Şimdi Ara

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
226.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: axiles51

Çok sagolun gerçekten beni aydinlattiniz. Ama pahali olmaması gerek iste en fazla 80 TL verebilirim.. :(

Rica ederim önemli değil....

150 metre kablo kullanacağim diyosan MECBUREN kaliteli bir Cat 6 kullanmak Zorundasin.. Kalitesiz dandik kablolarla alacağin verim azalir.. Bu anlamda Kaliteli kablo kullanmayacaksan Çektiğin kablonun pek bi yarari olacağini sanmiyorum.. Yinede işin En iyi bilenleri cevap verecektir ben şahsi düşüncemi yazdim...

Dediğim gibi Kaliteli kablo kullanacaksan ve bulabilirsen metresi 750 kuruş ila 1 TL arasi falan.. Orta kalite falanlarda 65 kuruş veya 1 TL diye biliyorum.. Yani fiyat açisindan pek fark yok çoğu yerde Bari kaliteli al kullan.. 150 metre kalitesiz kablodan verim alamazsin.. HES veya HCS marka Cat 6 iyidir ve dayaniklidir.. Birde unutmadan yazayim kablolarla AWG diye bi şey vardir telin kalinliğini belli eder.. Şuan piyasada bulunan en iyi 23 AWG'ler var, 23 AWG almaya bak ama Gerçek 23 AWG olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 24 Kasım 2014; 15:26:35 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkur ederim çok sağol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axiles51 A kullanıcısına yanıt
    Ben cat6 ftp kablonun metresini 1 liraya almıştım iki sene önce şimdi ne kadardır bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kabloda boşta duran her bir telin Uçlarını tek tek soyun. Ve bunları birleştirip topraklama hattına bağlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Kabloda boşta duran her bir telin Uçlarını tek tek soyun. Ve bunları birleştirip topraklama hattına bağlayın.

Şuan öyle bişiy yapmamin olanaği yok ama Kablolari tek tek siyah elektrik bantiyla sarsam iyice olur mu öyle..
  • Çok sagolun teşekkürler hocam.

O zaman hiç uğraşmayın öyle kalsın. Elektrik bandı birşeyi değiştirmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

O zaman hiç uğraşmayın öyle kalsın. Elektrik bandı birşeyi değiştirmeyecektir.
    Yabancı bir siteden alıntı fotoğrafları ekledim, inşallah faydası olur.. Akılda soru işareti kalmasın :)

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxellsuperrd -- 29 Kasım 2014; 1:56:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: testoni

selamlar ben netcafem icin cat 6 kullandigimda connektorleride buna goremi almaliyim yoksa connector cat5 ile aynimidir sistem kartlarim 100 mbt kisacasi bablolar yapisi ve basliklari ile aynimidir.? veya cat5 kullanilan bir yerde hic birsey degistirmeden cat6 da kullanilabilir mi? tesekkurler.

Kabloların folyolu türden ise metal jak kullanmalısın. Folyolu kablo ile plastik jak kullanırsan sinyal bozulmaları ile karşılaşabilirsin.

Alıntıları Göster
    tenk yu

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

tenk yu

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Ben 24mbit sınırsız fiber ttnet kullanıcısıyım.Arka komşumuz ile interneti birlikte kullanmak istiyoruz.Evlerin arasındaki mesafe 30metre.Bu kadar mesafede internet hızı düşer mi.düşerse ne kadar düşer?yani kısaca birlikte kullanabilir miyiz?

Kullanabilirsek hangi kabloyu kullanmalıyız.(cat5 cat6)

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Yıl olmuş 2015, bu saatten sonra cat5 e para verilmez. Cat6 alın kafanız rahat olsun. Kaliteli bir cat6 kablo alırsanız, Hatta STP ya da FTP kablo alıp metal jak çaktırırsanız hız kaybı yaşamazsınız. Hatta 24 megabitin kat kat üstüne çıkabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Şubat 2015; 17:03:15 >
  • quote:

Yıl olmuş 2015, bu saatten sonra cat5 e para verilmez. Cat6 alın kafanız rahat olsun. Kaliteli bir cat6 kablo alırsanız, Hatta STP ya da FTP kablo alıp metal jak çaktırırsanız hız kaybı yaşamazsınız. Hatta 24 megabitin kat kat üstüne çıkabilirsiniz.

çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil4242

quote:

Yıl olmuş 2015, bu saatten sonra cat5 e para verilmez. Cat6 alın kafanız rahat olsun. Kaliteli bir cat6 kablo alırsanız, Hatta STP ya da FTP kablo alıp metal jak çaktırırsanız hız kaybı yaşamazsınız. Hatta 24 megabitin kat kat üstüne çıkabilirsiniz.

çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    arkadaşlar aşşağıdaki kablo nasıldır kalite olarak ?

http://www.vatanbilgisayar.com/hm45053-ag-kablosu-cat6-gri-3m.html?srt=PU

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

arkadaşlar aşşağıdaki kablo nasıldır kalite olarak ?

http://www.vatanbilgisayar.com/hm45053-ag-kablosu-cat6-gri-3m.html?srt=PU

Alıntıları Göster
    merhaba;
    belki birilerinin işine yarar,
    ev tadilattayken tüm odalara duvarların içinden cat6 çektirdim.
    asus'un gigabit portlu adsl modemini kullanıyorum,

pc <- 10 m -> modem <- 10 m -> pc2

şeklinde bir kablo kullanımı mevcut,
    2 pc de de sata3 ssd var, cat 6 ile aktarım hızım 84 mb/s

kabloları cat 5 'le değiştirdiğim an aktarım hızım 9 mb/s ye düştü.

içerde torrent indirdiğim pcden full hd mkv izlemek için (sorunsuzca, takılmadan) cat 6 yı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

selamlar ben netcafem icin cat 6 kullandigimda connektorleride buna goremi almaliyim yoksa connector cat5 ile aynimidir sistem kartlarim 100 mbt kisacasi bablolar yapisi ve basliklari ile aynimidir.? veya cat5 kullanilan bir yerde hic birsey degistirmeden cat6 da kullanilabilir mi? tesekkurler.

Kabloların folyolu türden ise metal jak kullanmalısın. Folyolu kablo ile plastik jak kullanırsan sinyal bozulmaları ile karşılaşabilirsin.

Alıntıları Göster
    İki ev arasında çatıdan çatıy çekip kullancam. Hangi kablo işimi görür?

• Hayırlı günler superonlinden internet aldım bana söylenen bina icindeki kutuya kadar internetimin 17mps hızda ama ondan sonra 4mps düstügü söyleniyor ic hat kablolarimdan kaynaklandigi söyleniyor bunun icin hangi kabloyu cektirmem lazim tesekkurederim

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Linkteki
    www.hepsiburada.com
    S-Link Sl-Cat50-Rj-45 S-Lınk 50 Metre Cat5 Utp Patch Cord Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/s-link-sl-cat50-rj-45-s-link-50-metre-cat5-utp-patch-cord-kablosu-rj-45-p-BSORHSLCAT50RJ45

kabloyu modem ile bilgisayarım arasında kullanabilir miyim? patch cord falan diyor kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spdial -- 6 Mart 2016; 20:51:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spdial

Linkteki
    www.hepsiburada.com
    S-Link Sl-Cat50-Rj-45 S-Lınk 50 Metre Cat5 Utp Patch Cord Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/s-link-sl-cat50-rj-45-s-link-50-metre-cat5-utp-patch-cord-kablosu-rj-45-p-BSORHSLCAT50RJ45

kabloyu modem ile bilgisayarım arasında kullanabilir miyim? patch cord falan diyor kafamı karıştırdı.

Alıntıları Göster
    Bende hız problemi yaşıyorum 1mbit bile hız alamıyorum,geçen Telekom direği ile apartmanın telefon kutusu arasındaki kablo arızalı dediler yeraltıydı tüm parkeler kaldırıldı kazıldı yenilendi tekrar kapandı ama pek düzelme olmadı,tekrar arıza kaydı bıraktım bu seferde arıza bina kutusu ile sizin daire arasındaki kabloda dediler,kutuya kadar 11mbit geliyormuş benim dairede 1mbit bile hız yok tek çare dışarıdan cat 5 cat 6 ile harici hat çekeceksiniz dediler zemin kat dan 5.kata harici cat5 kablo çektim hazırladım telekoma haber verdim bugün gelip bağlayacaklar bakalım inşallah sorun bu sefer düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Bende hız problemi yaşıyorum 1mbit bile hız alamıyorum,geçen Telekom direği ile apartmanın telefon kutusu arasındaki kablo arızalı dediler yeraltıydı tüm parkeler kaldırıldı kazıldı yenilendi tekrar kapandı ama pek düzelme olmadı,tekrar arıza kaydı bıraktım bu seferde arıza bina kutusu ile sizin daire arasındaki kabloda dediler,kutuya kadar 11mbit geliyormuş benim dairede 1mbit bile hız yok tek çare dışarıdan cat 5 cat 6 ile harici hat çekeceksiniz dediler zemin kat dan 5.kata harici cat5 kablo çektim hazırladım telekoma haber verdim bugün gelip bağlayacaklar bakalım inşallah sorun bu sefer düzelir.

Alıntıları Göster
    Bağlantı hızı 0.6-.0.7mbit lerden 7mbite yükseldi bunada şükür,sorun yaşayanlar için harici hat çekmek en mantıklısı

• Arkadaşlar bende1-2 aydır sürekli kopmalar yaşıyordum arıza kaydı bıraktım bugün mesaj gelmiş "Degerli Musterimiz, internet hizmetinizle ilgili yasadiginiz arizanin bina ya da dairenizin icinde yer alan kablo ve cihazlardan kaynaklandigini tespit ettik. Arizanin giderilebilmesi icin bu alanlari kontrol ettirmenizi rica ederiz."

Şimdi birkaç soru sormak istiyorum değerli arkadaşlar.
    1- binadaki telefon kutusundan daireme olan kablo sistememi cat 6 ile değiştirdiğimde sorun çözülürmü ?
    2- binadaki kutunun eski olma gibi bir durumu olabilir mi ? Bina 15 yaşında ilçenin merkezi bir yerinde. Eğer kutu eski ise değiştirilirmesi için apartman yöneticisinin mi başvurması gerekir?
    3- kutu değişilirse vdsl hızlarını alabilmemiz mümkün olabilir mi ? Şuan 11 mbps download hızım var, kopamalar yüzünden hızım 8 mbpsye düşürüldü, adsl hizmeti alıyorum.
    4- Vdsl ile 24 mbps civarı hız almayı istiyorum bu hızları almak bina telefon kutusu ile alakalı Mıdır ?
    5- Mahallenin telefon saha dolabı hemen karşımızda, bu durumda vdsl hizmeti almamı kolaylaştırır mı ?
    Modemim vdsl2 yi destekliyor.
    6- cat6 kablo ile telefona vermeden direk modeme bağlamak istediğimizde yine dsl yazan kısmamı kabloyu bağlıyoruz ? yoksa wan portuna mı bağlıyoruz ? cat6 kabloyu netde gördüğüm kadarıyla cat 6 kablo bildiğimiz lan kablo uçlarına benziyor, bu gelen telefon hattını direk modemime bağlamak için hangi jak kullanıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deividde -- 1 Kasım 2016; 1:49:1 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.