Şimdi Ara

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
226.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.. Yeni bir eve taşindik ve duvarda bu girişler vardi... Geçen gün söktüm baktimda kablo özellikleri fotodaki gibi... Ancak binanin elektrik işini üstlenenler kablolari hatali şekilde çekmiş döşemiş binaya ve ben Mecburen Sifirdan Fiber dolabindan odama kadar tek parça 50 ila 60 metre uzunluğunda Cat5&Cat6 kablo çekmem gerekiyor... Ee çektirecekken bari Adam akilli kaliteli bi kablo çektireyim dedim.. Fotoğraftaki kablonun kalitesi nasildir, Sizce bu kablo kalitesi iyimidir.. Gelen elektrikçiye Ayni bu kablodan mi çektirteyim yoksa Ben gidip başka yerden Kaliteli Cat 6 mi alayim, ne diyorsunuz bu işe.. Birde Kaliteli Cat 6 özellikleri nasildir.. Bi yerde rastladim 26 AWG Cat 6 idi.. Bide 23 AWG'ler vardi..

Arkadaşlar Acilen cevap vermeniz lazim çünkü bugun yarin ttnet interneti bağlamaya gelebilir..

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır?

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 23 Eylül 2014; 20:26:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    bence bu kablo yeterli ev için
    boşuna cat 6 ya niye fazla para veresin
  • O fotodaki kablolarin ucu pert kullanilmaz halde yani... Mecburen kablo çekeceğim Zaten, Sifirdan Fiber dolabindan odama kadar kablo çekilmesi gerekiyor Bari para verecekken kaliteli bi kablo çekilsin istiyorum.. Kaliteli Cat5'in metresi misal 50 kuruşsa Cat6'nin metresi Taş çatlasin 750 kuruş ila 1 TL arasi.. Farkeden 10 20 lira,Aralarinda dağlar kadar fark yok yani..

• Hilal-i Ahmer kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatayim.. Eski evimdeyken Senin şuan yaşadigin durumun Aynisini yaşamiştim.. O kutu o kablo sorununu Aynen yaşadim.. o sokakta gösterdiğin kutunun bile aynisiydi eve gelen kablo direk ondan evime geliyodu..

Ben o zaman o dandik 2 telli telefon kablosunu ordan söküp gidip Kaliteli Cat 6 kablo almiştim 30-35 metre falan.. Cat 6 kablonun içindeki 2 kablonun bi ucunu o kutunun içinde eski kablonun bağli olduğu yere bağladim, bi ucunuda modeme kadar uzattim ve ucuna RJ-11 çaktirdim.. Benim telefonla işim olmadiği için Cat 6'i splitter'a değil direk modeme takmiştim.. Hizimda herhangi bir yükselme olmadi Modem arayüzündeki sinyal zayiflamasi 2-3 rakam daha düzelmişti.. En iyi tarafi şu oldu eskiden arada sirada yaşadiğim kopma sorununu ben Cat6 çektikten sonra Bir daha HİÇ yaşamadim.. Ordan taşinali 1 sene oldu ben o kablolamayi yaptiğim ve orda oturdugum müddet boyunca HİÇ kopma hiz düşüklüğü yaşamadim.. Stabil şekilde hiz dalgalanmasi yaşamadan 8 mb'i alabiliyordum Kopmalarin son bulmasi dişinda pek bir artisi olmamişti yani.. Belki sende Daha iyi sonuçlar verebilir bence sana önerim Kaliteli Cat5e veya Cat6 kablo alip kablolamayi yapman veya yaptirman.. Hiç bişiy değişmeze en azindan kopma sorunun çözülür..

o zaman en iyisi hangisiyse onu al derim
  • Hilal-i Ahmer kullanıcısına yanıt
    Yahu ben Birebir ayni sorunu yaşadiğimizi görünce tarihe hiç bakmadim, hemen yazayimda işine yarasin diye düşündüm Meğerse halletmişsin bile.. Hatta senin hizin bile yükselmiş.. DediğiMiz gibi Cat 5 veya 6 kopma sorunlarini çözüyor.. Eğer başkalarida ayni sorunu yaşarsa diye bulunsun yorumlarimiz, Genelde En iyi çözüm Cat5&6 çektirmek..

• Bilmediğim için sormak istiyorum bizim dışarıdaki bu kutuyla ne alakamız var şimdi hiçbir şey anlamadım dediklerinizden

Ben İstanbul'da yaşıyorum ev telefonu hiç kullanmadım ama uydunet'e ait bir internet var yani böyle direkler felan da yok
  • Arkadaşlar çok büyük bir sikintim var 150 metre kablo çekeceğim araya switch fln koymam mümkün değil cat5 mi çat 6mi lütfen acil bir yardim şimdiden çok çok tesekkur ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam 150 m kablo çekmek istiyorum ne onerebilirsin switch atacak bir durum yok.

• axiles51 A kullanıcısına yanıt
    Cat 6 tabiiki. Mesafe birkaç metre falan olsa cat5 al geç derim de. 150 metre olunca cat6 almak daha sağlıklı. İlerde sorun yaşamamanız için.
    Ağ için değil de telefon kablosu niyetine çekecekseniz cat5 de fazlasıyla iş görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2014; 19:53:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ağ cekicez hocam toprak altindan gelirmi sizce cat6 da ? Teşekkürler.

• Ag cekicez hocam toprak altindan gelirmi sizce cat6 da ? Net hizi nasil olur Teşekkürler.

Toprak altından iyi koruma yaparsanız (kaliteli borular kullanarak) çekilir. Arada ek olmasın. Baştan sona tek parça kablo olsun.
    Net hızı 100 megabite kadar sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2014; 22:03:48 >
    Kablonun iki telini kullandınız galiba. Bu durumda kalan telleri şaselemelisiniz, ya da topraklamaya bağlamalısınız. Boşta kalan teller etraftaki em gürültüleri toplayıp anten misali yayacaktır. Bu durum performans düşümüne neden olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2014; 22:10:01 >
  • Abi boru filan olmicak sadece cat6 kablo 130m ile 150 m arası online oyun oynyrm ve video izlemek istyrm yavaş olur mu olmazmı yada hic çeken birini taniyormusun benim yapacagim gibi .
    Bide cat6 metre fiyatınıda blmyrm bilgin varsa tskur edyrm abi.
    Şimdiden tsk ediyorum ALLAH razı olsun.

Büyük binalarda bu kadar uzun çekiliyor bazı durumlarda.100 megabite kadar İnternet için sorun teşkil etmiyor. 1000 megabite yakın hızlarda sorun olabilir. 100 megabit oyun ve video için gayet yeterlidir. Bilgisayarlarınızdaki ağ kartları gigabit değilse 100 megabiti çok zır görürsünüz işte o zaman sorun olur.
    Mutlaka boru kullanın. Boru kablonuzu dış etmenlere karşı koruyacaktır. Alabiliyorsanız ftp yada stp cinsi cat6 alın ve uçlarına sıradan bir jak değil ftp ve stp kablolar için olan metal kaplamalı jak çaktırın. Garanti olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Kasım 2014; 13:33:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Kablonun iki telini kullandınız galiba. Bu durumda kalan telleri şaselemelisiniz, ya da topraklamaya bağlamalısınız. Boşta kalan teller etraftaki em gürültüleri toplayıp anten misali yayacaktır. Bu durum performans düşümüne neden olacaktır.

Evet kablonun sadece 2 telini kullaniyorum, Gelen ttnet ekibi sadece 2 teli bağladi... Ve yine evet kullanilmayan diğer teller Cat 6'a sarili şekilde uçlari açikta duruyor.. Onlari nasil şaseleyebilirim ki yani bu işlem nasil yapiliyor anlatir misiniz Lütfen ?
    Eğer bulabilirsen HES marka Cat 6 23 AWG almani tavsiye ederim çok kaliteli bir kablodur.. Kablonun uzunluğu 100 150 metre olacak diyosan mecburen kaliteli bir kablo kullanman gerek..
    Çok sagolun gerçekten beni aydinlattiniz. Ama pahali olmaması gerek iste en fazla 80 TL verebilirim.. :(

• Gerçekten çok tesekkur ediyorum çok yardimci oldunuz. Ama fazla pahali kablo alamıyorum iste en fazla 80 TL verebilirim sizce ne kadardir bunun fiyatı ben burada bi kablo sordum metresi 50 krs dedi ama cat5 mis markası o yüzden almiyorum onu . çok sagolun yardiminiz için.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.