmaz
  • cat5 UTP kablosunda dış ekran bulunmamaktadır. cat5 FTP kablosunda ise dış ekran bulunmaktadır. bu ekranın nedeni dışarıdan gelebilecek olan elektromanyetik alanın etkisinden kurtulmak içindir.
    en çok kullanılan kablo UTP cinsidir dolaysıyla bu iki kablonun (enerji ve cat5) yanyana gitmesi için aynı kanalda aralarında enazından 5-10cm gibi bir boşluk bulunmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northern -- 17 Ocak 2005, 14:46:58 >
  • Elektrik kablosu (220 v) genelde fazla sorun çıkarmaz.
    Ama cat5 kablo yanından florasan masa lamba, mikrodalga fırın gibi cihazlar varsa kesinlikle problem yaratacaktır.
    Eğer kablon UTP ise FTP ile değiştirmeni tavsiye ederim.

Saygılar....
  • UTP mi FTP mi nasıl anlayacağız kablonun üzerinde yazarmı. galiba benim kablolar biraz kalitesiz. çünkü çok uğraştırmıştı. Ama şimdi büyük bir sorun yok. değiştirmek çok zahmetli olur ve zaman alır ilerde değiştirmeyi düşünüyorum. ideal şekilde döşenmedi kablolar. en azından bu işin detaylarını öğrenip yapmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Sağolun
    Saygılar.
  • "cat 5 ve elektrik kablosu aynı kanaldan geçerse sorun olurmu "
    5 kedi ve elektirik kablosu aynı kanaldan geçerse,kediler çarpılır,hayır kediler çarpıldığına mı yansın,ıslandıklarına mı

pardon arkadaşlar dayanamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cat 7 kablo kullan onun dış çevresi o tip (220 v. gibi) gürültüve çevresel etkenlere karşı çok daha dayanıklı
  • oyunlar vede net paylaşımında fazla sorun çıkartmaz ama dosya aktarım hızı düşer.denedim ve gördüm.bir arada olmaması tavsiyemdir.
  • ya bişi sorcam bilen varmı aranızda? Ağ sisteminde bir makinanın internete girişini nasıl yasaklayabilirim
    Ana makinada 2000 Server var
  • güzel bir bilgilendirme daha.. teşekkürler ilker_u.. bugün sana amma teşekkür ettim yaa..
    bu arada cat5 ile söylenenlerin hepsine katılmakla birlikte.. yüksek akım çeken(örn:mikrodalga,elekt.süpürge vb.) cihazlar çalışmıyorsa pek sorun olmaz 220v da.. teoride sakıncalı tabii ki.. ama pratik de ben bi sorun yaşamadım.. ama esas söylemek istediğim şey şu ki: eğer network kuracağın yer bir iş yeri ise ve "3 FAZ" elektrik kullanıyorsa.. işte o zaman dikkat et...
  • quote:

Orjinalden alıntı: varidat

elektrık kablosu ıle telefon kablosu yan yana sorun cıkarır
    fakat dogru baglantı yapılmıs ıse elektrık ve cat5 kablonun
    yanyana olması kesınlıkle sorun cıkarmaz

+1
  • bilhassa ofislerde plastik kablo kanalları var görmüşsünüzdür yaklaşık 10 cm genişlikte ve 4 cm derinlikte , üzerinde topraklı prizler , telefon ve data prizleri var , o plastik kanalın içinden enerji , telefon ve data kabloları geçiyor. pek problemde yaşanmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.