Şimdi Ara

CAT5 kablo ile Güç kaynağı kablosu aynı kanalda sinyal kalitesi bozulurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde sigorta kutusu üstünde modem+hub+güç kaynağı var. Bunlardan bilgisayarlara gidecek ethernet kablosu ve kesintisiz güç kaynağı çıkışlı elektrik kablosunu aynı boru'dan (yuvarlak plastik borularını kullanarak bina dışından düşünüyorum)
    Yanındaki elektrik hattında oluşan elektromanyetik alan bağlantı kalitemi bozarmı? Yaklaşık 30m civarı bir dolaşım olacak. Elektriği ikinci bir boruya alma imkanım var.
    Deneyimli arkadaşların önerisini rica ediyorum.

• Merhaba,
    Bahsettiğiniz olayda sonucu etkileyen bir kaç değişken var.
    Elektrik kablosundan çekilen güç, ethernet kablosu uzunluğu ve ethernet kablosu kalitesi ve ethernet kartının duyarlılığı.
    Ethernet kablosu ve güç kablosu yan yana olduğunda eğer elektrik kablosunda çekilen güç yüksek ise etkilenme kaçınılmazdır. Ancak siz sanırım sadece bir bilgisayar bağlayacaksınız, bu durumda etkilenmenin az olacağı kanaatindeyim.
    Piyasada kalitesiz ethernet kabloları mevcut. Bu tür kablolarda iletişim mesafesi ve harici etkenlerden kaynaklanan problem çıkarma olasılığı yüksektir. Öyle kalitesiz kablolar varki 20-30 m mesafede bile sorun çıkartan kablolar var.
    Kablo mesafesi çok önemlidir. Normalda bağlanılabilecek mesafe 100 m dir.
    Bazen bilgisayardaki ethernet kartı çok hassas olabiliyor ve sinyal bozulmalarından daha çabuk etkilenebiliyor.

Sizin yapacğınız bağlantıda mesafe 30 m ve sadece bir bilgisayar güç kullanacağına göre etkilenme olasılığı düşüktür ama yerinde denemeden kesin bir şey denemez. Bence şunu bir deneyin: elektirk ve ethernet kablosunu yan yana olacak şekilde oda içinde açıktan çekip bir deneme yapın. Bu şekilde sorun çıkmaz ise kanal içinde de sorun çıkarmayacak demektir.

• Sevgili RamazanYalçın teşekkürler bulunduğum bölgede CAT5 alternatif/kalite biraz xor sanırım. Yine de araştıracağım. Ayırdığınız zaman için tekrar teşekkürler.
  • Cat5/6/7 kablonuzu ekranli/shielded (STP) secerseniz herhangi bir sorun yasamaniz olasi degildir fakat
    kaliteli 1 top (305m) kablo (UDP) 140 TL civarindayken, ekranli/shield kablo minimum 180TL civarinda olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbil
    Sevgili RamazanYalçın teşekkürler bulunduğum bölgede CAT5 alternatif/kalite biraz xor sanırım. Yine de araştıracağım. Ayırdığınız zaman için tekrar teşekkürler.

Rica ederim, kolay gelsin.
    Sonucu bizimle paylaşırsan memnun oluruz.
    Selamlar...
  • İlgili evimize taşınma öncesi çalışmalarımdayım interneti ev-ofis gibi yoğun kullanacağımdan doğru bilgiye ulaşmak istediğimden sizlere ulaşmıştım., beklediğim gibi öneriler geldi.
    STP kablo hiç denememiş olmakla birlikte topraklama yapma ve ilgili donanımların kasalarına temas etmesi gerekliliği (net'den araştırma bilgim) yaşadığım yerde kış döneminde yıldırımların çok olması beni düşündürdü.
    Bu bilgi paylaşımı bana göre yeterli bölgemde temin edebildiğim/uyguladığım aşamada sonucu diğer kullanıcılarımıza da faydalı olabileceği için ekleyeceğim.
     CAT5 kablo ile Güç kaynağı kablosu aynı kanalda sinyal kalitesi bozulurmu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo ve Wifi Hız Farkı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.